Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΑΧΛΑΔΙΩΤΗ:Η ΚΥΡΑ ΤΗΣ ΡΩ - Η ΕΝΣΑΡΚΩΣΗ ΤΗΣ ΑΠΛΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑΣ(ΒΙΝΤΕΟ)

«Τα ξερονήσια του Καστελόριζου και της Ρω τα αγαπώ. Έμεινα μόνη μου το 1943 στο Καστελόριζο με την τυφλή μου μάνα, όταν έφευγαν όλοι οι κάτοικοι του νησιού στη Μέση Ανατολή και στην Κύπρο». Τα λόγια αυτά ανήκουν στην μεγάλη Κυρά του Αιγαίου. Στην Κυρά της Ρω όπως είναι γνωστή η Δέσποινα Αχλαδιώτη.
«Με την ελληνική σημαία υψωμένη και την αγάπη για την Ελλάδα βαθιά ριζωμένη μέσα μου πέρασα όλες τις κακουχίες. Βέβαια η ζωή στη Ρω δεν είναι και τόσο ευχάριστη, αλλά νιώθεις πιο πολύ την Ελλάδα χαμένος όπως είσαι στο πέλαγος, λίγες εκατοντάδες μέτρα από τις Τούρκικες ακτές. Την ελληνική σημαία, θέλω να μου τη βάλουν στον τάφο μου».

Η Μάχη του Βαλτετσίου

Από τις σημαντικότερες μάχες της Ελληνικής Επανάστασης, που άνοιξε τον δρόμο για την άλωση της Τριπολιτσάς (σημερινής Τρίπολης) στις 23 Σεπτεμβρίου 1821. Διεξήχθη στις 12 και 13 Μαΐου του 1821 γύρω από το ορεινό χωριό Βαλτέτσι της Μαντινείας (12 χιλιόμετρα δυτικά της Τριπολιτσάς) και στέφθηκε από τη νίκη των ελληνικών όπλων.
Μετά τη μάχη του Λεβιδίου (14 Απριλίου 1821) και την ήττα των Τούρκων, δημιουργήθηκαν ελληνικά στρατόπεδα στο Βαλτέτσι, το Χρυσοβίτσι και την Πιάνα, με πρωτοβουλία του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, για τον συντονισμό των πολεμικών επιχειρήσεων που απέβλεπαν στην άλωση της Τριπολιτσάς, του σημαντικότερου οθωμανικού στρατιωτικού και διοικητικού κέντρου της Πελοποννήσου. Ήταν εξαρχής το στρατηγικό σχέδιο του «Γέρου του Μωριά», που κατόρθωσε, με δυσκολία είναι αλήθεια, να το επιβάλει και στους λοιπούς οπλαρχηγούς.

Συγκλονιστικά ντοκουμέντα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου: Το κρυπτογραφημένο μήνυμα που εστάλη και η έντρομη απάντηση πιλότου μοιραίας πτήσης - ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΗΣΗ 93 ΤΗΣ UNITED(Βίντεο)

 Φωτογραφία: Facebook
Συγκλονιστικές, άγνωστες μέχρι σήμερα, λεπτομέρειες αποκαλύπτει για την πτήση 93 της United, ένα βιβλίο που αναφέρεται στις πολύκροτες τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, το 2001, στις ΗΠΑ.

Πρόκειται για το βιβλίο του Μίτσελ Ζούκοφ, «Η ιστορία της 11ης Σεπτεμβρίου», το οποίο κυκλοφορεί 18 χρόνια μετά τα «μαύρα» γεγονότα του 2001.

Στο βιβλίο περιέχονται άγνωστες μαρτυρίες που ρίχνουν φως στα όσα συνέβησαν τα τελευταία, μοιραία λεπτά στην πτήση 93 της United, η οποία -με ηρωική παρέμβαση των επιβατών- κατέπεσε στο έδαφος, προτού φτάσει στον στόχο της, στο Λευκό Οίκο ή το Καπιτώλιο.

