Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΑΟΖ και θαλάσσια οικόπεδα μέσης γραμμής

Του Ν. Λυγερού

Με τα είκοσι θαλάσσια οικόπεδα η Ελλάδα εισχωρεί σε μια ενεργειακή εποχή που προετοιμάζει την αξιοποίηση των υδρογονανθράκων μας. Σε αυτό το πλαίσιο πρέπει να κινηθούμε προσεχτικά και βέβαια αποτελεσματικά μέσω των θαλάσσιων οικοπέδων μέσης γραμμής, δηλαδή των οικοπέδων που εφάπτονται στις ΑΟΖ της Αλβανίας, της Ιταλίας και της Λιβύης. Με άλλα λόγια πρέπει αυτά τα οικόπεδα να πιέσουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, τις διαπραγματεύσεις μας με αυτές τις τρεις χώρες, έτσι ώστε να επιτευχθούν σύντομα οι συμφωνίες οριοθετήσεων των ΑΟΖ.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:«Ελληνικός Στρατηγικός Τουρισμός»(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού
με θέμα: «Ελληνικός Στρατηγικός Τουρισμός»
Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου, Δημαρχείο 2ος όροφος,
Αλεξανδρούπολη. Σάββατο 26 Ιουλίου 2013

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ζεόλιθος - πέτρα που μας ωφελεί"(Βίντεο)

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ζεόλιθος - πέτρα που μας ωφελεί". 
Β΄ Δημοτικό Σχολείο Κοκκινοτριμιθιάς - Αίθουσα Εκδηλώσεων -
 Κύπρος. Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014, ώρα 19:00.

Δεν ικανοποιούν την Λευκωσία οι θέσεις της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό


Λευκωσία: Τελικός στόχος της ε/κ πλευράς είναι η επίλυση του Κυπριακού και όχι η επίρριψη ευθυνών, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο πλαίσιο αυτό, πρόσθεσε, επιθυμία μας είναι η διεξαγωγή ουσιαστικών διαπραγματεύσεων που να έχουν θετική προοπτική κατάληξης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χριστοδουλίδης δήλωσε ότι οι θέσεις της τουρκικής πλευράς δεν ικανοποιούν την ε/κ πλευρά, η οποία επιδιώκει να συμφωνηθεί η μεθοδολογία των συνομιλιών, προκειμένου να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Οι αιτίες και τα ιστορικά λάθη, που προκάλεσαν τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Τα συμφέροντα και οι ανταγωνισμοί στην Ευρώπη πριν το ξέσπασμα του Μεγάλου Πολέμου. Πώς το τέλος του, οδήγησε στο Β' Παγκόσμιο .
Το Σαββατοκύριακο της 12ης και 14ης Ιουνίου του 1914, ο Κάιζερ Γουλιέλμος Β' της Γερμανίας επισκέφθηκε το Konopischt, το κυνηγετικό περίπτερο και αγαπημένη κατοικία του Αρχιδούκα Φραγκίσκου Φερδινάνδου.
Οι δύο ισχυροί άνδρες συναντήθηκαν για να εξετάσουν την κατάσταση στα Βαλκάνια.
Το πρόβλημα που απασχολούσε τους δύο άνδρες δεν αφορούσε την Γερμανία αλλά την Αυστρο-Ουγγαρία και όχι το Βερολίνο, επρόκειτο να προκαλέσει την κρίση που οδήγησε στον πόλεμο. Ωστόσο ο πόλεμος που είχαν κατά νου ήταν ένας πόλεμος στα Βαλκάνια και όχι σε παγκόσμια κλίμακα.

Μουσείο για τον Αρχιμήδη στην Αρχαία Ολυμπία: Θα περιλαμβάνει 24 εφευρέσεις του

Ενα μουσείο αφιερωμένο στον μεγάλο Συρακούσιο επιστήμονα Αρχιμήδη εγκαινιάζεται την Κυριακή στην Αρχαία Ολυμπία. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά αντίγραφα των εφευρέσεων του και να αλληλεπιδράσουν μαζί τους.
Οπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμα η εφημερίδα το Εθνος, εμπνευστής του μουσείου, είναι ο μηχανολόγος – ηλεκτρολόγος Κώστας Κοτσανάς, ο οποίος, στο παρελθόν, δημιούργησε και το Μουσείο Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας στο Κατάκολο.

Δεκάδες νεκροί σε έκρηξη εργοστασίου στην Κίνα -Ξεπερνούν τους 100 οι τραυματίες

Χάος επικράτησε σε ένα εργοστάσιο μετάλλου στην ανατολική Κίνα, όταν για άγνωστο λόγο σημειώθηκε έκρηξη. Δεκάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ ξεπερνούν τους 100 οι τραυματίες.

Η τραγωδία έγινε σε εργοστάσιο στην πόλη Κουσάν, στην επαρχία Τζιανγκσού. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η έκρηξη προκάλεσε το θάνατο 65 ανθρώπων. Στις εικόνες που μετέδωσαν τα διεθνή πρακτορεία, δεκάδες εργαζόμενοι κάθονταν στον περιβάλλοντα χώρο του εργοστασίου, με καμμένα ρούχα, ενώ μαύρος καπνός υψώνονταν στον ουρανό.

