Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Άγριος καυγάς Ντινόπουλου - Χατζηνικολάου(Βίντεο)

Άγριος καυγάς με υψηλούς τόνους σημειώθηκε σήμερα το πρωί στον ραδιοφωνικό «αέρα» μεταξύ του δημοσιογράφου Νίκου Χατζηνικολάου και του Αργύρη Ντινόπουλου.
Όλα άρχισαν όταν ο κ. Ντινόπουλος σχολίασε το δημοσίευμα της Real News σχετικά με την εμπλοκή των κ. Βουλγαράκη, Μεϊμαράκη και Λιάπη σε υπόθεση «παράνομης αγοραπωλησίας ακινήτων».

Πάτρα: 20.000 διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους

14.09: "Η κυβέρνηση θα πέσει πριν πάρει τα νέα μέτρα. Οι σημερινές διαδηλώσεις είναι σημάδι αφύπνισης της κοινωνίας", έλεγαν έξω από το Εργατικό Κέντρο εκπρόσωποι συνδικαλιστικών οργανώσεων.
12.13: Αθροιστικά οι δυο πορείες (Εργατικού Κέντρου και ΠΑΜΕ) είχαν πάνω από 20.000 διαδηλωτές, σύμφωνα με δημοσιογραφικές και συνδικαλιστικές εκτιμήσεις.
12.11: Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ και ισχυρή αστυνομική δύναμη "επέβλεπαν" διακριτικά τις δυο πορείες. Έως ώρας όλα έχουν κυλήσει ομαλά. Το μήνυμα προς την κυβέρνηση ηχηρότατο.

Eπεισόδιο στο Φαρμακονήσι με σύγκρουση σκαφών τουρκικής και ελληνικής Ακτοφυλακής

Επεισόδιο είχαμε τα ξημερώματα στο Φαρμακονήσι μεταξύ σκαφών της ελληνικής και της τουρκικής ακτοφυλακής.

Περί τις 03.00 τα ξημερώματα ένα σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής ζήτησε από σλοβενικό σκάφος της FRONTEX που περιπολούσε ανατολικά του Φαρμακονησίου εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων,"να απομακρυνθεί γιατί βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα".

Απορρίφθηκε το δικαίωμα των Ευρωπαίων να γνωρίζουν ποια μεταλλαγμένα προϊόντα τρώνε!!!

Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου απέρριψε την υποχρεωτική σήμανση τροφίμων που προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές.

Αν και η σχετική τροπολογία κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων του Ευρωκοινοβουλίου, λόγω της καταψήφισης από την πλειοψηφία τωνσυντηρητικών, δεν συγκέντρωσε την ενισχυμένη πλειοψηφία που απαιτούταν για την έγκρισή της. Η ίδια πλειοψηφία απέρριψε τροπολογία για την διεξαγωγή ανεξάρτητων μελετών για την επίπτωση των μεταλλαγμένων και άλλων “νέων τροφών” στην ανθρώπινη υγεία.

Σύσκεψη κορυφής στο Βερολίνο

Το μέλλον της ευρωζώνης και κυρίως το μέλλον της Ελλάδας σε αυτήν είναι το βασικό θέμα του 48ωρου υψηλών επαφών που άρχισε σήμερα στο Βερολίνο.

Η Άγκελα Μέρκελ συναντήθηκε ήδη με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ενώ οι δυο τους ήταν οι κεντρικοί ομιλητές στο Συνέδριο του Συνδέσμου Γερμανικών Βιομηχανιών. Εκεί, ο κ. Ντράγκι εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της ευρωζώνης, ενώ δικαιολόγησε απόλυτα τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΚΤ για απεριόριστη αγορά ομολόγων των υπερχρεωμένων χωρών, λέγοντας ότι έπρεπε κάπως να αντιμετωπιστούν «οι ανυπόστατοι φόβοι για την ευρωζώνη». Πέταξε δε το μπαλάκι της ευθύνης στις κυβερνήσεις των κρατών-μελών της ευρωζώνης για την καθιέρωση της ευρωπαϊκής τραπεζικής εποπτείας.

Απώλειες σημειώνει το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Λευκωσία: Απώλειες σημειώνει την Τετάρτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, δεχόμενο πιέσεις από τις τραπεζικές μετοχές.

Ο Γενικός Δείκτης, στις 13:01, βρισκόταν στις 107,73 μονάδες, παρουσιάζοντας ζημιές σε ποσοστό 1,02%, ενώ πτώση σε ποσοστό 0,79%, παρουσιάζει ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος τυγχάνει διαπραγμάτευσης στις 42,72 μονάδες.

Η αξία των συναλλαγών διαμορφώνεται στις 157.774,00 ευρώ.

Ήπιες διακυμάνσεις και στάση αναμονής στο ταμπλό του Χ.Α.

Χωρίς να διαφοροποιείται το συναλλακτικό μοτίβο των προηγούμενων ημερών, ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο της Αθήνας κινείται την Τετάρτη με εναλλαγές προσήμου και με «συγκρατημένο» τζίρο.

Στην «κορυφή» των κερδών του FTSE20 βρίσκεται ο τίτλος του ΟΠΑΠ με κέρδη άνω του 5%, και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των Eurobank, MIG, Βιοχάλκο και ΔΕΗ. Στον αντίποδα, τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχονται οι μετοχές των Cyprus PB, Τρ. Κύπρου και Jumbo.

ΔΕΙΤΕ: Εικόνες ντροπής από τους βο(υ)λευτές... (ΦΩΤΟ)

Οι βο(υ)λευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων, μηδενός εξαιρουμένου, δείχνουν πόσο σέβονται το κοινοβούλιό μας. Δείτε ποιους ψηφίσατε....

Εικόνα ντροπής παρουσίασε το ελληνικό κοινοβούλιο σήμερα κατά την διάρκεια συζήτησης επί των επίκαιρων ερωτήσεων.

Ένας υπουργός, ο Λυκουρέντζος μόνος του και το απόλυτο χάος! Όπως επισημαίνει το parapolitika, χαρακτηριστική η εικόνα του Ανδρέα Ψυχάρη, που εντελώς μόνος δεν έχει με ποιον να μιλήσει και ασχολείται με το κινητό του...

Η γκάφα που αναστάτωσε την Ευρώπη και ενθουσίασε το ΑΚΕΛ

Είναι μία από τις περιπτώσεις που δημοσιογραφική γκάφα δημιουργεί πραγματικό μπάχαλο. Είναι όμως και μία από τις περιπτώσεις που η πολιτική ελαφρότητα κάνει το δημοσιογραφικό λάθος να φαντάζει παιδική αφέλεια. Η ιστορία με τις περίφημες δηλώσεις του Φινλανδού υπουργού Εξωτερικών Έρκι Τουομιόγια ξεκίνησε με συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Daily Telegraph» η οποία δημοσιεύτηκε στις 16 του περασμένου Αυγούστου. Ο κ. Τουομιόγια είχε αναφερθεί στην κρίση του ευρώ και μεταξύ άλλων είχε πει ότι η χώρα του έχει έτοιμα σενάρια σε περίπτωση που το ευρώ καταρρεύσει.

Πανελλαδική απεργία: Λεπτό προς λεπτό οι κινητοποιήσεις Συγκεντρώσεις και πορείες στο κέντρο της Αθήνας και σε όλη την Ελλάδα

Πανελλαδική απεργία: Λεπτό προς λεπτό οι κινητοποιήσεις

Έκλεισε ο Εθνικός Κήπος, στη Βουλή ο φράχτης
Οι δρόμοι είναι πλέον κλειστοί στο κέντρο της Αθήνας. Η πορεία του ΠΑΜΕ έχει ήδη φτάσει στο Σύνταγμα. Σε εξέλιξη είναι η συγκέντρωση στον Πεδίον του Άρεως (ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ).
12.000 με 13.000 εκτιμά η αστυνομία τους διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. 2.000 με 2.500 τα μέλη ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ.
 Στο Πεδίο του Άρεως βρέθηκε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, που από εκεί έφυγε και πήγε προς το Μουσείο, όπου έχουν συγκεντρωθεί οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ.

