Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Το ιστορικό διάγγελμα του Τάσου Παπαδόπουλου κατά του Σχεδίου Ανάν (7/4/2008)(ΒΙΝΤΕΟ)

Τὴν Μεγάλη Τετάρτη 7 Ἀπριλίου 2004, ὁ τότε Πρόεδρος τῆς Κυπριακῆς Δημοκρατίας Τάσσος (Εὐστάθιος) Παπαδόπουλος (†12-12-2008) κάλεσε τὸν ἑλληνικὸ κυπριακὸ λαὸ νὰ ἀπορρίψει τὸ Σχέδιο Ἀνᾶν στὸ δημοψήφισμα στὶς 24 Ἀπριλίου μὲ ἕνα δυνατὸ ΟΧΙ καὶ νὰ ὑπερασπιστεῖ τὸ δίκαιο, τὴν ἀξιοπρέπεια καὶ τὴν ἱστορία του.

Συμπατριώτισσες, Συμπατριῶτες,

Αὐτὲς τῆς ἐξαιρετικῆς ἱστορικῆς σημασίας συνθῆκες, νιώθω ὑποχρέωσή μου νὰ ἀπευθυνθῶ σ᾿ ἐσᾶς: στὸν Κυρίαρχο Κυπριακὸ Λαό. Κάθε λαὸς διαμορφώνει καὶ γράφει τὴ δική του ἱστορία. Ἄλλοτε μὲ ἀπελευθερωτικοὺς καὶ κοινωνικοὺς ἀγῶνες, ἄλλοτε μὲ δημοκρατικὲς διαδικασίες διὰ τῆς ψήφου του. Τώρα καλεῖται ὁ Κυπριακὸς Λαός, καλούμαστε ὁ καθένας χωριστὰ καὶ συλλογικά, νὰ γράψουμε τὴν ἱστορία τοῦ μέλλοντος τῆς Κύπρου.

Η σωστή πλευρά της Ιστορίας

Αντγος/ Ιπποκράτης Δασκαλάκης, Αρθρογράφος
Αντιστράτηγος εα, Διευθυντής Μελετών ΕΛΙΣΜΕ.

Ορθά ταχθήκαμε απερίφραστα υπέρ της Δύσης και κατά της ρωσικής εισβολής. Αυτή η καθαρή τοποθέτηση μας σίγουρα δεν εγγυάται την ευόδωση των εθνικών μας στόχων.

Η πρόσφατη έκφραση για συμπαράταξη μας με τη «σωστή πλευρά της ιστορίας», σε σχέση με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, έχει καταστεί αντικείμενο επιδοκιμασιών, αντιρρήσεων και κριτικής. Για να μην παρεξηγηθώ, θα ήθελα να επισημάνω ότι εξ’ αρχής έχω καταδικάσει την εν εξελίξει ρωσική στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία ως πράξη απολύτως αντίθετη με το διεθνές δίκαιο και όλες τις συμφωνίες και προβλέψεις για την ειρηνική συνύπαρξη των κρατών. Μάλιστα τάχθηκα και υπέρ της αποστολής ελληνικής αμυντικής βοήθειας στο Κίεβο αναγνωρίζοντας τις ενδεχόμενα αρνητικές συνέπειες αυτής της πράξεως που σίγουρα δημιουργεί τριβές με την ρωσική υπερδύναμη και ένα εκ των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

Η κ. Νούλαντ, ο Νετανιάχου και η υπονόμευση της ελληνοαμερικανικής σχέσης και φιλίας: Και ένα υστερόγραφο για τον κ. Πάιατ…

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ*, Hellas Journal

Είναι γνωστό σε όλους στην Ουάσιγκτον ότι οι κυβερνήσεις των Δημοκρατικών δεν μπορούν ούτε να «μυρίσουν» τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου, πόσο μάλλον να συνεργαστούν μαζί του.

Φαίνεται επίσης ότι οι δημοκρατικές κυβερνήσεις δεν πολυσυμπαθούν και την Ελλάδα. Μεταξύ της Αθήνας και της Άγκυρας προτιμούν πάντα τους Τούρκους, οι οποίοι έχουν προδώσει την Αμερική. Ακόμα και σήμερα ο Ταγίπ Ερντογάν προστατεύει τον εισβολέα Βλαντιμίρ Πούτιν. Η “αγιοποίηση” της Τουρκίας είναι μία ντροπιαστική διπλωματική πράξη.

