Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πώς το ελληνικό λάδι θα κατακτήσει την Κίνα

Πώς το ελληνικό λάδι θα κατακτήσει την Κίνα
 Σταθερά ανοδικές είναι οι εξαγωγές ελληνικού ελαιόλαδου προς τις αγορές της Ασίας, στέλνοντας ένα αισιόδοξο μήνυμα πίσω στην Ελλάδα.
Στα τέλη Σεπτεμβρίου σας είχαμε παρουσιάσει από την στήλη μας «Ψωνίζουμε Ελληνικά» 11 μικρές επιχειρήσεις τροφίμων που διακρίνονται στο εξωτερικό για την ποιότητα των προϊόντων τους. Οι περισσότερες δραστηριοποιούνται στον τομέα του ελαιόλαδου, εκεί όπου η Ελλάδα έχει μια ποιοτική υπεροχή απέναντι σε όλες τις αντιπάλους της.
Πολλές από τις επιχειρήσεις εκείνες, όπως η Γαία, η Blauel, η Candias Oil, είναι γνωστές ακόμη και στις αγορές της Ασίας. Δίπλα τους βρίσκονται και όλες οι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της παραγωγής ελαιόλαδου στη χώρα μας. Οι συνολικές τους εξαγωγές στις ανερχόμενες χώρες της Ασίας αυξάνονται χρόνο με το χρόνο.

Τελικά οι 100.000 μαϊμού συντάξεις ήταν μόνο 5.000!

Τελικά οι 100.000 μαϊμού συντάξεις ήταν μόνο 5.000!
Είχαν στοχοποιήσει όλους τους συνταξιούχους-Άλλη μια γκάφα ή μήπως ένα προμελετημένο σχέδιο;
Η περίφημη δήλωση του πρώην αντιπρόεδρου της κυβέρνησης Θόδωρου Πάγκαλου ότι «μαζί τα φάγαμε» είχε προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων. Στο ίδιο μήκος κυμαίνονταν φυσικά και οι δηλώσεις των υπόλοιπων πρωταγωνιστών του τότε συστήματος: η ευθύνη για όλα ανήκει στο λαό. Στο λαό που ψήφιζε, στο λαό που διορίστηκε, στο λαό που έπαιρνε μαϊμού συντάξεις και φέσωνε τα κρατικά ταμεία.
Μάλιστα, όσον αφορά στις συντάξεις, είχαν βγάλει και δήθεν επίσημα στοιχεία ότι τα Ταμεία τάιζαν 100.000 απατεώνες συνταξιούχους.
Και φυσικά μέσα στη σύγχυση που είχαν προκαλέσει στον ελληνικό λαό με τα απανωτά μέτρα είχαν γίνει πιστευτοί.

Αναγκαστικοί δότες οργάνων όλοι οι Έλληνες από τον Ιούνιο!!!(Βίντεο)

Αναγκαστικοί δότες και όχι δωρητές οργάνων θα θεωρούνται σε πέντε μήνες από τώρα... όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Σύμφωνα με νόμο που πέρασε και ψηφίστηκε το 2011, επί Παπανδρέου στο 1ο Μνημόνιο, η αφαίρεση των οργάνων θα μπορεί να γίνεται από Νοσοκομεία, Ιδιωτικές κλινικές ή εταιρείες και όχι από τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, που γινόταν μέχρι σήμερα, και μάλιστα χωρίς την συγκατάθεση των οικείων του ασθενούς ή την προηγούμενη γραπτή αίτηση του ιδίου προσώπου.

Μας δουλεύουν ψιλό γαζί….



Σε ότι αφορά την απεργία στα μέσα μεταφοράς της Αθήνας και τους εργαζόμενους πού όπως είναι γνωστό  επίταξε η κυβέρνηση η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ που δημοσιεύει σήμερα πίνακα με τίτλο «Οι απεργίες με αριθμούς».
Στον πίνακα αυτό μπορείτε να δείτε το σύνολο των εργαζομένων ανά μέσο, πόσοι απεργούν, πόσοι έχουν άδεια και το ποσοστό απεργίας.
Όλα αυτά αναλυτικά για τις ημέρες από Πέμπτη 17 Ιανουαρίου μέχρι και Κυριακή 20 Ιανουαρίου.
ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ…ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ
ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΑ
τότε προκύπτουν τα εξής εύλογα ερωτήματα:
1)Ποίος έδωσε όλες αυτές τις ημέρες άδειας εν μέσω απεργίας;

ΡΩΣΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ «Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις είναι έτοιμες για ένα μεγάλο πόλεμο»

«Η Ρωσία είναι έτοιμη για ένα μεγάλο πόλεμο». Η λακωνική πλην όμως βαρυσήμαντη αυτή δήλωση ανήκει στον στρατηγό Valery Gerasimov επικεφαλής του ρωσικού γενικού επιτελείου, ο οποίος μιλώντας σε κλειστή συγκέντρωση ανώτατων Ρώσων αξιωματικών για την κατάσταση της εκπαίδευσης των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων προχώρησε στην αποκάλυψη ότι ο ρωσικός Στρατός αναμένει μια γενικευμένη σύρραξη.  .
«Κανένας δεν μπορεί να αποκλείσει την πιθανότητα ενός μεγάλου πολέμου και κανείς δεν μπορεί να πει πως δεν είμαστε προετοιμασμένοι για ένα τέτοιο  ενδεχόμενο»

ΦΥΛΑΣΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Φορτηγό πλοίο με όπλα από Τουρκία πιάστηκε στον Βόλο - Τελικός προορισμός η Συρία;

Φορτηγό πλοίο το οποίο είχε αποπλεύσει από την Τουρκία με προορισμό τη Λιβύη βρίσκεται στο λιμάνι της ΑΓΕΤ στα Αστέρια Αγριάς καθώς στο φορτίο του περιλαμβάνονται και τρία κοντέινερ το περιεχόμενο των οποίων είναι πυρομαχικά και όπλα (ΑΚ-47, Dragunov, RPG-7, πιστόλια κλπ). Όλα τα παραπάνω αν αι ανατολικής προελεύσεως βρίσκονται σε χρήση και στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις και της στρατοχωροφυλακή.

ΔΙΑΛΥΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Στάση κατά της ηγεσίας των Ε.Δ. με πρωτοφανή ανακοίνωση - Η κυβέρνηση κοιμάται;

Ξαφνικά αργά το βράδυ ξέσπασε μια κρίση εντός του στρατεύματος που κάποτε ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι θα μπορούσε να συμβεί: Μια ομάδα συνδικαλιστών στρατιωτικών εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, επειδή κατ'αυτούς, "σύμφωνα με διαρροή πληροφοριών, το ΣΑΓΕ συζήτησε και πολύ σύντομα εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σειρά αρνητικών οικονομικών μέτρων γα τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ"!

Deutsche Welle: Τουρκία-Πάτρα με 5.000 ευρώ το «κεφάλι»

Deutsche Welle: Τουρκία-Πάτρα με 5.000 ευρώ το «κεφάλι»
Πρωταγωνίστρια σε ντοκιμαντέρ της Deutsche Welle με θέμα την παράνομη μετανάστευση έγινε η Πάτρα.
Σύμφωνα με το thebest.gr το ντοκιμαντέρ εστίαζε στα στενοσόκακα φτωχογειτονιάς της Κωνσταντινούπολης, όπου τα κυκλώματα συγκεντρώνουν τους λαθρομετανάστες προκειμένου ακολούθως με τη βοήθεια άλλων κυκλωμάτων από Ελλάδα να τους προωθήσουν στη χώρα μας και να τους οδηγήσουν στην Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα ώστε να τους περάσουν στην Ιταλία.

Από την Αραβική Άνοιξη στον ισλαμικό χειμώνα

Από την Αραβική Άνοιξη στον ισλαμικό χειμώνα

Δύο χρόνια συμπληρώθηκαν την Παρασκευή 25 Ιανουαρίου από την ημέρα που ξεκίνησε η εξέγερση των Αιγύπτιων η οποία οδήγησε στον «εκθρονισμό» του Χόσνι Μουμπάρακ από το ανώτατο αξίωμα της Αιγύπτου.
Ωστόσο, αντίθετα με τις προσδοκίες πολλοί υποστηρίζουν, και όχι άδικα, ότι πράγματα είναι χειρότερα από ό,τι πριν...
Από τις 25 Ιανουαρίου ως και τις 11 Φεβρουαρίου του 2011, οι Αιγύπτιοι, με πηγή έμπνευσης τα γεγονότα της Τυνησίας που οδήγησαν στην παραίτηση του προέδρου, Ζίνε Ελ Αμπεντίνε Μπεν Άλι και την αποχώρηση του από τη χώρα, διοργάνωσαν

Δίκτυο κατασκόπων με ιερόδουλες στον τουρκικό στρατό

Δίκτυο κατασκόπων με ιερόδουλες στον τουρκικό στρατό
Μια υπόθεση κατασκοπείας στους κόλπους του τουρκικού στρατού συγκλονίζει την Άγκυρα τις τελευταίες ημέρες. 
Στο έγγραφο των 1.900 σελίδων που βρίσκεται στο Ανώτατο Δικαστήριο της Σμύρνης, περιγράφεται η δράση μιας ομάδας που χρησιμοποιούσε «σοκαριστικές» μεθόδους, όπως χαρακτηρίζονται στον τουρκικό Τύπο, για να αποσπά απόρρητες πληροφορίες του τουρκικού κράτους και του στρατού. Η συμμορία των κατασκόπων στη συνέχεια πουλούσε τις πληροφορίες σε τρίτους. Μάλιστα, μέλη της είχαν παρεισφρήσει σε πολλές δομές του τουρκικού κράτους, για να έχουν πρόσβαση σε διαφορετικά αντικείμενα.

