Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Οι μύθοι του Ηροδότου που τελικά δεν ήταν παραμύθια!

Ο κατάλογος των «τερατολογιών του Ηροδότου», που έκαναν τους νεότερους ιστορικούς να μειδιούν ειρωνικά, είναι μακρός. Γνωστότερη- και σημαντικότερη για την ιστορία μας - η απαρίθμηση των Περσών του Ξέρξη: ήταν 1.500.000 οι αντίπαλοι των 300 του Λεωνίδα ή... 100.000; Μάλλον απίθανο να βρεθεί ποτέ έγκυρη απάντηση στο ερώτημα, αλλά για πολλά άλλα ρηθέντα υπό του ιδίου έχουν αρχίσει να προκύπτουν συγκλονιστικές επιβεβαιώσεις.

Οι μούμιες

Η πρώτη αφορούσε το θέμα των μουμιοποιήσεων: οι φοιτητές Ιατρικής των πρώτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων θεωρούσαν ανέκδοτο το ότι «στην Αίγυπτο υπήρχαν τρεις μέθοδοι μουμιοποίησης, ανάλογα με το βαλάντιο των συγγενών του νεκρού». Όπως όμως απέδειξαν οι κατοπινές «εισαγωγές» μουμιών από τους γάλλους, γερμανούς και άγγλους αιγυπτιολόγους, ο Ηρόδοτος είχε δίκιο.

Φοβερές εικόνες: Οι 20 πιο όμορφες γέφυρες του κόσμου

Οι πιο εντυπωσιακές γέφυρες ανά τον κόσμο μας συναρπάζουν. Η φύση είναι λατρεία.
Οι γέφυρες αποτελούν ένα από τα σημαντικά δημιουργήματα του ανθρώπου, στην προσπάθειά του να δαμάσει τη φύση. Η ανάγκη να διασχίσει ποτάμια, λίμνες, γκρεμούς και ερήμους τους οδήγησε στην κατασκευή αριστουργημάτων με φοβερό περιβάλλοντα χώρο.
Οι γέφυρες με φόντο τη φύση μας προσφέρουν εικόνες συναρπαστικές. Φωτογραφίες βγαλμένες από παραμύθι. Δε θα γινόταν από τη λίστα να λείπει η χώρα μας.
Τα βουνά της Ροδόπης και η Πίνδος συνθέτουν ένα μυστηριακό σκηνικό. Τα πέτρινα γεφύρια είναι η καλύτερη ''χρονομηχανή'' που σε ταξιδεύει πίσω στον χρόνο και στην ιστορία. Είναι κομμάτι του τόπου και πηγή πληθωρικού λαογραφικού υλικού.

Επετειακό φεστιβάλ της Πολιορκίας Αμμοχώστου

Του Νίκου Λυγερού

Μία από τις πιο διάσημες πόλεις της Κύπρου στην παγκόσμια ιστορία είναι η Αμμόχωστος από το 1570. Ως σύμβολο ελεύθερων πολιορκημένων, οι μαχητές της εποχής μας έδειξαν με τις πράξεις τους, τι σημαίνει αυτοθυσία ενάντια στην βαρβαρότητα. Τώρα που έχει αρχίσει η διαδικασία της απελευθέρωσης της Κύπρου μέσω του απέραντου γαλάζιου, είναι καλός ο χρόνος να υπενθυμίσουμε σε όλους όσους ξέρουν για τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το 1570 και 1571, ότι δεν ξεχάσαμε τίποτα από την ιστορία μας και συνεχίζουμε τον αγώνα της Χριστιανοσύνης ενάντια στην κατοχή.

Σχεδίαζαν να δολοφονήσουν αύριο την Βασίλισσα Ελισάβετ

Η εφημερίδα Sun αποκαλύπτει σήμερα σε δημοσίευμά της πως ισλαμιστές σχεδίαζαν την Κυριακή να δολοφονήσουν την Βασίλισσα Ελισάβετ.
 
Σύμφωνα με το σχέδιο των τρομοκρατών, θα προσπαθούσαν να δολοφονήσουν τη Βασίλισσα στην αυριανή εκδήλωση στη μνήμη για τους βετεράνους των βρετανικών ενόπλων δυνάμεων.
 
Όπως αναφέρει το δημόσιευμα, η αστυνομία προχώρησαν στις συλλήψεις τεσσάρων ισλαμιστών, οι οποίοι σχεδίαζαν είτε με όπλο είτε με μαχαίρι να σκοτώσουν την Βασίλισσα της Βρετανίας.

"Εσπασε φρένα" η Τουρκία: Κάλεσε σε "ιερό πόλεμο" κατά Ελλάδας ο Α.Νταβούτογλου για ένα επεισόδιο του ... 1919-'20! ΜΗΝΥΜΑ ΜΙΣΟΥΣ ΚΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΙΣΡΑΗΛ

Η Τουρκία δείχνει να "έχει σπάσει φρένα" και να οδηγεί μια ολόκληρη περιοχή σε χαοτικές καταστάσεις, όχι αναγκαία με έναν πόλεμο, αλλά με το να σπέρνει μίσος μεταξύ των μουσουλμάνων κατά της Ελλάδας, αλλά και κατά του Ισραήλ.
 
Μετά τις δηλώσεις της Πέμπτης και της Παρασκευής, του πρωθυπουργού Α.Νταβούτογλου και του προέδρου Ρ.Τ.Ερντογάν, αντίστοιχα με τις απειλές κατά του Ισραήλ για την βίαιη επίθεση στο τέμενος Αλ Ακτσά στην Ιερουσαλήμ, σήμερα ο Α.Νταβούτογλου, προχώρησε μια μια άνευ προηγουμένου επίθεση και κατά τη Ελλάδας, βάζοντας στο χάρτη της τουρκοϊσραηλινής σύγκρουσης και την χώρα μας.

Έριξε βόμβα η τρόικα. "Πάρτε πίσω τις 100 δόσεις για τις οφειλές στο δημόσιο"

Και τώρα τρέχουμε. Η τρόικα φέρεται να απέρριψε τις ρυθμίσεις για οφειλές στο δημόσιο και "κόκκινα δάνεια". Ζητά άμεση απόσυρσή τους.

Απόσυρση των διατάξεων για τη ρύθμιση οφειλών προς το δημόσιο, ζήτησε η τρόικα από την ελληνική κυβέρνηση, λίγες ώρες πριν τη συνεδρίαση του Eurogroup της Πέμπτης.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, οι εκπρόσωποι των δανειστών, έστειλαν γραπτή επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών, με το επιχείρημα ότι το δημοσιονομικό κόστος της ρύθμισης ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ τουλάχιστον το 2015. Το ποσό αυτό προστίθεται στο εκτιμώμενο από την τρόικα -ήδη υπάρχον- δημοσιονομικό 1,5 δισ. ευρώ, ανεβάζοντας το συνολικό ύψος του σε επίπεδα λίγο πάνω από τα 2,5 δισ. και είναι αδύνατο να καλυφθεί με νέα μέτρα.

Ζημιές σε 11 κτίρια στο Αίγιο μετά τον σεισμό των 4,8 Ρίχτερ

Η πόλη έχει ξαναβρεί πλήρως τους κανονικούς ρυθμούς της ύστερα την αναστάτωση που προκλήθηκε, αμέσως μετά την σεισμική δόνηση
Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έλεγχοι κτιρίων, τόσο στην πόλη του Αιγίου, όσο και στα δημοτικά διαμερίσματα, προκειμένου να καταγραφούν οι ζημιές από τον σεισμό των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 19.15 το απόγευμα της Παρασκευής με επίκεντρο τον δυτικό Κορινθιακό κόλπο, πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Αιγίου.

Ποια έξοδος από το Μνημόνιο; Η καταιγίδα ήρθε τελικά από τον Σόιμπλε!

«Δεν έχει εξαλειφθεί ενδεχόμενος κίνδυνος» λέει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών - Κύκλοι του ΥΠΟΙΚ απαντούν: «Ναι, υπάρχει ένταση και αναταράξεις, αλλά συζητάμε για την επόμενη μέρα και αυτό είναι ένα βήμα μπροστά»
Την ολοκλήρωση του προγράμματος των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί με την ελληνική κυβέρνηση θέτει ως προϋπόθεση ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από το Μνημόνιο και τη «νέα φάση» της ελληνικής οικονομίας.

Οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ Ελλάδας - Αιγύπτου αποφασίστηκε στο Κάιρο

Σαμαράς: Δώσαμε βάρος στην ενεργειακή ασφάλεια και στη συνεργασία στο θέμα των υδρογονανθράκων - Σίσι: Η Αίγυπτος δίνει σημασία στην τριμερή που αποβλέπει στη σταθερότητα και την οικονομική ανάπτυξη - Αναστασιάδης: Διαμόρφωση κοινού μετώπου για την αντιμετώπιση των απειλών στη Μεσόγειο
Την επίσπευση των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και Αιγύπτου για την οριοθέτηση των μεταξύ τους ΑΟΖ αποφάσισαν οι ηγέτες των τριών χωρών κατά τη σημερινή τριμερή Σύνοδο Κορυφής στο Κάιρο.

ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ «ΦΤΕΡΑ» ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ – ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Ανοιχτές για το κοινό οι αεροπορικές βάσεις σε όλη τη χώρα 
Παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στην αεροπορική βάση της Δεκέλειας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας αρχάγγελου Μιχαήλ και Γαβριήλ, ενώ όλες οι μονάδες θα είναι ανοιχτές για το κοινό κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Ο αρχηγός ΓΕΑ αντιπτέραρχος Ευάγγελος Τουρνάς θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και εν συνεχεία στο Τατόι η καθιερωμένη δοξολογία στην οποία θα παραστεί και ο Νίκος Δένδιας.