Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Υπέροχο ΒΙΝΤΕΟ - Δείτε τη θεά Αθηνά όπως τη φαντάστηκαν και δόξασαν οι μεγάλοι ζωγράφοι στους αιώνες!

Αθηνά - η θεά της σοφίας, της στρατηγικής και του πολέμου.

Παλαιότεροι τύποι του ονόματος της θεάς ήταν οι τύποι Αθάνα (δωρικός) και Αθήνη, το δε όνομα Αθηνά, που τελικά επικράτησε, προέκυψε από το επίθετο Αθαναία, που συναιρέθηκε σε Αθηνάα > Αθηνά.

Στον πλατωνικό Κρατύλο το όνομα Αθηνά ετυμολογείται από το Α-θεο-νόα ή Η-θεο-νόα, δηλαδή η νόηση του Θεού (Κρατυλ. 407b), αλλά η εξήγηση αυτή είναι παρετυμολογική.

Τι πραγματικά κρατούσε η Αφροδίτη της Μήλου στα χέρια της; (Εικόνες & Βίντεο)

Κανένα άγαλμα στον κόσμο δεν έχει ξεσηκώσει τόσο αντιφατικές θεωρίες για το πώς πραγματικά ήταν όταν δημιουργήθηκε, όσο η Αφροδίτη της Μήλου.
Το υπέρλαμπρο δείγμα γλυπτικής, που το θαυμάζουν εκατομμύρια επισκέπτες κάθε χρόνο στο Μουσείο του Λούβρου, είναι ένα πραγματικό παζλ για τους αρχαιολόγους. Εχουν διατυπωθεί εδώ και αιώνες άπειρες θεωρίες για το τι πραγματικά κρατούσε στα κομμένα χέρια της η θεά Αφροδίτη.

Ο Ιπτάμενος Δίσκος του Νίκολα Τέσλα που δεν κατασκευάστηκε ποτέ

Ο Νίκολα Τέσλα θεωρείται μία από τις πιο καινοτόμες και μυστηριώδη μορφές που έζησαν ποτέ, ενώ έχει πιστωθεί τη δημιουργία ενός μεγάλου μέρους της τεχνολογίας την οποία εμείς σήμερα θεωρούμε δεδομένη.

Χωρίς τη μεγαλοφυΐα του Τέσλα δεν θα είχαμε το εναλλασσόμενο ρεύμα, την αξιοποίηση και διανομή του φωτός, τις ακτίνες Χ, το ραδιόφωνο, το πηνίο Tesla, το τηλεχειριστήριο, τη ρομποτική, το λέιζερ, τις ασύρματες επικοινωνίες, την απεριόριστα ελεύθερη ενέργεια κ.α.

Ένα περίεργο φαινόμενο αποκαλύπτει τα σωθικά της πιο παγωμένης ηπείρου(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

H Ανταρκτική αιμορραγεί : Οι κοιλάδες McMurdo Dry Valleys της Ανταρκτικής θεωρούνται από τα πιο ξηρά και κρύα μέρη της Γης και σχηματίζουν μια από τις πιο ακραίες ερήμους του πλανήτη.

Το περιβάλλον, μάλιστα, είναι τόσο αφιλόξενο που έχει χαρακτηριστεί ‘το κοντινότερο στο περιβάλλον του πλανήτη Άρη, από κάθε άλλο γήινο περιβάλλον’. Ωστόσο, βαθιά κάτω από την επιφάνεια της παγωμένης ηπείρου, οι επιστήμονες ίσως έχουν ανακαλύψει κάτι αναπάντεχο: υπόγειες λίμνες που σφύζουν από ζωή. Όλα ξεκίνησαν με την εμφάνιση ενός κόκκινου χειμάρρου που άρχισε να αναβλύζει μέσα από το εσωτερικό του παγετώνα Taylor.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Η γνώση του Θεού"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Η γνώση του Θεού". 
Ενορία Αγίου Αθανασίου "Το Κελί"
Άνω Κορακιάνα, 
Κέρκυρα. 
Κυριακή 3 Μαΐου 2015

Αγνωστο Αντικείμενο Εμποδίζει το Πείραμα του CERN

Οι επιστήμονες στο CERN έχουν καθυστερήσει τη διεξαγωγή μιας σειράς πειραμάτων με τον Επιταχυντή Αδρονίων καθώς ένα "αγνώστων στοιχείων αντικείμενο" βρίσκεται μέσα στον σωλήνα της δέσμης, της υπόγειας σήραγγας 17 μιλίων του LHC.

