Παρασκευή 28 Απριλίου 2017

Στα ίχνη του «Αλέξανδρου Δορυφόρου» - ΣΕ ΑΝΑΣΚΑΦΕΣ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Αγγελική Κώττη
Από το ethnos

Τον «Δορυφόρο Αλέξανδρο», ένα θρυλικό έργο του Λυσίππου, που μέχρι τώρα δεν γνωρίζαμε καν αν υπήρχε, είναι πιθανόν να ανακάλυψε η Ελληνίδα αρχαιολόγος Πέπη Λιμναίου-Παπακώστα στις ανασκαφές της στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου.
Το άγαλμα είχε ανακαλυφθεί το 2009 στους κήπους του Σαλαλάτ και παρέπεμπε στιλιστικά σε Αλέξανδρο. Η χαμένη δεξιά παλάμη του αγάλματος βρέθηκε τώρα και κρατά τμήμα από δόρυ.
«Το στοιχείο αυτό επιβεβαιώνει ότι η Αλεξάνδρεια έχει στο μουσείο της ένα από τα πιο σημαντικά αγάλματα της σχολής του Λυσίππου των ελληνιστικών χρόνων» κατά την ανασκαφέα. Το μικρό χέρι έχει ήδη παραδοθεί στο μουσείο προκειμένου να συντηρηθεί και να προσαρμοστεί στο άγαλμα. Πρόκειται για μια μοναδική αποκάλυψη. Η ίδια περιέγραψε την εύρεση του γλυπτού σε χθεσινή της ομιλία στο Μουσείο Ακρόπολης, με θέμα «Μέγας Αλέξανδρος - οι ελληνικές ανασκαφές στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Η σημασία τους για τον Ελληνισμό».

Βαρουφάκης: Η Ελλάδα από το 2010 βρίσκεται σε πτώχευση και καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας «Θα παρουσιάσουμε τις προτάσεις του DiEM 25 στις επόμενες ευρωεκλογές»

«Οι προτάσεις μας για μια νέα συμφωνία για την Ελλάδα και την Ευρώπη θα παρουσιαστούν στις προσεχείς ευρωεκλογές στους ψηφοφόρους», είπε ο πρώην υπουργός Γιάνης Βαρουφάκης, ο οποίος παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη το πλαίσιο της ευρωπαϊκής πολιτικής κίνησης DiEM 25.

Ο κ. Βαρουφάκης, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, αναφερόμενος στις τρέχουσες οικονομικές και πολιτικές εξελίξεις, είπε ότι η Ελλάδα από το 2010 βρίσκεται σε πτώχευση και σε «καθεστώς χρεοδουλοπαροικίας» και χαρακτήρισε τραγική και την κατάσταση που επικρατεί και στους κόλπους της ΕΕ, που «θυμίζει τη Σοβιετική Ένωση πριν την κατάρρευση» όπως είπε χαρακτηριστικά, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

ΗΠΑ εναντίον Ιαπωνίας στον πιο τεχνολογικά προωθημένο και επικό πόλεμο όλων των εποχών Η πρώτη μάχη με αληθινά -και γιγαντιαία- ρομπότ καταφτάνει ολοταχώς!(Βίντεο - Φωτο)

Ήταν το 2015 όταν ο αμερικανός κατασκευαστής πελώριων ανθρωπομορφικών ρομπότ προκάλεσε τον ιάπωνα συνάδελφό του σε μια μηχανική μάχη μέχρις εσχάτων.
Και πλέον ο επικός πόλεμος γίνεται πραγματικότητα!
Σε κάτι που θα μοιάζει σαν να βγήκαν τα Transformers από την οθόνη, η μάχη των αμερικανικών Megabots και των ιαπωνικών Kuratas προγραμματίστηκε για τον Αύγουστο του 2017, καθώς αμφότερες οι φίρμες έχουν έτοιμους τους πολεμιστές με τη μηχανική καρδιά. Οι Αμερικάνοι προκάλεσαν πρώτοι...
Και οι Ιάπωνες σήκωσαν φυσικά το γάντι...

Σκήνικο χάους στα Σκόπια - «Όμηρος» του Γκρουέφσκι η ΠΓΔΜ - Πρωτοφανή επεισόδια στο κοινοβούλιο(Φωτο - Βίντεο)

Ποιοι είναι οι βαθύτεροι λόγοι της αναταραχής - Τι επιδιώκουν να κάνουν οι εθνικιστές
Σε πολιτικό αδιέξοδο έχει μπει η ΠΓΔΜ, όπως φάνηκε και από τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κοινοβούλιο της χώρας.

Την Πέμπτη οπαδοί του κόμματος του Νίκολα Γκρουέφσκι εισέβαλαν στη Βουλή και επιτέθηκαν σε βουλευτές του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και των κομμάτων της αλβανικής μειονότητας. Ο λόγος της επίθεσης ήταν η εκλογή για πρώτη φορά στη θέση του προέδρου της Βουλής, ενός πολιτικού αλβανικής καταγωγής, του Ταλάτ Τζαφέρι.