Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Γραπτό κείμενο 7270 ετών που βρέθηκε στην Καστοριά ανατρέπει τα πάντα! Οι Έλληνες ανακάλυψαν το αλφάβητο (Φωτό)

Το πρώτο γραπτό κείμενο στην Ευρώπη – Το 1998 ο καθηγητής κ. Γ. Χουρμουζιάδης δήλωσε πως είναι αδύνατη η δημοσίευση του κειμένου.

Είναι εμφανές πως η όποια επίσημη δημοσίευσή της θα ανέτρεπε όλο το ιστορικό σκηνικό περί ανακάλυψης της γραφής, της αποτύπωσης της έναρθρης φωνής του ανθρώπου με γράμματα (και όχι με ιδεογράμματα) και μάλιστα στο γεωγραφικό χώρο της Ελλάδας, στο γεωγραφικό χώρο της Ευρώπης.

Τα κορυφαία νησιά της Ευρώπης για το 2016 -Οκτώ στα 10 είναι ελληνικά (Εικόνες)

Οκτώ στα δέκα καλύτερα νησιά της Ευρώπης για καλοκαιρινές διακοπές με βάση τα ξενοδοχεία τους είναι ελληνικά.
Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήσε η Trivago για τους δέκα κορυφαίους νησιωτικούς προορισμούς της Ευρώπης με βάση τις γνώμες των χρηστών της για τα ξενοδοχεία, στη λίστα κατατάσσονται οκτώ ελληνικά νησιά.
Την πρώτη θέση φαίνεται να καταλαμβάνει το νησί Isle of Arran του Ηνωμένου Βασιλείου, αποτελώντας τον ένα από τους δύο προορισμούς της δεκάδας που δεν είναι ελληνικοί.

Οι σταυρωμένες Αρμένισες

Αυτή είναι μια ανατριχιαστική φωτογραφία από την Γενοκτονία των Αρμενίων του 1915. Η λεζάντα κάτω, γράφει: «Σταυρωμένες Αρμένισες γυναίκες στην περιοχή του Der-es-Zor (Ντέιρ αλ-Ζορ, σήμερα ανήκει στην Συρία). Συνολικά, ήταν 16 γυναίκες. 
Οι Τούρκοι τις ξεγύμνωσαν, τις βασάνισαν και τις σταύρωσαν. Μερικές σώθηκαν από Άραβες Βεδουίνους που τις κατέβασαν από τους σταυρούς.

ΒΙΝΤΕΟ - ΣΟΚ: Πως και πόσο γρήγορα έφθασε η ραδιενέργεια του Τσέρνομπιλ στην Ελλάδα!

Μαύρη επέτειος του Τσέρνομπιλ σήμερα. Όποιος πιστεύει ότι η χώρα μας ήταν σχετικά ασφαλής από το ραδιενεργό νέφος, λόγω απόστασης, από την έκρηξη στο Τσερνομπίλ, πλανάται. Η χώρα μας δέχτηκε ποσότητες ραδιενέργειας οι οποίες μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις στην κλίμακα μέτρησης, άγγιζαν και το κόκκινο.
Το Onalert σας παρουσιάζει  ένα διαδραστικό χάρτη που εξέδωσε το Ινστιτούτο Προστασίας Ραδιενέργειας και Πυρηνικής Ασφάλειας της Γαλλίας,(IRSN) ο οποίος δείχνει μέρα με τη μέρα, ώρα με την ώρα, πώς εξαπλώθηκε η ραδιενέργεια πάνω από την Ευρώπη. Ο χάρτης καταγράφει την ραδιενέργεια από την 26η Απριλίου 1986 – ημέρα της έκρηξης - μέχρι και την 9η Μαΐου του ιδίου έτους, δηλαδή για δύο εβδομάδες.

"Βόμβα" κυβερνητικού αξιωματούχου: Χρεοκοπία τον Ιούνιο, αν δεν έχουμε συμφωνία!

