Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012

Ζητούν την εκταφή του Αραφάτ

Η χήρα του Γιασέρ Αραφάτ, Σούχα ανέφερε σε συνέντευξή της ότι ο παλαιστίνιος ηγέτης δεν πέθανε από φυσικά αίτια, αλλά δηλητηριάστηκε με ραδιενεργό πολώνιο.
Δήλωση που επιβεβαίωσε χθεσινό ρεπορτάζ του αραβικού τηλεοπτικού δικτύου Αλ Τζαζίρα. Για το λόγο αυτό, ο κορυφαίος παλαιστίνιος διαπραγματευτής Σαέμπ Ερακάτ ζήτησε την διεξαγωγή διεθνούς έρευνας για την υπόθεση.
Πάντως, ανώτατος αξιωματούχος της ισραηλινής κυβέρνησης διέψευσε τις πληροφορίες περί δηλητηρίασης του Αραφάτ.

«Το ρεπορτάζ είναι αβάσιμο και θα υπενθύμιζα στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (το οποίο μεταδίδει την είδηση) ότι δεν ήταν η ισραηλινή πλευρά που αποφάσισε να κρατήσει κλειστά τα ιατρικά αρχεία», δήλωσε ο αξιωματούχος που διατήρησε την ανωνυμία του.
Η Σούχα Αραφάτ μίλησε στο Αλ Τζαζίρα, μετά την ανακοίνωσση των ευρημάτων του εργαστηρίου στην Ελβετία σύμφωνα με τα οποία αδικαιολόγητα υψηλά επίπεδα του ραδιενεργού πολώνιου εντοπίστηκαν σε προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ.
Την πραγματοποίηση των εξετάσεων ζήτησε η ίδια η Σούχα, η οποία παρέδωσε στο κανάλι του Κατάρ προσωπικά αντικείμενα του Αραφάτ, περιλαμβανομένων εσωρούχων και της οδοντόβουρτσάς του, και στη συνέχεια το Αλ Τζαζίρα τα έστειλε στο εργαστήριο στη Λωζάνη.
Η Σούχα ζήτησε από την Παλαιστινιακή Αρχή την εκταφή της σορού του συζύγου της για να υποβληθούν σε εξετάσεις τα οστά καθώς και την διενέργεια διεθνούς έρευνας ανάλογη με εκείνην που είχε πραγματοποιηθεί για τις συνθήκες θανάτου του πρώην πρωθυπουργού του Λιβάνου Ραφίκ Χαρίρι.

ΠΗΓΗ enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου