Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

CNN για Αμφίπολη: «Η Ελλάδα ελπίζει πως η αποκάλυψη του τάφου θα δώσει πνοή στην οικονομία της»-Πλούσιο ρεπορτάζ στο αμερικανικό δίκτυο για τα νέα ευρήματα

«Πολλοί θεωρούν πως μόνο ο Μέγας Αλέξανδρος μπορεί να έχει ταφεί σε τέτοια χλιδή» αναφέρει το CNN - Το μυστικό κρύβεται στο δεξί χέρι του γενειοφόρου άντρα, πιστεύει ο Άντριου Τσαγκ
Εκτενές αφιέρωμα στο Λόφο Καστά και τον τύμβο της Αμφίπολης έκανε το αμερικανικό δίκτυο CNN, ενόσω οι αρχαιολόγοι συνεχίζουν με γοργούς ρυθμούς να αποκαλύπτουν στοιχεία και νέα ευρήματα από τις ανασκαφικές εργασίες.

Λεμεσός: Βρέθηκε ασύλητος αρχαίος τάφος «δύο βασιλείων» – Τι δείχνουν τα πρώτα ευρήματα

- Τάφος της αρχαϊκής περιόδου βρέθηκε στη Λεμεσό, στη διάρκεια εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων
- Σκελετούς 15 ανθρώπων, πήλινα και γυάλινα αγγεία, κτερίσματα και προσωπικά αντικείμενα των νεκρών στα πρώτα ευρήματα
- Ο ασύλητος τάφος βοηθαει στον καθορισμό των ορίων ανάμεσα στα βασίλεια της Αμαθούντας και του Κουρίου που βρίσκονταν στην περιοχή
Τάφο της αρχαϊκής περιόδου έφεραν στο φως ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή των Κάτω Πολεμιδιών στη Λεμεσό. Το σημαντικό αρχαιολογικό εύρημα εντοπίστηκε στη διάρκεια εργασιών του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού, στις 8 Σεπτεμβρίου ενώ οι ανασκαφές, που απεκάλυψαν το περιεχόμενο του, άρχισαν στις 9 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν στις 12 του ίδιου μήνα.

Σφεντύλι… Ένα χωριό βουλιάζει και χάνεται(Bίντεο-Φωτό)

Όταν το 1577! δημιουργήθηκε ο οικισμός του Σφεντυλίου κανείς δεν θα μπορούσε να προβλέψει την μοίρα του. Ένα χωριό που άντεξε στο πέρασμα των κατακτητών, αλλά από ότι φαίνεται δεν αντέχει το πέρασμα της εξέλιξης και της προόδου…
Βρέθηκε μέσα στον ταμιευτήρα νερού του φράγματος Αποσελέμη και ήδη έχουν αρχίσει να βυθίζονται στην λίμνη τα πρώτα σπίτια που βρίσκονται χαμηλότερα.
Ο σχεδιασμός προβλέπει την βύθιση ολόκληρου του χωριού που σιγά-σιγά χάνεται από τον χάρτη….

Πρόταση Σοκ από Μάθιου Νίμιτς για Σκοπιανό: «Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας»-ΑΝΟΙΓΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΣΤΟΝ "ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΑΛΥΤΡΩΤΙΣΜΟ"

Για νέα πρόταση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ για το Σκοπιανό Μάθιου Νίμιτς που θα κατατεθεί μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου κάνουν λόγο σκοπιανά ΜΜΕ.
 
Σύμφωνα με ανάρτηση στην ιστοσελίδα της εφημερίδας Sloboden Pecat, η ονομασία που θα προτείνει ο κύριος Νίμιτς θα είναι αυτή η «Δημομκρατία της Άνω Μακεδονίας».
 
Στην πρόταση, κατά το ίδιο δημοσίευμα, θα γίνεται λόγος για «Μακεδονική» γλώσσα και για «κατοίκους της Άνω Μακεδονίας».

Αμάλ Αλαμουντίν: Θα τα καταφέρουμε, θα φέρουμε πίσω στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα

«Θα τα καταφέρουμε», ήταν η απάντηση της Αμάλ Αλαμουντίν όταν δημοσιογράφοι τη ρώτησαν καθώς έμπαινε στο γραφείο του υπουργού Πολιτισμού αν θα τα καταφέρει να «επιστρέψει» στην Αθήνα τα Γλυπτά του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.
Αλλά και ο διαπρεπής νομικός Νόρμαν Πάλμερ εξέφρασε την αισιοδοξία του για «συναινετική λύση» στο θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

«Βουλιάζει» το χρηματιστήριο, εκτοξεύονται τα ομόλογα…

«Βουλιάζει» το χρηματιστήριο, εκτοξεύονται τα ομόλογα…
Επενδυτές και πιστωτές εκτιμούν ότι στη χώρα υπάρχει πολιτική αστάθεια – Υπό αυτές τις συνθήκες είναι απίθανο η Ελλάδα να εξέλθει από τα μνημόνια
Τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα από όσο δείχνουν. Παίρνουν τα λεφτά … στις βαλίτσες τους και φεύγουν όσοι είχαν παίξει στο χρηματιστήριο και είχαν αγοράσει ελληνικά ομόλογα. Μεγάλα funds πωλούν, όπως και μεγάλοι επενδυτικοί οίκοι, μετοχές και ομόλογα.
Το έχουμε ξαναδεί το έργο, να γκρεμίζεται το χρηματιστήριο με κερδοσκοπικές κινήσεις και στην Ελλάδα να σφυρίζουν όλοι αδιάφορα.
Οι επενδυτές πάντα προεξοφλούν εξελίξεις, φοβούνται ότι τα πράγματα στο πολιτικό σκηνικό δεν είναι όπως παρουσιάζονται και το ρίσκο είναι μάλλον μεγάλο.

Να φωνάξει ο εισαγγελέας τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τα τριάντα αργύρια Συμπιλίδη»!


Μείζον πολιτικό ζήτημα θέτει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ «φωτογραφίζοντας» τον Αντώνη Σαμαρά και την εμπλοκή του στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη
Η δήλωση του Πάνου Καμμένου μετά την συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα  αναμένεται να προκαλέσει τριγμούς στο Μαξίμου.
Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφων για την παρέμβαση της Δικαιοσύνης στις δηλώσεις περί χρηματισμού βουλευτών ο κ. Πάνος Καμμένος απάντησε:
«Για το θέμα της παρέμβασης της Δικαιοσύνης, καταρχήν πιστεύω ότι η κ. Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου τον πρώτο που πρέπει να καλέσει είναι τον υπουργό, τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος στις 21-4-2012 είχε αναφερθεί στα «τριάντα αργύρια» του κ. Συμπιλίδη, του ανθρώπου του κ. Σαμαρά. Θα είναι πιστεύω μια ενδιαφέρουσα κατάθεση».

Ηχηρό «χαστούκι» στους μουσουλμάνους από τους Ελβετούς.Απαγορεύτηκαν όλα τα μουσουλμανικά ιδρύματα και ενώσεις στην Ελβετία.


Του ΝΙΚΟΥ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος 
Από το katohika

Ηχηρό «χαστούκι» στους μουσουλμάνους από τους Ελβετούς.Απαγορεύτηκαν όλα τα μουσουλμανικά ιδρύματα και ενώσεις στην Ελβετία.
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ηχηρό «χαστούκι» στην αυξανόμενη διείσδυση των μουσουλμάνων στην Ευρώπη έδωσε η ελβετική βουλή, η οποία παρά τις συστάσεις και προτροπές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Κομισιόν, ψήφησε στις 9 Οκτωβρίου νόμο ο οποίος απαγορεύει από τούδε και στο εξής κάθε μουσουλμανικό ίδρυμα και κάθε δημόσια δραστηριότητα μουσουλμανικού χαρακτήρα στην Ελβετία.