Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ὁ Μέγας Ἀλέξανδρος, ἡ ἑλληνικὴ γλῶσσα, καὶ ὁ πολιτισμός

Εὐαγγέλου Στ. Πονηροῦ
δρος Θ., Μ.Φ. Σχολικοῦ συμβούλου θεολόγων Πειραιῶς,

Δ΄ Ἀθηνῶν, Κυκλάδων


Μέσα στὸ κύλισμα τῶν αἰώνων ἐμφανίσθηκαν πολλοὶ κατακτητές, στρατηλάτες, πολέμαρχοι, ἐπαναστάτες, μεγάλες φυσιογνωμίες, ὅλοι μεγάλοι σὲ κάτι, ἀκόμη καὶ στὸ ἔγκλημα. Κανένας ὅμως, ἀπολύτως κανένας, δὲν ὑπῆρξε σὰν τὸν Ἀλέξανδρο Γ΄ τὸν Μακεδόνα, τὸν μέγιστο τῶν Ἑλλήνων.

Ὅλοι αὐτοὶ συγκρινόμενοι μὲ τὸν γίγαντα αὐτὸν τῆς ἱστορίας ὑστεροῦν σὲ κάτι. Ἄλλος ὡς πρὸς τὴ στρατηγική, ἄλλος ὡς πρὸς τὴν ἀνδρεία, ἄλλος ὡς πρὸς τὴ διπλωματία, ἄλλος ὡς πρὸς τὴ δικαιοσύνη, ἄλλος ὡς πρὸς τὴν καλλιέργεια τοῦ πολιτισμοῦ, ἄλλος ὡς φορέας πολιτισμοῦ ὁ ἴδιος.

Ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν: Βρήκαν αρχαίο νεκροταφείο στο κτήμα - ΔΕΝ ΕΡΕΥΝΑΤΑΙ ΤΟ ΣΗΜΕΙΟ

Ανατροπή στις έρευνες για τον μικρό Μπεν στην Κω, καθώς οι αρχές, αναζητώντας τα ίχνη του, «έπεσαν» σε ένα αρχαίο νεκροταφείο.
Οπως αναφέρει η «Mirrοr», ανακαλύφθηκαν τέσσερις ή πέντε ρωμαϊκοί τάφοι έως 2.000 ετών και πλέον οι βρετανικές αρχές αναμένουν την έγκριση των ελληνικών αρχών για να συνεχίσουν τις έρευνες.

Προκλητική δήλωση Χαν για την Τσαμουριά - Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

Με μια απαράδεκτη δήλωση – απάντηση σε ερώτηση της ευρωβουλευτή της ΝΔ, Μαρίας Σπυράκη, ο Αυστριακός Επίτροπος Διεύρυνσης της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, έθεσε εμμέσως πλην σαφώς ζήτημα «Τσαμουριάς», γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η Κομισιόν επικρότησε το γεγονός πως Ελλάδα και Αλβανία εξετάζουν τη θέσπιση κοινού μηχανισμού, που θα συνέρχεται σε τακτά χρονικά διαστήματα για την επίλυση των εκκρεμών διμερών ζητημάτων.

«Επιζήμια» για την Τουρκία η Συνθήκη της Λωζάνης, λέει ο Ερντογάν - «Η Άγκυρα να σεβαστεί τη συνθήκη» απαντά η Αθήνα(Βίντεο)

Θέτει θέμα αναθεώρησης της συνθήκης του 1923 ο Τούρκος πρόεδρος και λέει: «Με τη Λωζάνη δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»
Θέμα αναθεώρησης της συνθήκης της Λωζάνης θέτει ευθέως ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Μιλώντας σε περιφερειακούς διοικητές της Τουρκίας ο κ. Ερντογάν υποστήριξε ότι η χώρα του ζημιώθηκε από την συμφωνία του 1923 που θέτει τα όρια της σύγχρονης Τουρκίας.

Γκιουλέν: Ο Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα! - Συνέντευξη στη γερμανική Die Zeit

Στην αντεπίθεση πέρασε ο πρώην ιεροκήρυκας δηλώνοντας βέβαιος ότι ο Τούρκος πρόεδρος βρίσκεται πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου
Ο πρώην ιεροκήρυκας Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος έχει την έδρα του στις ΗΠΑ και τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν ότι ενορχήστρωσε την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου, δήλωσε σε γερμανική εφημερίδα πως είναι σίγουρος ότι ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα.