Τετάρτη 14 Αυγούστου 2019

Σολωμός Σολωμού:Πάντα γελαστός, μα γελασμένος-ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ, ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Σαν σήμερα, στις 14 Αυγούστου του 1996 ο Σολωμός Σολωμού πέφτει νεκρός από τις σφαίρες Τούρκων ελεύθερων σκοπευτών
Tην ημέρα της κηδείας του Tάσου Iσαάκ, στις 14 Αυγούστου 1996, ημέρα μνήμης της κατάληψης της Aμμοχώστου, μία ομάδα από διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς το οδόφραγμα της Δερύνειας για να εναποθέσουν στεφάνια και λουλούδια στο χώρο της δολοφονίας του Tάσου Iσαάκ.

Σύντομα οι νέες προκλήσεις των Τούρκων οδήγησαν σε νέα επεισόδια... Μία ομάδα «Γκρίζων Λύκων» κάνει την εμφάνισή της και αρχίζει τον πετροπόλεμο.

Ένα παλληκάρι 26 χρονών από το Παραλίμνι, ξάδερφος του δολοφονηθέντος Τάσου Ισαάκ, με γυαλισμένο μάτι ξεφεύγει από την εποπτεία των Κυανόκρανων και ορμάει προς την κατεχόμενη πλευρά προκειμένου να κατεβάσει την τουρκική σημαία από παρακείμενο ιστό. Δεν αντέχει άλλο να βλέπει αυτό το χρώμα σε εδάφη που ήταν ελληνικά.

Ευχίδας: Ο δρομέας που θυσιάστηκε για να φέρει το ιερό πυρ των Δελφών στις Πλαταιές

Καλοκαίρι του 479 π.Χ. και η Μάχη των Πλαταιών μόλις έχει τελειώσει. Οι Έλληνες για μια φορά ακόμα κατάφεραν να αναχαιτίσουν τους Πέρσες εισβολείς. 

Οι εναπομείναντες Πέρσες παίρνουν την άγουσα για την επιστροφή αφήνοντας πίσω αφήνοντας πίσω τους ερειπωμένους Ναούς, καμένα Ιερά Άλση και κατεστραμμένους Βωμούς.

Πώς χάθηκε το πρότυπο του αγαθού ήρωα

Πώς χάθηκε το πρότυπο του αγαθού ήρωα

Χθες το βράδυ επαφή μου έστειλε μήνυμα όπου πολύ ευγενικά μου εφιστούσε την προσοχή σε ανάρτησή μου στο facebook όπου αναφέρω το παράδειγμα των πυροσβεστών ως αγαθό και ωραίο. Συγκεκριμένα έγραψα: «Αν θέλετε να δείξετε ένα σύγχρονο πρότυπο ήρωα στα παιδιά σας, δείξτε τους πυροσβέστες, τους εθελοντές πυροσβέστες και τους χειριστές των εναέριων μέσων κατάσβεσης καθώς και τους διασώστες για να τους θαυμάσουν και να λάβουν αγαθό και ωραίο παράδειγμα ζωής».

Μου είπε λοιπόν πως δεν είναι ορθό να χρησιμοποιώ το συγκεκριμένο επιθετικό προσδιορισμό καθώς παραπέμπει στον χαζούλη. Προτίμησα αντί να απαντήσω να γράψω για ευνόητους λόγους το ακόλουθο κείμενο καθώς είμαι σίγουρη πως και άλλες επαφές μου θα ένιωσαν το ίδιο.

Στην αρχαία Ελλάδα συχνά χρησιμοποιούσαν την έκφραση καλός κἀγαθός (και αγαθός).Αν ανατρέξετε στον Ηρόδοτο, τον εξαιρετικό ιστορικό και γεωγράφο, θα διαπιστώσετε πως σημαίνει τον ηθικό και χρήσιμο πολίτη. Ο αγαθός για τους Αρχαίους ήταν εκείνος που από επιλογή περοφρονεί το κακό και το εύκολο και πορεύεται ενάρετα γι΄αυτό και η παροιμία «Αγαθών, αγαθίδες» δηλαδή ότι οι Αγαθοί (με την έννοια του ενάρετου) θα λάβουν πλήθος αγαθών. (Αντίστοιχη με τη σημερινή φράση ότι το καλό επιστρέφει πολλαπλάσιο).

Διαδηλωτές άνοιξαν δρόμο σε δευτερόλεπτα για να περάσει ασθενοφόρο!-(Βίντεο)

Σε μία διαδήλωση με 2 εκατομμύρια κόσμο που πραγματοποιήθηκε στο Χονγκ Κονγκ έγινε κάτι συγκλονιστκό!


Η στιγμή που ξεχώρισε από τη διαδήλωση δεν ήταν κάποια μάχη των πολιτών με τις αρχές ή ένα σύνθημα, αλλά μία μοναδική κίνηση. Ένα ασθενοφόρο έπρεπε να περάσει από το σημείο.

Οι διαδηλωτές με απίστευτο συγχρονισμό άνοιξαν μέσα σε δευτερόλεπτα μονοπάτι για να περάσει το όχημα!

Οι ΗΠΑ ζητούν ελληνική συμμετοχή στον Κόλπο: Στη διάθεση των Αμερικανών στρατιωτικό προσωπικό – Θα στείλει ενισχύσεις το ΠΝ;

Αίτημα για συμμετοχή σε ναυτική δύναμη στον Περσικό Κόλπο έφτασε από τις ΗΠΑ στην Αθήνα, σε μια περίοδο που οι κύριες στρατιωτικές δυνάμεις της Ελλάδας βρίσκονται σε κατάσταση επιφυλακής για Αιγαίο και ανατολική Μεσόγειο.

Η πιθανή συμμετοχή της Ελλάδας στην εν λόγω πολυεθνική δύναμη θα σηματοδοτήσει εξελίξεις στην περιοχή καθώς η Τουρκία θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί άμεσα και με κάθε μέσο μια τέτοια κίνηση. Η Αθήνα ωστόσο πρέπει να διαχειριστεί προσεκτικά το ζήτημα καθώς η ενίσχυση των στρατηγικών σχέσεων με τις ΗΠΑ έχει αποτελέσει τον πυρήνα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας το τελευταίο διάστημα.

Κ.Ε: Επανέναρξη διαπραγματεύσεων μέσα από την διαδικασία Γκουτέρες

Μετά την πρόσφατη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι έτοιμη και θα ανταποκριθεί πλήρως στην προπαρασκευαστική διαδικασία που έχει προτείνει ο Γενικός Γραμματέας των ΗΕ, ενώ ταυτόχρονα αναμένει ότι θα συμβάλει και η Τουρκία, τερματίζοντας τις παράνομες δραστηριότητες και την τακτική της δημιουργίας έντασης και αποσταθεροποίησης στην περιοχή, αλλά και ότι θα συγκατανεύσει σε ουσιαστικές διαπραγματεύσεις τις οποίες καθυστερεί ή και αρνείται εδώ και δυο χρόνια.

Χαλάει ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο -Ερχονται ισχυρές καταιγίδες και χαλάζι - ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Αλλάζει αισθητά ο καιρός τον Δεκαπενταύγουστο, αφού θα σημειωθεί πτώση της θερμοκρασίας, αλλά και βροχές και καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ο καιρός θα είναι αρχικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και καταιγίδες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά, οι οποίες στη Μακεδονία και τη Θεσσαλία θα είναι κατά τόπους ισχυρές, και θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακή πτώση από τα βόρεια.

Ακύρωση και Δημοψήφισμα

Του Ν. Λυγερού

Όσο αφορά στο θέμα του Προσυμφώνου των Πρεσπών είναι ξεκάθαρο ότι ο ελληνικός λαός θέλει την ακύρωσή του ακόμα και πριν γίνει μια συμφωνία. Είναι επίσης ξεκάθαρο για όσους βλέπουν μόνο την ελληνική πραγματικότητα ότι τέλειωσε το εξάμηνο, κι ότι τώρα μπορούμε επίσημα να κάνουμε παρατηρήσεις για όλα όσα είναι εκπρόθεσμα με το Προσύμφωνο. Επίσης κανείς δεν μπορεί να μας εμποδίσει να ζητήσουμε ένα δημοψήφισμα για το θέμα της ακύρωσης, αν η κυβέρνηση δεν θέλει να το κάνει μόνη της. Το δημοψήφισμα είναι δικαίωμα του ελληνικού λαού. Με άλλα λόγια δεν υπάρχει διαφορά σε επίπεδο στρατηγικής μεταξύ της απλής