Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ευθύνες στους επικεφαλής της Τράπεζας Κύπρου από τον Σύνδεσμο Επενδυτών

Λευκωσία: Βαριές ευθύνες στο Διοικητικό Συμβούλιο και ειδικότερα στον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της Τράπεζας Κύπρου, καταλογίζει ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επενδυτών, Μιχάλης Ολύμπιος για την οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η τράπεζα.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Ολύμπιος ζήτησε από το ΔΣ να παύσει τον Ανώτατο Εκτελεστικό Διευθυντή της τράπεζας για να διευκολυνθούν οι έρευνες, αλλά και για να αποκατασταθεί το κύρος και η αξιοπιστία της έναντι των επενδυτών και των πελατών της.


Ο κ. Ολύμπιος αναφέρθηκε σε περιπτώσεις που η Τράπεζα Κύπρου απέκρυπτε σημαντικές πληροφορίες από τους επενδυτές ή ενεργούσε με τρόπο επιζήμιο προς τους επενδυτές και τους πελάτες της.

Η Τράπεζα Κύπρου και στο μικροσκόπιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Η Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου δήλωσε ότι η Επιτροπή θα διενεργήσει έρευνα για όλες τις τράπεζες που μείωσαν την επενδυτική τους αξία, παραπλανώντας ενδεχομένως τους επενδυτές ή και τους πελάτες τους.

Για την Τράπεζα Κύπρου η κ. Καλογήρου ανέφερε ότι κατά την έρευνα θα διαπιστωθεί κατά πόσο η Διοίκηση της κατείχε εμπιστευτικές πληροφορίες, τις οποίες δεν είχε ανακοινώσει από την αρχή με σκοπό να παραπλανηθούν οι μέτοχοι της τράπεζας.

Η έρευνα αυτή, πρόσθεσε, αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

ΠΗΓΗ philenews

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου