Πέμπτη 7 Απριλίου 2022

Η Νούλαντ «σκότωσε» τον EastMed, το Στ.Ντιπάρτμεντ λέει ναι για F-16 στην Τουρκία και που να μην είμασταν και με τη σωστή πλευρά της ιστορίας!

Ο αγωγός EastMed τελείωσε ορσιτικά… Σε συνέντευξη της στην Καθημερινή η υφυπουργός Εξωτερικών βύθισε οριστικά τον αγωγό και μαζί και το παραμύθι πολλών χρόνων που είχαν να λένε ελληνικές κυβερνήσεις για να αποδείξουν ότι κάτι κερδίζουμε από την στάση μας.

Η Βικτόρια Νούλαντ μας ανακοίνωσε ουσιαστικα ότι θα αγοράζουμε αέριο από τις ΗΠΑ. Τι κι αν θα μας κοστίζει από 7 έως 10 φορές περισσότερο…

Στην ίδια συνέντευξη η  Νούλαντ σημειώνει ότι οι ΗΠΑ προκρίνουν τη μεταφορά φυσικού αερίου μέσω LNG, ενώ συμπεριλαμβάνει και την Τουρκία στις χώρες που θα συνεργαστούν με την Ελλάδα, το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κυπριακή Δημοκρατία σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο.

Δεν παραλείπει να τονίσει την πρόθεση των ΗΠΑ να βελτιώσουν τη στρατηγική σχέση τους με την Τουρκία, σημειώνοντας ότι στις επαφές της στην Αγκυρα αντιλήφθηκε ότι η κυβέρνηση Ερντογάν γνωρίζει ότι οι κυρώσεις Ε.Ε. – ΗΠΑ κατά της Ρωσίας μπορεί να γίνουν αισθητές και εκεί.  Συνεπώς η εισήγηση του Στέητ Ντιπάρμτεντ για την πώληση F-16 στην Τουρκία μόνο τυχαία δεν είναι και ας περιμένουν κάποιοι στην Αθήνα «το Κογκρέσο που ακόμη δεν έχει εγκρίνει την πώληση».

ΠΗΓΗ militaire

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου