Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Η Πρώτη Μεγάλη Μάχη της Ελληνικής Επανάστασης – Ο Κολοκοτρώνης προ της Τρίπολης…(Βίντεο)

Σημειώνεται η πρώτη μεγάλη μάχη της ελληνικής επανάστασης, η μάχη στο Βαλτέτσι, και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης βρίσκεται προ των πυλών της Τριπόλεως.

Ἡ μάχη στὸ Βαλτέτσι, ὅπως τὴν ἀφηγεῖται ὁ Γέρος μας!

Σὲ δέκα ἡμέραις περάσοντας τοὺς ἔγραψα εἷς τὸ Λεοντάρι, ὅτι «νὰ ἔλθητε νὰ πιάσουμε τὸ Βαλτέτσι». Καὶ τότε ξεκίνησε ὁ Μπεϊζαντές, οἱ Πετροβαῖοι καὶ Μεσσήνιοι 1200, Παπατσώνης. Ἐπῆγα καὶ ἐγὼ εἷς τὸ Βαλτέτσι, τοὺς λέγω: «Νὰ φτειάσετε τὰ ταμπούρια κλειστά· εἷς τὴν ἄκρη τοῦ χωριοῦ ἦτον μία ἐκκλησιά, νὰ γένη ταμπούρι, καθὼς καὶ δυὸ καταρράχια, ποὺ ἐδιαφέντευαν τὸ χωριό, ὀποῦ ἂν ἔλθουν οἱ Τοῦρκοι νὰ κλεισθῆτε μέσα».

Αμίμητες ατάκες δικηγόρων!

Το βιβλίο Disorder in the American Courts

περιλαμβάνει μερικές από τις πιο απίθανες ατάκες που έχουν ειπωθεί στα δικαστήρια...

και έχουν καταγραφεί κατά λέξη από δικαστικούς ρεπόρτερ στην Αμερική, 


οι οποίοι μετά βίας παρέμεναν σοβαροί την ώρα που γίνονταν οι ερωταποκρίσεις….

Σημίτης: Το πάρτι των εξοπλισμών οφείλεται στα... Ίμια!

ΤΟ ΑΛΛΟΘΙ ΤΗΣ… ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΩΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΤΩΝ
- ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΣ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ
– ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΕΓΩ ΜΟΝΟ ΣΕ ΕΝΑ ΚΥΣΕΑ ΕΛΑΒΑ ΜΕΡΟΣ

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, Σημίτης και Βενιζέλος δήλωσαν «περαστικοί» από τα ΚΥΣΕΑ της εκσυγχρονιστικής περιόδου και έριξαν όλες τις ευθύνες στον Άκη Τσοχατζόπουλο.
Ο Σημίτης, μάλιστα, με κυνικό ύφος και χωρίς ίχνος ντροπής, δήλωσε ότι το ελικόπτερο τη νύχτα των Ιμίων έπεσε γιατί «πετούσε πολλές ώρες». Ο Βενιζέλος από την πλευρά του, προσπάθησε να υποβαθμίσει το σκάνδαλο, λέγοντας ότι δωροδοκίες υπάρχουν και στις σχολικές επιτροπές για την αγορά κιμωλιών.

Ομολογία ΣΟΚ Σημίτη: Το ελικόπτερο στα Ίμια έπεσε γιατί πέταγε πολλές ώρες!

Το είπε σήμερα μέσα στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και δεν άνοιξε... ρουθούνι. Δεν συγκινήθηκε κανένας δικαστής και κανένας εισαγγελέας.
Η ομολογία του τότε πρωθυπουργού της Ελλάδας, του ανθρώπου που με τους χειρισμούς του έμπλεξε τη χώρα στη μεγαλύτερη περιπέτεια από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο είναι κάτι παραπάνω από φρικτή. Στην προσπάθειά του να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα είπε το εξής: «Επεσε τότε ένα ελικόπτερο και σκοτώθηκαν τα παιδιά γιατί το ελικόπτερο πέταξε περισσότερες ώρες, γιατί δεν υπήρχαν άλλα ελικόπτερα».

Γιατί σκότωσαν τον Καντάφι. "Μια ιστορία που πρέπει να διαβάσετε"

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi9XdVoB3nvQyUSMCC6M2UYbVqNvpQDbP0T0h2K039II-2dC4a4fk7IsiCp0lyeF1fXfsuD2orfxug7kl0CBWrDh6bBZnP55WoXtKxesbFOC_wyxHColZ67DcbnpmU3uZSPf9HeB2x1YAA/s1600/kadafi.jpg• Ο Καντάφι εθνικοποίησε αποθέματα πετρελαίου του έθνους και τα έσοδα χρησιμοποιούνται για την κατασκευή σχολείων, πανεπιστημίων, νοσοκομείων, και άλλες υποδομές.

• Τα χρήματα από τα πετρελαϊκά έσοδα της Λιβύης έχουν κατατεθεί στον τραπεζικό λογαριασμό του κάθε πολίτη.

• Έθεσε το ποσοστό μόρφωσης από 20% σε 83%

• Έχτισε ένα από τα καλύτερα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης στον «Τρίτο Κόσμο».

Nick Bostrom: O κόσμος μας είναι μια ψηφιακή φυλακή, Matrix, σχεδιασμένη από ένα εξελιγμένο είδος... (Βίντεο)

Ο Βρετανός φιλόσοφος Nick Bostrom πιστεύει ότι η πραγματικότητα που αντιλαμβανόμαστε γύρω μας, μπορεί να είναι το προϊόν ενός εξαιρετικά προηγμένου προγράμματος ηλεκτρονικού υπολογιστή που μοιάζει πολύ με την πλοκή των ταινιών Matrix.

Παραδόξως η NASA έχει δηλώσει ότι συμφωνεί μαζί του.

Ο Δρ Bostrom στο έγγραφο που έγραψε αναφέρει ότι ένα εξελιγμένο είδος εξωγήινων έχει φυλακίσει την ανθρώπινη φυλή σε μια "ψηφιακή φυλακή" χρησιμοποιώντας μια εικονική πραγματικότητα για την προσομοίωση του χώρου και του χρόνου. 

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 5 οι νεκροί και 50 τραυματίες από εκτροχιασμό τρένου στη Φιλαδέλφεια (Εικόνες)

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν, έξι εκ των οποίων σοβαρά, όταν τρένο της Amtrak εκτροχιάστηκε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ.

 Στο τρένο το οποίο εκτελούσε δρομολόγιο από την Ουάσιγκτον στη Νέα Υόρκη, επέβαιναν 243 επιβάτες. Από τα επτά βαγόνια, τα έξι ανατράπηκαν με αποτέλεσμα να έχουν μεταμορφωθεί σε μία άμορφη μάζα.

Βαρουφάκης: Δεν ξέρω αν θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο με τον διάλογο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και συμβασιούχου καθαρίστριας - «Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;» αναρωτήθηκε ο επικεφαλής του οικονομικού επιτελείου
«Μπορώ εγώ να δεσμευτώ ότι θα είμαστε κυβέρνηση τον Ιανουάριο;». Αυτό αναρωτήθηκε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης όταν ήρθε τετ-α-τετ με συμβασιούχο καθαρίστρια έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Κάλεσμα για να βγούμε από τις δαγκάνες της ΕΚΤ

Η πρόσκληση του Ρώσου υφυπουργού Οικονομικών, να γίνει η Ελλάδα το έκτο μέλος των BRICS στη νέα Αναπτυξιακή Παγκόσμια Τράπεζα, που έχουν δημιουργήσει η Κίνα, η Ρωσία, η Βραζιλία, η Ινδία και η Νότια Αφρική, είναι μία μοναδική ευκαιρία για την Ελλάδα να απελευθερωθεί σε ένα μεγάλο βαθμό από τον απόλυτο εγκλωβισμό της στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Η υπό δημιουργία Αναπτυξιακή Τράπεζα BRICS (από τα αρχικά των 5 ιδρυτικών κρατών της) τα επόμενα χρόνια θα παίξει σημαντικότατο ρόλο στην παγκόσμια οικονομία,