Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2016

Εις Πανίαν(Βίντεο)

Ένας από τους αγαπημένους προορισμούς των Ελλήνων από τα αρχαία κιόλας χρόνια ήταν η Ισπανία, δημιουργώντας κι εκεί αποικίες, κληροδοτώντας το στίγμα του πολιτισμού, της παράδοσης και της κουλτούρας μας…
Ο Ηρακλής πρώτα είχε εκστρατεύσει εκεί, γεγονός που πιστοποιείται από τον Φάρο του στην σημερινή Κορούνια, από το όνομα «Πυρηναϊκή», το οποίο απεδόθη στην χερσόνησο από τον ίδιο προς τιμήν της γυναίκας του Πυρήνας αλλά και από χιλιάδες ακόμη πόλεις που ιδρύθηκαν από εκείνον.

Ο ΛΟΥΚΙΑΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΗ ΣΕΛΗΝΗ...!(ΒΙΝΤΕΟ)


Ο Ελληνικής καταγωγής Λουκιανός από την Σαμοσάτα της Συρίας έζησε το 120 μ.χ. στο βιβλίο του «Αληθινή Ιστορία» δίνει πληροφορίες που σε ξαφνιάζουν. Διαβάστε παρακάτω. «Πήγαινε με ένα καράβι που το πήρε ο αέρας για εφτά μερόνυχτα και την όγδοη ημέρα έφτασε στο φεγγάρι. (Τόσο κάνουν τα σύγχρονα διαστημόπλοια του ανθρώπου για να πάνε στο φεγγάρι). Μπήκε μέσα σ' ένα πηγάδι που από πάνω είχε καθρέφτες και έβλεπε όλη τη γη. (Πρόκειται για υπερσύγχρονο τηλεσκόπιο που ο άνθρωπος ακόμη δεν το έχει φτιάξει γιατί με αυτό έβλεπε και τους ανθρώπους στην γη). Βασιλιάς της Σελήνης ήταν ο Ενδυμίωνας που τον πήραν από την γη και τον πήγαν στο φεγγάρι και τον έκαναν βασιλιά.»Περιγράφει τρικινητήρια αεροπλάνα (τρικέφαλοι αλογογύπες που πετούσαν) περιγράφει σύγχρονες διόπτρες (έβαζαν και έβγαζαν τα μάτια τους που μπορούσε να τα φορά ο καθένας και έβλεπαν πολύ μακρυά) περιγράφει πολεμιστές με διαστημική στολή που είχε δύο κέρατα "κεραίες".

ΠΟΥΛΗΘΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ… ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ!

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Από το nikosxeiladakis
 
Σε σκάνδαλο εξελίσσεται η υπόθεση μιας ιστορικής βυζαντινής εκκλησιάς στην περιοχή του Μπόντρουμ, (το σωστό Αλικαρνασσός), στην μικρασιατική ακτή του Αιγαίου, η οποία, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα το πρακτορείο ειδήσεων DHA, πουλήθηκε αυτές τις μέρες σε ένα Τούρκο επιχειρηματία που σκοπεύει να κάνει στον χώρο μεγάλη καφετέρια και αναψυκτήριο και να αναγείρει τέσσερεις βίλες.

 Ενώ εδώ στην Ελλάδα φυσάει ο «άνεμος» της ισλαμοποίησης με την ανέγερση τζαμιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, στην Τουρκία η ιστορική αυτή εκκλησία 1800 ετών που βρίσκεται στην περιοχή Bitez Mahallesi της πόλης Bodrum ευρισκόμενη σε οικόπεδο 4 χιλιάδων τετραγωνικών, αγοράστηκε από τον Τούρκο επιχειρηματία, Fırat Özbaşar, για να οικοδομήσει στο μέρος εκείνο καφετέρια, χώρο αναψυχής για το κοινό και μεζονέτες.

Κοσσυφοπέδιο: Οι Αλβανοί επιδιώκουν δημοψήφισμα για ένωση με την Αλβανία

Στα δυτικά Βαλκάνια άνοιξε ένα νέο σημείο τριβής. Οι Αλβανοί ομιλούν για δημοψήφισμα με το ερώτημα της ένωσης του Κοσσυφοπεδίου με την Αλβανία, γράφει σερβικό δημοσίευμα.

Οι Αλβανοί πολιτικοί στο Κοσσυφοπέδιο επιδιώκουν για ένα δημοψήφισμα, ενώ ην ίδια στιγμή η Σερβία λέει ότι οι Αλβανοί απειλούν με άδειο όπλο.