Καρατζαφέρης:«Υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα»

Ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. μιλώντας στον realfm 97,8 και τον Νίκο Χατζηνικολάου ανέφερε σχολιάζοντας την πρωτοσέλιδη αποκάλυψη της Realnews: «Πιστέψτε με ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν είναι το πλέον ηχηρό όνομα που είναι ανακατεμένο σε αυτή την υπόθεση. Υπάρχουν φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία θα δημιουργήσουν ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη από την εκπληκτικά μεγάλη έκπληξη που δοκίμασε ο ελληνικός λαός την Κυριακή από τη Realnews». 

Και πρόσθεσε ο κ. Καρατζαφέρης: «Νομίζω οι φωτογραφίες υπάρχουν και αν αποφασίσει ο κυρίαρχος παίκτης αυτού του παιχνιδιού να τις δώσει θα γελάσει...

"Το PKK θα χτυπήσει πόλεις της Τουρκίας"

Με τον τίτλο « Το ΡΚΚ τον χειμώνα θα χτυπήσει τις πόλεις» η τουρκική εφημερίδα Τaraf αποδίδει το νόημα των δηλώσεων του γνωστού Τούρκου δημοσιογράφου Μεχμέτ Αλί Μπιράντ στην συνεργάτιδα της εφημερίδας Νεσέ Ντουζέλ .
Ο κ. Μπιράντ είπε συγκεκριμένα : « Οι επιθέσεις του ΡΚΚ δεν θα λήξουν όπως άλλοτε, τον χειμώνα . Το ΡΚΚ θα έρθει στις πόλεις μέχρι να λιώσουν τα χιόνια . Υπάρχουν πολλοί στόχοι που θα χτυπήσει. Τα εμπορικά κέντρα , οι αγορές , οι πολυκατοικίες κτλ. Το ΡΚΚ με την νέα του στρατηγική θα ενοχλήσει την Τουρκία και τον χειμώνα. Ο Οτζαλάν δεν θέλησε τον επαναστατικό λαϊκό πόλεμο.

Καταργούν τα ελληνικά βιβλία στα σχολεία της Ομογένειας

Καταργούν τα ελληνικά βιβλία στα σχολεία της Ομογένειας
Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι Έλληνες του εξωτερικού για να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του κράτους να καταργήσει τα αμιγώς ελληνικά σχολεία της ομογένειας.
Η απόφαση του ελληνικού κράτους να κλείσει τα σχολεία της ομογένειας από το επόμενο καλοκαίρι έχει προκαλέσει πανικό στους Έλληνες της διασποράς.
Ο κίνδυνος να χάσουν εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνόπουλα την επαφή με την πατρογονική τους γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό έχει κινητοποιήσει τις ομογενειακές κοινότητες. Ανθρωποι που εργάζονται για την προώθηση της Ελλάδας στο εξωτερικό, εναντιώνονται στις αποφάσεις του ελληνικού κράτους.

Ήταν μια prova generale…

Από το kostasxan
 
Και ξαφνικά, το κέντρο της Ελληνικής πρωτεύουσας παραλίγο να γίνει το κέντρο της Ελληνικής Ισλαμικής Άνοιξης και ο χειμώνας της Ελληνικής Δημοκρατίας (όσο έχει απομείνει από αυτήν, μετά τις χειρουργικές επεμβάσεις εγχωρίων και ξένων…). Μία συγκέντρωση κατά της γνωστής ταινίας που αφορά τον Μωάμεθ, εξ ολοκλήρου αδικαιολόγητη αφού στη χώρα μας ούτε προβλήθηκε αυτή η ταινία αλλά ούτε υπήρξε οποιαδήποτε είδους σχέση Έλληνα με αυτήν, οι ισλαμιστές λαθρομετανάστες αποφάσισαν να μεταβάλουν την Αθήνα σε… Καμπούλ και διαδήλωσαν υπέρ των Μωάμεθ σπάζοντας και καταστρέφοντας περιουσίες Ελλήνων πολιτών.

