Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

Δημοσίευμα για τον Κολοσσό στο περιοδικό Newsweek

Αναφορά στην ανακατασκευή του Κολοσσού της Ρόδου κάνει το περιοδικό Newsweek, με αφορμή τα σχέδια που έχει εκπονήσει ο Ελληνοκύπριος γλύπτης Νίκος Κοτζιαμάνης.

Σύμφωνα με το άρθρο που υπογράφει ο δημοσιογράφος, Harry Mount ο κ. Κοτζιαμάνης που ζει στο Λονδίνο, ασχολείται με το θέμα περίπου είκοσι χρόνια.

Όμως όπως αναφέρει έχει αποσπάσει τη στήριξη του δημάρχου της Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου για την ανακατασκευή του Κολοσσού, ένα από τα επτά θαύματα του κόσμου που αναπαριστά το θεό Ήλιο.

Γιγάντιο καλαμάρι κινηματογραφήθηκε από Ρώσους ναυτικούς(Βίντεο)

Οι Ρώσοι ναυτικοί δεν πίστευαν στα μάτια τους, όταν είδαν ότι μαζί με το ψάρι που είχαν πιάσει είχαν ανασύρει και ένα από τα πιο σπάνια και τρομακτικά είδη του βυθού

Το βίντεο που καταγράφει την σκηνή σε ρώσικο πλοίο είναι πραγματικά μοναδικό, γιατί αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπει κανείς ένα τόσο μεγάλο καλαμάρι ζωντανό και από τόσο κοντινή απόσταση.

Όπως φαίνεται, οι Ρώσοι ναυτικοί έχουν καταφέρει να πιάσουν ένα αρκετά μεγάλο ψάρι, όμως μαζί με αυτό έρχεται στην επιφάνεια και ένα καλαμάρι γίγας, που προσπαθεί να αποσπάσει το ψάρι από το αγκίστρι των ναυτικών.

Ρομπότ με ενδείξεις αυτογνωσίας, απολογείται κατά τη διάρκεια επιστημονικού πειράματος (Βίντεο)

Ρομπότ με αυτο-επίγνωση  και με θανατηφόρες προθέσεις είναι η βάση σε sci-fi ταινίες από τον «Εξολοθρευτή» μέχρι την «Οδύσσεια του Διαστήματος» και το «Battlestar Galactica»

Τώρα οι επιστήμονες όμως απέδειξαν ότι ένα ρομπότ μπορεί να δείξει μια αχτίδα συνείδησης - αλλά ευτυχώς αυτό το Android είναι ευγενικό.

Σε ένα πείραμα ένα μικρό ανθρωποειδές  λύνει ένα φιλοσοφικό πρόβλημα για να αποδείξει ότι μπορεί να καταλάβει μια ερώτηση και, στη συνέχεια,  αναγνωρίζει τη δική του φωνή.

Game of Thrones αλά… ελληνικά με Τσίπρα, Βαρουφάκη και Σόιμπλε «Η άνοδος και η πτώση της Ελλάδας σε 10 επεισόδια»

Η άνοδος και η πτώση, «ενθρονίσεις και έκπτωτοι βασιλιάδες του 2%», εναλλασσόμενοι «ηγέτες», έρωτες εξουσίας, οικονομικοί δράκοι που βγάζουν φλόγες και πολλά άλλα είναι αυτά που ενέπνευσαν το γερμανικό περιοδικό ZEIT ώστε να παρουσιάσει τα στάδια της κρίσης στην Ελλάδα ως επεισόδια του Game of Thrones αλλά ελληνικά η αλλιώς του Game of Greece.

Όσο για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους των 10 επεισοδίων με τα πρωτότυπα σκίτσα, καταλαμβάνουν νυν και πρώην κάτοχοι του ελληνικού πρωθυπουργικού θώκου.

Μογκερίνι: Αναλογιστείτε όλοι το κόστος της μη επίλυσης του Κυπριακού

Λευκωσία: Η Ύπατη Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Φεντερίκα Μογκερίνι κάλεσε όλους να αναλογιστούν το κόστος τη μη επίλυσης του Κυπριακού, σημειώνοντας παράλληλα ότι η λύση θα συμβάλει στην επίτευξη σταθερότητας στην γύρω περιοχή.

Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ είχε σήμερα κατ` ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, στη Λευκωσία, στο πλαίσιο των επαφών της με όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, την οποία ακολούθησαν διευρυμένες συνομιλίες, δηλώσεις στον Τύπο και γεύμα εργασίας.

Ο έσχατος εξευτελισμός: Υποχρέωσαν την κυβέρνηση να καλέσει η ίδια το ΔΝΤ στην Ελλάδα!

ΘΑ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΟΥ "ΚΟΥΑΡΤΕΤΟΥ" ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ!

H κυνέρνηση αποφάσισε τελικά να υποκύψει και στον τελευταίο εξευτελισμό και να καλέσει η ίδια (!) το ΔΝΤ στην Ελλάδα, το οποίο "εξόρκιζε" όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα.
Πρν λίγο έφυγε η επιστολή-πρόσκληση καθώς απειλούσαν με άμεση έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη αν δεν ερχόταν και το ΔΝΤ να αναλάβει αυτό που ξέρει καλύτερα από κάθε άλλο οργανισμό στον πλανήτη: Να εξοντώνει λαούς και έθνη που δεν έχουν τη δυνατότητα αντίδρασης...

Νουαγιέ (ΕΚΤ): Μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκαθαριστεί αν θα γίνει «κούρεμα» καταθέσεων - Τάχθηκε υπερ της άμεσης ένεσης ρευστότητας προς το τραπεζικό σύστημα

Ο ίδιος τάχθηκε κατά ενός τέτοιου ενδεχομένου λέγοντας ότι η επιβολή bail-in θα κατέστρεφε τον παραγωγικό ιστό της Ελλάδας Μια πρώτη ένεση ρευστότητας προς τις ελληνικές τράπεζες θα πρέπει να παρασχεθεί άμεσα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί ο τραπεζικός κλάδος της χώρας, εκτιμά ο διοικητής της Τράπεζας της Γαλλίας και εκτελεστικό μέλος της ΕΚΤ, Κριστιάν Νουαγιέ. Αυτό, μάλιστα, θα πρέπει να γίνει πριν από τα αποτελέσματα των stress tests που ετοιμάζεται να διενεργήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εντός του Αυγούστου, προκειμένου να υπολογιστεί με ακρίβεια το ύψος των χρηματοδοτικών αναγκών των ελληνικών τραπεζών.

Αρχηγοί σε Τσίπρα: Μην πας σε εκλογές χωρίς λύση για το χρέος - Κατά το γεύμα στο Προεδρικό

Του ζήτησαν να μην φέρει «προβληματικά» νομοσχέδια στη Βουλή - Του έθεσαν θέμα Ζωής - Ο πρωθυπουργός δεν δεσμεύτηκε για τίποτα - Έντονος διάλογος Γεννηματά με Καμμένο
Πολλά ήταν τα ζητήματα που έθεσαν οι πολιτικοί αρχηγοί στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ξεκινώντας το γεύμα ο Προκόπης Παυλόπουλος υπογράμμισε τη σημασία της εθνικής ενότητας και ανέδειξε τον υποστηρικτικό ρόλο της αντιπολίτευσης στις δύο τελευταίες ψηφοφορίες στη Βουλή, ύστερα μάλιστα από το συμβουλιο των πολιτικών αρχηγών της 6ης Ιουλίου.