Λιβύη: Η μία μετά την άλλη κλείνουν οι πρεσβείες στην Τρίπολη

Αναστέλλουν τη λειτουργία τους στην Τρίπολη, οι πρεσβείες πολλών ευρωπαϊκών -και όχι μόνο- χωρών.Η επιδείνωση της κατάστασης στην περιοχή, με τις συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων ομάδων στη λιβυκή πρωτεύουσα να κλιμακώνονται, οδήγησε αρκετές χώρες στην απομάκρυνση του διπλωματικού προσωπικού τους και στην αναστολή της λειτουργίας των πρεσβειών τους.

Ήδη από τις προηγούμενες ημέρες πολλές χώρες, μεταξύ αυτών οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία, η Ιταλία, ζήτησαν από τους διπλωμάτες και τους πολίτες τους να εγκαταλείψουν τη χώρα, ενώ μόλις σήμερα, Σάββατο, η Βρετανία -από τις τελευταίες χώρες της Δύσης, των οποίων οι πρεσβείες τελούν ακόμη σε λειτουργία στην περιοχή- έκανε γνωστό ότι ζήτησε την αποχώρηση των διπλωματών και των πολιτών της, καθώς «ο κίνδυνος εμπλοκής τους στα διασταυρούμενα πυρά είναι πολύ μεγάλος», όπως έγραψε στον λογαριασμό του σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης ο Βρετανός πρεσβευτής στη Λιβύη, Μάικλ Άρον.

Πόλεμο κήρυξαν οι ένστολοι για το ταμείο τους και τα αναδρομικά – Νταβατζή χαρακτήρισε τον υπ. Οικονομικών ο εκπρόσωπος των Αξιωματικών της Αστυνομίας(Βίντεο)

- Έξαλλοι στη Βουλή οι τέσσερις συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των αστυνομικών, των λιμενικών και των πυροσβεστών για το πολυνομοσχέδιο και τις αλλαγές στο ασφαλιστικό τους ταμείο
- ''Αν το περάσουν αυτό, θα πάνε να μετρήσουν τις ψήφους τους - Το μόνο που τους απασχολεί είναι η καρέκλα τους'' δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων, Παναγιώτης Φωτόπουλος – Δείτε βίντεο

ΕΛΕΟΣ. Ασυνείδητοι δηλητηριάσαν 11 αλόγα στον ποταμό Αχέροντα. 2 νεκρά 9 χαροπαλεύουν.

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκε ιδιοκτήτης τουριστικής επιχείρησης στον ποταμό Αχέροντα στην Γλυκή το πρωί της Παρασκευής, όταν αντίκρισε 2 αλόγα νεκρά και 9 να χαροπαλεύουν από δηλητηρίαση αγνώστου/των προς το παρών ανθρωπόμορφων τεράτων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της paramythia-online.gr, τα άλογα χρησιμοποιούταν για περιήγηση στο ποταμό Αχέροντα και δηλητηριάστηκαν τις βράδυνες ώρες της Πέμπτης – ξημερώματα Παρασκευής ενώ το ακριβές δηλητήριο αναμένεται να φανερώσουν οι τοξικολογικές εξετάσεις που είναι σε εξέλιξη.

ΦΠΑ: Επιστροφές τέλος για 400.000 ελεύθερους επαγγελματίες

Eξαίρεση από το φόρο για ατομικές επιχειρήσεις με τζίρο έως 10.000 ευρώ - Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι - Ποια τα οφέλη.Σχέδιο για να αποκλείσουν τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλούς τζίρους να υποβάλουν δηλώσεις ΦΠΑ εξετάζουν το υπουργείο Οικονομικών και η Τρόικα. Στόχος είναι να αποκλειστούν 400.000 ελεύθεροι επαγγελματίες με ζητούν πια επιστροφές ΦΠΑ, μετά τη διαπίστωση των ελεγκτών ότι όσοι δηλώνουν πολύ χαμηλούς τζίρους (έως 25.000 ευρώ το χρόνο), εισπράττουν από το δημόσιο 200 εκατ. ευρώ περισσότερα από όσα αποδίδουν σε ΦΠΑ κάθε χρόνο.

Έχασαν το λογαριασμό με τον ΕΝΦΙΑ τα νοικοκυριά-Ανεβαίνουν διαρκώς νέα εκκαθαριστικά στο Taxisnet

Tου Κωστή Πλάντζου
Aπό το newmoney 
 
Να καταλάβουν τι ΕΝΦΙΑ θα πληρώσουν και γιατί, προσπαθούν πλέον χιλιάδες νοικοκυριά. Από σήμερα αναρτώνται σταδιακά και τα πλήρη εκκαθαριστικά.
Ο κάθε φορολογούμενος πρέπει να μπει με τους κωδικούς του στην ιστοσελίδα www.gsis.gr, να επιλέξει “Υποβολή Δηλώσεων Ακινήτων Ε9” και στη συνέχεια να πατήσει “Εκτύπωση εκκαθαριστικού τελευταίας εκκαθάρισης έτους 2014” για να εμφανιστεί το πλήρες εκκαθαριστικό, για να ελέγξει αν όλα τα στοιχεία αναγράφονται σωστά ή αν υπάρχουν λάθη.