Οι αυτονομιστικές τάσεις στο σώμα της Ευρώπης


Επιβεβαιώθηκε πλήρως η παντελής έλλειψη αλληλεγγύης που θα έπρεπε να διακρίνει τις χώρες της Ε.Ε. καθώς όχι μόνον η κάθε μια εργάζεται για τον εαυτό της, αλλά οι ισχυρές κάνουν ό,τι μπορούν για να «ξεζουμίσουν» τις αδύναμες

Του  Μακεδών από το kostasxan


Όταν πρωτογράψαμε σχετικό άρθρο μ’ αυτό το θέμα, πριν από δύο χρόνια, υπήρξαν φίλοι που θεώρησαν ότι πρόκειται για απαισιόδοξες προβλέψεις, την ώρα που δημόσια γίνονταν συζητήσεις προς επιτάχυνση των προσπαθειών για πολιτική ένωση της Ευρώπης.

Ξεπουλάνε και την ιστορία;

Μια νέα διάσταση για την επιχειρούμενη πώληση των ΕΛΤΑ: Τι θα γίνει με το ταχυδρομικό μουσείο που περιλαμβάνει γραμματόσημα πραγματικούς θησαυρούς;
Μυθικής αξίας είναι το Μουσείο Γραμματοσήμων που έχουν τα ΕΛΤΑ
Θα είναι μέγα σκάνδαλο, εθνικό έγκλημα, αν συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο πώλησης των Ελληνικών Ταχυδρομείων
Στο σφυρί, ως γνωστόν, έχει βγάλει η κυβέρνηση και τα ΕΛΤΑ. Και η τιμή τους για όποιον ενδιαφέρεται είναι κάποια... ψωροεκατομμύρια. Μόλις 55.000.000 ευρώ. Όταν το 2007 η αξία τους υπολογιζόταν σε 240.000.000 ευρώ.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ RUSSIA TODAY (Βίντεο)

Το καθεστώς της Κλίντον χρηματοδοτείται από τρομοκρατικές οργανώσεις για να χτυπήσει την …τρομοκρατία! Στα χνάρια της Τανσού Τσιλέρ η άθλια φόνισσα.
Να που πηγαίνει το χρήμα του δουλεμπορίου και της πρέζας του Αφγανιστάν…

ΑΟΖ ενάντια στον ραγιαδισμό

Του Ν.Λυγερού

Η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη είναι βέβαια μια οικονομική έννοια, αλλά όπως έχει ένα στρατηγικό υπόβαθρο, αποτελεί και μια αντεπίθεση στον ραγιαδισμό και αυτό σε πολλαπλό επίπεδο. Υπάρχουν άτομα στην πατρίδα μας που έχουν τόσα προσωπικά συμφέροντα τοπικά, που αδιαφορούν παντελώς αν η Ελλάδα θα αποκτήσει ΑΟΖ. Υπάρχουν άλλα που θέλουν να μην έχει για να συνεχίσουν τις κομπίνες. Και υπάρχουν άλλα που ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος επιλέγουν τη θέση τους. Σε αυτήν την κατηγορία ανήκουν και αυτοί που ενώ γίνονται προσπάθειες ουσιαστικές για να θεσπιστεί η ελληνική ΑΟΖ προσπαθούν να μας πουν ότι δεν γίνεται τίποτα.

Πρόεδρος Αργεντινής προς ΔΝΤ: «Η χώρα μου είναι κυρίαρχο έθνος!»

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ, απάντησε σε μια προειδοποίηση του ΔΝΤ λέγοντας ότι η Αργεντινή δεν θα καμφθεί από καμία απειλή, σε ομιλία της ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.
Η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε ότι το ταμείο θα βγάλει «κόκκινη κάρτα» στην Αργεντινή, αν η χώρα δεν αντιμετωπίσει τα προβλήματα των στατιστικών της στοιχείων που την θέτει ήδη στο στόχαστρο μιας διαδικασίας κυρώσεων από το Ταμείο.
«Η χώρα μου δεν είναι μια ποδοσφαιρική ομάδα, είναι ένα κυρίαρχο έθνος που παίρνει αποφάσεις με κυρίαρχο τρόπο και δεν θα αφήσει να υποβληθεί σε καμία πίεση, και ακόμη περισσότερο σε καμία απειλή», τόνισε η Κίρτσνερ.

Οι αρχαίοι Έλληνες στη χώρα των Ίνκας;

Το 1850 έφτασε στο Περού ο Ιταλός ερευνητής-περιηγητής Αντόνιο Ραϊμόντι. Για σαράντα ολόκληρα χρόνια έμεινε εκεί, ερευνώντας κάθε σπιθαμή της μακρινής και «περίεργης» -ιστορικά- αυτής χώρας και είναι οι δικές του περιηγήσεις και έρευνες πάνω στις οποίες βασίσθηκε ο φυσικομαθηματικός- ερευνητής συμπατριώτης του Ενρίκο Μάτιεβιτς, ώστε να φτάσει στο συμπέρασμα ότι οι ναυτικοί του Αιγαίου πολλές χιλιετίες προ του Κολόμβου έφτασαν στην Κεντρική και Νότιο Αμερική.
Ο Μάτιεβιτς βεβαίως πρωτίστως παρακινημένος από τους αρχαίους Έλληνες συγγραφείς, τόσο από τον Όμηρο όσο και από τον Απολλόδωρο έβλεπε ότι οι γνώσεις που περιγράφονταν στους στίχους της Οδύσσειας και των Αργοναυτικών, και είχαν να κάνουν με τόπους πολύ μακρινούς, πολύ πέρα αυτού της Μεσογείου, δεν μπορούσε παρά να πιστεύει ότι ένα υπερατλαντικό ταξίδι και η επίσκεψη στις μακρινές εκείνες χώρες της Νοτίου Αμερικής ήταν τα πιθανότερα σημεία αναφοράς των συγγραφέων των μεγάλων επών, «Οδύσσειας» και «Αργοναυτικών» αντίστοιχα.

Θέμα ωρών το deal για την Εμπορική

Σήμερα στο Παρίσι συνεδριάζει το διοικητικό συμβούλιο της Credit Agricole για να αποφασίσει σε ποιά από τις Εθνική, Alpha Bank και Eurobank θα καταλήξει η Εμπορική Τράπεζα.

Η προθεσμία για την ανακοίνωση από την Credit Agricole για το ποιά από τις τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες έχει κάνει την καλύτερη προσφορά για την Εμπορική λήγει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου.

Ξαφνική δήλωση στήριξης ΗΠΑ σε Ελλάδα και ... δίνουν δωρεάν τεράστιες ποσότητες όπλων!


Δεύτερο σημαδία εντός ολίγων ημερών ότι οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες - για διάφορους λόγους - να μην αποτρέψουν την εσωτερικη κατάρρευση στην Ελλάδα: Για πρώτη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση.
H υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον «εξέφρασε την κατανόηση των ΗΠΑ και την αναγνώριση των μεγάλων θυσιών του ελληνικού λαού, ο οποίος προχωρεί σε μεταρρυθμίσεις αναγκαίες για τη διατήρηση της Ελλάδας στην ευρωζώνη. Έχουμε δηλώσει πολύ σαφώς ότι μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα η επιτυχία της ευρωπαϊκής οικονομίας και της ευρωζώνης. Οι πρόσφατες προσπάθειες για μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα, αλλά και στην Ισπανία και την Ιταλία μας έστειλαν σημάδια που δείχνουν ότι υπάρχει μια πολύ σοβαρή αντιμετώπιση στην Ευρώπη της διαχείρισης του προβλήματος».

