Κυριακή 20 Μαρτίου 2016

Ψηφιακή αναπαράσταση των αρχαίων Συρακουσών(Βίντεο)

Μια ομάδα έφτιαξε αυτό το βίντεο, όπου φαίνεται πώς περίπου ήταν η αρχαία πόλη της Σικελίας.
Το βίντεο κέρδισε το βραβείο CHNT Video Award το 2013.
Όπως μας λένε οι ίδιοι, το βίντεο έγινε με σκοπό να αναδειχτεί η ίδια η πόλη, που θεωρούν πως έχει εν πολλοίς παραμεριστεί όσον αφορά τη διεθνή κοινή γνώμη σε σχέση με άλλες πόλεις της Ιταλίας.
Η πόλη ιδρύθηκε το 733 π.Χ. από Κορίνθιους, γέννησε ποιητές και στοχαστές όπως ο Επίχαρμος και ο Αρχιμήδης, την επισκέφτηκαν επιφανείς προσωπικότητες όπως ο Πίνδαρος, ο Αισχύλος και ο Πλάτων, και η πόλη έγινε μία από τις πιο πλούσιες Ελληνικές πόλεις της Μεσογείου.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΊΤΕ ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΙΕΡΉ ΠΑΤΡΊΔΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΜΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

Την δύναμη της Ελλάδας παρουσιάζει το βίντεο που ακολουθεί, στο οποίο παραθέτονται αναλυτικά πόσοι Έλληνες υπάρχουν σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Η Ελλάδα έχει “ξεχάσει” μάλλον πόσο δυνατή είναι και πόσοι πατριώτες της ζουν μακριά της, αλλά δεν την ξεχνάνε.

Στην αρχή του βίντεο γίνεται μια εισαγωγή με των καταμερισμό των Ελλήνων, οι οποίοι βάσει των επίσημων στοιχείων από το Υπουργείο Εξωτερικών, ξεπερνούν τα 17.000.000 ανά τον κόσμο.

Οι μούμιες, η Τακουσίτ και η αρχαία Αίγυπτος στην Αττική

 
 
Ο αρχαίος αιγυπτιακός πολιτισμός δεν είναι όσο μακριά μας νομίζουμε. Αρκεί μια βόλτα μέχρι τον Μαραθώνα ή το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και θα εντυπωσιαστεί κανείς από το θέαμα που θα αντικρίσει
Στα τέλη Μαρτίου θα έχουν συγκεντρώσει οι ειδικοί πολύ περισσότερα στοιχεία για να διαπιστώσουν τι μπορεί να κρύβουν οι δύο μυστικοί θάλαμοι που βρέθηκαν στον τάφο του νεαρού φαραώ Τουταγχαμών, εύρημα που ήρθε στο φως το 1922 από τον Βρετανό αρχαιολόγο Κάρτερ.

Η Κίνα αποκάλυψε ναό της δυναστείας των Τανγκ με 110.000 αγάλματα και έργα τέχνης στο εσωτερικό του (Φωτό)

Η ιστορία της Κίνας είναι μεγάλη, πλούσια και γνωστή για την αφθονία της τέχνης και του πολιτισμού. Κάθε χρόνο υπάρχουν πιο εκπληκτικές αρχαιολογικές ανακαλύψεις που έγιναν σχετικά με το αρχαίο και το μυστικιστικό.

Η πιο πρόσφατη ανακάλυψη είναι ένας ναός που πιστεύεται ότι έχει ανεγερθεί κατά τη διάρκεια της δυναστείας των Τανγκ τον 7ο αιώνα. Ο ναός έχει ανοίξει για το κοινό στις 10 Μαρτίου, του 2016.

Ανακαλύψετε το όμορφο εσωτερικό του στις εικόνες που ακολουθούν

Η Χιλή αποθεώνει την Ελλάδα: Το μετρό του Σαντιάγο γέμισε με έργα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού - Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΑΚΡΟΠΟΛΗ (Eικόνες)

Εναν πρωτότυπο φόρο τιμής αποτίει η Χιλή στην Αρχαία Ελλάδα, καθώς, από τις 7 Μαρτίου ο σταθμός με το όνομα Grecia (Ελλάδα) στην πρωτεύουσα Σαντιάγο κοσμείται από μια έκθεση αντιγράφων του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

Στον σταθμό, από τον οποίο υπολογίζεται ότι περνούν καθημερινά 22.000 επιβάτες, παρουσιάζονται 23 προσκετικά επεξεργασμένα αντίγραφ από γύψο, χαλκό και ασήμι, τα οποία απεικονίζουν εμβληματικά για τον δυτικό πολιτισμό θέματα.