Το ανέκδοτο της παραχώρησης όπλων στην Ουκρανία

Φρίξος Δαλίτης   

Ζούμε δυστυχώς σε μία χώρα, οι άνθρωποι της οποίας —και ειδικά οι πολιτικοί της— αρέσκονται στο να δημιουργούν ζητήματα από το πουθενά, να δίνουν τροφή σε τρίτους και να γεννούν προϋποθέσεις κλίματος αντιπαράθεσης και εσωτερικού διχασμού. Άνευ λόγου και αιτίας πολλές φορές. Αυτό συμβαίνει δυστυχώς και σήμερα, με το θέμα που έχει ξεκινήσει γύρω από το αίτημα των Αμερικανών για παραχώρηση του ρωσικού οπλισμού της Εθνικής Φρουράς στην Ουκρανία, για αντιμετώπιση της ρωσικής εισβολής. Ένα ζήτημα το οποίο τρομάζει ως προς τη διαχείριση που μπορεί να τύχει από την Εκτελεστική εξουσία, ιδιαίτερα όταν αυτό γίνεται αντικείμενο δημόσιας αντιπαράθεσης, στο πλαίσιο ενός δήθεν δημόσιου διαλόγου ανάμεσα στην κυπριακή πολιτική ηγεσία.

Συνέντευξη Βικτόρια Νούλαντ στην «Κ»: Ναι σε LNG, όχι σε αγωγούς στη Μεσόγειο

Σαφείς αποστάσεις από τον EastMed ή άλλους αγωγούς λαμβάνει μέσω της «Κ» η υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ

Οριστικό τέλος στα σενάρια περί EastMed ή άλλων αγωγών στην Ανατολική Μεσόγειο με τη στήριξη

Ουκρανία: Κομβικότερος ο ρόλος της Τουρκίας από την Ελλάδα

Γιάννης Κουτρουμπής


Ουκρανία: Ο επικεφαλής της Ελληνικής διπλωματίας είχε συνάντηση με την Β. Νούλαντ, με την συζήτηση να περιστρέφεται γύρω από την Ουκρανική κρίση.

Μετά την διαμεσολάβηση της Τουρκίας στις διαπραγματεύσεις Ουκρανίας – Ρωσίας, οι σχέσεις της Δύσης με τον Ερντογάν έχουν βελτιωθεί. Η άποψη αυτή ενισχύθηκε μετά την συνάντηση Δένδια – Νούλαντ. Εκεί, η υφυπουργός Εξωτερικών ανέφερε πως η Τουρκία διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, εκτιμώντας τις μεσολαβητικές της προσπάθειες μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

ΟΙ ΗΠΑ ΘΕΛΟΥΝ… να πουλήσουν τα F-16 Block 70 στην Τουρκία! Ο εθισμός τους στην Υψηλή Πύλη απλά ΔΕΝ ΓΙΑΤΡΕΥΕΤΑΙ

Σύμφωνα με το Reuters, η κυβέρνηση Μπάιντεν θεωρεί ότι μια πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα ήταν σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετούσε επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ σε επιστολή του προς το Κογκρέσο που δεν υποστήριξε ρητά τη συμφωνία.

ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Η Τουρκία υπέβαλε αίτημα τον Οκτώβριο στις Ηνωμένες Πολιτείες να αγοράσουν 40 μαχητικά F-16 της Lockheed Martin και σχεδόν 80 κιτ εκσυγχρονισμού για τα υπάρχοντα πολεμικά αεροσκάφη της. Η Ουάσιγκτον έχει μέχρι στιγμής αποφύγει να εκφράσει οποιαδήποτε θέση για την πώληση, λέγοντας ότι πρέπει να περάσει από την τυπική διαδικασία πώλησης όπλων.

Πολιτική κρίση στο Ισραήλ: Τι σημαίνει για τις ισορροπίες στη Μ. Ανατολή και την εξομάλυνση με Τουρκία

Λάπιντ-Μπένετ
Του Νίκου Μελέτη από το liberal.gr

Σε νέα πολιτική περιπέτεια μπαίνει το Ισραήλ καθώς ο ήδη ασταθής κυβερνητικός συνασπισμός Μπένετ – Λαπίντ έχασε την κοινοβουλευτική πλειοψηφία μετά την αποχώρηση μιας φανατικής θρησκευόμενης βουλευτού από την κυβερνητική πλειοψηφία, σε μία κίνηση που επηρεάζει και τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή.

Στην Κνεσέτ πλέον οι έδρες είναι 60-60 και έτσι ο κυβερνητικός συνασπισμός δεν έχει τη δυνατότητα να περάσει τον οποιοδήποτε νόμο καθώς μια χαμένη ψηφοφορία θα οδηγήσει στην πτώση της κυβέρνησης. Το ερώτημα τώρα είναι για πόσο καιρό θα αντέξει αυτό το σχήμα που δεν θα διαθέτει την έστω και με μια έδρα κοινοβουλευτική πλειοψηφία.

Δηλώσεις Μπαϊρακτάρ για το ¨Κόκκινο Μήλο¨(Βίντεο)

Μιλά στο βίντεο ο Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ-τεχνικός διευθυντής της εταιρείας Μπαϊρακτάρ και γαμπρός του Ταγίπ και αναφέρεται στο πρώτο μη πεανδρωμένο αεροσκάφος της Τουρκίας που ετοιμάζει η εταιρία του

Το Κόκκινο Μήλο της Μπαϊρακτάρ θα είναι θα είναι το πρώτο μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφους της Τουρκίας. Πρώτα ο Θεός το 2023 θα πραγματοποιήσει την πρώτη του πτήση
Το μεγαλύτερο του πλεονέκτημα είναι ότι είναι μη επανδρωμένο και εξαιτίας αυτού μπορεί  στο πεδίο να εκτελέσει πολύ πιο επικίνδυνες αποστολές . Λόγω του ότι η απώλεια του πιλότου μερικές φορές σημαίνει και  χάσιμο της μάχης, δεν μπορείτε πάντοτε να αναλαμβάνετε τις απαραίτητες εργασίες, ενώ στις μη επανδρωμένες πλατφόρμες αυτό δεν ισχύει. Επειδή πρόκειται για αεροσκάφος-ρομποτ μπορείτε πιο εύκολα να το απωλέσετε¨

Το μέλος του Αζόφ στη Βουλή έφερε πολιτική θύελλα και κυβερνητικό μούδιασμα(Βίντεο)

Αμηχανία στο κυβερνητικό στρατόπεδο στην προσπάθεια να δώσει πειστικές απαντήσεις μετά την πολιτική θύελλα που δημιουργήθηκε στην Ολομέλεια το μεσημέρι της Τετάρτης καθώς η παρέμβαση μέλους του νεοναζιστικού τάγματος Αζόφ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης και έφερε έντονους τριγμούς ακόμα και εντός ΝΔ. 

Με κύρια επιχειρηματολογία το «λάθος, αλλά...» τόσο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όσο και ο πρόεδρος της Βουλής παραδέχτηκαν την «αστοχία» ωστόσο ο μεν Γιάννης Οικονόμου προσπάθησε να βγει στην αντεπίθεση κατηγορώντας την αντιπολίτευση για λανθάνουσα υποστήριξη στη ρωσική εισβολή ενώ ο Κωνσταντίνος Τασούλας αν και παραδέχτηκε του σφάλματος, προσπάθησε να αλλάξει ατζέντα μιλώντας για το «τεράστιο λάθος να θέλουμε να μειώσουμε τη μεγάλη εικόνα και να διευκολύνουμε την προπαγάνδα της Ρωσίας.

Ισραήλ: Αλλαγή στάσης Ευρωπαίων προς την Τουρκία και οι ΗΠΑ χαλαρώνουν τις στρατιωτικές κυρώσεις εναντίον της

Τελ Αβίβ.

«Όπως είχαμε επισημάνει πριν από μία εβδομάδα ήταν πιθανόν οι αμερικανικές κυρώσεις στην Τουρκία να αρθούν, τουλάχιστον εν μέρει – σήμερα αποδεικνύεται ότι αυτό πράγματι συνέβη», γράφει ισραηλινός ιστότοπος.

Σύμφωνα με την ισραηλινή Netziv, την Τετάρτη αναφέρθηκε ότι η κυβέρνηση του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πιστεύει ότι η πώληση F-16 στην Τουρκία είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετήσει επίσης την ενότητα του ΝΑΤΟ μακροπρόθεσμα.

Θέμα σε Sabah και Anadolu η συνέντευξη Τσίπρα στην Κρήτη

 Πέτρος Κράνιας

Θέμα στην τουρκική εφημερίδα Sabah και στο πρακτορείο ειδήσεων Anadolu έγιναν οι δηλώσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, σχετικά με τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή.

"Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης της Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος διετέλεσε στο παρελθόν πρωθυπουργός της χώρας, είπε ότι η Τουρκία έχει αναδειχθεί ως κρίσιμος παράγοντας στην περιοχή, παρά τις προσπάθειες της Ελλάδας", γράφει η Sabah.

"Απορρίπτοντας τους ισχυρισμούς ότι η Τουρκία και ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχουν απομονωθεί, ο Τσίπρας είπε σε τοπικό τηλεοπτικό σταθμό με έδρα την Κρήτη ότι η Τουρκία γίνεται γεωπολιτικά ισχυρότερη", μετέδωσε το Anadolu.

Απαράδεκτη η Νούλαντ, σάμπως και θα πληρώσει από την τσέπη της: Χρονοβόρος, δαπανηρός και οικονομικά μη βιώσιμος ο EastMed!(Βίντεο)

Χρονοβόρο, δαπανηρό και οικονομικά μη βιώσιμο έργο, χαρακτήρισε την κατασκευή του αγωγού EastMed η βοηθός υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών Βικτώρια Νούλαντ.

Σε δηλώσεις της μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό μέγαρο στη Λευκωσία, η κ. Νούλαντ ανέφερε πως αυτή τη στιγμή διανύουμε μια μεταβατική περίοδο, έως ότου οδηγηθούμε στις εναλλακτικές πηγές και στην πράσινη ανάπτυξη.

Σημείωσε πως «αυτή η μεταβατική περίοδος δεν μπορεί να διαρκέσει δέκα χρόνια, όσος είναι ο χρόνος ο οποίος απαιτείται για την κατασκευή του αγωγού EastMed».

Οι απόστρατοι αξιωματικοί απαντούν σε Πρετεντέρη – Δοξιάδη

Μια μόδα των ημερών είναι η χρησιμοποίηση υβριστικών χαρακτηρισμών για τους απόστρατους αξιωματικούς, που παρεμβαίνουν σε ΜΜΕ εκφράζοντας αμντικειμενικές (και μη… στρατευμένες στο ουκρανικό στρατόπεδο) απόψεις για τον ρωσο-ουκρανικό πόλεμο.

Ο Γιάννης Πρετεντέρης με άρθρο του στα Νέα χαρακτήρισε «δωσίκωλους» τους απόστρατους αξιωματικούς που -κατά την άποψή του- βγαίνουν στα κανάλια και προτείνουν συνθηκολόγηση στους Ουκρανούς: «Θα πρέπει να είμαστε η μοναδική δυτική χώρα όπου διάφοροι απόστρατοι αξιωματικοί περιφέρονται σε κανάλια και εφημερίδες συνιστώντας στους Ουκρανούς να παραδώσουν τα όπλα και να επιλέξουν την συνθηκολόγηση. … Ένα πρώτο ερώτημα είναι πώς βρεθήκαμε ξαφνικά με τόσους “δωσίκωλους” πρώην αξιωματικούς στον περίγυρο. Αυτοί προστάτευαν τη χώρα;

Τσαβούσογλου: Επίσημη πρόσκληση από την Ουάσινγκτον -Οι συνομιλίες για τα F-16 «πάνε καλά»

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε την Πέμπτη ότι ο αμερικανός ομόλογός του Άντονι Μπλίνκεν τον προσκάλεσε στην Ουάσιγκτον για συνομιλίες στις 18 Μαΐου, αφού οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εγκαινίασαν μια πλατφόρμα για τη βελτίωση και την ενίσχυση των επιβαρυμένων σχέσεων τους αυτή την εβδομάδα.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, μιλώντας σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες μετά τη συνάντηση του ΝΑΤΟ, ο Τσαβούσογλου είπε επίσης ότι οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες για το αίτημα της Τουρκίας να αγοράσει αεροσκάφη F-16 και κιτ εκσυγχρονισμού πηγαίνουν καλά.

Προσέθεσε ότι η Άγκυρα χαιρετίζει τις αναφορές ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ έστειλε επιστολή στο Κογκρέσο λέγοντας ότι η πώληση θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα των ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Ἡ Οὐάσιγκτων συγχωρεῖ τίς ἁμαρτίες τῆς Ἀγκύρας

Ὑπεγράφη κείμενο στρατηγικοῦ διαλόγου ΗΠΑ – Τουρκίας ὅπου μετέβη ἡ ὑφυπουργός Βικτώρια Νούλαντ ἡ ὁποία ἐπισκέπτεται τήν Ἀθήνα – Περασμένα ξεχασμένα, κανένα πρόβλημα μέ τίς κυρώσεις

Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΙΣ τοῦ στρατηγικοῦ διαλόγου τῶν ΗΠΑ μέ τήν Τουρκία εἶναι γεγονός. Τό σχετικό θεσμικό κείμενο ὑπέγραψαν προχθές στήν Ἄγκυρα ὁ ὑφυπουργός Σεντάτ Ὀνάλ καί ἡ Ἀμερικανίς ὁμόλογός του Βικτώρια Νούλαντ.

Ἡ τελευταία ἦλθε χθές στήν Ἀθήνα συνεχίζοντας τήν περιοδεία της στήν περιοχή κατά τρόπον πού δείχνει ὅτι ἡ Οὐάσιγκτων βλέπει κατά ἑνιαῖο τρόπο τίς δύο πλευρές τοῦ Αἰγαίου. Αὐτά γιά ὅσους εἶχαν ψευδαισθήσεις, ὅτι ἡ κυβέρνησις Μπάιντεν θά ἔφερνε μιά διαφορετική ἀντιμετώπιση ὅσον ἀφορᾶ τά ἑλληνο-τουρκικά.

Η Νούλαντ «σκότωσε» τον EastMed, το Στ.Ντιπάρτμεντ λέει ναι για F-16 στην Τουρκία και που να μην είμασταν και με τη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Ο αγωγός EastMed τελείωσε ορσιτικά… Σε συνέντευξη της στην Καθημερινή η υφυπουργός Εξωτερικών βύθισε οριστικά τον αγωγό και μαζί και το παραμύθι πολλών χρόνων που είχαν να λένε ελληνικές κυβερνήσεις για να αποδείξουν ότι κάτι κερδίζουμε από την στάση μας.

Η Βικτόρια Νούλαντ μας ανακοίνωσε ουσιαστικα ότι θα αγοράζουμε αέριο από τις ΗΠΑ. Τι κι αν θα μας κοστίζει από 7 έως 10 φορές περισσότερο…

Στην ίδια συνέντευξη η  Νούλαντ σημειώνει ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω LNG, ενώ συμπεριλαμβάνει και την Τουρκία στις χώρες που θα συνεργαστούν με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο.

Αλλαγή σχεδίων σε ΕΕ λόγω πιέσεων από Γερμανία - Από τα μέσα Αυγούστου 2022 το embargo στο ρωσικό άνθρακα

Η Γερμανία είναι κύριος εισαγωγέας ρωσικού άνθρακα στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Για τον Αύγουστο, ένα μήνα αργότερα από την πρόταση της Κομισιόν, μετατίθεται το embargo της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο ρωσικό άνθρακα, έπειτα από πιέσεις της Γερμανίας.
Η σταδιακή κατάργηση των εισαγωγών ρωσικού άνθρακα από την ΕΕ είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του πέμπτου πακέτου κυρώσεων κατά της Ρωσίας που πρότεινε αυτή την εβδομάδα η Κομισιόν, αντιδρώντας έτσι στις φρικαλεότητες στην ουκρανική πόλη Bucha. Εφόσον η πρόταση εγκριθεί θα είναι η πρώτη απαγόρευση από πλευράς της ΕΕ που θα προβλέπει ολική απαγόρευση εισαγωγής ενέργειας από τη Ρωσία. Το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, που αντιπροσωπεύουν πολύ μεγαλύτερες εισαγωγές από τη Μόσχα, παραμένουν ακόμη ανέγγιχτα αφού η έναρξη εφαρμογής σχετικών αποφάσεων είναι μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη.