-Οι διαπραγματεύσεις Τσακαλώτου – θεσμών διακόπηκαν, ύστερα από τη συνάντηση στο Χίλτον που διήρκησε μόλις μισή ώρα
- "Ο δρόμος έχει αναταράξεις από τα μέσα Απριλίου όμως η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει και να μην ξεμείνει από χρήματα...”, τονίζει αξιωματούχος στο Reuters
- “Όσο περισσότερος χρόνος περνά χωρίς ολοκλήρωση της αξιολόγησης, μπορεί να βρεθούμε με την πλάτη στον τοίχο”, δήλωσε δεύτερος Έλληνας αξιωματούχος
Αντιμέτωπη με τη χρεοκοπία θα βρεθεί η Ελλάδα στις αρχές του Ιουνίου, αν δεν υπάρξει συμφωνία, δήλωσε ανώτερος κυβερνητικός αξιωματούχος στο πρακτορείο Reuters.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: "Από τη συγχώρεση στην αμισεία"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
"Από τη συγχώρεση στην αμισεία".
Takadum, Αγίου Μηνά 1, Θεσσαλονίκη.
Δευτέρα 25 Απριλίου 2016.
Θεατρικό: Πέντε κινήσεις για μια σιωπή.
2ο Δημοτικό Σχολείο Διαβατών.

Κομισιόν: Πρώτα κυπρογενείς υποχρεώσεις και μετά βίζα στην Τουρκία - Καμία πρόθεση για "εκπτώσεις"

Βρυξέλλες: Η απελευθέρωση των θεωρήσεων διαβατηρίων θα δοθεί στην Τουρκία, μόνο όταν όλα τα 72 νομοθετικά προαπαιτούμενα εκπληρωθούν από την μεριά της, περιλαμβανομένων ασφαλώς και όσων ενέχουν “κυπρογενείς” υποχρεώσεις για την Άγκυρα. Αυτό επεσήμανε κατηγορηματικά ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς από το βήμα της καθημερινής ενημέρωσης των συντακτών στις Βρυξέλλες, ξεκαθαρίζοντας την “αμφισημία” που αναπαράγεται τις τελευταίες μέρες.

Παραλίγο να βυθιστεί στο λιμάνι του Πειραιά το «Παναγία Τήνου» (Βίντεο-Φωτο)

Να βυθιστεί κόντεψε μέσα στο λιμάνι του Πειραιά το πρωί της Μεγάλης Τρίτης (26/4/2016) το πλοίο «Παναγία Τήνου» που πήρε κλίση λόγω εισροής υδάτων.
Φωτογραφίες, βίντεο: Λευτέρης Παρτσάλης
AdTech Ad
Το Λιμενικό ενημερώθηκε το πρωί της Μ. Τρίτης (περίπου στις 11:15) ότι το πλοίο είχε πάρει κλίση. Άμεσα στο σημείο έσπευσα δύο ρυμουλκά.
Το πλοίο που είναι δεμένο στον προβλήτα Ε4 του λιμανιού παρουσίασε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα να πάρει κλίση προς τα δεξιά.
Το πλοίο μετά από πολύωρες προσπάθειες φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί.

Mυτιλήνη: Mπουγέλωσαν τον Μουζάλα οι πρόσφυγες στη Μόρια - Σοβαρά επεισόδια μεταξύ μεταναστών και δυνάμεων της αστυνομίας (Βίντεο-Φωτο)

Εκτόξευσαν εναντίον του μπουκάλια με νερό κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στον καταυλισμό της Μόριας - Πέταξαν πέτρες και αντικείμενα εναντίον των ΜΑΤ που προσπαθούν να επιβάλλουν την τάξη Με άγριες διαθέσεις υποδέχθηκαν οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που ζουν στον καταυλισμό της Μόριας στη Μυτιλήνη των υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα ο οποίος συνόδευε τον Ολλανδό ομόλογό του.

Η επίσκεψή του στον καταυλισμό κατέληξε πολύ γρήγορα σε φραστικές αντεγκλήσεις από την πλευρά των προσφύγων οι οποίοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στον καταυλισμό και τις επαναπροωθήσεις στην Τουρκία.

Διεθνή MME: Χάος στην Αθήνα, ο Τσίπρας σαρώνει τα αποθεματικά - Η Εβδομάδα των Παθών της Ελλάδας

Focus: Η Ελλάδα ψάχνει ξανά για χρήματα -  Wiener Zeitung: Ο Τσίπρας υποφέρει
Χάος επικρατεί τον Απρίλιο στην Ελλάδα με την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα να προσπαθεί να συμμαζέψει και τα τελευταία της αποθεματικά, γράφει ο γερμανικός Τύπος.

Για τον Έλληνα πρωθυπουργό, θα είναι η «Εβδομάδα των Παθών», επισημαίνει ο αυστριακός Τύπος σχολιάζοντας πως ο Τσίπρας θα υποφέρει, με την πολιτική έννοια του όρου, λαμβάνοντας υπόψη την πίεση που δέχεται εντός της κυβέρνησης για τα νέα μέτρα που καλείται να εφαρμόσει η Αθήνα αλλά και αυτή που δέχεται από τους πιστωτές της χώρας.