Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Η Αρχαία Αγορά της Αθήνας (Βίντεο)

Δια «χειρός» του ανέμου ή του Spiegel η παραποίηση της ελληνικής σημαίας;


Ερωτήματα εγείρονται που περιμένουν απάντηση, με αφορμή σχετική φωτογραφία – στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel – παραπλεύρως αποσπάσματος δημοσιεύματος του περιοδικού, με τίτλο «Το ΔΝΤ θέλει να σταματήσει τη βοήθεια προς την Ελλάδα»,   όπου εμφανίζονται οι ελληνικές  σημαίες άνευ σταυρού. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι κατά τη φωτογράφηση, η φορά του ανέμου ήταν τέτοια που «εξαφάνισε» τον σταυρό από την ελληνική σημαία. Διαφορετικά και αν πρόκειται για συνειδητή παραποίησή της,  αποτελεί μέγιστη προσβολή  του κορυφαίου εθνικού μας συμβόλου.

Παίρνει το ρωσικό δάνειο η Κύπρος;

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ρωσικό δάνειο των 5,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, όχι μόνο εγκρίθηκε, αλλά ήδη βρίσκεται στα ταμεία της Κεντρικής Τράπεζας. Η κυβέρνηση κρατά την εξέλιξη επτασφράγιστο μυστικό, για να μην προκληθούν αντιδράσεις στους κύκλους των δανειστών και έτσι, όταν αρχίσουν από βδομάδας οι ουσιαστικές διαβουλεύσεις, αυτές να αφορούν πλέον τα θέμα της ανακεφαλοποίησης των τραπεζών και όχι τα δημόσια οικονομικά. Εν ολίγοις η Κύπρος κινήθηκε με άκρα μυστικότητα και μπράβο της, αν ισχυεί.

Έρευνα: Τεχνολογία, Αρχύτας ο Ταραντίνος

Ο Έλληνας Επιστήμων, που κατασκεύασε το πρώτο αεριωθούμενο αεροπλάνο στην ιστορία και «έφερε» τη «βιομηχανική» επανάσταση πολύ νωρίτερα από την ώρα που επρόκειτο να γίνει στο μέλλον, έστω και αν έζησε εκατοντάδες χρόνια πριν.
Άγνωστος για τους περισσότερους ανθρώπους, αφού δεν υπάρχει γι αυτόν αναφορά ούτε στα σχολικά μας βιβλία, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα μυαλά που ανέδειξε ποτέ η Ελλάδα στην ιστορία της. Αναφερόμενος ως ο τελευταίος των Πυθαγορείων, γεννήθηκε στον Τάραντα το 428πΧ, ενώ σκοτώθηκε σε τραγικό ναυάγιο στην Αδριατική θάλασσα, το 366πΧ.

Περί Νόμου του 2012 για την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη

Του Ν. Λυγερού


Ο Νόμος του 2012 για την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη θα πρέπει να συμπεριλαμβάνει ότι το εξωτερικό της όριο δεν εκτείνεται πέραν των 200 ναυτικών μιλίων – 1ΝΜ= 1852m – από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης. Αυτό, βέβαια, ως θεμελιακή αρχή. Στην συνέχεια είναι σημαντικό να εξετάσουμε το θέμα της επικάλυψης, αφού για την Ελλάδα θα έχουμε όντως 6 περιπτώσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, ο Νόμος πρέπει να εμπεριέχει την εξής διευκρίνιση. Σε περιπτώσεις όπου μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης επικαλύπτεται από μέρος της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης οποιουδήποτε άλλου κράτους με ακτές που κείτονται απέναντι από αυτές της ελληνικής Δημοκρατίας, η χάραξη μεταξύ της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της ελληνικής Δημοκρατίας και της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης του άλλου κράτους θα λάβει χώρα με συμφωνία μεταξύ των άμεσα ενδιαφερομένων κρατών.

Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ δεν σταματά!

Του Ν. Λυγερού


Η πορεία της ελληνικής ΑΟΖ δεν σταματά! Την ΑΟΖ τη θέλει ο ελληνικός λαός όχι μόνο επειδή είναι ένα σύμβολο πλέον, αλλά διότι είναι η αρχή μιας νέας περιόδου για την Ελλάδα με το κεφάλι ψηλά, που δεν ξέρει να γονατίζει ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Αφού το θέλει η κυβέρνηση και μάλιστα δυναμικά, αφού το θέλουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεν υπάρχει λόγος να περιμένουμε άλλο για να περάσουμε στο στάδιο της υλοποίησης. Μελετάμε όλες τις λεπτομέρειες πια, όχι για να ξέρουμε αν θα κάνουμε ή όχι την ελληνική ΑΟΖ, αλλά το πώς θα την υποστηρίξουμε πρακτικά και αποτελεσματικά, αφού θα την κάνουμε. Ο καθένας πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ζούμε ιστορικές στιγμές για την πατρίδα μας.

Έρχεται νέα περαίωση - εξπρές

Έρχεται νέα περαίωση - εξπρές
Περαίωση - εξπρές για να δώσει ανάσα στα άδεια κρατικά ταμεία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Όλα δείχνουν πως το υπουργείο για τη νέα περαίωση θα ακολουθήσει παλιά συνταγή.
Αυτή δεν είναι άλλη από τη διαδικασία που ακολουθούν οι ορκωτοί λογιστές για την διενέργεια ελέγχων στις μεγάλες επιχειρήσεις για τη χορήγηση φορολογικού πιστοποιητικού.
Οι ανέλεγκτες υποθέσεις είναι περίπου 485.000, ενώ οι χρήσεις 2000- 2006 παραγράφονται στο τέλος του έτους.
Έτσι στελέχη του υπουργείου ελπίζουν ότι μια ακόμα περαίωση, θα καλύψει την «τρύπα» του 1 δισ. ευρώ στα φορολογικά έσοδα.

Η καλύτερη διαφήμιση για τον ελληνικό τουρισμό από την Περιφέρεια Κρήτης Έτσι απαντάμε στην κρίση!!!(Βίντεο)

Ένα εξαιρετικό βίντεο, διάρκειας περίπου τριών λεπτών, κάνει ήδη θραύση στο Διαδίκτυο, καθώς προβάλλει όλα εκείνα τα καλά της χώρας μας, για τα οποία έγινε γνωστή ανά την υφήλιο ως κορυφαίος τουριστικός προορισμός.

Το βίντεο, που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης και αποτελεί μια πρώτης τάξεως διαφήμιση για τη χώρα μέσα σε χαλεπούς καιρούς, έχει ως κεντρικό πρωταγωνιστή έναν αγχωμένο Βρετανό τουρίστα, ο οποίος βάλλεται από τα μέσα ενημέρωσης με αρνητικές ειδήσεις για την Ελλάδα και την οικονομία της, την ώρα που, γύρω του, άλλοι παραθεριστές απολαμβάνουν τον ελληνικό ήλιο και την παραδοσιακή φιλοξενία του λαού μας. Όλα αυτά, βέβαια, διαδραματίζονται σε μία πισίνα με αιθέριες υπάρξεις, που κάνουν το μπάνιο τους.

Νεκροί δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ


Τραγικό δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα στη συμβολή των οδών Μεσογείων και Φειδιππίδου, όταν δύο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έχασαν τη ζωή τους στην άσφαλτο. 

Η μηχανή κάτω υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε με σφοδρότητα στις προστατευτικές μπάρες, με αποτέλεσμα οι δύο αναβάτες να πεταχτούν στο αέρα και να χτυπήσουν στο απέναντι κράσπεδο.

«Καμπανάκι» για Γερμανία, Ολλανδία και Λουξεμβούργο Moody's: Αυξημένη η πιθανότητα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ

Σε αρνητικό αναθεώρησε η Moody΄s Investors Service το outlook στην αξιολόγηση Aaa της Γερμανίας, της Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου από σταθερό προηγουμένως, ενώ επιβεβαίωσε ταυτόχρονα την αξιολόγηση Aaa της Φινλανδίας με σταθερό outlook.

Για την αλλαγή στο outlook ο οίκος επικαλείται την αυξημένη αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη αλλά και τους κινδύνους που απορρέουν από μια ελληνική έξοδο.

Ξηλώνουν την πισίνα από τις φυλακές Κορυδαλλού

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης ζήτησε από τη Διεύθυνση του Ψυχιατρικού Καταστήματος Κορυδαλλού σε συνεργασία με τη  «Θέμις Κατασκευαστική» και την τεχνική υπηρεσία του Υπουργείου «να προβεί στην άμεση αφαίρεση κτισμάτων που δεν συνάδουν με τη λειτουργία του Ειδικού Καταστήματος Κράτησης και την άμεση λήψη μέτρων ασφαλείας προς αποφυγή τυχόν ατυχημάτων, ενώ διαβιβάσθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα έγγραφα των υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, από τα οποία προκύπτει ότι ποτέ δεν είχε ζητηθεί άδεια ή είχε γίνει ενημέρωση για την κατασκευή του εν λόγω έργου, ούτε είχε εγκριθεί σχετική πίστωση».

Στη Σκιάθο ο Κάρολος

Ο πρίγκιπας Κάρολος της Αγγλίας ψηφίζει Ελλάδα για τις καλοκαιρινές του διακοπές. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι φιλοξενούμενος στο σκάφος της οικογένειας Λάτση και από την περασμένη εβδομάδα βρίσκεται στη Σκιάθο.

Ο Κάρολος μάλιστα περνάει στιγμές ξεγνοιασιάς και χαλάρωσης με την παρέα του μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Ο πρόεδρος Ξενοδόχων Σκιάθου Ιωάννης Κουκουλάκης μίλησε στην «Espresso» για τους διάσημους που έχουν κατακλύσει το νησί:

ΣΥΡΙΖΑ: Διαπραγμάτευση στη «Δευτέρα Παρουσία»

Επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας. Η Κουμουνδούρου κατηγορεί τον κ. Σαμαρά πως μετέτρεψε την εντολή του λαού για επαναδιαπραγμάτευση σε «κουρελόχαρτο που πέταξε στον κάλαθο των δανειστών», ενώ πρόσθεσε πως θα επαναδιαπραγματευτεί «στη “Δευτέρα Παρουσία”- αφού πλήρως ισοπεδωθεί η χώρα».

Στην Αθήνα τρόικα και Μπαρόζο

Μια δύσκολη εβδομάδα ξεκινά από το μεσημέρι της Τρίτης για την ελληνική οικονομία, καθώς οι εταίροι, οι αγορές και οι επενδυτές περιμένουν με αγωνία να διαγνώσουν τις διαθέσεις της Αθήνας.

Το κρισιμότερο ραντεβού είναι, όπως αναφέρουν πηγές των Βρυξελλών, αυτό που έχει κλειστεί την ερχόμενη Πέμπτη με τον υπουργό οικονομικών κ. Γ.Στουρνάρα.

Μικρές ζημιές καταγράφει το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Μικρές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ στη χρηματιστηριακή συνάντηση της Τρίτης.

Στις 12.54 ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 116,38 μονάδες, παρουσιάζοντας μείωση σε ποσοστό 0,68%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κινείτο επίσης πτωτικά κατά 0,40%, και βρισκόταν στις 45,14 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 134.699,85 ευρώ.

Αδύναμος για τις 600 μονάδες ο ΓΔ

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Ήπια ανοδικές τάσεις επικρατούν την Τρίτη στο Χρηματιστήριο της Αθήνας, μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες.

Με συγκρατημένο τζίρο ο Γενικός Δείκτης διεκδικεί άνοδο στις 600 μονάδες, ενώ ανοδικά -από την έναρξη της συνεδρίασης- και ενισχυμένος έως και 3,19% νωρίτερα κινείται και ο δείκτης των τραπεζών.

Από τη σύνθεση του FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη εμφανίζει ο τίτλος της ΔΕΗ και ακολουθούν οι Alpha Bank και ΟΤΕ. Στον αντίποδα, σε αρνητικό έδαφος κινούνται μόνο οι μετοχές των Coca-cola 3E και Jumbo.