Η ισλαμική επιδημία έπληξε και την Ιορδανία - Η Αδελφότητα ζητά παραίτηση Abdullah!!!


Ισλαμική "αλλεργία" φέρνει η "Αραβική Άνοιξη" που τόσο λάτρεψαν οι δυτικοί και οι εγχώριοι πολιτικοί τους δορυφόροι και στο σταθερότερο - μέχρι σήμερα - φιλοδυτικό καθεστώς που γειτνιάζει με το Ισραήλ, το Βασίλειο της Ιορδανίας: Σαφέστατο προειδοποιητικό μήνυμα έστειλε η Μουσουλμανική Αδελφότητα στον Βασιλεία της Ιορδανίας Abdullah II ότι αν δεν προχωρήσει σε δομικές αλλαγές του πολιτεύματος, να απαρνηθεί το απόλυτο της εξουσίας του και ίσως να παραιτηθεί, θα αναλάβουν οι ίδιοι δράση που θα οδηγήσει στην εκθρόνισή του!

Ιδού η επιστολή- όνειδος που σταμάτησε την διάνοιξη της αντιαρματικής τάφρου!


Την πρωτοφανής εμπνεύσως και περίεργων σκοπιμοτήτων επιστολή του δημάρχου Σουφλίου Ευάγγελου Πουλιλιού με την οποία ζητούσε να ανασταλεί και να ματαιωθεί το τεράστιας εθνικής σημασίας έργο της αντιαρματικής τάφρου στο νομό Έβρου κατά μήκους του ποταμού που χωρίζει την Ελλάδα από την Τουρκία, φέρνει σήμερα στην δημοσιότητα το defencenet.gr.
Ένα  έγγραφο το οποίο καταδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο πώς τα τοπικά μικροσυμφέροντα τίθενται πάνω από τον ύψιστο σκοπό, αυτόν της άμυνας της χώρας.

23 χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη(Βίντεο)

Πέρασαν 23 χρόνια από την ημέρα που ο βουλευτής Ευρυτανίας της ΝΔ Παύλος Μπακογιάννης έπεφτε νεκρός από τα πυρά της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη, στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η δολοφονία του συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά.

Τραγική ειρωνεία; Την ημέρα που δολοφονήθηκε, εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την αγαπημένη του Ευρυτανία, που ο ίδιος είχε προωθήσει.

11 «όχι» στα μέτρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.

11 «όχι» στα μέτρα από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜ.ΑΡ.
Φόβοι ότι ο αριθμός τους θα αυξηθεί. Φοβούνται τους «σιωπηλούς» βουλευτές. Ποιοι είναι οι βουλευτές που κλίνουν προς το «ΟΧΙ». Η οριστικοποίηση του πακέτου των μέτρων, φέρνει πιο κοντά την ώρα της αλήθειας για τους βουλευτές και την κρίσιμη ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή.
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τις ενστάσεις που διατυπώνονται, δείχνει να είναι αρραγής και θα είναι έκπληξη να υπάρχουν 1-2 βουλευτές που θα καταψηφίσουν τα μέτρα.
Αντίθετα εκρηκτικό είναι το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό των άλλων δύο κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ, που κινδυνεύουν να μετρήσουν διψήφιο, συνολικά, αριθμό απωλειών στην ψηφοφορία για τα μέτρα.