Εζησε δύο χρεωκοπίες

Είναι η πρώτη του βραδιά στο δρόμο, γράφει η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» η οποία έχει τα στοιχεία του άστεγου συμπατριώτη μας. Περασμένα μεσάνυχτα, σηκώνει το κεφάλι ψηλά ζητώντας «εξηγήσεις από τον “Μεγάλο”»: «Πες μου τι λάθος έκανα κι έφτασα σε αυτό το σημείο; Μια ζωή δούλευα, δεν μου έλειψε ποτέ κρεβάτι, ποτέ ένα ποτήρι νερό. Και τώρα...». Το κλάμα τον γυρίζει πίσω στη μάνα του, που πια δεν ζει, στα παιδιά του, που βρίσκονται μακριά... Γεννημένος στη Βραζιλία από Ελληνες γονείς, ήθελε να σπουδάσει δικηγόρος, αλλά τελικά έγινε τεχνικός ελεγκτής ποιότητας κρέατος. Από το Σάο Πάολο στα σφαγεία της Αργεντινής.

Delete στους «αιώνιους»

Την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά αδειάζει η κλεψύδρα για χιλιάδες φοιτητές ΑΕΙ, 26 ετών και άνω, γι’αυτούς δηλαδή που συμπλήρωσαν πέρσι οκταετία από την εγγραφή τους σε τετραετή προγράμματα σπουδών, ή δέκα σε πενταετή προγράμματα Πολυτεχνείων και Γεωπονικών Τμημάτων, όπως ορίζει το νέο θεσμικό πλαίσιο των ΑΕΙ για τη διάρκεια φοίτησης.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τύπος της Κυριακής» μέχρι σήμερα ελάχιστα ιδρύματα έχουν εφαρμόσει τη διάταξη που προβλέπει αυτόματη διαγραφή των φοιτητών που παραλείπουν να ανανεώσουν την εγγραφή τους για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Η διάταξη αυτή υπήρχε ανενεργή και στον παλαιό νόμο-πλαίσιο.

Τραγωδία στη Βραζιλία - Για 200 νεκρούς κάνουν λόγο οι αρχές

Περισσότεροι από 90 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε φωτιά σε νυχτερινό κέντρο της νότιας Βραζιλίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο της αστυνομίας ο αριθμός των θυμάτων
ενδέχεται να ξεπεράσει τα 200.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η πυρκαγιά προκλήθηκε από μία επίδειξη με πυροτεχνήματα.

Σύμφωνα με το Sky News 200 άτομα έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία μετά την φωτιά στην πόλη Σάντα Μαρία στο Rio Grande do Sul.

Σαρωτικές αλλαγές για 25.000 υπαλλήλους

Το νέο καθεστώς της κινητικότητας θα αποτελέσει πάγια πολιτική στον δημόσιο τομέα. Εκτός των μνημονιακών υποχρεώσεων που προβλέπουν να τεθούν σε καθεστώς κινητικότητας 25.000 υπάλληλοι το 2013, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης επικαλείται και αντικειμενικούς λόγους κάλυψης των αναγκών σε ανθρώπινο δυναμικό που θα διαμορφωθούν με τα νέα οργανογράμματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης κανείς υπάλληλος δεν θα χρειαστεί φροντιστηριακή βοήθεια για να αντεπεξέλθει στις ανάγκες ενός γραπτού τεστ, ενώ παράλληλα διαβεβαιώνεται ότι η αξιολόγηση των ικανοτήτων αποσυνδέεται από το ενδεχόμενο των απολύσεων και θα πραγματοποιηθεί με στόχο να επικαιροποιηθούν αναλυτικά τα δεδομένα της απογραφής όσον αφορά τα προσόντα των υπαλλήλων.

Αντιμέτωπη με νέο μπαράζ κινητοποιήσεων η κυβέρνηση

Μετά τις απεργίες στα μέσα σταθερής τροχιάς, η κυβέρνηση καλείται να αντιμετωπίσει τα ανοιχτά μέτωπα στα υπόλοιπα συγκοινωνιακά μέσα και τους αγρότες που κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στην Εθνική.

Οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία και τρόλεϊ συνεχίζουν τις απεργιακές κινητοποιήσεις έως και την Τρίτη, αν και το μεσημέρι της Κυριακής με απόφασή του το μονομελές Πρωτοδικείο έκρινε την απεργία παράνομη. Χειρόφρενο «τραβούν» οι συνάδερφοι τους σε ΟΣΕ και Προαστιακό έως και τη Δευτέρα. Λόγω των κινητοποιήσεων στα τρένα, δεν θα πραγματοποιείται και η διέλευση των συρμών του μετρό στο τμήμα «Δουκίσσης Πλακεντίας» - «Αεροδρόμιο». Μετρό, ΗΣΑΠ και τραμ λειτουργούν κανονικά.

Μας ψεκάζουν; Ποιοί και γιατί; Όταν Βορίδης και Κουβέλης ρωτούσαν στη Βουλή...

Εδώ και πολλές δεκαετίες οι ιστορίες συνωμοσίας αποτελούν ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα συζήτησης μεταξύ των πολιτών, όχι μόνον στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως. Εδώ και λίγα χρόνια όμως με την ανάπτυξη των ηλεκτρονικών μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά κυρίως με τη γιγάντωση του διαδικτύου, οι συζητήσεις έχουν προσλάβει τη μορφή «τσουνάμι» με τους οπαδούς των θεωριών να αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Ενα από τα πλέον «αγαπημένα» θέματα συζήτησης είναι οι ψεκασμοί. Θεωρίες επί θεωριών, συζητήσεις, επιχειρήματα, «αποδείξεις», απόψεις κατακλύζουν τις ιστοσελίδες στο διαδίκτυο. Οι συζητήσεις έχουν λάβει τη μορφή de facto παραδοχής του φαινομένου και πολλοί είναι αυτοί που καθημερινά παρατηρούν με τρόμο τον ουρανό και όταν βλέπουν λευκές γραμμές να... κρύβονται.

Νέα εμπόδια στο κυπριακό Μνημόνιο βάζουν οι Γερμανοί

Λευκωσία: Νέους σκοπέλους που εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους ενδέχεται να αντιμετωπίσει η αίτηση της Κύπρου για οικονομική βοήθεια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM), καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ» κοινωνικά σύνολα στη Γερμανία κάνουν σκέψεις για προσφυγή στο Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τα εν λόγω κοινωνικά σύνολα, τα οποία υποκινούνται από πολιτικούς κύκλους στη Γερμανία, αμφισβητούν κατά πόσον η Κυπριακή Δημοκρατία έχει τη δυνατότητα να υποβάλει αίτηση για οικονομική βοήθεια από τον ESM, θεωρώντας ότι δεν αποτελεί συστημικό κίνδυνο για το σύνολο της Ευρωζώνης.

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΝΤΑ ΔΙΔΑΣΚΕΙ: Ο περίεργος θάνατος του Μεγάλου Αλεξάνδρου

Ένα από τα μεγαλύτερα ιστορικά αινίγματα, χειρότερο κι απ’ την ίδια την σφήκα της Αιγύπτου, είναι το ποιός σκότωσε τον Μέγα Αλέξανδρο. Κάποιοι αβασάνιστα θέλουν να χρεώσουν τον θάνατο του Αλεξάνδρου στους συντρόφους του. Σ’αυτούς δηλαδή που με την παραμικρή παράλειψη καθήκοντος την ώρα της μάχης, στις οποίες σημειωτέον ο Αλέξανδρος διεκδικούσε πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο, θα μπορούσαν αναρίθμητες φορές να επιφέρουν τον θάνατο του ακατάβλητου στρατηλάτη απ’ την Μακεδονία.

«Αλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες», δηλώνει ο θαυμαστής του σφαγέα των Βορειοηπειρωτών Μανώλης Γλέζος(Bίντεο)

Από το aftonomi.gr

«Αλλο οι Έλληνες κι άλλο οι Αρβανίτες», σύμφωνα με τον «πατριώτη» βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μανώλη Γλέζο!

Σε πρόσφατη ομιλία του στη βουλή, σχολιάζοντας τη δήλωση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής Παναγιώτη Ηλιόπουλου ο οποίος χαρακτήρισε τον Αχμέτ Χατζηοσμάν «πράκτορα των Τούρκων», ο «πατριώτης» και «πρώτος παρτιζάνος της Ευρώπης» (σύμφωνα με τον Τσίπρα), είπε τα εξής, αναφερόμενος στον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο: 
«Παρακαλώ τον υπουργό Παιδείας να δηλώσει αν είναι Έλληνας ή όχι, γιατί το επίθετό του δηλώνει ότι είναι Αρβανίτης. Έβλεπα τον κατάλογο με τους βουλευτές.