Εικόνες από το μέλλον: Ελληνοτουρκικός πόλεμος στον Εβρο σε βιντεοπαιχνίδι!(Βίντεο)

Μια ελληνοτουρκική «θερμή» σύρραξη μοιάζει πλέον τόσο κοντά και τόσο πιθανή που ακόμα και οι εταιρείες βιντεοπαιχνιδιών, δημιουργούν σειρές όπου αναπαρίσταται με εντυπωσιακή ακρίβεια ένας πόλεμος μεταξύ των δύο χωρών.

Δείτε κάποιες σκηνές από το Arma 3, όπου απεικονίζεται μια τουρκική εισβολή και η αντίδραση των ελληνικών τεθωρακισμένων Ταξιαρχιών στο πεδίο επιχειρήσεων του Εβρου.

Στο πλευρό της ΚΔ ο Επίτροπος Χαν και η Φ. Μογκερίνι

Συμμερίζεται τη βαθιά ανησυχία για τους γεωτρητικούς σχεδιασμούς της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για τη διεύρυνση και την πολιτική γειτονίας, Γιοχάνες Χαν.

Ο κ. Χαν είχε σήμερα στις Βρυξέλλες κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Χριστοδουλίδη, στο περιθώριο του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ).
Ο Επίτροπος Χαν ανέφερε πως «είχαμε μια καλή συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου, Νίκο Χριστοδουλίδη. Συμμερίζομαι τη βαθιά του ανησυχία σε σχέση με τα σχέδια γεωτρήσεων της Τουρκίας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου».

Τουρκικές παραβιάσεις: Στη σέντρα βγάζουν την Άγκυρα Ελλάδα και Κύπρος στην ΕΕ

Οι τουρκικές παραβιάσεις βρίσκονται στο επίκεντρο για άλλη μια φορά από Ελλάδα και Κύπρο στην προσπάθειά τους να διεθνοποιήσουν το ζήτημα αυτή τη φορά μέσω Βρυξελλών.
To ζήτημα των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ, έθεσαν Κύπρος και Ελλάδα στο σημερινό συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στις Βρυξέλλες. Όπως ανέφερε σε δήλωσή του προς τον Τύπο μετά το πέρας της συνεδρίασης, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, επί του ζητήματος τοποθετήθηκε αναλυτικά ο Κύπριος ομόλογός του, Νίκος Χριστοδουλίδης, ενώ Ελλάδα και άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Γαλλία, υποστήριξαν την κυπριακή θέση.

Τουρκικά F-16 πέταξαν πάνω από Οινούσσες και Χίο - Οι παραβιάσεις πραγματοποιήθηκαν σε διάστημα τεσσάρων λεπτών

Νέες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τη Δευτέρα το απόγευμα τουρκικά F-16, τα οποία πέταξαν πάνω από τις Οινούσσες και τη Χίο.

Ειδικότερα, στις 15:55 τη Δευτέρα δύο τουρκικά F-16 που εισήλθαν στο FIR Αθηνών πραγματοποίησαν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσσες σε ύψος 27.000 ποδών.

Στη συνέχεια, γύρω στις 15:59 ένα ακόμη τουρκικό F-16 πραγματοποίησε υπέρπτηση πάνω

ΦΠΑ: Τα προϊόντα που πηγαίνουν στο 13%, ποια μένουν στο 24% - Από την ερχόμενη Δευτέρα τίθεται σε ισχύ ο μειωμένος φορολογικός συντελεστής

Από την ερχόμενη Δευτέρα (20 Μαΐου) τίθεται σε ισχύ η μετάταξη τροφίμων και υπηρεσιών εστίασης από τον κανονικό συντελεστή ΦΠΑ 24% στον μειωμένο συντελεστή 13% όπως προβλέπεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με την τροπολογία, μετατάσσονται σε χαμηλότερο συντελεστή Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (Φ.Π.Α.), διάφορα αγαθά και υπηρεσίες.
«Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, μετατάσσονται σε μειωμένο συντελεστή Φ.Π.Α. (13%) από είκοσι τέσσερα τοις εκατό (24%) που ισχύει σήμερα:
1) είδη λαδιών, παρασκευάσματα κρεάτων και ψαριών, κακάο, ζύμες, αλάτι, ξύδια κλπ.,