Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019

Πότε εμφανίστηκε η σημαία στον Αρχαίο Κόσμο

Σημαία, σήμα ή σημείο είναι ένα κομμάτι από ύφασμα που φέρει χρώματα και εμβλήματαπου χαρακτηρίζουν το έθνος ή μέρος αυτού. 
Γενικά με τον όρο σημαία μπορούμε να εννοούμε μόνο το ύφασμα έγχρωμο ή όχι, ή μόνο το έμβλημα, ή και τα δύο. 

Κάθε έθνος έχει μία σημαία και σύμβολα που το χαρακτηρίζουν. Έχει όμως και σημαίες για το στρατό, το ναυτικό, τον Βασιλιά, των διαφόρων νομών κομμάτων, ομάδων, προξενείων, εταιριών, συλλόγων κ.λ.

 Κάποιες σημαίες έχουν διεθνή χρήση. Η λευκή σημαία σημαίνει διακοπή εχθροπραξιών, διαπραγμάτευση, συνθηκολόγηση. Η κίτρινη καραντίνα, κίνδυνος μολύνσεων. Η κόκκινη πόλεμο, την μαύρη χρησιμοποιούσαν οι πειρατές ή δήλωνε πένθος.

Ένα σωστό φυσικό νησί φτιάχνεται σε… ναυάγιο Το πλοίο στα ανοιχτά της Αδελαΐδας καταστράφηκε από φωτιά πριν από έναν αιώνα(Βίντεο)

Το βρετανικό ναυάγιο βρίσκεται στα 300 μέτρα από την ακτή ήδη από το 1912 και κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είχε χρησιμοποιηθεί ως στόχος για την εκπαίδευση των πιλότων της αυστραλιανής πολεμικής αεροπορίας.

Κι όμως, παρά τη βεβαρημένη ιστορία του, το επιβατικό ατμόπλοιο «SS City of Adelaide» μετατρέπεται σιγά-σιγά σε νησί, φιλοξενώντας ένα δικό του οικοσύστημα με δέντρα, φυτά και αρκετά είδη πουλιών.

Μια όαση ζωής δηλαδή εκεί που κάποτε υπήρχε φωτιά και θάνατος…

Η ΠΓΔΜ προμηθεύτηκε 240.000 διαβατήρια- Γράφουν «Δημοκρατία της Μακεδονίας» - Σύμφωνα με το σκοπιανό κανάλι Alfa TV(Βίντεο)

Για αγορά 240.000 διαβατήριων από τη σκοπιανή κυβέρνηση στα οποία αναγράφεται ευκρινώς στο εξώφυλλο η ονομασία «Δημοκρατία της Μακεδονίας», παρά τη διαδικασία συνταγματικών αλλαγών στο κοινοβούλιο των Σκοπίων κάνει λόγο το σκοπιανό κανάλι Alfa TV.
«Αν και η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι μέχρι τις 15 Ιανουαρίου αναμένεται (η τελική) ψηφοφορία για συνταγματικές αλλαγές, οι οποίες θα οδηγήσουν σε αλλαγή του ονόματος του κράτους, αλλά και τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, ένας μεγάλος αριθμός από πολλά κενά έντυπα για "Μακεδονικά" διαβατήρια βρίσκονται εν αναμονή στα τελωνεία. Σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το Alfa TV, 240.000 έντυπα βρίσκονται σήμερα σε τακτική τελωνειακή διαδικασία» αναφέρει το κανάλι.

«Γιατί αγοράζονται έντυπα υπό αυτή τη μορφή, αφού το υπουργείο Εσωτερικών έχει ήδη αρκετά και δεν υπάρχει καθυστέρηση στην έκδοσή τους;

Γιατί το υπουργείο Εσωτερικών ξοδεύει χρήματα του προϋπολογισμού αφού σε 10 ημέρες αναμένεται να περάσουν οι συνταγματικές αλλαγές;» διερωτάται το κανάλι στην ιστοσελίδα του εστιάζοντας στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

«Ακόμα και αν οι συνταγματικές αλλαγές ψηφιστούν στις 15 Ιανουαρίου, απαιτείται μια χρονική

Με μικρές αλλαγές, από σήμερα, δυναμώνουμε την καρδιά μας και κερδίζουμε χρόνια

Του Ξενοφώντα Τσούκαλη, Μ.D.,   
Από το medlabnews.gr

Με μικρές αλλαγές στις καθημερινές μας συνήθειες και στη διατροφή μας, μπορούμε να μειώσουμε τον κίνδυνο των καρδιαγγειακών νοσημάτων, τα οποία ευθύνονται για τον 1 από τους 2 θανάτους, που σημειώνονται στην Ελλάδα.

Η καρδιοπάθεια είναι μια από τις κύριες αιτίες των καρδιακών προσβολών και επηρεάζει τόσο τους άνδρες όσο και τις γυναίκες.

Η Eni-Kogas ανανεώνει την άδειά της για τα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3 και 9

Του Ν. Λυγερού

Ό,τι και να έχει ειπωθεί, η ουσία είναι η επόμενη πραγματικότητα και αυτό φαίνεται από την απόφαση της κοινοπραξίας Eni-Kogas να παραμείνει στα θαλάσσια οικόπεδα 2, 3 και 9 της κυπριακής ΑΟΖ. Το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου ενέκρινε το αίτημά της, έτσι θα έχει δικαίωμα να συνεχίσει τις έρευνές της έως τις αρχές του 2020. Ας υπολογίσουμε επίσης ότι η Total ενδιαφέρεται να συμμετάσχει σε αυτά τα θαλάσσια οικόπεδα. Ειδικά τώρα που έχει κοινά συμφέροντα με την Eni που αντιπροσωπεύει το 80% της κοινοπραξίας.

Η αγωνιστικότητα της Μακεδονίας

Του Ν. Λυγερού

Η αγωνιστικότητα της Μακεδονίας θα πρέπει να φανεί επί του πρακτέου το 2019, διότι θα πρέπει ν΄αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά όλες τις απαράδεκτες προσπάθειες να περάσει το βάρβαρο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Και θα πρέπει να ξεπεράσουμε όλα τα κομματικά εμπόδια, για ν’ αμυνθούμε στρατηγικά ενάντια σε μια κόκκινη βαρβαρότητα που θέλει να μηδενίσει κάθε εθνικό θέμα λες και είναι μόνο και μόνο μία ημερήσια διάταξη του κόμματος. Διότι ακόμα κι όταν θα φύγουν επιτέλους αυτοί που καταστρέφουν συστηματικά όλα όσα δεν πιστεύουν, θα πρέπει να έχουμε σώσει στο ενδιάμεσο το όνομα της Μακεδονίας, διότι η ιστορία δεν δανείζεται και δεν παίρνεται πίσω, όταν έχει δοθεί με τρόπο δημοκρατικό.

Η εκατονταετία της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

Του Ν. Λυγερού

Το 2019 θα είναι τα 100 χρόνια της επετείου της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι με αυτή την ευκαιρία θα δούμε την αξία του έργου του Ποντιακού Ελληνισμού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, διότι τώρα δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία για απραξία όσον αφορά στη διεθνοποίηση και αναμένοντας αναγνωρίσεις από τα άλλα κράτη. Θα είναι επίσης καλό να σκεφτούμε κι εμείς σε αυτό το πλαίσιο ν' αναγνωρίσουμε άλλες γενοκτονίες και ειδικά τις αιωνόβιες για να δώσουμε το παράδειγμα. Διότι τώρα ως αιωνόβια γενοκτονία, η δική μας έχει δείξει επί του πρακτέου ότι δεν ξεχάσαμε όσο ισχυρή κι αν είναι η τουρκική προπαγάνδα.