Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Η άλωση από μία προβοκάτσια

Η άλωση της Πόλης το ’55, έγινε από μία προβοκάτσια και με  εγγλέζικο δάκτυλο

Του  Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
 Από το enikos.gr


Στην κεντρική Πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης το ρολόι έδειχνε 6 μ.μ. της 6-9-1955, όταν  ξαφνικά απο τους γύρω δρόμους άρχισαν να καταφθάνουν με μεταφορικά μέσα φοιτητές, πολίτες και ...αστυνομικοί με πολιτικά. Ταυτόχρονα κυκλοφορεί έκτακτο παράρτημα της εφημερίδας «Ισταμπούλ Εξπρές» που γίνεται ανάρπαστο  από τους συγκεντρωμένους λόγω της εντυπωσιακής πρωτοσέλιδης είδησης: «Κατέστρεψαν το σπίτι του πατέρα μας με βόμβα». Τον οκτάστηλο τίτλο της εφημερίδας συνόδευε κείμενο που περιέγραφε την... φανταστική καταστροφή του σπιτιού που φέρεται να γεννήθηκε ο Κεμάλ και στεγάζει το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης…

«Από τα 800 ευρώ οι περικοπές στις συντάξεις»

Ο υφυπουργός εργασίας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Real Fm 97.8 έθεσε το όριο για τις περικοπές στις συντάξεις χωρίς ωστόσο να δεσμευτεί και πέταξε το μπαλάκι στο υπουργείο οικονομικών. «Η δική μας αρχή είναι να μην θιγούν οι χαμηλές συντάξεις, αλλά συντάξεις θα κοπούν. Τι χαμηλές συντάξεις τις ορίζουμε στα 800 ευρώ» είπε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και πρόσθεσε ότι τα σχέδια του υπουργείο εργασίας έχουν κατατεθεί στο υπουργείο οικονομικών και τις τελικές αποφάσεις θα λάβουν οι πολιτικοί αρχηγοί.

Έστησαν κρεμάλες έξω από το υπουργείο Οικονομικών

Στη σημερινή πορεία οι αστυνομικές δυνάμεις δεν συνόδευσαν, αλλά ηγήθηκαν της πορείας, διαμαρτυρόμενοι για τις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Με έντονο παλμό και κρατώντας πανό με συνθήματα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των Σωμάτων Ασφαλείας, από νωρίς το απόγευμα ένστολοι αστυνομικοί, πυροσβέσεις και λιμενικοί απ’ όλη την Ελλάδα, η Ένωση Αστυνομικών Καρδίτσας, η Ενώσεις Πυροσβεστών Μεσσηνίας, Κατερίνης, Σερρών, εκπρόσωποι των Σωμάτων από την Κρήτη μέχρι τη Θράκη, είχαν ξεκινήσει να συγκεντρώνονται στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) ενάντια στις προωθούμενες περικοπές στα ειδικά μισθολόγια.

Όταν το φυσικό αέριο ανεβάζει το χρηματιστήριο

Του Ν.Λυγερού
 
Η απόφαση της PGS, σε επίσημο πια πλαίσιο, ήρθε να ενισχύσει τις γνώσεις του Francois Hollande, ο οποίος είχε μία εκτενή συνομιλία με τον Αντώνη Σαμαρά. Δεν αποκλείουμε πια ότι στη διάρκεια της συζήτησης αναφέρθηκαν στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και στη νέα διαδικασία στην οποία εισχωρεί η Ελλάδα, η οποία αλλάζει ήδη το κλίμα της αντιμετώπισής μας. Σε αυτό το πλαίσιο, έγινε μία ενημέρωση και για την τελική επιλογή της εταιρείας PGS για τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και Νότια της Κρήτης.

ΣΟΚ στην Πάτρα: Αυτοπυρπολήθηκε φοιτήτρια

ΣΟΚ στην Πάτρα: Αυτοπυρπολήθηκε φοιτήτρια
Σοκ προκαλεί το γεγονός ότι μια 24χρονη κοπέλα έχασε τη ζωή της στις φλόγες και μάλιστα δεν πρόκειται για ατύχημα, αλλά, καθώς φαίνεται, για επιλογή της ίδιας, δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αυτοκτονία. Οι κάτοικοι της περιοχής υπέστησαν σοκ όταν είδαν το τραγικό θέαμα της γυναίκας, που καιγόταν και έχανε τις αισθήσεις της.
Αμέσως ειδοποίησαν τις αρχές, αλλά δεν κατέστη δυνατόν να σωθεί καθώς άφησε την τελευταία της πνοή στο σημείο πριν προλάβει να της παρασχεθεί η παραμικρή βοήθεια.
Το περιστατικό σημειώθηκε στη συμβολή των οδών Δοϊράνης και Μόρφου.
Ωστόσο το πτώμα της κοπέλας παρέμενε στην πυλωτή της πολυκατοικίας για περισσότερο από δύο ώρες!

Τα σενάρια για τη ρύθμιση των δανείων Μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης

 Τα σενάρια για τη ρύθμιση των δανείων
Σειρά ρυθμίσεων για στεγαστικά και επιχειρηματικά δάνεια εξετάζει η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, με στόχο να δοθεί «ανάσα» σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Το τελικό σχέδιο αναμένεται ότι θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ενώ αναμένεται ότι θα περιλαμβάνει ελαφρύνσεις για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος», το πακέτο των ρυθμίσεων περιλαμβάνει:
-Ρύθμιση στεγαστικών και μη δανείων με τρόπο που η μηνιαία δόση να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του δανειολήπτη. Στα πλαίσια αυτά εξετάζεται η καθιέρωση πλαφόν στις δόσεις των δανείων με επιμήκυνση παράλληλα του χρόνου αποπληρωμής από τα 40 χρόνια στα 50 ή ακόμα και στα 99 χρόνια.

Παρέμβαση στην αγορά ομολόγων ανακοινώνει ο Ντράγκι


Σήμερα αναμένεται να παρουσιάσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι το σχέδιο που όπως αποκάλυψε χθες το πρακτορείο Bloomberg θα επιτρέψει την απεριόριστη αγορά ομολόγων από τις χώρες που αντιμετωπίζουν πίεση στο κόστος δανεισμού τους.
Σύμφωνα με το σχέδιο το οποίο έχει ονομαστεί «Νομισματικές ολοκληρωτικές συναλλαγές», η αγορά ομολόγων θα γίνεται κατά τέτοια τρόπο ώστε η επίπτωση να είναι πληθωριστικά ουδέτερη, Αυτό σημαίνει ότι η αγορά των ομολόγων δεν θα ισοδυναμεί με παροχή ρευστότητας και εκτύπωση χρήματος.
Το σχέδιο αφορά μόνο στις χώρες που θα τηρούν πιστά τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει για δημοσιονομική πειθαρχία, με τον κ. Ντράγκι να κάνει σαφές ότι σε αντίθετη περίπτωση η ΕΚΤ θα σταματήσει να αγοράζει ομόλογα.

58 λαθρομετανάστες νεκροί από το σκάφος που βυθίστηκε στο Αιγαίο

58 μετανάστες έχασαν τη ζωή τους όταν βυθίστηκε σκάφος που τους μετέφερε παράνομα από τη Σμύρνη προς την Ελλάδα.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότι το σκάφος προσέκρουσε σε βράχο, σε απόσταση 50 μέτρων από την ακτή και άρχισε να βυθίζεται.


Αναφέρουν επίσης ότι στο σκάφος επέβαιναν συνολικά 102 μετανάστες από τη Συρία και το Ιράκ,

Χαϊκάλης: «Να αφήσει τα παιχνίδια η Σκοπούλη»

Σφοδρή επίθεση κατά της υφυπουργού Υγείας Φωτεινής Σκοπούλη εξαπέλυσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Παύλος Χαϊκάλης με αφορμή τις αποκαλύψεις από το «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» και τις έωλες εξηγήσεις που επιχείρησε να δώσει η υφυπουργός, καλώντας την «να σταματήσει αυτού του είδους τα παιχνίδια».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ολομέλεια της Βουλής ο κ. Χαϊκάλης επισήμανε ότι «η υφυπουργός δεν μπορεί να έρχεται εδώ και να μας λέει για τον κ. Μουτσόπουλο ότι κατάφερε να κάνει τις εταιρείες να επενδύουν σε έρευνες. Μόνο μια εταιρία επένδυσε στην οποία η σύζυγος του η κυρία Σκοπούλη ανέθεσε απευθείας έργο. Αυτά τα παιχνίδια δεν μπορούν να γίνονται».

Θέμα τήρησης των προεκλογικών δεσμεύσεων θέτει ο Βενιζέλος

Η απροθυμία του Αντώνη Σαμαρά να συγκαλέσει σύσκεψη των τριών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση προκαλεί την έντονη αντίδραση του Ευάγγελου Βενιζέλου.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε με ένα κατηγορηματικό όχι στο ενδεχόμενο να μπει στην κυβέρνηση σε ρόλο αντιπροέδρου. «Το σενάριο των δυο Αντιπροέδρων δεν υπάρχει, δεν έχει γίνει καμία συζήτηση, καμία σκέψη, δεν αλλάζουμε γραμμή μέσα σε δυο μήνες» δήλωσε στον REAL FM. Και έθεσε θέμα συντονισμού, αποτελεσματικότητας και τήρησης από την κυβέρνηση των προεκλογικών της δεσμεύσεων.

Αριστερές προτάσεις(ΛΕΜΕ…ΤΩΡΑ) από Κουβέλη..

Στην εξεύρεση ισοδύναμων μέτρων που θα αντικαταστήσουν τα σκληρά μέτρα που περιλαμβάνονται στο πακέτο των 11,5 δισ.ευρώ προσανατολίζεται η Δημοκρατική Αριστερά.

Σύμφωνα με στενό συνεργάτη του Φώτη Κουβέλη, «η ΔΗΜΑΡ καταθέτει την πρόταση να υπάρξει πρόβλεψη ρήτρας ισοδύναμων μέτρων στο πακέτο των 11,5 δισ. Αυτό σημαίνει ότι για ένα τμήμα από το συνολικό πακέτο μέτρων θα υπάρχει η δυνατότητα μη εφαρμογής, εφόσον πετύχουμε ισοδύναμη δημοσιονομική απόδοση από καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και εξυγίανση των δαπανών λειτουργίας και προμηθειών».

Ο χάρτης με τους φονικούς καύσωνες που θα σαρώσουν την Ευρώπη


Διαδραστικό χάρτη με τα κύματα καύσωνα που θα σαρώσουν την Ευρώπη τα επόμενα 60 χρόνια, αν η υπερθέρμανση του πλανήτη συνεχιστεί με τους σημερινούς ρυθμούς, κατάρτισε και έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Περιβάλλοντος (ΕΕΑ).

Όπως προκύπτει από τον χάρτη, στις περιοχές που αναμένεται να πληγούν από σφοδρά κύματα καύσωνα, συγκαταλέγεται η Ελλάδα, η νότια Γαλλία, η νότια Ισπανία, η Ιταλία, η Σερβία και η Δυτική Τουρκία, με περισσότερες από 50 ημέρες εξαιρετικά υψηλών θερμοκρασιών ετησίως.

Αστυνομικοί εναντίον αστυνομικών στη σχολή των ΜΑΤ στο Γουδή

Έληξε το «μπλόκο» των ένστολων - Παραμένουν σε θέσεις μάχης
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ένστολων έξω από τη σχολή των ΜΑΤ στο Γουδή
Κατά τη διάρκεια του αποκλεισμού της Σχολής, υπήρξε ένταση και διαπληκτισμοί μεταξύ των συγκεντρωμένων αστυνομικών και δυνάμεων των ΜΑΤ, τα οποία επιχείρησαν να τους διαλύσουν για να βγουν οι κλούβες με τις διμοιρίες και να ξεκινήσουν για τη Θεσσαλονίκη όπου θα πάνε ενόψει ΔΕΘ.

Ο επικεφαλής των ΜΑΤ κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους συνδικαλιστές ξεκαθάρισε πως αν συνεχιστεί ο αποκλεισμός και δεν επιτραπεί η έξοδος στις κλούβες, τότε οι άνδρες των ΜΑΤ θα κάνουν ακόμα και χρήση χημικών προκειμένου να τους απωθήσουν.

Σημαντική άνοδο καταγράφει ο δείκτης του ΧΑΚ

Λευκωσία: Σημαντικά κέρδη, για τρίτη στη σειρά ημέρα, σημειώνει την Πέμπτη το κυπριακό χρηματιστήριο, εν μέσω του θετικού κλίματος που επικρατεί στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια λόγω των προσδοκιών ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα αποφασίσει σήμερα την επανέναρξη του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων με στόχο τη μείωση του κόστους δανεισμού των υπερχρεωμένων χωρών.

Στις 13:00, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 93,64 μονάδες, παρουσιάζοντας σημαντική άνοδο σε ποσοστό 1,92%, γεγονός που αυξάνει τα συνολικά κέρδη της αγοράς κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες στο σημαντικό ποσοστό του 10,8%.

Διστακτικός για τις 680 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Νέα υψηλά τετραμήνου επιχειρεί να «γράψει» την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., κινούμενος νωρίτερα πάνω και από τις 680 μονάδες.

Η χθεσινή ποσοστιαία άνοδος ήταν η μεγαλύτερη εδώ και 37 συνεδριάσεις, σχολιάζει σήμερα η Beta Securities, σημειώνοντας ότι η αγορά φαίνεται να χτίζει ένα ισχυρό momentum.

Βοηθητικά λειτουργούν τα θετικά σχόλια των τελευταίων ημερών από Ευρωπαίους αξιωματούχους αναφορικά με το μέλλον της ελληνικής οικονομίας.

Το κλίμα διαμορφώνεται σήμερα και από την αναμονή για τις ανακοινώσεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας όχι μόνο για το επιτόκιο, αλλά και για όσα θα αναφέρει ο διοικητής της, Mario Draghi,

Κοντά στη γραμμή εκκίνησης οι δείκτες της Wall Street

Dow13.047,4811,54 0,09%  



  Nasdaq3.069,27-5,79 -0,19%  

Η Wall Street χθες
Με μικτά πρόσημα έπεσε η αυλαία των συναλλαγών της Τετάρτης στην Wall Street, καθώς οι επενδυτές κλήθηκαν να ζυγίσουν τα αρνητικά σημάδια για την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, κόντρα στις ελπίδες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής της ΕΚΤ, μετά και τις φήμες που την θέλουν να ανακοινώνει αύριο απεριόριστες αγορές.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 11,50 μονάδες (0,09%) κλείνοντας στις 13.047,40 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 5,70 μονάδων (-0,19%) και έκλεισε στις 3.069,20 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 1,50 μονάδων (-0,11%) κλείνοντας στις 1.403,40 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 17 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 13 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Walt Disney κλείνοντας στα 50,79 δολάρια με άνοδο 1,13 δολ. ή σε ποσοστό 2,28%. Ακολούθησαν η Boeing με κέρδη 1,48% και κλείσιμο στα 71,92 δολάρια και η General Electric, η οποία έκλεισε στα 20,70 δολάρια με άνοδο 0,93%.

Επικαλούμενο δύο αξιωματούχους της κεντρικής τράπεζας με γνώση του σχεδίου, το Bloomberg μετέδωσε σήμερα πως η πρόταση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Mario Draghi για τις αγορές ομολόγων θα περιλαμβάνει απεριόριστες αγορές κυβερνητικού χρέους, με τις πράξεις να είναι αποστειρωμένες (sterilized) για να απομακρυνθούν οι ανησυχίες σχετικά με την εκτύπωση χρήματος.