Σύμφωνα με το yournewswire, οι επιστήμονες, ακόμα δεν έχουν ιδέα τι είναι αυτό το αντικείμενο ή πώς βρέθηκε εκεί.

Forbes: "Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει τότε η Ευρωζώνη θα μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας"

"Η ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ"
 
"Εάν η Ελλάδα καταρρεύσει τότε η Ευρωζώνη θα πάει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας" λένε αμερικανικά ΜΜΕ, κάτι που δείχνει την μεγάλη ανησυχία των Αμερικανών όχι μόνο για τις μακροπρόθεσμες γεωπολιτικές ανακατατάξεις αλλά και για την άμεση επίπτωση που θα έχει κάτι τέτοιο στην ίδια την αμερικανική οικονομία.

Κυβέρνηση: "Αδιέξοδο στις συνομιλίες λόγω διαφωνιών του ΔΝΤ με την Κομισιόν - Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός"

Έτοιμοι για όλα είναι πλέον στην κυβέρνηση καθώς η αδιαλλαξία των δανειστών έχει οδηγήσει τις διαπραγματεύσεις σε αδιέξοδο. «Με αυτά τα δεδομένα δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός» λένε συνεργάτες του Αλ.Τσίπρα και επιρρίπτουν την ευθύνη αποκλειστικά στους θεσμούς - Λένε ότι το ΔΝΤ έχει κόκκινες γραμμές σε συνταξιοδοτικό, εργασιακά - Δεν κάνει πίσω η Κομισιόν στο πρωτογενές πλεόνασμα και στη μη διαγραφή χρέους

Ιταλία: Τουρίστες κατέστρεψαν μνημείο για να βγάλουν «selfie»

Το μαρμάρινο «στέμμα» από το Άγαλμα των δύο Ηρακλέων έγινε χίλια κομμάτια, όταν ένα ζευγάρι προσπάθησε να σκαρφαλώσει πάνω για να αυτοφωτογραφηθεί
Σοβαρές ζημιές σε ένα μνημείο στην Κρεμόνα της Ιταλίας προκάλεσαν δύο τουρίστες, στην προσπάθειά τους να βγάλουν «selfie».

Το τεράστιο μαρμάρινο στέμμα του «αγάλμα των δύο Ηρακλέων» έγινε χίλια κομμάτια, όταν οι δύο επισκέπτες επιχείρησαν να... σκαρφαλώσουν πάνω για να αυτοφωτογραφηθούν.

Πανούσης για την «υπόθεση Αννυ»: Πολύ γρήγορα θα έχουμε τον θάνατο του δράστη(Βίντεο)

«Συνήθως αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε», δήλωσε - Παράλογες οι αναφορές ότι υποκινώ την τέλεση εγκλήματος, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη
«Δεν μπορεί κανείς ούτε να το αναλύσει εγκληματολογικά, ούτε ποινικά, ούτε κοινωνικά. Μιλάμε για μια ακραία, μη ανθρώπινη συμπεριφορά, πολλώ μάλλον που ήταν και παιδί του –δεν ήταν ένα ξένο παιδί που απήχθη ή κάτι άλλο. Άρα περνάμε σε μία σκοτεινή πλευρά της ανθρώπινης φύσης η οποία δεν έχει αντικείμενο εξέτασης. Δεν έχει τίποτα να πεις» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης για το έγκλημα με τη μικρή Άννυ που έχει σοκάρει το πανελλήνιο.