Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Ξέρουμε από γενοκτονίες, ξέρουμε και από σεισμούς

Του Ν.Λυγερού

Η ελληνο-αρμενική φιλία δεν είναι μια ουτοπία, γιατί βασίζεται σε ιστορικά γεγονότα που έχουν σημαδέψει και τους δυο λαούς. Το θέμα της γενοκτονίας είναι από τα κυρίαρχα και είναι μάλιστα από τον ίδιο θύτη. Υπάρχει όμως και το θέμα του σεισμού που προκάλεσε μια γνήσια αλληλεγγύη. Όταν πριν από 25 χρόνια ο σεισμός πλήγωσε την Αρμενία και τον αρμενικό λαό, αμέσως ο ελληνικός λαός ήρθε να του συμπαρασταθεί και μάλιστα επί του πρακτέου. Δεν πιέστηκε από κανέναν και το έκανε αυθόρμητα, γιατί αυτή η φιλία υπάρχει και μετατράπηκε εκείνη την περίοδο σε συμπόνια.

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη(Βίντεο)

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε το Σάββατο το απόγευμα στις 16.11 στην Κρήτη.
Η δόνηση έγινε αισθητή ακόμη και στην Αθήνα, στις Κυκλάδες, στην Πελοπόννησο, αλλά και στη Μάλτα, η οποία σημειωτέον βρίσκεται 795 χλμ. μακριά από το επίκεντρο.
Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Μεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στα 73 χλμ δυτικά των Χανίων και 35 δυτικά του Πλάτανου, ενώ το εστιακό βάθος ανήλθε στα 30 χλμ.
Ευθύμιος Λέκκας: «Δεν περιμέναμε σεισμό στο συγκεκριμένο σημείο»

Ένα «γιαούρτι» είναι «Βία»...1 εκ υποψήφιοι νεκροί Πολίτες είναι «αναγκαίες παράπλευρες απώλειες»..


Του Γιώργου Ανεστόπουλου

Βία είναι το γιαούρτι στον πολιτικό
(σύμφωνα με τον «Καθεστωτικό Πολιτικό»)...

...αλλά όχι η θανάτωση 1 εκ Πολιτών με την απάνθρωπη υπερφορολόγηση και την αφαίρεση της Περίθαλψης...ή της θέρμανσης...ή της τροφής...ή της στέγης...ή...ή...ή...

...και υπονοεί προφανώς ο ...παραπάνω Εθνοπατέρας ότι ο «Καθεστωτικός Πολιτικός» είναι κάτι σαν τον Οραματιστή Στρατάρχη που κοιτάζει τη «συνολική εικόνα» του Πολέμου...δεν μπορεί να ασχολείται με...«παράπλευρες απώλειες» και δη, «απλών αναλώσιμων στρατιωτών»...

Όταν ο Οδυσσέας επέστρεψε στην Ιθάκη... ΑΡΚΟΥΝ 2 ΛΕΠΤΑ, ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΕΣΘΕ ΓΙΑ 22 ΛΕΠΤΑ. ΑΡΑΓΕ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΔΑΞΑΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; MAΛΛΟΝ ΟΧΙ.


Είναι πολύ σημαντικό, αυτές τις κρίσιμες ώρες, να ρίξουμε μια ματιά στην Βίβλο των Ελλήνων, δηλαδή στα ΟΜΗΡΙΚΑ ΕΠΗ και να διδαχτούμε, έστω και την τελευταία στιγμή, από το πνεύμα του Οδυσσέα.

ΔΗΛΑΔΗ: Να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να ελέγξουμε την παρόρμηση να έχουμε τις αισθήσεις μας και τις κεραίες μας ΑΝΟΙΧΤΕΣ και να μην παρασυρθούμε από την οργή και το μένος που μας διακατέχει, ώστε να γίνουμε βορρά, στους σύγχρονους "μνηστήρες".

Ο άστεγος στο Κολωνάκι που στολίζει το παγκάκι του με μπιμπελό και λουλούδια

 Η δύναμη της ψυχής, στα... "σκουπίδια" βρίσκεται... 
Ας είναι μάθημα ζωής, για όλους μας... κανείς μας δεν ξέρει τι του επιφυλάσσει  το αύριο...

Πόπη Σουφλή



Τίποτα δεν είναι ικανό να του στερήσει την αξιοπρέπεια και κυρίως το δικαίωμά του να διεκδικήσει ένα μέρος ομορφιάς και ιδιωτικότητας, ακόμη και καταμεσής του πολυσύχναστου δρόμου. 

ΘΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟ ΓΑΝΤΙ. ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΤΕΚΜΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ


6995ab315853fbe744f57047c021ec1a L

Καταργούνται όπως όλα δείχνουν τα τεκμήρια για μισθωτούς και συνταξιούχους, καθώς από το 2014 θα έχει ολοκληρωθεί το ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο της ΓΓΠΣ. Διατηρούνται όμως για τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Την κατάργηση των τεκμηρίων προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα σε τηλεοπτικό σταθμό. Αναγνώρισε μάλιστα ότι αυτά σε πολλές περιπτώσεις λειτούργησαν άδικα για χιλιάδες μισθωτους ή συνταξιούχους που πλήρωσαν φόρους.
Με τη λειτουργία του ηλεκτρονικού περιουσιολογίου, τα τεκμήρια δεν θα έχουν νόημα, δεδομένου ότι οι ΔΟΥ θα γνωρίζουν και δεν θα εικάζουν τις δαπάνες του φορολογούμενου.

Τειρεσίας κομμάτων


Τειρεσίας κομμάτων• Κόμμα που χρωστάει είναι υποχείριον των δανειστών.
• Τα «Ελληνικά» κόμματα πρέπει να πάψουν να χρωστάνε για να βγάλουν τα εισαγωγικά από το «Ελληνικά».
• Κόμμα το οποίο υποθηκεύει τις μελλοντικές επιχορηγήσεις είναι επικίνδυνο.
• Οι τράπεζες δεν δανειοδοτούν χωρίς εγγυήσεις των μελλοντικών εσόδων. Οι επιχορηγήσεις δεν είναι σταθερές αλλά εξαρτώνται από τις εκλογικές επιδόσεις.
Συνεπώς οι μελλοντικές επιχορηγήσεις είναι αβέβαιες.

Δεν είναι φάρσα βραβεύουν την Monsanto..

Κι όμως δεν είναι φάρσα, ένα στέλεχος της Monsanto ο Robert Fraley είναι νικητής του φετινού «Νόμπελ της γεωργίας.Νομιμοποιώντας  και επικυρώνοντας με αυτό τον τρόπο την αχαλίνωτη γενετική τροποποίηση των τροφών και το επιχειρηματικό μοντέλο της Monsanto  που εξαθλιώνει τους αγρότες και καταστρέφει την υγεία μας. Επίσης νικητής  είναι η Mary-Dell Chilton ιδρυτής της Syngenta,  η οποία ενώθηκε  με το  γίγαντα Bayer , υπεύθυνες αμφότερες  για τον θάνατο των μελισσών από την χρήση φυτοφαρμάκων, ο οποίος θα μοιραστεί  το βραβείο - και μαζί με αυτό, ένα ποσό 250,000 δολάρια σαν χρηματικό έπαθλο

Fong Qi Wei: Ο φωτογράφος που κατάφερε να φωτογραφήσει τον χρόνο να περνάει(Φωτο)



Με το φωτογραφικό του project "Ο χρόνος είναι μια διάσταση" (Time is a Dimension), ο Fong Qi Wei κατάφερε να φωτογραφήσει το ίδιο το πέρασμα του χρόνου.


Όλες οι συνηθισμένες φωτογραφίες αποσκοπούν στο να καταφέρουν να αποτυπώσουν όσο καλύτερα γίνεται μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Ο εν λόγω φωτογράφος όμως από τη Σιγκαπούρη θέλησε να αποτυπώσει τον ίδιο τον χρόνο να περνά μέσα από τα καρέ του δείχνοντας την κίνηση του σαν "διάσταση".