Μπόλαρης, Δριβελέγκας και Κασσής ζητούν να παραιτηθεί ο Μεϊμαράκης

Την παραίτηση του Προέδρου της Βουλής ζητάνε οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Μπόλαρης, κ. Γιάννης Δριβελέγκας και κ. Μιχάλης Κασσής μιλώντας αποκλειστικά στο protothema.gr. Μετά το θέμα που έχει προκύψει με τον κ. Μειμαράκη, οι τρεις βουλευτές ευθέως θέτουν θέμα παραίτησης του Προέδρου της Βουλής.

Συγκεκριμένα ο κ. Κασσής δηλώνει ότι πρόκειται για ένα μείζον πολιτικό ζήτημα και ως εκ τούτου ο Πρόεδρος της Βουλής πρέπει να επιλέξει την παραίτηση από το αξίωμά του. Ο κ. Κασσής αναφέρει πως η υπόθεση δεν θα έχει γρήγορη έκβαση στην δικαιοσύνη, ώστε να παραμείνει ο κ. Μειμαράκης στη θέση του μέχρι τη διαλεύκανσή της. Τέλος επισημαίνει πως δεν μπορούν να εκχωρούνται οι αρμοδιότητές του στους Αντιπροέδρους.

Συμφώνησαν τα μέτρα Σαμαράς και Στουρνάρας

Αντιμέτωπη με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η διάσταση μεταξύ ΕΕ και ΔΝΤ γύρω από την κρίση χρέους της ευρωζώνης και την ελληνική περίπτωση βρίσκεται πλέον η κυβέρνηση.
Ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς δεν κρύβει ότι θέλει να κλείσει το πακέτο των μέτρων το συντομότερο δυνατόν και να πάρει το δρόμο της ψήφισης από την ελληνική Βουλή. Θεωρεί ότι ο χρόνος κυλάει σε βάρος της χώρας. Στο πλαίσιο αυτό θα επιδιώξει να υπάρξει συμφωνία των πολιτικών αρχηγών στην σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί κατά πάσα πιθανότητα την Πέμπτη το βράδυ.

«Εφιάλτης» για το Μαξίμου οι εικόνες της Μαδρίτης

«Αύρες»  νερού θα βρουν απέναντί τους σήμερα οι διαδηλωτές των κινητοποιήσεων κατά των μέτρων. Τρομάζουν την κυβέρνηση οι βίαιες ταραχές της Ισπανίας. Αλλεπάλληλες συσκέψεις στο Μαξίμου.

Το βαρύ πολιτικό κλίμα που έχει δημιουργηθεί έπειτα από τις αποκαλύψεις της Realnews και από τη σεναριολογία για τους πολιτικούς που ελέγχονται για παράνομο πλουτισμό, δυναμιτίζουν ακόμη περισσότερο την κατάσταση ενόψει της σημερινής μεγάλης κινητοποίησης των συνδικάτων κατά των μέτρων που ετοιμάζεται να ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Βίαια επεισόδια στη Μαδρίτη

Καζάνι που βράζει η Ισπανία με εκατοντάδες χιλιάδες Ισπανούς να βγαίνουν στους δρόμους κατά των μέτρων λιτότητας που ετοιμάζεται να ανακοινώσει την Πέμπτη η κυβέρνηση Ραχόι.

Χθες το βράδυ οι κεντρικοί δρόμοι γύρω από το ισπανικό κοινοβούλιο μετατράπηκαν σε πεδίο μάχης μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Τα επεισόδια ξεκίνησαν νωρίς το απόγευμα όταν ομάδα διαδηλωτών επιχείρησε να σπάσει τα σιδερένια κιγκλιδώματα και τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας με περίπου 1.300 αστυνομικούς των ειδικών δυνάμεων καταστολής και να περάσει μπροστά στο κοινοβούλιο.

Απεργιακό λουκέτο σε όλη τη χώρα

Νεκρώνει σήμερα η οικονομία με τους μικρομεσαίους και τους ελεύθερους επιχειρηματίες να πρωτοστατούν στην 24ωρη γενική πανελλαδική απεργία που έχουν κηρύξει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, αντιδρώντας στο νέο πακέτο μέτρων. Σύμφωνα με τους συνδικαλιστές, οι αντιδράσεις θα συνεχιστούν τόσο σε συλλογικό επίπεδο με νέα γενική απεργία στις αρχές Οκτωβρίου, όσο και ανά κλάδο. ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στις 11 το πρωί, στο Πεδίον του Άρεως, ενώ το ΠΑΜΕ στις 10.30 στην Ομόνοια.

