Τετάρτη 6 Μαρτίου 2019

Παύλος Α’ (1901 – 1964) (Βίντεο)

Βασιλιάς των Ελλήνων από το 1947 έως το 1964. Υπήρξε το πέμπτο μέλος της δυναστείας Σλέσβιχ - Χολστάιν - Σόντερμπουργκ - Γλίξμπουργκ, που ανέβηκε στον ελληνικό θρόνο από το 1863.
Ο Παύλος γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Δεκεμβρίου 1901 και ήταν το τέταρτο παιδί του βασιλιά Κωνσταντίνου Α' και της πριγκίπισσας της Πρωσίας Σοφίας. Σπούδασε στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων (1921-1922) και με τον βαθμό του σημαιοφόρου υπηρέτησε στο καταδρομικό «Έλλη». Μετά την οριστική εκθρόνιση του πατέρα του (11 Σεπτεμβρίου 1922) ορίσθηκε διάδοχος του αδελφού του Γεωργίου Β', αλλά λίγο αργότερα το Δεκέμβριο 1923 έφυγε μαζί του για το εξωτερικό, όπου τον βρήκε η ανακήρυξη της Αβασίλευτης Δημοκρατίας (25 Μαρτίου 1924).

Πριν 17 χρόνια χάσαμε την δραχμή και την χώρα μας

Πριν από 17 χρόνια, την 1η Μαρτίου 2002 η δραχμή αντικαταστάθηκε από το ευρώ. Τότε χάθηκε η οικονομική και κατ΄επέκταση η εθνική μας ανεξαρτησία. Και μαζί χάθηκε ο έλεγχος της χώρας μας, την οποία μας κλέβουν με ένα συστηματικά μεθοδευμένο τρόπο που οργανώθηκε από το Βερολίνο με τη συνέργεια του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου, της Νέας Τάξης και των εδώ προθύμων Εφιαλτών. Όποιος δεν έχει δικό του κουμπαρά, δεν είναι ελεύθερος και γίνεται δούλος του έχοντος και του κατέχοντος. Η Ελλάδα δεν ανήκει πλέον στους Έλληνες. Ανήκει στους Γερμανούς.
Το Ευρώ κυκλοφόρησε αρχικά την 1η Ιανουαρίου 2002, και στους επόμενους δύο μήνες, Δραχμή και Ευρώ συνυπήρχαν. Την 1η Μαρτίου 2002, ύστερα από κοντά 3.000 χρόνια, η Δραχμή αποσύρθηκε οριστικά και μπήκε στη ζωή μας το έγκλημα που λέγεται ευρώ.
Εκτός από τα οικονομικά δεδομένα που έχουν αποδείξει περίτρανα τις καταστροφικές επιπτώσεις του Ευρώ στην ελληνική οικονομία,είναι πολύ θλιβερό που πολλοί εξυπνάκηδες “νεοέλληνες” του

Ερντογάν: Το CHP μιλά τη γλώσσα των Ελληνοκυπρίων

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) κινείται μεταξύ γκάφας και προδοσίας, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορώντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι στο θέμα του φυσικού αερίου της Ανατολικής Μεσογείου μιλά με το στόμα των Ελληνοκυπρίων.

Σε προεκλογική του ομιλία από την Μαλάτια, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε για το CHP ότι «δεν έχουν καν ιδέα τι γίνεται στην Μαύρη Θάλασσα και με ποιες δυνάμεις γίνεται αγώνας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο. Όχι μόνο δεν είναι ενήμεροι και δεν στηρίζουν τον αγώνα μας αλλά τις περισσότερες φορές ενοχλούνται και από τα στρατηγικά βήματα που κάνουμε για να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας». 

Ελληνίδα επιστήμονας της NASA έγινε… Barbie - Η διάσημη κούκλα εμπνεύστηκε από το έργο της Ελένης Αντωνιάδου

Η Barbie, το παιχνίδι σύμβολο της ιδανικής ομορφιάς, φέτος κλείνει τα 60 χρόνια ζωής και το γιορτάζει με έναν διαφορετικό τρόπο.

Η νο1 σε πωλήσεις κούκλα σε όλο τον κόσμο αυτήν τη χρονιά τιμά τόσο τα σύγχρονα όσο και τα ιστορικά γυναικεία πρότυπα.

Σε αυτό το πλαίσιο, και για πρώτη φορά στα χρονικά, η Barbie παρουσιάζει την πρώτη Ελληνίδα Barbie Role Model, που δεν είναι άλλη από την Ελένη Αντωνιάδου.