ΠΛΑΤΩΝ ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΑ ΑΝΑΛΥΣΙΣ

Οἱ Ἕλληνες φιλόσοφοι ἀντιλαμβάνοντο τὴν φύσιν ὡς καλλιτεχνικὸν δημιούργημα. Τὸ ἀρχαῖον Ἑλληνικὸν πνεῦμα, ἦτο κατὰ τὴν φύσιν, καὶ τὴν οὐσίαν αὐτοῦ, κυριολεκτικῶς καλλιτεχνικόν. Διὰ τὴν παραγωγὴν δὲ τοῦ καλλιτεχνήματος αὐτοῦ, ἐκτὸς τοῦ Δημιουργοῦ ἀναγκαῖως συντρέχουσι δύο τινὰ, πρῶτον ἡ Ἰδέα καθ᾿ ἧς γίνεται τὸ ἔργον, καὶ δεύτερον ἡ Ὑλη, ἥτις δέχεται καὶ ἐμφανίζει τὴν Ἰδέαν αἰσθητῶς.

Οὕτω καὶ ὅλος ὁ αἰσθητὸς κόσμος εἶναι κατὰ τὸν Πλάτωνα καλλιτέχνημα, τὸ ὁποῖον ἔπλασεν ὁ θεῖος Δημιουργὸς (τὸ ὄν) κατὰ τὰς ἰδέας, κατὰ τὰ ἐν αὐτῷ θεία, αὐτοτελῆ καὶ αἰώνια νοήματα.

Η Πραγματική Μάχη του Λος Άντζελες(Βίντεο)

Η Μάχη του Λος Άντζελες, επίσης γνωστή και ως ''The Great ΛοςΆντζελες Air Raid'', είναι το όνομα που δόθηκε από σύγχρονες πηγέςγια τη φημολογούμενη επίθεση του εχθρού και μετέπειτααντιαεροπορικό μπαράζ πυροβολικού που πραγματοποιήθηκε από τα τέλη της 24ης Φεβρουαρίου έως τις αρχές της 25ης Φεβρουαρίου 1942 πάνω από το Λος Άντζελες , Καλιφόρνια.


Οι σειρήνες ακούγονταν σε όλη την Κομητείας του Λος Άντζελες το βράδυ της 24-25 Φεβρουαρίου 1942.Διατάχθηκε συσκότιση και αμέσως χιλιάδες στρατιώτες (φύλακες αέρα επιδρομής κλήθηκαν στις θέσεις τους.Στις 3:16 π.μ. η 37η Ταξιαρχία Πυροβολικού Ακτής άρχισε να πυροβολεί 12,8 λιβρων αντιαεροπορικα βλήματα σε αεροσκάφος που αναφέρθηκε στον αέρα.Τελικά θα ριχτούν πάνω απο 1400 βλήματα.

Ως Μακεδονία αναφέρονται τα Σκόπια στο βιβλίο της Γ” Λυκείου (Βίντεο)

Στο βιβλίο της Γ” Λυκείου το οποίο διδάσκεται τη φετινή χρονιά στους μαθητές στα Ελληνικά σχολεία, το κράτος των Σκοπίων αναφέρεται ως… Μακεδονία. Όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί στη σελίδα 130 του βιβλίου στον χάρτη που παρουσιάζεται, τα Σκόπια αναφέρονται σαν ξεχωριστό κράτος της Μακεδονίας.

Δείτε το βίντεο με την εξήγηση του καθηγητή Αγγλικών Κώστα Μιχαλόπουλου:

Παρ’ το αλλιώς. Μπορείς!

 Ο χρόνος περνά και χάνεται… Αυτή τη ζωή έχουμε να ζήσουμε, ας την ζήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε…

Αν αντιμετωπίζουμε τα προβλήματά μας θετικά και δεν παραδινόμαστε στον πανικό, στην πικρία και κυρίως στην αυτολύπηση, μπορούμε να ξεπεράσουμε το πιο ανυπέρβλητο εμπόδιο που θα μας παρουσιαστεί.

Στουρνάρας: αστείοι ο γονείς που έριξαν το παιδί τους λόγω φτώχειας και ανεργίας(Βίντεο)

«Είναι αστείοι, άξιοι της τύχης τους» Τάδε Έφη ο Γιάννης Στουρνάρας

 στην… εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου «ΕΝΙΚΟΣ» ειρωνευόμενος ένα ζευγάρι που προχώρησε σε έκτρωση επειδή έμειναν

και οι δύο άνεργοι καθώς η επιχείρηση που δούλευαν στον Πειραιά έκλεισε σε μια νύχτα.

 Δείτε το βίντεο

Κατέβασαν την Αλβανική σημαία και έβαψαν το μνημείο στην πλατεία Αλβανίας του Μπουτάρη!!!

Έβαψαν με σπρέι τη μαρμάρινη πλάκα και πήραν μαζί τους την αλβανική σημαία
Στο στόχαστρο αγνώστων βρέθηκε η μαρμάρινη πλάκα που στήθηκε από το Δήμο Θεσσαλονίκης στο κέντρο του πάρκου Δυρραχίου – Αλβανίας, στη συμβολή των οδών Μοναστηρίου και Αναγεννήσεως.

Οι δράστες έβαψαν με σπρέι το μπροστινό μέρος της πλάκας ενώ πριν φύγουν από το σημείο υπέστειλαν και πήραν μαζί τους την αλβανική σημαία.

Η μυστική ενέργεια των αρχαιολογικών χώρων

Ένα αρχαίο μνημείο μας προκαλεί συνήθως μια αίσθηση θαυμασμού. Έχετε όμως σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε να αποτελέσει κι έναν πυρήνα ενέργειας, που εξαγνίζει και αναζωογονεί την ψυχή μας, αλλά και ένα μέσο προς την ενόραση και την ανακάλυψη του εαυτού μας;....


Η Ελλάδα είναι μια χώρα γεμάτη αρχαιολογικούς χώρους κι εμείς μπορούμε να επωφεληθούμε από μια επίσκεψη σ’ αυτούς, όχι μόνο ικανοποιώντας την αισθητική μας θαυμάζοντας τα μνημεία τους, αλλά αντλώντας και ενέργεια για να εξυψώσουμε την ψυχή μας.

Χαλκός: Ένα μέταλλο που αφανίζει όλα τα μικρόβια!

Φωτό: Ιφ.Βαρδοπούλου / Golden Magazine
Στην αρχαιότητα ο χαλκός αντιπροσώπευε για τους Αιγύπτιους την αιώνια ζωή, την υγεία και την ευημερία και χρησιμοποιούνταν για τη θεραπεία λοιμώξεων και την αποστείρωση του νερού. Ο Ιπποκράτης αντιμετώπιζε με χαλκό (ή χαλκό και μέλι) ανοιχτές πληγές και δερματικά προβλήματα, ενώ Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Πέρσες, Ινδοί και Μογγόλοι τον είχαν πρώτο και καλύτερο για έλκη και μολύνσεις. Άραγε πόσο χρήσιμο είναι σήμερα για την υγεία το παλαιότερο μέταλλο στην ιστορία του ανθρώπινου πολιτισμού;

Τα βακτήρια τον τρέμουν!

Μουσική με την δύναμη του μυαλού(Βίντεο)



Η Lisa Park είναι μια μουσικός performer η οποία πειραματίζεται με μια εξειδικευμένη συσκευή που ονομάζεται NeuroSky EEG και με τη βοήθεια ενός ακουστικού μετατρέπει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου σε ρεύματα δεδομένων που μπορούν να μετατραπούν τα Δέλτα, Θήτα, Άλφα και Βήτα του εγκεφάλου της αλλά και τις κινήσεις των ματιών της σε ηχητικά κύματα μέσω ενός εξειδικευμένου λογισμικού. Πέντε ηχεία τοποθετημένα κάτω από ρηχά πιάτα τα οποία περιέχουν νερό το οποίο στη συνέχεια δονείται σε διάφορα σχέδια σύμφωνα με την δραστηριότητα του εγκεφάλου της . 

Αρρωστημένος και αλλόκοτος ουρανός όλη την τελευταία βδομάδα στην Αθήνα.

Από το psekasmata
 
Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη λυσσώδεις ψεκασμοί, Τετάρτη

Αναλυτικά 
Σάββατο 5-10-2013
Από το πρωί αχνός ψεκασμός σε διάφορα μέρη του ουρανού, σε άλλα μέρη καθαρός ουρανός. 6:30 το απόγευμα μικρές γραμμές σε μήκος διακεκομμένες σε 3-4 σημεία ταυτόχρονα που σιγά σιγά διαλύονται και θαμπώνουν τον ουρανό.

