Σάββατο 22 Ιουλίου 2017

ΟΙ ΓΕΦΥΡΕΣ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ανα τούς αιώνες...

Οι πλημμύρες συνδέονται με υλοτόμηση, αλλά και συνεχή βόσκηση των ορεινών όγκων στις παρυφές του Αθηναϊκού πεδίου, δραστηριότητες οι οποίες είχαν δυσμενείς συνέπειες στη συγκράτηση του νερού από το έδαφος. Για την ακρίβεια, η περιοχή από το Βοτανικό έως την πλατεία Εσταυρωμένου (Αιγάλεω) είναι φυσική λεκάνη απορροής του Κηφισού ποταμού, ο οποίος πηγάζει από την Πάρνηθα. Αν και ...θέρους δεν μειούται τελέως (Στράβων Αττική), τις εποχές των βροχών, ο Κηφισός μπορούσε να γίνει εξαιρετικά καταστροφικός, καθώς στην αρχαιότητα, αλλά και πριν ακόμα εγκιβωτιστεί στη σημερινή τεχνητή κοίτη, έρεε ανεξέλεγκτος.

Οι Γερμανοί ξανάρχονται όχι με τα όπλα αλλά με οικονομική κατοχή μέσω του ευρώ

Του Θεόδωρου Κατσανέβα

Η βίαιη κατοχή της Ελλάδας από τους Γερμανούς 1941-44 άφησε πίσω της 700.000 νεκρούς, 1,5 εκ. άστεγους και μια ερειπωμένη χώρα. Οι Γερμανοί δολοφόνησαν αθώους στα Καλάβρυτα, στο Δίστομο, στην Κοκκινιά και αλλού,ισοπέδωσαν και έκαψαν πάνω από 500 χωριά και πόλεις, φέρθηκαν με κτηνώδη τρόπο στην κατεχόμενη χώρα.

Μισό αιώνα χρόνια αργότερα οι Γερμανοί ξανάρχονται. Αυτή τη φορά καταλαμβάνουν και πάλι την Ελλάδα όχι με πάντζερ, Γκεστάπο και SS αλλά με ένα πιο πονηρό και πιο αποτελεσματικό τρόπο. Με τον έλεγχο του νομίσματος που παρέδωσαν στα χέρια τους ντόπιοι νεο-Γερμανοτσολιάδες. Και συνεχίζουν να το κάνουν.

Κύπρος K.E. σε Άιντε: Οι εμμονές της Τουρκίας οδήγησαν στο αδιέξοδο

Ο λόγος που δεν υπήρξε θετικό αποτέλεσμα στη Διάσκεψη για την Κύπρο δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανένα, τόνισε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, κληθείς να σχολιάσει τη συνέντευξη του Ειδικού Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Εσπεν Μπαρθ Άιντε.

«Είναι η εμμονή της Τουρκίας για συνέχιση της Συνθήκης Εγγυήσεων, της ύπαρξης παρεμβατικών δικαιωμάτων στην Κύπρο και της θέσης της Άγκυρας για μόνιμη τουρκική στρατιωτική παρουσία στο νησί, που οδήγησαν σε αδιέξοδο τις συζητήσεις στο Κρανς Μοντανά», επεσήμανε ο κ. Χριστοδουλίδης.ερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε την υιοθέτηση της θέσης της Λευκωσίας και της Αθήνας από τον Ειδικό Σύμβουλο σε σχέση με το ότι δεν μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό που να προβλέπει εγγυητικά και παρεμβατικά δικαιώματα στην Κύπρο από την όποια τρίτη χώρα.

Ήταν αστικός μύθος ή πραγματικότητα το «Πάρε το μηδέν» για να καθαρίσει η γραμμή του ΟΤΕ; Οι εποχές που το «0» στο καντράν σήμαινε πολλά περισσότερα από άλλο ένα μισοσβησμένο νουμεράκι(Βίντεο)

Υπήρξαν καιροί που λέτε που οι τηλεφωνικές συσκευές είχαν καντράν και σπιράλ καλώδια, τα μαγνητόφωνα μασούσαν τις κασέτες, η νεολαία σύχναζε σε ουφάδικα κι αν δεν πρόσεχες, έκαιγες το φιλμ και έχανες όλες τις στάσεις από τη μονοήμερη στην Κινέτα.
Την ώρα λοιπόν που οι αναζητήσεις γίνονταν στον ογκωδέστατο Χρυσό Οδηγό και τα πουκάμισα είχαν αναγκαστικά βάτες, οι τεχνικές επισκευές ακολουθούσαν κι αυτές απαρέγκλιτα το χαλαρό μοτίβο μιας εποχής που έψαχνε τα πατήματά της.
Τα «χιόνια» της τηλεόρασης έφτιαχναν στρίβοντας την κεραία «λίγο δεξιά ή λίγο αριστερά» (ακολουθώντας συνήθως τις πολιτικές προτιμήσεις του κατόχου) και η τηλεφωνική γραμμή καθάριζε παίρνοντας το «0».

Στα άκρα οι σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας: Ποιος είπε «δεν θέλουμε τους Τούρκους μέσα στην ΕΕ»

Αγριεύει η κόντρα ανάμεσα στο Βερολίνο και την Άγκυρα, καθώς ο κυβερνητικός εταίρος της καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος του Χριστιανοκοινωνικού Κόμματος (CSU) της Βαυαρίας, Χορστ Ζέεχοφερ, ζητά μέσω συνέντευξής του στην «Die Welt» να αυστηροποιηθούν τα μέτρα της Γερμανίας σε βάρος της Τουρκίας, ενώ τάσσεται εναντίον της τουρκικής ένταξης στην ΕΕ.

«Υποστηρίζω τα μέτρα τα οποία έλαβε η κυβέρνηση, αλλα θεωρώ ότι πρέπει να ληφθούν ακόμα περισσσότερα, ώστε να αποδειχθεί η πολιτική μας σοβαρότητα. Θα πρέπει, λόγου χάρη, να διακοπεί η χρηματοδοτική βοήθεια προς την Τουρκία η οποία σχετίζεται με την ενταξιακή διαδικασία της στην Ευρωπαϊκή Ενωση (σ.σ πρόκειται για ποσόν 4,5 δισ. ευρώ έως το 2010). Επίσης, θα πρέπει να έχουμε κατά νουν την έκδοση μιας (αυστηρότερης) ταξιδιωτικής οδηγίας αναλόγως περαιτέρω εξελίξεων», είπε ο κ. Ζέεχοφερ.

Τούρκοι λένε ότι είδαν εξωγήινους μετά τον σεισμό στην Κω

Μια παρέα Τούρκων στην Αλικαρνασσό γύρω στις 4:30 τα ξημερώματα πρόσεξε στον ουρανό ενα φωτεινό αντκείμενο
Mία παρέα Τούρκων υποστηρίζει ότι είδε UFO στην Αλικαρνασσό μετά τον ισχυρό σεισμό στην Κω. Οι νεαροί Τούρκοι βιντεοσκόπησαν μάλιστα το υποτιθέμενο αντικείμενο και το σχετικό βίντεο ανάρτησε στην ιστοσελίδα της η Haberler.

Όπως ήταν αναμενόμενο, μετά την προβολή του βίντεο οι συζητήσεις στη γειτονική χώρα για την ύπαρξη εξωγήινων... πήραν φωτιά.

Νέα τουρκικά εντάλματα

Του Ν. Λυγερού

Έτσι όπως εξελίσσονται τα πράγματα στην Τουρκία πρέπει να καταλάβουμε ότι η έννοια της δικαιοσύνης είναι παντελώς απούσα κι ότι ακόμα και η έκφραση τουρκικά εντάλματα είναι εκτός πλαισίου της νομικής. Αυτή η χώρα θεωρεί μάγισσα κάθε εχθρό του καθεστώτος, ο οποίος είναι απλώς ένας άνθρωπος που θέλει την ελευθερία του και τίποτα άλλο. Η Τουρκία δεν είναι πια μόνο ένα εχθρικό κράτος για τους γείτονες αλλά και για τον ίδιο της τον πληθυσμό. Διότι παλαιότερα προσπαθούσε να εξολοθρεύσει τους διαφορετικούς σ’ ένα πλαίσιο ρατσισμού όπως είναι οι Αρμένιοι, οι Ασσύριοι, οι Έλληνες και οι Κούρδοι. Τώρα όμως χτυπά ανελέητα και τους ίδιους τους Τούρκους που δεν έχουν καμιά ξένη καταγωγή. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό, ότι έχει αλλάξει φάση κι ότι βυθίζεται όλο και πιο βαθιά σε ένα αυταρχικό κράτος που δεν σέβεται τους ίδιους τους πολίτες του από τη στιγμή που θέλουν απλώς να ζήσουν ελεύθεροι.