Ο Ναΐτ Χασάνι, αναπληρωτής πρόεδρος του κοινοβουλίου του Κοσσυφοπεδίου από το Δημοκρατικό Κόμμα, δήλωσε ότι το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπε να χρησιμοποιήσει το συνταγματικό του δικαίωμα να ψηφίσει έναν νόμο για ένα δημοψήφισμα με το ερώτημα της ένωσης με την Αλβανία.

Φίλη, φοβάστε τον Χριστόδουλο ακόμη και νεκρό…

Του Νίκου Συρίγου
Από το  onsports


Ο Νίκος Συρίγος γράφει για τον Υπουργό… προπαγάνδας που «ομολόγησε» γιατί δεν βόλευε τη νέα τάξη πραγμάτων να ζει ο αρχιεπίσκοπος.

Το μίσος του Φίλη για κάθε τι Χριστιανικό, για οτιδήποτε ενώνει τους Έλληνες δεν έχει πια όρια. Στην προσπάθεια τόσο του ίδιου, όσο και των ομοίων του να διαλυθεί αυτή η χώρα, βάζουν στο στόχαστρο τους ακόμη και ανθρώπους που έχουν «φύγει». Η αναφορά του στον αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, τον άνθρωπο δηλαδή που ενέπνευσε, ένωσε και κατέβασε τους Έλληνες στο δρόμο για τα Ιερά και τα Όσια τους, ήταν ένα ακόμη ολίσθημα ενός τύπου που έχει κάνει τρόπο ζωής την προπαγάνδα.

Βαρθολομαίος: Δεν εκπληρώθηκαν ακόμη οι υποσχέσεις για την επαναλειτουργία της Χάλκης - ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΦΟ

Την απογοήτευσή του, για το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν εκπληρωθεί οι υποσχέσεις για την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, εξέφρασε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.
Αυτό τόνισε στο μήνυμά του στις εργασίες διήμερου επιστημονικού συμποσίου στην Πάφο με θέμα «Ιερά Θεολογική Σχολή Χάλκης. Θεολογία και σύγχρονος κόσμος». Το συμπόσιο συμπίπτει με τα 172 χρόνια από τα εγκαίνια της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης και τα 45 χρόνια, που έπαψε να λειτουργεί με απόφαση της Άγκυρας.

Συρία:Η Ρωσία είναι «σοβαρός κι αξιόπιστος» παίκτης στη μάχη κατά της τρομοκρατίας

Η Συρία χαρακτήρισε σήμερα τη Ρωσία ως “σοβαρό κι αξιόπιστο” παίκτη στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua, επικαλούμενο το συριακό πρακτορείο ειδήσεων SANA.
 
Οι ρωσικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία έχουν αποδείξει τη σοβαρότητα και την αξιοπιστία τους στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, τόνισε το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας, τιμώντας την πρώτη επέτειο από την ανάληψη στρατιωτικού ρόλου από τη Μόσχα στην πολεμική σύγκρουση της Συρίας.

Τον Μάρτιο η Βρετανία «μαζεύει τα πράγματά της» και αποχαιρετά την ΕΕ! - Τ.Μέι: «Το άρθρο 50 θα ενεργοποιηθεί άμεσα»

«Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΓΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΧΩΡΑ» ΔΗΛΩΝΕΙ Η ΒΡΕΤΑΝΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ

Της Χριστίνας Φλάσκου
Από το pronews
 
Η Βρετανή πρωθυπουργός Τερέζα Μέι σε δηλώσεις της στο δίκτυο BBC αποκάλυψε πως η διαδικασία εξόδου της Βρετανία από την ΕΕ θα ενεργοποιηθεί τον ερχόμενο Μάρτιο, επιβεβαιώνοντας τον υπουργό Εξωτερικών Μ.Τζόνσον, πρωτεργάτη του Brexit.

Αθήνα σε Άγκυρα: Δεν συζητούμε για γκρίζες ζώνες, αλλά μόνο για υφαλοκρηπίδα - Διπλωματική αντιπαράθεση μετά τις αναθεωρητικές δηλώσεις Ερντογάν(Βίντεο)

Υπάρχει ζήτημα κυριότητας με απροσδιόριστο αριθμό νησιών στο Αιγαίο, η «βόμβα» από το τουρκικό ΥΠΕΞ - Αθήνα: Αναθεωρητικές λογικές ανέκαθεν οδήγησαν σε αρνητικές ατραπούς και πάντοτε ηττήθηκαν

Εντονη διπλωματική αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει μεταξύ Αθήνας και Αγκυρας μετά τις δηλώσεις Ερντογάν ο οποίος εμμέσως έθεσε θέμα αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης.