Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

Προσπάθεια να ξεπεράσει τα απογοητευτικά αποτελέσματα

Dow16.458,5641,55 0,25%  



  Nasdaq4.197,58-21,11 -0,50%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μπορεί η μετοχή της IBM να παρασέρνει τον Dow Jones σε αρνητικό έδαφος, ωστόσο οι S&P 500 και Nasdaq επιχειρούν να ξεπεράσουν το αρνητικό κλίμα που τροφοδοτούν τα εταιρικά μεγέθη, απουσία σημαντικών ανακοινώσεων μακροοικονομικών μεγεθών.
O βιομηχανικός δείκτης Dow Jones χάνει 33 μονάδες (0,22%) στις 16.378 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 4 μονάδων (0,10%) στις 4.230 μονάδες. O S&P 500 κινείται στο +0,01% και τις 1.845 μονάδες.
Από τα εταιρικά μεγέθη, ξεχωρίζουν αυτά των IBM και Advanced Micro Devices που απογοήτευσαν τους αναλυτές, υποχρεώνοντας σε απώλειες τις μετοχές των δύο εταιρειών προσυνεδριακά.
Η μετοχή της IBΜ σημειώνει απώλειες 3,09% με την εταιρεία να ανακοινώνει χαμηλότερα των εκτιμήσεων έσοδα δ’ τριμήνου και ετήσιο outlook για τα κέρδη.
Η πτώση είναι πολύ μεγαλύτερη για τη μετοχή της AMD (-10,43%), η οποία ανακοίνωσε ότι αναμένει συρρίκνωση 13-19% των εσόδων στο α΄ τρίμηνο.

Στους αρνητικούς πρωταγωνιστές και η μετοχή της Coach, η οποία κάνει βουτιά 7%, καθώς η εταιρεία κατέγραψε πτώση 6% στις πωλήσεις β’ τριμήνου, ενώ αποκάλυψε πως οι επιδόσεις της στη Βόρειο Αμερική συνεχίζουν να απογοητεύουν.

Πτώση κερδών 29% ανακοίνωσε εξάλλου η United Technologies Corp. για το δ΄ τρίμηνο ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street.

Στον χρηματοπιστωτικό κλάδο, η US Bancorp ανακοίνωσε ότι τα κέρδη δ΄ τριμήνου αυξήθηκαν 2,5% καθώς το πιστωτικό ίδρυμα επωφελήθηκε από το χαμηλότερο φορολογικό κόστος και τις χαμηλότερες προβλέψεις για πιστωτικές απώλειες, εξισορροπώντας την πτώση των εσόδων από τις δραστηριότητες στεγαστικών δανείων.

Στις υπόλοιπες επιχειρηματικές εξελίξεις, σε πώληση ακινήτων συνολικής έκτασης 3 εκατ. τετραγωνικών ποδιών θα προβεί η Blackberry, όπως ανακοίνωσε σήμερα. Η πλειονότητα των ακινήτων αυτών βρίσκεται στον Καναδά, και όπως σημειώνει ρεπορτάζ του Dow Jones Newswires, η κίνηση της εταιρείας εγείρει ερωτήματα για το εάν ο Καναδάς θα εξακολουθήσει να αποτελεί την έδρα της εταιρείας.
 
ΠΗΓΗ capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου