Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Γαύδος και ελληνική ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Όταν εξετάζουμε με ακρίβεια τα κοιτάσματα φυσικού αερίου που έχουν ήδη βρεθεί στο Ισραήλ και στην Κύπρο, μπορούμε ν’ αντιληφθούμε επί του πρακτέου την αξία του τετραγωνικού χιλιομέτρου. Παραδείγματος χάρη το κοίτασμα Αφροδίτη στο οικόπεδο 12, έχει ένα εμβαδόν της τάξης των 140Km2. Ενώ το κοίτασμα Αχιλλέας στην ελληνική ΑΟΖ, στην περιοχή του Ιονίου είναι πολύ μεγαλύτερο. Αν τώρα εξετάσουμε την περίπτωση της Γαύδου αυτό το μικρό νησί που βρίσκεται μόνο 26 ΝΜ μακριά από την Κρήτη και υπολογίσουμε την πρόσθετη ΑΟΖ που προσφέρει στην Ελλάδα βρίσκουμε ότι το εμβαδόν της είναι 2428Km2. Αμέσως με αυτό το στοιχείο καταλαβαίνουμε την αντικειμενική αξία του νησιού για το όλο θέμα της ΑΟΖ ειδικά αν το συνδυάσουμε με τις γνώσεις που έχουμε όσο αφορά στη Μεσογειακή Ράχη.

Άγριος πολιτικός πόλεμος μετά την καταγγελία Μαρκόπουλου ότι ο νομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού είναι και νομικός της Siemens

- O κ. Μαρκόπουλος αποκάλυψε ότι αυτό αναφέρεται στην ιστοσελίδα του κ. Καράκωστα
- Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παραδέχθηκε ότι ήταν αλλά ότι αποχώρησε με την έλευση του Μ. Χριστοφοράκου
- Κατηγόρησε τους Ανεξάρτητους Έλληνες για απίστευτη αθλιότητα και συκοφαντία
- Τη θέση του νομικού συμβούλου του Α. Σαμαρά την ανέλαβε μόλις χτες
-Τι απαντάει σήμερα με επιστολή του ο κ.Καρακώστας. «Τα περί αθλιότητος επιστρέφονται στον κ. Κεδίκογλου» είπε ο κ. Μαρκόπουλος

Oι Γερμανοί δίνουν αποζημιώσεις σε 80.000 επιπλέον Εβραίους!!!

Η κυβέρνηση της Γερμανίας αποφάσισε να πληρώσει αποζημιώσεις αποκατάστασης σε 80.000 επιπλέον Εβραίους που διεκδικούσαν χρηματικές αποζημιώσεις.
Η συμφωνία, υπεγράφη μεταξύ των γερμανικών αρχών και των εκπροσώπων της αμερικανικής οργάνωσης «Claims Conference». Το συνολικό ποσό των γερμανικών αποζημιώσεων θα φτάσει τα 300 εκατ. δολάρια.
Τα χρήματα αυτά θα διανεμηθούν στα θύματα των Ναζί στην πρώην Σοβιετική Ένωση, που δεν είχαν την ευκαιρία και δεν επιλέχθηκαν να λάβουν συντάξεις ή χρήματα από το γερμανικό ταμείο για τις αποζημιώσεις.

Παραδομένη στον καύσωνα η χώρα. Τους 41 βαθμούς θα αγγίξει η θερμοκρασία – Ανάσα από την επόμενη Τρίτη

Παραδομένη στον καύσωνα η χώρα
Στο κόκκινο θα είναι και σήμερα ο υδράργυρος σε όλη τη χώρα με την κατάσταση κυρίως στα μεγάλα αστικά κέντρα να είναι ανυπόφορη.
Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει σε ολόκληρη τη χώρα με συνέχιση των πολύ υψηλών θερμοκρασιών και μεμονωμένες βροχές ή καταιγίδες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ανατολικής Μακεδονίας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 22 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, από 21 έως 39 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 23 έως 35 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, αλλά στο Ανατολικό Αιγαίο η μέγιστη θα φτάσει τους 37 βαθμούς.

Βούλγαρους αστυνομικούς θέλει στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης!!!


Βούλγαρους αστυνομικούς θέλει στη Θεσσαλονίκη ο Μπουτάρης!

Κι όμως ισχύει...
Ζητάει να γίνουν μικτά κλιμάκια ελέγχων με Έλληνες και Βούλγαρους αστυνομικούς που θα αστυνομεύουν τους κάδους ανακύκλωσης, γιατί όπως υποστηρίζει, σπείρες Βουλγάρων κλέβουν τα ανακυκλώσιμα υλικά και τα πωλούν για σκραπ.
Μάλιστα, όλο αυτό το ευφάνταστο σενάριο έχει γίνει δίχως να περιέλθει τίποτα επισήμως σε γνώση της ΕΛ.ΑΣ...Πάντως, πέρα από το πρόβλημα των κλοπών σε ανακυκλώσιμα υλικά, έχουν λυθεί άλλα ζητήματα στην Θεσσαλονίκη όπως η εγκληματικότητα και δεν το γνωρίζαμε;

Αυτοκτόνησε 28χρονος Γάλλος στο κέντρο της Αθήνας

Αυτοκτόνησε 28χρονος Γάλλος στο κέντρο της Αθήνας
Τέλος στη ζωή του αποφάσισε να βάλει ένας 28χρονος Γάλλος πηδώντας από την ταράτσα πολυκατοικίας στην περιοχή των Αμπελοκήπων.
Ο νεαρός βρισκόταν νωρίτερα στην Παιανία όπου παρουσίασε περίεργη συμπεριφορά χτυπώντας κουδούνια και φωνάζοντας στους δρόμους.
Οι κάτοικοι ειδοποίησαν την αστυνομία η οποία συνέλαβε τον 28χρονο, ενώ παράλληλα ειδοποίησε και τη Γαλλική πρεσβεία προκειμένου να μιλήσει με τον νεαρό Γάλλο μήπως χρειάζεται κάποια βοήθεια.

Για πολιτική «ό,τι προαιρείσθε» κατηγορεί ο Τσίπρας την κυβέρνηση

Μιλώντας στη ΝΕΤ, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά τις εκλογές του Ιουνίου, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «η Ελλάδα γονατίζει και το δόγμα των ελληνικών κυβερνήσεων απέναντι στην Ευρώπη είναι ό,τι προαιρείσθε».

Σχετικά με την πρόσφατη σύνοδο κορυφής, υποστήριξε ότι υπήρχαν περιθώρια διαπραγμάτευσης που δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ, σημειώνοντας πως η Ελλάδα έχασε την ευκαιρία να ακολουθήσει την Ισπανία και την Ιταλία σε ό,τι αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Δεν υπονομεύω τον υπουργό Οικονομικών και την κυβέρνηση, λέει ο Βενιζέλος

"Επέμεινα και επιμένω στην ανάγκη να συγκροτηθεί και να λειτουργήσει το ταχύτερο η Εθνική Ομάδα Διαπραγμάτευσης. Γι’ αυτό το λόγο, είχα ζητήσει συνάντηση των τριών Αρχηγών με τον Υπουργό Οικονομικών, πριν αυτός μεταβεί στις Βρυξέλλες και, πάντως, αμέσως μετά την επιστροφή του", τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος σε δήλωση που εξέδωσε πριν λίγο.

"Αν κάποιοι θεωρούν ότι αυτή η θέση «υπονομεύει» τον Υπουργό Οικονομικών και την Κυβέρνηση συνολικά, φοβούμαι ότι δεν αντιλαμβάνονται την ελληνική πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, ούτε το πώς διαμορφώνονται την περίοδο αυτή οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί", επισημαίνει ο κ. Βενιζέλος

Προβληματισμός στην κυβέρνηση απ'τις αμφισβητήσεις Βενιζέλου

Με δύο κινήσεις, δηλαδή το αίτημα για σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση συνεργασίας και την δήλωση της Φώφης Γεννηματά ότι η γραμμή του ΠΑΣΟΚ πρέπει να αποτελέσει την επίσημη διαπραγματευτική στρατηγική της χώρας, ο Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε σαφείς αποστάσεις από τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Eurogroup.

Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης την Δευτέρα στις Βρυξέλλες ο κ. Στουρνάρας -ούτε λίγο ούτε πολύ- κινήθηκε εκτός της προγραμματικής συμφωνίας στην οποία είχαν καταλήξει οι κύριοι Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης αφού δεν ζήτησε να διασυνδεθεί η λήψη μέτρων με το αίτημα για επιμήκυνση της περιόδου δημοσιονομικής προσαρμογής.

Βάζουν «ρήτρα δραχμής»



«Ο Ευρωπαίος Επίτροπος κ. Όλι Ρεν, αναγνωρίζει αλλά και θεωρεί θεμιτό ότι τα δάνεια που δίνει η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) πρέπει να καλύπτουν την τράπεζα για το ενδεχόμενο αποχώρησης της Ελλάδας από το ευρώ και να δίνονται με βάση το βρετανικό δίκαιο!
Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Επιτρόπου κ. Ρεν που δόθηκε μετά από σχετικές ερωτήσεις του Ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή αλλά και του Ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Γ. Παπανικολάου.

Η ΔΑΚΕ στο πλευρό του Φωτόπουλου

Εναντίον των αποκρατικοποιήσεων τάσσεται η ΔΑΚΕ. Σε ανακοίνωση τους οι γαλάζιοι συνδικαλιστές κάνουν λόγο για υπουργούς «ινδιάνους» και προειδοποιούν την κυβέρνηση πως η κοινωνία θα εκραγεί.

«Προειδοποιούμε ότι εάν ξεχάσει την κοινωνία και τις προεκλογικές της δεσμεύσεις, η κοινωνία όχι μόνο θα εξεγερθεί, αλλά θα εκραγεί!!! Σε αυτούς δε τους Υπουργούς που παριστάνουν τους … ινδιάνους και θυσιάζουν στο βωμό της προσευχής ότι απέμεινε όρθιο, ικανοποιώντας και τις τελευταίες απαιτήσεις των τροϊκανών πιστεύοντας ότι έτσι θα εξευμενίσουν… το πνεύμα της Λαγκάρντ, της Μέρκελ, του Σόϊμπλε και του Ρέσλερ που δεν έχουν διάθεση να επαναδιαπραγματευτούν, τους καλούμε να σταματήσουν να συμπεριφέρονται ως ιθαγενείς και να σταθούν ως ισότιμα μέλη στην Ε.Ε. ικανοποιώντας τη νωπή λαϊκή εντολή» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της ΔΑΚΕ.

Σύσκεψη στο Μαξίμου για μέτρα 3 δισ. ευρώ

Κρίσιμη σύσκεψη του πρωθυπουργού και των δύο πολιτικών αρχηγών που μετέχουν στην κυβέρνηση θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου για τον καθορισμό μέτρων ύψους 3 δισ. ευρώ.

Ο υπουργός Οικονομικών που θα συμμετέχει στη σύσκεψη επέστρεψε αργά χθες στην Αθήνα. Η συζήτηση για τα μέτρα άνοιξε επίσημα κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup, όπου ο Γιάννης Στουρνάρας δέχθηκε τις πιέσεις των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. Οι δανειστές ζητούν επίμονα την υλοποίηση των μέτρων για το 2012 προκειμένου το πρόγραμμα να τεθεί και πάλι σε τροχιά και η Ελλάδα να πλησιάσει τον στόχο μείωσης του ελλείμματος στα 14,8 δισ. ευρώ για φέτος.

Αρνητική εικόνα παρουσιάζει το Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Την πρώτη αρνητική εικόνα εντός της εβδομάδας, παρουσιάζει την Τετάρτη το κυπριακό Χρηματιστήριο.

Στις 13:02, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 130,16 μονάδες, σημειώνοντας πτώση σε ποσοστό 1,07%, ενώ ο Δείκτης των είκοσι επίλεκτων εταιρειών (FTSE/CySE 20) τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 49,35 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 1,18%.

Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών περιοριζόταν στις 177.464 ευρώ.

Προς τις 600 μονάδες ο ΓΔ του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Προς τις 600 μονάδες υποχωρεί την Τετάρτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με «φόντο» τις πτωτικές τάσεις στην Ευρώπη και εν αναμονή της συνάντησης του υπουργού Οικονομικών με τους πολιτικούς αρχηγούς, η οποία είναι προγραμματισμένη για τπο απόγευμα.

Ο δείκτης των τραπεζών καταγράφει απώλειες έως και 3,93%, ενώ στη σύνθεσή του τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι τίτλοι των ΤΤ, Eurobank και Τρ. Πειραιώς. Η ΕΤΕ διαπραγματεύεται στα 1,22 ευρώ με απώλειες 2,40%, ενώ θετικό πρόσημο διατηρούν οι μετοχές των Cyprus Popular Bank και Attica Bank.

Στον FTSE20, πέραν της Cyprus Popular Bank και της αμετάβλητης Jumbo, το σύνολο των τίτλων καταγράφει απώλειες. Οι μεγαλύτερες πιέσεις εντοπίζονται στον τίτλο της ΔΕΗ που υποχωρεί έως και 7,54% ενώ, πέραν των τραπεζικών τίτλων, ο ΟΠΑΠ καταγράφει απώλειες άνω του 3% και ακολουθούν οι Motor Oil, Βιοχάλκο, Ελλάκτωρ, Μυτιληναίος, ΜΕΤΚΑ και ΟΤΕ με απώλειες μεταξύ 2,85% και 2,22%.