ΕΝΑ ΑΛΗΘΙΝΟ ΣΥΜΒΑΝ ΝΑΝΟ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στη Σουηδία μετά από μια κρίση πανικού πηγαίνει στο πλησιέστερο νοσοκομείο και του δίνουν ένα χάπι όπου κοιμάται μετά ξυπνάει σαν να είναι διαφορετικό άτομο.

Η ζωή του αρχίζει να αλλάζει.


Ακούει φωνές στο κεφάλι του ακόμη του λενε τι ώρα είναι ακριβώς.
Τα ψυχολογικά του βανηστηρια και ο έλεγχος του έχουν ξεκινήσει
Από τη μια πλευρά του έχουν πει φοβερά πράγματα, όπως «Ποτέ δεν πρόκειται να ξυπνήσει", όταν παει για ύπνο κάθε βράδυ ή "Είμαστε απογοητευμένοι που ξύπνησες" κάθε φορά που έχει ξυπνήσει το πρωί. Από την άλλη πλευρά, μπορούν να χειραγωγήσουν τα συναισθήματα του και τις αντιλήψεις του, και να δημιουργήσουν τα πιο θετικά συναισθήματα.

 Δείτε και μόνοι σας.

Δείτε τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν επιστρέψει στη... δραχμή!

Του Στρατή Μαζίδη

Αν η Ελλάδα τολμήσει να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη και επιστρέψει στη δραχμή τότε μια σειρά από τρομερά δεινά θα τη συνταράξουν:

- δε θα έχουμε νερό

- θα σταματήσει να βρέχει

- τα σπίτια μας θα γκρεμιστούν και θα κατεδαφιστούν από μόνα τους πριν τα αγοράσουν οι ξένοι για ένα κομμάτι ψωμί αντί για ένα γερμανικό στρούντελ

- θα πάψει να υπάρχει καλοκαίρι

Αλωνίζουν οι λαθρομετανάστες ...Πακιστανοί πήραν με τις πέτρες Αστυνομικούς στον Μαραθώνα!!!

Επεισόδια ανάμεσα σε Πακιστανούς λαθρομετανάστες και Αστυνομικούς σημειώθηκαν απόψε στην περιοχή του Μαραθώνα, λίγο μετά από μια ληστεία την οποία διέπραξαν κάποιοι από τους αλλοδαπούς σε βάρος ομοεθνή τους.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, σήμερα το απόγευμα σε περιοχή του Μαραθώνα, 4 με 5 Πακιστανοί, με την απειλή μαχαιριών και ασκώντας σωματική βία, ακινητοποίησαν ομοεθνή τους και του απέσπασαν χρηματικό ποσό 180 ευρώ.

Σαρώνει στο Twitter τις τελευταίες ώρες ένα μήνυμα το οποία δημοσίευσε μια δασκάλα νηπιαγωγείου με την απορία ενός μαθητή για την Ελλάδα

Σαρώνει στο Twitter τις τελευταίες ώρες ένα μήνυμα το οποία δημοσίευσε μια δασκάλα νηπιαγωγείου.

Στο tweet η χρήστης αναφέρει την απορία που είχε ένα μικρός μαθητής της αναφορικά με την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας.

Η συγκλονιστική απορία του μαθητή ήταν η εξής....

Ξεσηκώνονται οι πολίτες οργανωμένα κατά των κόκκινων δανείων

Από το attikanea

Ένας μετά τον άλλον, σύλλογοι και μεμονωμένοι πολίτες εξεγείρονται με κάθε νόμιμο τρόπο, κατά της κυβερνητικής χούντας, για τα κόκκινα δάνεια, την πλήρη υποβάθμιση της ζωής τους, και την κατάλυση του Συντάγματος από την κυβερνητική χούντα.
Το παρακάτω εξώδικο, του κ. Παναγιώτη Μιλτιάδους, αποτελεί μια ακόμη πράξη αντίστασης κατά των ολετήρων κυβερνώντων.
Εστάλη στα attikanea και το δημοσιεύουμε, ώστε όχι μόνο να γίνει γνωστή η κίνηση του κ. Μιλτιάδους, αλλά να αποτελέσει και έναυσμα για χιλιάδες δανειολήπτες.
Είναι ο μόνος προς το παρόν τρόπος αντίδρασης.

Δορυφορικές εικόνες από τη NASA απεικονίζουν τους αεροψεκασμούς των τελευταίων ημερών στην Ελλάδα!

Απίστευτες δορυφορικές φωτογραφίες της NASA απεικονίζουν τους αεροψεκασμούς των τελευταίων ημερών ξεκάθαρα. Διακρίνονται τα γνωστά πλέγματα σχήματος "τρίλιζας" αλλά και άλλες παράλληλες και τεμνόμενες ουρές από αεροψεκασμούς.





Επίσης μπορείτε να διακρίνεται πως φουσκώνουν και πως διακρίνονται οι ουρές ανάμεσα στα νέφη.


ΤΟΥΡΚΙΑ:«Πέθανε» η απαγόρευση μαντίλας στις δημόσιες υπηρεσίες της Τουρκίας

Τέλος στην ιστορική απαγόρευση της μαντίλας για γυναίκες δημοσίους υπαλλήλους έθεσε την Τρίτη η Τουρκία, με τον πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να χαιρετίζει την άρση της απαγόρευσης ως ένα «βήμα προς την ομαλοποίηση», αλλά την αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «σοβαρό πλήγμα» στον κοσμικό χαρακτήρα της Τουρκικής Δημοκρατίας. «Μία σκοτεινή εποχή έλαβε τέλος [...] Έχουμε πλέον καταργήσει έναν αρχαϊκό όρο, που ήταν αντίθετος στο πνεύμα της Δημοκρατίας.

Η διαφορετική αντίληψη για τον χρόνο

Οσο πιο «φρέσκος» είναι κάποιος στη ζωή, τόσο περισσότερες πρωτόγνωρες πληροφορίες και ερεθίσματα δέχεται και τραβούν την προσοχή του, λένε οι επιστήμονες.

Της Ασπασίας Δασκαλοπούλου
Από το portal.kathimerini

Σχεδόν κάθε 30άρης θα σου πει ότι ο χρόνος περνάει όλο και πιο γρήγορα, και ορόσημα της εβδομάδας, όπως το βράδυ της Κυριακής, ή του έτους, όπως τα Χριστούγεννα, φαίνεται να φτάνουν ολοένα και πιο γρήγορα βδομάδα με τη βδομάδα ή χρόνο με το χρόνο. Γιατί o χρόνος λοιπόν φαίνεται να πατάει γκάζι όσο μεγαλώνουμε;

Τρεις ναοί «κρύβονται» κάτω από την Ακρόπολη

acropolis Τρεις ναοί «κρύβονται» κάτω από την ΑκρόποληΣύμφωνα με πρόσφατες ανακοινώσεις στην 6η Διεθνή Συνάντηση για την Αποκατάσταση των Μνημείων της Ακρόπολης τρεις είναι οι αρχαίοι ναοί προγενέστεροι του Παρθενώνα, θαμμένοι στον Ιερό βράχο ή ενσωματωμένοι στα τείχη της Ακρόπολης.
Περιέργεια και θαυμασμό προκαλεί η είδηση, οτι δίπλα, πίσω και κάτω από τον ναό του Παρθενώνα, κρύβονται πιθανώς τρεις ναοί.
Υπήρχε ένας αρχαϊκός Παρθενώνας, που είχε κατασκευαστεί από πειραϊκό ακτίτη λίθο. Αλλά και ένας αρχαίος ναός και ένας ημιτελής Προπαρθενώνας που καταστράφηκαν από τους Πέρσες πριν από τη ναυμαχία της Σαλαμίνας. Η αρχαιολόγος κ. Σιουμπάρα τελεί ανασκαφές και τα ευρήματα από τον πώρινο Προπαρθενώνα σε σωρό των διασπάρτων, έδωσαν ήδη νέα στοιχεία για τον ναό. Κάποια απο αυτά θα εκτεθούν στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης σύντομα.

Σπάμε τον κώδικα: Γαιτί μπρυομε να το δαιβάσυομε ατυό;

Μπορεί να μην το συνειδητοποιούμε, αλλά ο εγκέφαλός μας αποτελεί έναν τέλειο αποκωδικοποιητή. Παραεδίγματος χράη, δεν έχιε σμηασία με πιοα σιερά εφμανίζοντια τα γράμαμτα σε μαι λξέη, ακρεί να είνια σωτσό το πώρτο και το τελυετιάιο – εμιές θα κατλάβυομε τι εννοιεί!

Παρομο1ως, ο εγκ3φ4λός σας δ1αβά7ει 4υ7όμα7α αυ7ή τη φρ4ση χωρ1ς καν να το σκ3φτ3ί!

Αναγραμματισμοί σαν τους προαναφερθέντες αφθονούν στο Ίντερνετ εδώ και χρόνια. Πώς όμως μπορούμε να τους διαβάζουμε; Και τι σημαίνει αυτό για τον τρόπο λειτουργίας του εγκεφάλου μας;

Ξεχάστε τις οθόνες που ξέρατε!(Βίντεο)

Ολοένα και περισσότερες οθόνες μας συντροφεύουν πλέον σε όλες τις φάσεις της καθημερινότητάς μας, κάθε στιγμή, τόσο στον προσωπικό χώρο διαβίωσής μας όσο και στη δημόσια σφαίρα: τηλεοράσεις, υπολογιστές γραφείου, φορητοί, tablets, smartphones...

Η άλλοτε χοντροκομμένη μορφή τους γίνεται όλο και πιο εξευγενισμένη, λεπτή, σχεδόν αδιόρατη. Δεν έχουμε δει όμως τίποτα ακόμα!

Η ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΗΤΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΝΤ, ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΗΝ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Η Wall Street Journal έκανε μία αποκάλυψη – βόμβα, φέροντας στην επιφάνεια απόρρητα έγγραφα του ΔΝΤ κατά την διάρκεια συζήτησης για το πρόγραμμα “διάσωσης” της Ελλάδας. Μέσα από αυτά τα έγγραφα αποκαλύπτεται πως τουλάχιστον το 1/3 των μελών αντέδρασε σφόδρα στο διαφαινόμενο κακούργημα, υποστηρίζοντας ευθεως ότι κάτι τέτοιο θα κατάστρεφε την χώρα!

Γεγονός που επιβεβαιώνει την συνομιλία Στρως Καν – Παπανδρέου, όπου ο πρώτος φέρεται να τον προείδοποίησε πως “εάν εφαρμόσεις κάτι τέτοιο, θα καταστρέψεις το Έθνος σου”!

Η αποκάλυψη αυτή ανοίγει εκ νέου την πρόταση για εξεταστική κατά της συμμορίας του μνημονίου που μαζί με την εξεταστική για τις καταγγελίες Ρουμελιώτη, αραχνιάζουν σε κάποιο συρτάρι…

Ποδοσφαιριστής σκλάβος στο Κατάρ…

Σαν να μην έφταναν οι αποκαλύψεις, που πήραν τη μορφή χιονοστιβάδας, για τους θανάτους των εργατών που δουλεύουν στα έργα υποδομής για το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ, ήρθε και η ιστορία του Ζαχίρ Μπελουνίς να κάνει ακόμα πιο θολό το τοπίο γύρω από το αραβικό εμιράτο και το πόσο σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Η ιστορία του άτυχου Γάλλου ποδοσφαιριστή ήρθε στο φως πριν από λίγες μέρες μέσω ενός ρεπορτάζ της «Independent» που έκανε ευρέως γνωστή την ιστορία του παίκτη-αιχμαλώτου στο Κατάρ!

Οι αρχές της χώρας απαγορεύουν στον Μπελουνίς, που έπαιξε ποδόσφαιρο στην Ελ Τζαΐς, να φύγει από το εμιράτο, εκτός αν αποσύρει τις κατηγορίες εναντίον της πρώην ομάδας του, επειδή του χρωστούν χρήματα δύο χρόνων από το συμβόλαιο που είχε υπογράψει!!