"Δεύτερες σκέψεις" στην Wall Street για το νέο πρόγραμμα της Fed

Dow13.457,55-101,37 -0,75%  



  Nasdaq3.117,73-43,05 -1,36%  

Η Wall Street χθες
Με τον Nasdaq να κλείνει στο χειρότερο επίπεδο από τις 25 Ιουνίου και τον S&P 500 να διευρύνει το πτωτικό του σερί για τέταρτη ημέρα, το αμερικανικό χρηματιστήριο αντέδρασε στο σκεπτικισμό αξιωματούχου της Fed για την αποτελεσματικότητα του προγράμματος αγοράς ομολόγων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Κεντρική Τράπεζα.

Ο Charles Plosser, πρόεδρος της Federal Reserve της Φιλαδέλφεια, σε ομιλία του αμφισβήτησε την αποτελεσματικότητα των νέων μέτρων της Fed, προβλέποντας πως θα έχουν μικρό αντίκτυπο στην τόνωση της ανάπτυξης ενώ τόνισε ότι συνιστούν απειλή για την αξιοπιστία της Κεντρικής Τράπεζας.

Στην πρώτη του ομιλία από την τελευταία συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της Fed, ο Plosser αποκάλυψε πως ο ίδιος αντιτέθηκε στην απόφαση της FOMC να ξεκινήσει ένα αορίστου χρόνου πρόγραμμα αγοράς νέων τίτλων αξίας 40 δισ. δολαρίων. Με τα νοικοκυριά να αγωνίζονται ακόμη να ανακτήσουν τις αποταμιεύσεις τους, η τελευταία προσπάθεια της Fed να χαμηλώσει τα επιτόκια ακόμη περισσότερο είναι απίθανό να τονώσει την οικονομική ανάπτυξη ή την καταναλωτική δαπάνη, είπε. O αξιωματούχος πιστεύει πως η αργή ανάκαμψη στην αγορά εργασίας είναι αποτέλεσμα μακροπρόθεσμων προβλημάτων, τα οποία η δράση της Fed δεν μπορεί να λύσει.

"Ακόμη έχουμε ανάγκη για μια αποτελεσματική δημοσιονομική πολιτική", σχολίασε ο Phil Orlando, στρατηγικός αναλυτής μετοχών της Federated Investors, κάνοντας έμμεση αναφορά στα όρια της δράσης της Κεντρικής Τράπεζας ως προς την "επιδιόρθωση" της αμερικανικής οικονομίας.

AΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΑΝΔΡΙΑΝΤΑ ΤΟΥ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ

15Σε μια γειτονιά, με έντονη την παρουσία των Κωνσταντινουπολιτών, στην παραλία του Π. Φαλήρου, πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Δευτέρας, τα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του τελευταίου Αυτοκράτορα των Βυζαντινών, του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου.
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος με τον Μητροπολίτη Νέας Σμύρνης Συμεών τέλεσαν τον αγιασμό, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, της πνευματικής ζωής του τόπου, Φαληριωτών και συλλόγων από την Πόλη.

Ο Μαρμαρωμένος Βασιλιάς, φιλοτεχνημένος από τον μεγάλο μας γλύπτη Γιάννη Παππά, χρειάστηκε αρκετά χρόνια προτού στηθεί στον Φλοίσβο, καθώς ανατέθηκε στο δημιουργό από την Ακαδημία Αθηνών, στις αρχές του ’80. Το 1996 έγινε η χύτευση του αγάλματος κι έκτοτε πολλά σημεία προτάθηκαν για τη θέση του έργου.