Η ειδικός στις νανοεπιστήμες και την αναγεννητική ιατρική, η οποία εργάζεται ως ερευνήτρια στη NASA και βραβεύτηκε σε ειδική τελετή στο Λονδίνο για το ερευνητικό της έργο στα βραβεία «2013 FDM Everywoman In Technology Awards», διερευνά την επίδραση της ακτινοβολίας στο νευρικό σύστημα, προκειμένου να προστατεύσει τους αστροναύτες, ενώ ταξιδεύουν στο διάστημα.

Βούτσιτς: Η Σερβία δεν θα μπει στην ΕΕ χωρίς συμφωνία με τους Αλβανούς του Κοσόβου - «Καλύτερο να επιδιώκεται λύση με συμβιβασμό παρά να αναζητούνται αφορμές για σύγκρουση»

Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε ότι είναι έτοιμος να επιστρέψει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με το Κόσοβο, αμέσως μετά την κατάργηση των δασμών, που επέβαλε η Πρίστινα στα σερβικά εμπορεύματα. «Είμαι πρόθυμος να συνεχίσω τον διάλογο, που θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μια συμβιβαστική λύση» ανέφερε ο Βούτσιτς μετά την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε.
Ο πρόεδρος της Σερβίας τόνισε ότι «είναι καλύτερο να επιδιώκεται λύση με συμβιβασμό παρά να αναζητούνται αφορμές για σύγκρουση». Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς, στην συνέντευξη Τύπου με τον ιταλό πρωθυπουργό, δήλωσε ότι τα μηνύματα που φτάνουν από όλες τις πλευρές είναι ότι η ένταξη της Σερβίας στην ΕΕ δεν μπορεί να συμβεί εάν δεν επιλυθεί το ζήτημα του Κοσόβου.

Η προστασία της Μακεδονίας - Ο έντεχνος διχασμός

Η προστασία της Μακεδονίας
Του Ν. Λυγερού

Η Μακεδονία είναι θέμα προστασίας για την Ελλάδα. Η Μακεδονία είναι ασπίδα του Ελληνισμού στα Βαλκάνια και ουσιαστικά είναι αυτή που υποστηρίζει την Ήπειρο και τη Θράκη, διότι από μόνες τους δεν είναι τόσο ισχυρές. Έτσι το χτύπημα που δέχεται η Μακεδονία με το θέμα του ονόματος είναι χτύπημα ενάντια στον Ελληνισμό. Όσοι λοιπόν μπερδεύονται και εξετάζουν τα πράγματα μόνο πολιτικά, δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτό που ζούμε στη Μακεδονία δεν είναι μία πολιτική αντιπαράθεση, αλλά ένας πόλεμος μεταξύ ιδεολογίας και έθνους. Οι πιέσεις που δεχόμαστε στον Βορρά έχουν ένα ιδεολογικό υπόβαθρο που ποτέ δεν κατάφερε να εγκατασταθεί στην πατρίδα μας.

Ιστορική απόφαση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση -

Ιστορική απόφαση για την Αξιωματική Αντιπολίτευση
Του Ν. Λυγερού


Η κυβέρνηση προσπαθεί να ελαχιστοποιήσει το μέγεθος του κόστους της ήττας. Η αξιωματική αντιπολίτευση προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την αναμενόμενη νίκη της. Πρέπει όμως να εξετάσουμε σε αυτό το παίγνιο αν θα χάσει η κυβέρνηση και κατά συνέπεια θα κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση ή αν θα κερδίσει η αξιωματική αντιπολίτευση και κατά συνέπεια θα χάσει η κυβέρνηση. Παρόλο που αυτές οι επιλογές φαίνονται ίδιες δεν είναι και μάλιστα προς το παρόν το ισχυρό σενάριο είναι το πρώτο. Διότι ο ελληνικός λαός έχει σιχαθεί αυτήν την κυβέρνηση. Όμως προς το παρόν, αυτό δεν σημαίνει

Μακεδονικός Λόγος - Λανθασμένες κομματικές προσεγγίσεις

Μακεδονικός Λόγος
Του Ν. Λυγερού

Είμαστε εδώ για ν’ αποδείξουμε
ότι ο αγώνας δεν τελείωσε
ό,τι και να λέει η προπαγάνδα της κυβέρνησης.
Είμαστε εδώ για να αποτελέσουμε παράδειγμα αντίστασης
σε όλους όσους σκέφτονται τι πρέπει να κάνουν.
Είμαστε εδώ διότι είναι το πρέπον για την Μακεδονία.
Δεν πρόκειται να αφήσουμε την κυβέρνηση
να πληγώσει τον Ελληνισμό.