Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

Η απελευθέρωση του Αιγαίου και οι ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου 5 Οκτωβρίου 1912

Η απελευθέρωση του Αιγαίου και οι ναυμαχίες της Έλλης και της Λήμνου
Ανήμερα της κήρυξης του βαλκανικού πολέμου, στις 5 Οκτωβρίου 1912, ο Παύλος Κουντουριώτης έπαιρνε τον βαθμό του υποναυάρχου, αναλάμβανε αρχηγός του στόλου στο Αιγαίο και ύψωνε το σήμα του στον «Αβέρωφ». Ο Ελευθέριος Βενιζέλος του έστειλε μήνυμα:

Eden: Ο πρώτος κινηματογράφος του κόσμου

Με ένα μεγάλο γκαλά θα γιορτάσουν απόψε οι Γάλλοι, την επαναλειτουργία του θρυλικού κινηματογράφου Eden, όπου οι πρωτοπόροι αδελφοί Λυμιέρ έπαιζαν τις πρώτες και μοναδικές στον κόσμο ταινίες τους το 1899. Ο παραλιακός δρόμος της πόλης Λα Σιοτά κοντά στη Μασσαλία θα υποδεχτεί μεγάλους αστέρες όπως η γαλλίδα ηθοποιός Ζιλιέτ Μπινός, η Ναταλί Μπέι και ο Γαλλο-πολωνός σκηνοθέτης Ρομάν Πολάνσκι.

Πλωτή πόλη στο διάστημα;;;;;;;(Βίντεο)

26 Δεκεμβρίου 1994 στο μεγαλύτερο διαστημικό τηλεσκόπιο, της NASA "Hubble", που καταχωρήθηκε μια τεράστια πόλη αστέρων που επιπλέουν στο διάστημα. 

Οι φωτογραφίες σε αυτό το τηλεσκόπιο διακομιστή Web, για ένα μικρό χρονικό διάστημα ήταν διαθέσιμη στους χρήστες του Διαδικτύου, αλλά στη συνέχεια ταξινομήθηκαν. 
 Οι άνθρωποι που γνωρίζουν ξέρουν ότι στο κέντρο των γαλαξιών υπάρχουν οι υπερμεγέθης μαύρες τρύπες. Ίσως οι εξωγήινοι να χρησιμοποιούν μια μαύρη τρύπα για βαρυτικές διαταραχές για την ενέργεια αφάνταστης κλίμακας; 
Οι αρχές φοβούνται να το αποκαλύψουν, γιατί είναι αδύναμοι, γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν για το τίποτα.

17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ: ΘΑ ΓΡΑΦΤΕΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ KAI ΤΗΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ;;;(ΒΙΝΤΕΟ)

Aν δεν βρεθεί λύση... Τότε είναι πολύ πιθανό, να βιώσουμε την κατάρρευση της μεγαλύτερης δύναμης του πλανήτη...διότι αν η Αμερική καταρρεύσει οικονομικά και επίσημα, τότε ο εκθρονισμός  της είναι βέβαιος. Βέβαια μην νομίζετε πως κάτι τέτοιο δεν θα συμπαρασύρει τις υπόλοιπες χώρες στον κόσμο, ακόμα και τις μεγάλες δυνάμεις. Σε αυτή την κατάρρευση όλοι θα έχουν  απώλειες. Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο άλλωστε οικονομικά ισχυρές χώρες όπως είναι η Γερμανία (ΕΔΩ) η Ρωσία (ΕΔΩ)  αλλά και η Κίνα έχουν "τρελαθεί" να αγοράζουν χρυσό (Αναλυτικότερα διαβάστε ΕΔΩ και ΕΔΩ). Γι'αυτόν ακριβώς τον λόγο ο μεγαλοεπιχειρηματίας George Soros όλα τα μετρητά του τα έκανε είτε σε χρυσό είτε σε μετοχές χρυσού. Και φυσικά να ξανά υπενθυμίσω πως τον τελευταίο χρόνο πολλές χώρες έχουν αυξήσει τα αποθεματικά τους καύσιμα x 2 φορές, κάτι που μόλις πριν λίγες μέρες κατάλαβε ότι έπρεπε να κάνει και η Ελλάδα μας...

Διαγραφή χρέους ή πετρέλαιο και φυσικό αέριο για αποπληρωμή!

ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΙΤΑΣΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΑ ΔΟΥΜΕ!
Ο διαβόητος έμπορος των εθνών Τζορτζ Σόρος, ο άνθρωπος που καταστρέφει οικονομίες κρατών, εν μία νυκτί, και παράγει "αερολεφτά" εκ του μηδενός χωρίς να γνωρίζει τι σημαίνει παραγωγή, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel, παραδέχεται ότι η Ελλάδα είναι αδύνατον να αποπληρώσει το χρέος της υπό οποιεσδήποτε νυν ή μελλοντικές οικονομικές συνθήκες και προτείνει διαγραφή χρέους ή την αποπληρωμή του με άλλο τρόπο "φωτογραφίζοντας" την έκδοση ομολόγους με εγγύηση τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της χώρας.

Η νίκη των εναλλακτικών θεραπειών στην υπόθεση του Dr. Stanislaw Burzynski

Νεκρική σιγή είναι το μόνο που απέμεινε, όταν το Ιατρικό Συμβούλιο του Τέξας αναγκάστηκε να αποσύρει τις κατηγορίες του εναντίον του Δρ Stanislaw Burzynski.

Εκτός από κανά δύο τυχαίες εφημερίδες, μιάς μικρής πόλης, κανα δύο αμφισβητήσιμα μπλόγκ και ένα μικρό κομμάτι αναφοράς στα νέα του Σαββάτου σε μια μικρή καναδική εκμομπή, κανένα από τα μέσα ενημέρωσης δεν ήταν πρόθυμα να αγγίξουν την είδηση, ​​ότι, για άλλη μια φορά, όλες οι κατηγορίες, ενάντια σε κάποιο γιατρό που έχει κυριολεκτικά και επιτυχώς θεραπεύσει τον καρκίνο σε πολλές περιπτώσεις, απορρίφθηκαν.

Τα γράμματα στην Ελληνική γλώσσα δεν είναι στείρα σύμβολα.

Όρθια, ανάποδα με ειδικό τονισμό, αποτελούσαν το σύνολο των 1620 συμβόλων που χρησιμοποιούνταν στην Αρμονία (Μουσική στα νεοΕλληνικά).

Η πιο σημαντική τους ιδιότητα είναι ότι το κάθε γράμμα έχει μια αριθμητική τιμή/αξία, κάθε γράμμα είναι ένας αριθμός, οπότε κατ επέκταση και κάθε λέξη είναι ένας αριθμός. Μια τεράστια γνώση κλειδωμένη-κωδικοποιημένη μέσα λέξεις λόγω της μαθηματικών τιμών που έχουν.

Ένας από τους Πρωτοπόρους επί του θέματος ήταν ο μέγιστος Πυθαγόρας.

Γιατί το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αποθηκεύει σπέρμα ζώων στο Κολοράντο;

Στο νησί Svalbard στην Νορβηγία βρίσκεται η μεγαλύτερη και ασφαλέστερη τράπεζα σπόρων του πλανήτη. Την έχουν κατασκευάσει με σκοπό την διάσωση των σπόρων ύστερα από μια πιθανή κρίση. Δεν είναι όμως η μοναδική τράπεζα που έχει κατασκευαστεί για αυτόν τον σκοπό

Με αναπτήρα άναψαν την Ολυμπιακή φλόγα στη Ρωσία (Βίντεο)

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε κατά την πρώτη μέρα της λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι στη Ρωσία. Λίγο μετά την Τελετή Υποδοχής στην Κόκκινη Πλατεία, η δάδα έσβησε και ο λαμπαδηδρόμος θεώρησε σωστό να την ανάψει με.. αναπτήρα!
Η φλόγα θα φτάσει στο Ολυμπιακό Στάδιο της πόλης στις 7 Φεβρουαρίου του 2014, ωστόσο δεν θα προέρχεται από την Αρχαία Ολυμπία, αλλά από τον αναπτήρα ενός περαστικού.

Η ΚΡΥΜΜΕΝΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΜΗΡΙΚΩΝ ΕΠΩΝ ΚΑΙ Η ΤΥΦΛΟΤΗΣ ΤΟΥ ΟΜΗΡΟΥ

Κατά την διάρκεια της μελέτης μας είδαμε κάποιες αναφορές στα Ομηρικά Επη, όπου και έγινε αντιληπτό ότι η Ιλιάδα και η Οδύσσεια δεν είναι δύο απλά ποιήματα τα οποία απαριθμούν κάποια έπη, αλλά περιέχουν σημαντικότατες κοσμολογικές και θεολογικές έννοιες, τις οποίες ο Θεολόγος Ομηρος πολύ έντεχνα έκρυψε κάτω από το πέπλο αφ'ενός μεν του Τρωικού Πολέμου ( Ιλιάδα) και αφ'ετέρου τωνπεριπλανήσεων και των ταλαιπωριών που υπέστη ένας από τους βασικότερους ήρωες του Τρωικού Πολέμου για να επιστρέψει στην πατρίδα του ( Οδύσσεια) .

Ετσι λοιπόν αναλύσαμε και αποκαλύψαμε την κρυμμένη σημασία κάποιων σημείων που περιγράφονται στα Ομηρικά Επη.

Η «ΣΦΑΓΗ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ»

Του Νίκου Χειλαδάκη
Δημοσιογράφου-Συγγραφέα-Τουρκολόγου
Από το pentapostagma
«Στα Σάλωνα σφάζουν αρνιά και στο Χρισσό κριάρια
και στης.. Χρυσής Αυγής την ποδιά σφάζονται παληκάρια»

Πραγματικά είναι συγκλονιστική η είδηση που μετέδιδαν επί μέρες τα μεγάλα τουρκολαγνικά κανάλια για την «σφαγή των αμνών» της χρυσής αυγής που ήταν η πρόβα για την πραγματική σφαγή του πολιτικού κόσμου της χώρας. Έσφαζαν λέει αρνιά για να εκπαιδευτούν… στην σφαγή των καρωτίδων των «έχθρων» του έθνους και όλοι εμείς παρακολουθούσαμε άναυδοι τους μεγάλο-δημοσιογράφους να ασχολούνται επί ατέλειωτες ώρες με το φρικτό αυτό και τρομερό γεγονός, που πράγματι προκάλεσε  την οργή τους για την «σφαγή των αμνών» της Χρυσής Αυγής

«Και ύστερα ξυπνήσαμε και το δωμάτιο ήταν κρύο και εμείς παγώναμε. Ο πατέρας δεν έχει εδώ και ένα χρόνο δουλειά και τον έχει πιάσει κατάθλιψη. Η μητέρα προσπαθεί να ηρεμήσει το μικρό που κλαίει συνεχώς γιατί ζητά γάλα και δεν έχει λεφτά να το ταΐσει.

Απόφαση που «αναγορεύει» τα ελληνικά σύνορα, σε ευρωπαϊκά Νίκη της Ελλάδας στις Βρυξέλλες για την ΑΟΖ

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποφάσισε σύμφωνα με τις ελληνικές θέσεις, εκθέτοντας την αδιάλλακτη στάση της Τουρκίας - Ευρωπαϊκή υπόθεση οι ελληνικές ΑΟΖ, ανατροπή και για την υφαλοκρηπίδαΘετικές υπήρξαν οι ειδήσεις για την Ελλάδα από τις Βρυξέλλες.

Πιο συγκεκριμένα, υιοθετώντας πλήρως τις ελληνικές θέσεις για θέματα αλιείας στη Μεσόγειο, η ΕΕ ανοίγει θέμα και για τις ΑΟΖ, τις οποίες βαπτίζει "κοινό θέμα" για την Ευρώπη, ενισχύοντας την ελληνική διαπραγματευτική πλευρά στο πρόβλημα που υπάρχει με την Τουρκία.

Έκθεση – «βόμβα»: Η χώρα θα «πνίγεται» από το χρέος έως το 2020!

Έκθεση – «βόμβα»: Η χώρα θα «πνίγεται» από το χρέος έως το 2020!
-Από τα μέσα του 2014 δεν θα μπορούμε να εξυπηρετήσουμε το δημόσιο χρέος -Πρόταση για μείωση επιτοκίων και νέο «κούρεμα».
«Καταπέλτης» για την βιωσιμότητα του δημοσίου χρέους αποτελεί η έκθεση που συνέταξε το γραφείο προϋπολογισμού του κράτους με θέμα «το δημόσιο χρέος μετά το τέλος του μνημονίου (2014)», καθώς γίνεται λόγος για νέα μέτρα, ενώ χαρακτηρίζεται «ψευδαίσθηση» η επιστροφή της χώρας στις αγορές μετά το 2014.
Στην 21 σελίδων έκθεση που εκπόνησε ομάδα εργασίας με επικεφαλής τον καθηγητή Π. Καζάκο, διαπιστώνεται ότι το χρέος δεν πρόκειται να τεθεί σε τροχιά μείωσης και να γίνει βιώσιμο ως το 2020 ή το 2022.

Αντιπαράθεση Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών

Αντιπαράθεση Δένδια-ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των υποκλοπών
Συνεχίζεται η αντιπαράθεση ΣΥΡΙΖΑ και υπουργείου Δημόσιας Τάξης για το θέμα των τηλεφωνικών υποκλοπών, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ερωτά την κυβέρνηση εάν «πραγματοποιούνται σήμερα υποκλοπές» και το γραφείο Τύπου του υπουργού Δημόσιας Τάξης να τονίζει ότι «δεν υπάρχει ζήτημα παρακολουθήσεων πολιτικών κομμάτων από την ΕΥΠ».
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, «μείζον ζήτημα δημοκρατίας» αναδεικνύουν τα αναπάντητα ερωτήματα για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις, ερωτήματα, όπως αυτά προκύπτουν τόσο από τις δηλώσεις του Γιώργου Καρατζαφέρη για κοριούς της ΕΥΠ και την προσπάθεια εμπλοκής βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και από την ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Άρη Σπηλιωτόπουλου για τη δράση της ΕΥΠ.

Νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ ζητά το ΔΝΤ-Τα 2,9 δισ. με το νέο έτος!

Νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ ζητά το ΔΝΤ-Τα 2,9 δισ. με το νέο έτος!
Μέτρα της τάξης των 6,7 δισ. ευρώ (3,5% του ΑΕΠ) ζητά το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) από την Ελλάδα, εκ των οποίων περίπου τα 2,9 δισ. ευρώ (1,5% του ΑΕΠ) θα πρέπει να υιοθετηθούν εντός του 2014.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το Ταμείο στην έκθεσή του για την δημοσιονομική πολιτική, «στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί μηδενικό πρωτογενές αποτέλεσμα το 2013», παρά το γεγονός ότι στο προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπεται πλεόνασμα 344 εκατ. ευρώ. Και το Ταμείο συμπληρώνει πως «επιπλέον προσαρμογή έως το 2016 θα απαιτήσει επιπρόσθετα μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των κερδών από την φορολογική διοίκηση, ίσα με 3,5% του ΑΕΠ».

Επιφυλακτικότητα στη σκιά των διαπραγματεύσεων για το χρέος

Dow14.780,694,16 0,03%  



  Nasdaq3.694,83-75,55 -2,00%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Μικρές μεταβολές σημειώνουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street στις συναλλαγές της Τετάρτης υπό τη σκιά του πολιτικού αδιεξόδου στην Ουάσινγκτον για τον προϋπολογισμό και το χρέος και μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου ότι θα προτείνει την Janet Yellen για τη θέση του επικεφαλής της Federal Reserve.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου ανακοίνωσε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα προτείνει τη σημερινή αντιπρόεδρο της Fed, Janet Yellen για το κορυφαίο πόστο της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας σε αντικατάσταση του Ben Bernanke.

Η ανακοίνωση χάρισε χαμόγελα στην αγορά καθώς οι αναλυτές εκτιμούν ότι η Yellen είναι υπέρμαχος μιας ήπιας και σταδιακής απόσυρσης των έκτακτων μέτρων στήριξης που δρομολογήθηκαν επί προεδρίας Bernanke για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης.

Στο μεταξύ, στην Ουάσινγκτον Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι συνέχισαν την αντιπαράθεση τους για τον προϋπολογισμό και το χρέος, εντείνοντας τις ανησυχίες στις παγκόσμιες αγορές.

Ο Αμερικανός πρόεδρος κάλεσε και πάλι τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, John Boehner να ψηφίσει έναν προϋπολογισμό που θα επιτρέπει την πλήρη χρηματοδότηση της κυβέρνησης και ταυτόχρονα να αυξήσει το ανώτατο όριο του χρέους. Επανέλαβε εξάλλου ότι δεν θα διαπραγματευτεί με τους πολιτικούς του αντιπάλους μέχρι να ικανοποιηθούν οι παραπάνω όροι.

Από την πλευρά του ο Boehner κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για αδιαλλαξία, υπογραμμίζοντας ότι απαιτεί την "άνευ όρων παράδοση" των Ρεπουμπλικάνων.

Μικρές απώλειες στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρές ζημιές, για δεύτερη στη σειρά συνάντηση, παρουσίασε την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να υποχωρεί σε ποσοστό 0,43% και να κλείνει στις 91,87 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 υποχώρησε κατά 1,07% και έκλεισε στις 33,26 μονάδες. Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 27.686 ευρώ.

Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε η πλειονότητα των επιμέρους δεικτών, με εξαίρεση τους δείκτες της Παράλληλης και των Ξενοδοχείων που παρέμειναν αμετάβλητοι.

Διευρύνθηκε το ανοδικό σερί στο Χρηματιστήριο της Αθήνας

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Μπορεί τα κέρδη της Τετάρτης να ήταν μικρά για τον Γενικό Δείκτη, σηματοδότησαν ωστόσο το πέμπτο συνεχόμενο ανοδικό κλείσιμο και κατέδειξαν την ικανότητα της αγοράς να «απορροφήσει» την προσφορά.

Οι κινήσεις κατοχύρωσης κερδών εκδηλώθηκαν από το πρώτο λεπτό των συναλλαγών, πιέζοντας μετοχές και δείκτες προς χαμηλότερα επίπεδα.