Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ»: Το πλοίο-θρύλος του Πολεμικού Ναυτικού παραδόθηκε στην Ελλάδα πριν από 107 χρόνια - ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΑΥΤΟΣΥΝΗΣ(Εικόνες)

Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» (Φωτογραφία: Εurokinissi)
Το Θωρηκτό «Γ. Αβέρωφ» αποτελεί ένα πολεμικό πλοίο θρύλο για τη χώρα, καθώς συνδέθηκε για σχεδόν μισό αιώνα με την ιστορία και τα πεπρωμένα του έθνους και είναι ζήτημα εάν συναντάμε στην παγκόσμια ιστορία κάτι παρόμοιο.
Παρότι αναφέρεται ως θωρηκτό, είναι θωρακισμένο καταδρομικό, κλάσης ΠΙΖΑ, το οποίο ναυπηγήθηκε στα ναυπηγεία του Oρλάντο στο Λιβόρνο της Ιταλίας την περίοδο 1908 - 1911, και εντάχθηκε στο τότε Ελληνικό Βασιλικό Ναυτικό.

Back to top BBC: Τι θα έκαναν οι Αρχαίοι Έλληνες για την κρίση

Ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον δημοσίευμα του BBC κάνει το γύρο του κόσμου και το οποίο διερευνά τον τρόπο με τον οποίο οι Αρχαίοι Έλληνες θα αντιμετώπιζαν την οικονομική κρίση.
Παραθέτει μάλιστα δέκα συμβουλές των Αρχαίων Ελλήνων για το πώς θα έβλεπαν εκείνοι την οικονομική κρίση που βιώνουμε εμείς σήμερα.
Το άρθρο υπογράφεται από τον λέκτορα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, Armand D' Angour ο οποίος είναι και συγγραφέας του βιβλίου "Οι Έλληνες και το Νέο: η καινοτομία στην αρχαία ελληνική φαντασία και εμπειρία".

Η ΙΤΑΛΙΑ ΤΙΝΑΖΕΙ ΣΤΟΝ ΑΕΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Ποια Ουγγαρία, ποια Αυστρία και ποια Πολωνία; Η Ιταλία αποκτά την πιο εθνοκεντρική και πιο σφοδρή πολέμιο των Βρυξελλών κυβέρνηση της ΕΕ καθώς η δεξιά «Λέγκα του Βορρά» και το κεντροδεξιό, αντί-ΕΕ, Κίνημα των Πέντε Αστέρων, φαίνεται να έχουν καταλήξει στα βασικά σημεία του κυβερνητικού προγράμματος όπως ενημέρωσε από χθες το pronews.gr και την Δευτέρα θα το παρουσιάσουν στον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας, τον Σέρτζιο Ματαρέλα, ενώ αναμένεται να ανακοινώσουν και το όνομα του επόμενου πρωθυπουργού.

Προκαλούν οι Τούρκοι: Απαγόρευσαν τον απόπλου ελληνικού πλοίου από την Αλικαρνασσό

ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΣΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΠΑΡΑΛΙΑ - ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ
Τουρκικές προκλήσεις | Ειδήσεις: Ερωτήματα εγείρει η απόφαση της Λιμενικής Αρχής της Αλικαρνασσού στην Τουρκία, να απαγορεύσει την Τρίτη (15/05/2018) τον απόπλου του επιβατηγού σκάφους «ΗΛΙΑΣ Τ» από το ομώνυμο λιμάνι, όπου είχε καταπλεύσει λόγω προγραμματισμένης ημερήσιας εκδρομής.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Kalymnos-news.com, το ελληνικό σκάφος πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Κάλυμνος-Κως –Αλικαρνασσός και ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από τα τουρκικά παράλια στις 16:00.

Ερντογάν: Έχεις παλαιστινιακό αίμα στα χέρια σου - Νετανιάχου: Βομβαρδίζεις χρόνια αμάχους

Απελάθηκε ο Τούρκος πρόξενος - Σφοδρή επίθεση του Τούρκου προέδρου στον Ισραηλινό πρωθυπουργό - Άμεση η αντίδραση του Τελ Αβίβ
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαρακτήρισε «κράτος απαρτχάιντ» το Ισραήλ και κατηγόρησε τον πρωθυπουργό του, τον Μπενιαμίν Νετανιάχου, ότι έχει «παλαιστινιακό αίμα στα χέρια του», καθώς συνεχίζεται ο πόλεμος δηλώσεων μεταξύ των δύο χωρών, με αφορμή τον θάνατο δεκάδων Παλαιστινίων διαδηλωτών από σφαίρες Ισρσαηλινών στρατιωτών στη Γάζα. Ως «απάντηση», το Τελ Αβίβ απέλασε τον Τούρκο πρόξενο, πραγματοποιώντας ένα βήμα πιο κοντά στην οριστική διπλωματική ρήξη με την Άγκυρα.