Η Αθήνα σε…Παράλληλη Σχέση! Ο Μανώλης Παναγιωτάκης Εξηγεί Πόσο Εφικτή Είναι η Επιστροφή στον Λιγνίτη- Αποκλειστικά στο Energia.gr

Του Αδάμ Αδαμόπουλου

Στις 20 του περασμένου Φεβρουαρίου η ΔΕΗ ανακοίνωνε ζημίες 200 εκατ. ευρώ από τη λειτουργία των λιγνιτικών μονάδων της το 2021, σε συνέχεια της ζημίας των 400 εκατ., ευρώ το αμέσως προηγούμενο έτος. Η είδηση έδωσε το έναυσμα στα ανώτατα κλιμάκια του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας να  διατρανώσουν το βάσιμο του σχεδιασμού και του χρονοδιαγράμματος της απολιγνιτοποίησης και να θυμίσουν σε όλους μας ότι αυτή η πολιτική γίνεται επιβεβλημένη όχι μόνο για περιβαλλοντικούς, αλλά και για οικονομικούς λόγους. Τί καλύτερη απόδειξη από το πλήγμα στον ισολογισμό της Επιχείρησης! Άρκεσε η κρίση των τιμών στην ενέργεια, τα προβλήματα στον εφοδιασμό με αέριο και τέλος, η εισβολή των Ρώσων στην Ουκρανία για να τιναχτεί στον αέρα το αμιγώς πράσινο αφήγημα και να υποχρεωθεί η Κυβέρνηση να φλερτάρει με το...αδιανόητο. Η διαφαινόμενη πρόθεση της κυβέρνησης

Πώς ο ομογενής από το Τάγμα Αζόφ "καπέλωσε" την ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή(Βίντεο)

Το παρασκήνιο για την αναφορά Έλληνα ομογενή, που μίλησε στην ελληνική Βουλή, ότι πολεμάει με το τάγμα του Αζόφ εναντίων των Ρώσων

Αντιδράσεις προκάλεσε η αναφορά Έλληνα ομογενή που μίλησε στην ελληνική Βουλή, ότι πολεμάει με το τάγμα του Αζόφ εναντίων των Ρώσων, με την κυβέρνηση δια στόματος του κυβερνητικού εκπροσώπου να δηλώνει ότι "η συμπερίληψη στην ομιλία του μηνύματος μέλους του τάγματος Αζόφ ήταν λανθασμένη και άστοχη" και να στρέφει τα πυρά σε μερίδα της αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας "εξοργιστική και ανέντιμη τη χρήση αυτού του λάθους".

Παράγων που θα παίξει ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού (Vid)

 

Σάββας Καλεντερίδης: Παράγων που θα παίξει ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού! Να αποκατασταθεί η εδαφική ακεραιότητα της Κύπρου και της Ουκρανίας.

Τρία ζητήματα ανέλυσε στην εκπομπή ZOOM ο Σάββας Καλεντερίδης.

Μάζης Ι.: Πάμε για νέες Πρέσπες; Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών θυμίζει εποχή Κοτζιά.

 

Ο κ. Ιωάννης Μάζης, καθηγητής Γεωπολιτικής του Πανεπιστημίου Αθηνών μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ALERT TV για την απόφαση της Ελλάδας να απελάσει 12 Ρώσους διπλωμάτες αλλά και για την πρόταση για πώληση καινούργιων F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία (06-04-2022 / alerttv.com.gr). Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης και συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι Ανδρέας Παπακυριακόπουλος και Γιώργος Βλάχος.

Γαβριήλ Χαρίτος, Επιστρέφει ο Νετανιάχου στο Ισραήλ; Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα

 

Επιστρέφει ο Νετανιάχου στο Ισραήλ; Τι σημαίνει αυτό για την Ελλάδα, Ο Γαβριήλ Χαρίτος μιλάει στο Ράδιο Πρώτο για την αναταραχή στην πολιτική σκηνή του Ισραήλ και την ανησυχία στην Ελλάδα για την προσέγγιση Τουρκίας, Ισραήλ

Μιχάλης Ιγνατίου, Εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου στρέφεται η κίνηση των Αμερικανών για τα F-16

 

Στο Κογκρέσο έστειλε ο Πρόεδρος Μπαιντένογλου το αίτημα της Τουρκίας για τα F-16, εναντίον της Ελλάδας και της Κύπρου στρέφεται η κίνηση των Αμερικανών για τα F-16 της Τουρκίας δηλώνει ο Μιχάλης Ιγνατίου

Live: Πόλεμος στην Ουκρανία – Οι εξελίξεις από την 43η ημέρα εισβολής

 

«Ελευθερία ή Θάνατος έλεγαν οι δικοί σας επαναστάτες. Το ίδιο φωνάζουμε κι εμείς σήμερα», διεμήνυσε στο ελληνικό κοινοβούλιο ο Ουκρανός πρόεδρος, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε.