Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Συνέντευξη Ν.Λυγερού "Άκου, Ρώτα, Μάθε"

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στη ραδιοφωνική εκπομπή της Λ. Κεσίδου
"Άκου, Ρώτα, Μάθε"
ΕΡΤ-3 102FM
03/07/2012

Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης Maximum


Συνέντευξη του Νίκου Λυγερού
στο ραδιοφωνικό σταθμό Αλεξανδρούπολης
Maximum 93.6 FM
02/07/2012

Χωρίς φαγητό το νοσοκομείο Λέρου

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης βρίσκεται από χθες το μεσημέρι το νοσοκομείο της Λέρου, καθώς και το τμήμα φιλοξενίας 400 ασθενών με ψυχικά νοσήματα.

Μάλιστα, από σήμερα δεν θα υπάρχει δυνατότητα χορήγησης φαγητού, αφού όλα τα αποθέματα εξαντλήθηκαν και οι απλήρωτοι, εδώ και μήνες, προμηθευτές ειδοποίησαν χθες τη διοίκηση του νοσοκομείου ότι διακόπτουν τη χορήγηση κάθε είδους τροφίμων.

Η απίστευτη πρόκληση με τους υπαλλήλους της Βουλής - Εκλογικό επίδομα 1.000 ευρώ στον καθένα με τη Βουλή κλειστή

- Η έγκριση έγινε από τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Βύρων Πολύδωρα
- Μόλις ενημερώθηκε ο Β. Μεϊμαράκης αναζητά τρόπο να μην δοθεί τελικά το επίδομα
- Κανονικά για τις δύο εκλογικές αναμετρήσεις θα έπρεπε να πάρουν 4.000 ευρώ ο καθένας
- Το κονδύλι για το συγκεκριμένο μετεκλογικό επίδομα αγγίζει περί τα 2 εκατομμύρια ευρώ
- Άλλο ένα προκλητικό επίδομα στα πολλά και εξοργιστικά προνόμια των υπαλλήλων της Βουλής Για άλλη μία φορά οι υπάλληλοι της Βουλής φαίνεται πως αποτελούν τη μεγάλη εξαίρεση στον οικονομικό βραχνά που πνίγει όλους τους έλληνες εργαζόμενους, καθώς εκείνοι συνεχίζουν να έχουν εξαιρετικά προνόμια, με μεγάλα ποσά και επιδόματα που πραγματικά εξοργίζουν όλους τους Έλληνες πολίτες που μετά δυσκολίας επιβιώνουν.

Λαγκάρντ: «Δεν έχω καμία διάθεση να διαπραγματευτώ με τους Έλληνες»

Με τη φράση αυτή, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επιχείρησε να βάλει τέλος στις συζητήσεις περί επαναδιαπραγμάτευσης των όρων του μνημονίου.
«Δεν βρίσκομαι σε διάθεση για διαπραγμάτευση ή επαναδιαπραγμάτευση. Διάθεση έχουμε να βρούμε τα δεδομένα», τόνισε η Λαγκάρντ στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, όταν ρωτήθηκε αν το Ταμείο θα δεχόταν να διαπραγματευτεί ξανά τους όρους της δανειακής σύμβασης ΔΝΤ, Ε.Ε. και ΕΚΤ με την Ελλάδα.

Οι αετοί δεν γονατίζουν!!!


Η ΑΟΖ ως πλαίσιο εμπιστοσύνης

Του Ν.Λυγερού


Η ΑΟΖ, αν και είναι ήδη και επίσημα ζήτημα εξωτερικής πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης, πρέπει να περάσει στο επόμενο στάδιο σε σχέση με την όλη Βουλή των Ελλήνων. Με την ψήφο εμπιστοσύνης, η Βουλή αποδέχεται ότι το πρόγραμμα της κυβέρνησης έχει νόημα για την πατρίδα μας. Είναι λοιπόν σημαντικό να έχουμε την ΑΟΖ ως πλαίσιο εμπιστοσύνης. Διότι είναι καλό να υπάρχουν ήδη επαφές και κινητικότητα, αλλά όλα αυτά πρέπει να γίνουν απτά από τον ελληνικό λαό, για να βλέπει ότι όντως η πλειοψηφία εργάζεται επί του πρακτέου για τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ. Δεν αρκούν πια τα λόγια. Ο λαός μας θέλει ένα υλοποιήσιμο όραμα που αλλάζει τα δεδομένα. Κατά συνέπεια το θέμα της ΑΟΖ πρέπει ν’ ακουστεί στη Βουλή για να είναι ξεκάθαρο σε όλους μας ότι όλοι θα αγωνιστούμε για να πετύχουμε αυτό το σημείο για την Ελλάδα, είτε είμαστε στην κυβέρνηση, είτε είμαστε στην αντιπολίτευση, όσον αφορά στο κομματικό. Διότι η ΑΟΖ, το λέμε και το επαναλαμβάνουμε, είναι ένα υπερκομματικό θέμα.

Απελευθέρωση των ταξί, χωρίς νέες άδειες!!!

Ξεκίνησε από την Τετάρτη, 4 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου, από την Περιφέρεια Αττικής, η διαδικασία για την έκδοση των πρώτων νέων αδειών ταξί, ύστερα από την ψήφιση του... περίφημου νόμου για την απελευθέρωση του κλάδου.

Η Περιφέρεια δημοσίευσε σήμερα σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος για την απόκτηση νέων αδειών ΕΔΧ ή για μετατροπή υφιστάμενων αδειών σε άλλον τύπο.

Οι νέες άδειες ταξί που θα εκδοθούν, θα αφορούν μόνο στα πολυθέσια (7-9 θέσεων) ειδικής μίσθωσης ταξί, για τα οποία προβλέπεται να τεθούν σε κυκλοφορία στην περιφέρεια περίπου 100 νέες άδειες. Απ' αυτές, οι 30 θα αφορούν σε ειδικά διασκευασμένα οχήματα για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Αποκαλυπτικές δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού Κάμερον: «Θα κλείσουμε τα σύνορα στους Έλληνες σε ενδεχόμενο Grexit»

Η βρετανική κυβέρνηση προετοιμάζεται όχι μόνο για το ενδεχόμενο μιας ελληνικής χρεοκοπίας και εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, αλλά και για το ακραίο (;) σενάριο της μαζικής μετανάστευσης Ελλήνων προς το έδαφός της σε μια απέλπιδα προσπάθειά τους να εξασφαλίσουν εργασία και προοπτική μακριά από τη χρεοκοπημένη τους χώρα!

Ο ίδιος ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον, απαντώντας σε ερώτηση μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να κλείσει τα σύνορα της Μεγάλης Βρετανίας σε Έλληνες μετανάστες στο ενδεχόμενο η Ελλάδα βγει από την Ευρωζώνη.

Ζητούν την εκταφή του Αραφάτ

Η χήρα του Γιασέρ Αραφάτ, Σούχα ανέφερε σε συνέντευξή της ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο.
Δήλωση που επιβεβαίωσε χθεσινό ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Για το λόγο αυτό, ο κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερακάτ ζήτησε την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση.
Πάντως, ανώτατος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης διέψευσε τις πληροφορίες περί δηλητηρίασης του Αραφάτ.

Δικηγόρος έπεσε από την ταράτσα τριώροφης κατοικίας.



Σοκ προκάλεσε η αυτοκτονία ενός άντρα στην οδό Απόλλωνος 11, στο κέντρο της Αθήνας, ο οποίος έπεσε από την ταράτσα τριώροφης κατοικίας.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για έναν 44χρονο δικηγόρο ο οποίος δεν διέμενε στην εν λόγω οικία.
Ο άτυχος άντρας, μπήκε από την είσοδο και κατευθύνθηκε στην ταράτσα από όπου και προχώρησε στο απονενοημένο διάβημα. Ειρωνεία; Ο αυτόχειρας σήμερα αν ζούσε-ο θάνατός του ήταν ακαριαίος-, θα γιόρταζε τα γενέθλιά του…
Μέχρι στιγμής, δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια που οδήγησαν τον 44χρονο να βάλει τέλος στη ζωή του, ωστόσο οι αστυνομικές αρχές κρίνουν πως πιθανότατα οφείλεται σε οικονομικούς λόγους.

Νέο χτύπημα Πάγκαλου

Αυτήν τη φορά, ο πρώην Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ασχολείται στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter με την Συνδιάσκεψη του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή.

«Πολλοί αναρωτιόνται αν θα πάω ή όχι στη συνδιάσκεψη που ακούγεται ότι θα συγκαλέσει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει αρχικά ο κ. Πάγκαλος στο πρώτο tweet. «Μέχρι τώρα στις συνδιασκέψεις του ΠΑΣΟΚ εκαλούντο συγκεκριμένα πρόσωπα ή κατηγορίες προσώπων», συνεχίζει και διατυπώνει την ερώτηση:

Έντονη κόντρα για την εξεταστική για το μνημόνιο

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Έντονη αναμένεται η αντιπαράθεση των κομμάτων στη Βουλή κατά τη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης για το θέμα της σύστασης Εξεταστικής Επιτροπής για το Μνημόνιο.

Πληροφορίες μικρότερων κομμάτων επιμένουν πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, παρά τις προεκλογικές του δεσμεύσεις, μετά από συζήτηση και με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο, έχει αποφασίσει να μην συστήσει Εξεταστική Επιτροπή για το πώς η χώρα έφτασε στο Μνημόνιο.

Προκηρύχθηκε η θέση «επιτρόπου» για την Ελλάδα

Βρυξέλλες: του Θάνου Αθανασίου από το  real.gr

Προκηρύχθηκε και επίσημα η θέση του «επιτρόπου» επί του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδας. Σε επιβεβαίωση προηγούμενου δημοσιεύματος του Real.gr που έκανε λόγο για κεντρικό επόπτη και συγχώνευση των εργασιών της τρόικας και της task force, η γενική διεύθυνση οικονομικών της Κομισιόν, η κατεξοχήν γραφειοκρατική δομή που εποπτεύει το ελληνικό πρόγραμμα, περιέλαβε και επίσημα τη θέση «επικεφαλής του γραφείου Ελλάδας» στο οργανόγραμμά της.

Ευθύνες στους επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου από τον Σύνδεσμο Επενδυτών

Λευκωσία: Βαριές ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικότερα στον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, καταλογίζει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επενδυτών, Μιχάλης Ολύμπιος για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τράπεζα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Ολύμπιος ζήτησε από το ΔΣ να παύσει τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της τράπεζας για να διευκολυνθούν οι έρευνες, αλλά και για να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της έναντι των επενδυτών και των πελατών της.

Περιπλέκεται το σίριαλ της χειραγώγησης του Libor

Με την κατάθεση του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Barclays στο Βρετανικό κοινοβούλιο συνεχίζεται σήμερα το σίριαλ των αποκαλύψεων στο σκάνδαλο της χειραγώγησης του διατραπεζικού επιτοκίου Libor από στελέχη της τράπεζας.

Την Τρίτη η υπόθεση πήρε απροσδόκητη τροπή μετά την απόφαση της βρετανικής τράπεζας να δημοσιεύσει εσωτερικά σημειώματα του παραιτηθέντος διευθύνοντος συμβούλου Robert Diamond από το 2008.

Σημαντικές απώλειες καταγράφει το ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικές απώλειες παρουσιάζει σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, με τη διαπραγμάτευση να συνεχίζεται.

Στην 13.10 μμ, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 125,77 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες της τάξης του 4,57%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 κατέγραφε επίσης πτώση της τάξης του 3,97%, και βρισκόταν στις 47,84 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στις 587.699,23 ευρώ.

Ανόδου... συνέχεια στο Χ.Α.

Με κέρδη έως και 2% κινείται ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. στις συναλλαγές της Τετάρτης, συνεχίζοντας το ανοδικό σερί της εβδομάδας. Στη συνεδρίαση της ΕΚΤ και στις προγραμματικές δηλώσεις εστιάζουν οι επενδυτές. Κλειστή θα παραμείνει σήμερα η Wall Street.

Οι τράπεζες… επιστρέφουν μετά από δύο διαδοχικές ημέρες με απώλειες άνω του 2%, και με τη "βοήθεια" των ΟΤΕ και Ελλάκτωρ, δίνουν ώθηση στον Γενικό Δείκτη. Αύριο η ΕΚΤ πραγματοποιεί την τακτική της μηνιαία συνεδρίαση για τη νομισματική πολιτική και η πλειονότητα των αναλυτών «βλέπει» μείωση κατά 0,25%, αν και η Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε χθες ότι δεν είναι αναγκαία αυτή η μείωση.

Σημειώνεται ότι σήμερα θα παραμείνει κλειστή η Wall Street, λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας, με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένο το επενδυτικό ενδιαφέρον στις παγκόσμιες αγορές.

Κέρδη στη Wall με ώθηση από τα μάκρο

Dow12.943,8272,43 0,56%  



  Nasdaq2.976,0824,85 0,84%  

Η Wall Street χθες
Σε ανοδικό έδαφος ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Τρίτης οι βασικοί δείκτες της Wall αντλώντας ώθηση από τα θετικά στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες αν και το επενδυτικό ενδιαφέρον παρέμεινε περιορισμένο ενόψει της αυριανής αργίας για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ.

Η Wall Street έκλεισε τρεις ώρες νωρίτερα σήμερα, ενώ αύριο οι αμερικανικές αγορές θα παραμείνουν κλειστές λόγω της αργίας της Ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Η επενδυτική προσοχή στράφηκε σήμερα στα στοιχεία για τις εργοστασιακές παραγγελίες τα οποία αποδείχθηκαν καλύτερα των εκτιμήσεων, μετά τα απογοητευτικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν χθες για την πορεία της μεταποίησης.

Ειδικότερα, οι εργοστασιακές παραγγελίες αυξήθηκαν 0,7% το Μάιο στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 469,04 δισ. δολ. όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για οριακή άνοδο 0,1% από τον προηγούμενο μήνα.

Τα στοιχεία του Απριλίου αναθεωρήθηκαν καθοδικά και έδειξαν πτώση 0,7% των παραγγελιών αντί για 0,6% που είχε ανακοινωθεί αρχικά.

Υπενθυμίζεται ότι το Institute for Supply Management ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ο μεταποιητικός δείκτης PMI υποχώρησε τον Ιούνιο στις 49,7 μονάδες από 53,5 μονάδες το Μάιο. Ήταν η πρώτη φορά που ο δείκτης υποχωρούσε κάτω από το επίπεδο των 50 μονάδων που διαχωρίζει την επέκταση από τη συρρίκνωση από τον Ιούλιο του 2009.