Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θεσμική εκτροπή η αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής»

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η διακήρυξη των τριών συνεργαζόμενων κομμάτων στην κυβέρνηση, καθώς και η αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, θέση την οποία η βουλευτής Α' Αθήνας του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλουχαρακτήρισε «θεσμική εκτροπή».

Η κ. Κωνσταντοπούλου αναφέρεται στη διακήρυξη των «3», που έχει χαρακτηριστεί «οδικός χάρτης», και στην αναφορά για την αλλαγή του Κανονισμού της Βουλής, ώστε «να προσαρμοστεί η άσκηση του νομοθετικού έργου και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος στις νέες συνθήκες των κυβερνήσεων συνεργασίας», επισημαίνοντας ότι:

Έρχονται αλλαγές στην ΕΡΤ

Μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται  η κυβέρνηση να προχωρήσει σε αλλαγές στην διευθυντική πυραμίδα της ΕΡΤ τόσο στον ενημερωτικό τομέα όσο και στην διεύθυνση προγράμματος. Οι αλλαγές αυτές θα συνεχιστούν σε επίπεδο παρουσιαστών και στις διευθύνσεις του ραδιοφώνου αλλά και της ΕΤ3.

«Δεν έχουμε την δημόσια τηλεόραση που πρέπει» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαιώνοντας δείχνοντας το κλίμα που επικρατεί. Ουσιαστικά οι αλλαγές θα αρχίσουν στα τέλος του μήνα με την αντικατάσταση των μελών του ΔΣ η θητεία των οποίων λήγει στις 30 Ιουνίου.

Από τις ειδήσεις έμαθε ότι δεν θα είναι πρόεδρος της Βουλής ο Πολύδωρας

Απίστευτα ενοχλημένος είναι ο Βύρων Πολύδωρας που έγινε Πρόεδρος της Βουλής για 48 ώρες στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και τώρα κανείς δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει έστω ότι δεν θα είναι προτεινόμενος. Σε όλο το διάστημα της προεκλογικής περιόδου αλλά και αμέσως μετά τις εκλογές της προηγούμενης Κυριακής ο κ. Πολύδωρας λάμβανε διαβεβαιώσεις ότι δεν είχε λόγο να ανησυχεί πώς δεν θα είναι αυτός η πρόταση της ΝΔ για την ίδια θέση.
Ακόμα και το απόγευμα της Τετάρτης, κανείς από την ΝΔ δεν επικοινώνησε μαζί του για να τον ενημερώσει. Αποτέλεσμα ήταν να πληροφορηθεί την πρόταση της ΝΔ για τον Βαγγέλη Μειμαράκη από την τηλεόραση, όταν ο νεος κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου ανακοίνωνε τη συνθεση της κυβέρνησης.

Χρεοκοπημένοι σωτήρες....

Νέα διαβαθμισμένη έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία συντάχθηκε πριν από τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, χαρακτηρίζει αδύνατη την αποπληρωμή των υπέρογκων ποσών από τα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι τουλάχιστον δύο πιστωτικά ιδρύματα (η Αγροτική Τράπεζα και η Εθνική) βρίσκονται στο «κόκκινο όριο». Από τη νέα, διαβαθμισμένη, έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτουν άκρως ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία έχουν ήδη μπει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας. Κατ' αρχάς γίνεται μια χαρτογράφηση των κομματικών δανείων και των υπολειπόμενων οφειλών, η οποία έχει ως εξής:

Υπερήφανη απάντηση Ελληνίδας δημοσιογράφου σε Bild


«Το ποδόσφαιρο προήλθε από το αρχαιοελληνικό άθλημα "Επίσκυρο"»
Η 31χρονη Δέσποινα Δημότση είναι δημοσιογράφος από το Κρανίδι της Αργολίδας.
Το δημοσίευμα της Bild που σε έντονα ειρωνικό ύφος, σχολίαζε το αποψινό παιχνίδι των εθνικών ομάδων Ελλάδας και Γερμανίας, δεν την άφησε ασυγκίνητη. Έτσι αποφάσισε να συντάξει επιστολή και να απαντήσει στη...

... Γερμανική εφημερίδα σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

"Αγαπητή" Bild και "κορυφαίοι" συντάκτες,
"Έχετε αφιερώσει στη χώρα μου πάρα πολλά άρθρα, υβριστικά επί το πλείστον, διότι προφανώς δεν έχετε καμία άλλη γνώση να προβάλετε. Σας λυπάμαι, πάλι καλά που βγάζετε ένα μεροκάματο αναφερόμενοι (μόνο αρνητικά μπορείτε εφόσον έχετε έλλειψη βασικών γνώσεων) στην Ελλάδα.

Η απαραίτητη υποστήριξη

Του Ν. Λυγερού

Γνωρίζοντας το μέγεθος της ΑΟΖ των ακριτικών μας νησιών πρέπει να τα υποστηρίξουμε έμπρακτα με την παρουσία μας και βέβαια με την ενίσχυση της οικονομικής τους δραστηριότητας. Δεν αρκεί να μιλούμε για το σύμπλεγμα Καστελλόριζου και τη Γαύδο, πρέπει να αποδείξουμε και στις δύο περιπτώσεις ότι πρόκειται για εθνικά θέματα. Πέρυσι το πρώτο Master Class Τοποστρατηγικής έλαβε χώρα στη Μεγίστη και μάλιστα στο Σχολείο. Φέτος, το δεύτερο θα γίνει στη Γαύδο. Με αυτές τις επιλογές δείχνουμε, επί του πρακτέου, την αξία αυτών των νησιών για την ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Μέσω της τοποστρατηγικής, που αποτελεί το υπόβαθρο της έρευνάς μας σε συνδυασμό με τα διαγράμματα Voronoi και τη τριγωνοποίηση Delaunay, μπορούμε να αναδείξουμε το ρόλο της γεωστρατηγικής τοποθεσίας αυτών των νησιών και να επισημάνουμε την προτεραιότητα που τους αρμόζει, αν θέλουμε πραγματικά να βοηθήσουμε την πατρίδα μας.

Η εκστρατεία της ΑΟΖ

Του Ν. Λυγερού


Η εκστρατεία της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης είναι απαραίτητη και στο εξωτερικό. Οι επαφές που κάναμε με την Ινδία, την Γαλλία και την Κύπρο αποδεικνύουν ότι είναι απαραίτητη. Διότι κανείς στο εξωτερικό δεν είναι ενημερωμένος για τον εθνικό σχεδιασμό μας και όλες οι εκτιμήσεις για την κατάσταση της Ελλάδας γίνονται χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η θέσπιση της ΑΟΖ. Κατά συνέπεια, όλες αυτές οι εκτιμήσεις είναι απλά αρνητικές, διότι αντιλαμβάνονται ότι δεν πρόκειται να εισέλθουν στην πατρίδα μας ξένες επενδύσεις ικανές να ανατρέψουν την οικονομική κατάσταση. Είναι λοιπόν άκρως αναγκαίο να ενημερώσουμε γενικότερα τους ξένους ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αφεθεί σε αυτήν την κατάσταση και ότι αρχίσαμε τις μελέτες και τον σχεδιασμό της ΑΟΖ.

Παράλληλες διαδικασίες

Του Ν.Λυγερού

Τώρα που ο ελληνικός λαός γνωρίζει πλέον τη σημασία της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης για την πατρίδα μας, πρέπει να κάνουμε μια επαγγελματική ενημέρωση στις ξένες εταιρίες που έχουν τεχνογνωσία και τεχνολογία στον τομέα της έρευνας του φυσικού αερίου και των πετρελαίων για την αξία των οικοπέδων της ελληνικής ΑΟΖ. Διότι χωρίς αυτήν την ενημέρωση δεν θα έχουμε πολλές υποψηφιότητες μέσα στο χώρο της ελληνικής ΑΟΖ. Με άλλα λόγια, πρέπει να γίνουν παράλληλες διαδικασίες. Και την ώρα που ετοιμάζουμε τη θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ, θα πρέπει κυριολεκτικά να διαφημίζουμε επί του πρακτέου την αξία των περιοχών μας.

"Βρέχει"...Χάμερ μες στη νύχτα.Εντυπωσιακό Βίντεο

Βρέχει…Χάμερ μέσα στη νύχτα! Το βίντεο είναι μέσα από μεταγωγικό αεροσκάφος των αμερικανών το οποίο μεταφέρει οχήματα Χάμερ.

Τα Χάμερ με μεγάλη ταχύτητα “εκτοξεύονται” έξω από το αεροσκάφος,μέσα στη νύχτα.Κάποιος τα περιμένει στο έδαφος.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΒΙΝΤΕΟ

Ρωμαϊκά κοσμήματα βρέθηκαν σε αρχαίο ιαπωνικό τάφο

Μια συναρπαστική ανακάλυψη έκανε ομάδα αρχαιολόγων στην Ιαπωνία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Ερευνητικού Ινστιτούτου Αντικειμένων Πολιτιστικής Αξίας της χώρας, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν ρωμαϊκά κοσμήματα από γυαλί σε αρχαίο Ιαπωνικό τάφο.

Πρόκειται για γυάλινες χάντρες πολλαπλών επιστρώσεων που κατασκευάζονταν με μια ειδική τεχνική στη ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Κατά τη γνώμη των επιστημόνων το εύρημα αυτό αποτελεί ένδειξη της επιρροής της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας στην Ασία.

Η αποχώρηση της οικογένειας Παπανδρέου από την ελληνική πολιτική ζωή


Εγκαταλείπουν οι Παπανδρέου την Ελλάδα; Τελευταίες πληροφορίες από τις κινήσεις της οικογένειας, δείχνουν ότι η οικογένεια που κυριάρχησε πολιτικά στην Ελλάδα το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα και μέχρι το περασμένο φθινόπωρο, βρίσκεται σε φάση "ιστορικής υποχώρησης".
Πιο συγκεκριμένα ο μεν Γιώργος Παπανδρέου δηλώνει ότι "Έχει βρει μια ενδιαφέρουσα ενασχόληση στην Γαλλία και θα συνδυαζει τα καθήκοντα του στην Βουλή με τις υποχρεώσεις του εκεί" και ο Αντρίκος Παπανδρέουνα ζητεί νέα ετήσια άδεια από το Πανεπιστήμιο όπου εργάζεται (οι ίιδες πηγές αναφέρουν ότι δύσκολα θα εγκριθει η νέα άδεια γιατί μόλις πρόσφατα εξάντλησε μια αντίστοιχη) για να ταξιδέψει στο εξωτερικό.

Φανατικοί ισλαμιστές: «Όταν κόψεις τη ντομάτα εμφανίζεται ο σταυρός»

Η γνωστή για τις ακραίες της απόψεις ισλαμιστική ομάδα Σελεφί στην Αίγυπτο ισχυρίστηκε πως οι ντομάτες είναι χριστιανικές και το φάγωμα τους αμαρτία. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Now Lebanon, στην ιστοσελίδα της ομάδας αυτής στο Facebook δημοσιεύεται φωτογραφία ντομάτας, αναφέρεται πως είναι χριστιανική και ότι η μεγαλύτερη απόδειξη για αυτό είναι ο σταυρός που φαίνεται αν την κόψεις κάθετα.
 Σε σχόλιο κάτω από την φωτογραφία αναφέρεται πως ¨Το να τρώει κάποιος ντομάτες είναι αμαρτία, διότι είναι χριστιανικές. Στην θέση του Αλλάχ μπαίνει ο σταυρός, και εκφράζει ότι ο Θεός δεν είναι ένας αλλά τρείς.

Ποιες είναι οι 15 τράπεζες που υποβάθμισε η Moody’s

Όταν ένας διεθνής οίκος αξιολόγησης υποβιβάζει την ίδια μέρα 15 από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς του κόσμου, είναι σαφές ότι η κρίση έχει πολύ μέλλον ακόμη.
Η Moody’s προχώρησε σε υποβάθμιση από μία έως τρεις βαθμίδες για 15 από τις σημαντικότερες τράπεζες στον κόσμο, επισημαίνοντας τη σημαντική έκθεσή τους στην αστάθεια και τον κίνδυνο μεγάλων απωλειών εξαιτίας της ρευστότητας στις αγορές. Ας δούμε αναλυτικά ποια είναι η κάθε μία, για να συνειδητοποίησουμε το μέγεθος του προβλήματος:

Σε τεντωμένο σκοινί οι σχέσεις Τουρκίας - Συρίας Γκιούλ: Δεν είναι δυνατόν να καλύψουμε το γεγονός, θα γίνει ό,τι είναι αναγκαίο(Βίντεο)

Σε τεντωμένο σκοινί είναι οι σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, μετά την κατάρριψη ενός αεροσκάφους F4 της τουρκικής αεροπορίας, από τη συριακή αεράμυνα το απόγευμα της Παρασκευής.

Το πρωί του Σαββάτου, ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιούλ δήλωσε πως δεν είναι δυνατόν να αγνοήσει κανείς το γεγονός ότι η Συρία κατέρριψε ένα τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος και τόνισε πως ό,τι επιβάλλεται να γίνει μετά το επεισόδιο θα γίνει.

«Νηνεμία πριν από την καταιγίδα» θυμίζει το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ

Τη «νηνεμία πριν από την καταιγίδα» θυμίζει το κλίμα που επικρατεί τις τελευταίες ώρες στο ΠΑΣΟΚ. Στην πραγματικότητα, εξακολουθεί να... βράζει στο εσωτερικό του, μετά από τις τελευταίες επιλογές του Ευάγγελου Βενιζέλου ως προς τον τρόπο συμμετοχής του κόμματος στην κυβέρνηση, αλλά και τα ίδια τα πρόσωπα που επέλεξε, και φωτογραφίζονται από «συντρόφους» τους ως «κηπουροί» του.

Αντιστοίχως, κριτική ασκείται και για τον ρόλο που καλείται να παίξει τώρα το ΠΑΣΟΚ σε μία κυβέρνηση με σαφώς «γαλάζιο» χρώμα, τα νομοσχέδια του οποίου όμως θα καλούνται να ψηφίζουν και οι 33 «πράσινοι» βουλευτές.

Έπεσε στις ράγες του μετρό

Συναγερμός σήμανε στο δίκτυο του μετρό όταν ένας άνδρας πήδηξε από τις αποβάθρες στις ράγες , στην γραμμή Αιγάλεω-Δουκίσσης Πλακεντίας, στον σταθμό της Κατεχάκη .

Ο άνδρας ανασύρθηκε τραυματισμένος , ο σταθμός έχει εκκενωθει και  η  κυκλοφορία των συρμών έχει διακοπεί σε όλη την γραμμή 3.

Πάτρα: Του είπε να χωρίσουν και τον έπιασε αμόκ - Πήρε το μαχαίρι και τη μαχαίρωσε 64 φορές!

12.17 Ανακοίνωση για το άγριο έκλημα πάθους του 43χρονου με θύμα την 37χρονη σύντροφό του εξέδωσε η Αστυνομία. Σύμφωνα με την ανακοίνωση το θύμα δέχθηκε από το δράστη συνολικά 64 μαχαιριές. Ο 43χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία και θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη.
Η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής: "Συνελήφθη χθες (22-6-2012) το πρωί, στη Πάτρα, από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας ημεδαπός άνδρας, ηλικίας 43 ετών σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση 37χρονη αλλοδαπής, υπηκόου Σερβίας, με την οποία συζούσε.

Τραπεζική άνοδος στην Wall, κέρδη στην εβδομάδα ο Nasdaq

Dow12.640,7867,21 0,53%  



  Nasdaq2.892,4233,33 1,17%  

H Wall Street χθες
Κέρδη κατέγραψαν οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς η χρηματιστηριακή αγορά των ΗΠΑ ανέκαμψε από τις σημαντικές απώλειες της προηγούμενης ημέρας.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν οι τράπεζες καθώς ο οίκος Moody΄s μετά το κλείσιμο της Πέμπτης προχώρησε στην υποβάθμιση μεγάλων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων με παγκόσμια δραστηριότητα από μία έως τρεις βαθμίδες  επικαλούμενος τη σημαντική τους έκθεση στην μεταβλητότητα και τον κίνδυνο συσσώρευσης σημαντικών ζημιών.

Στις τράπεζες που υποβαθμίστηκαν συμπεριλαμβάνονται οι JPMorgan Chase, Bank of America, Citigroup, Morgan Stanley και Goldman Sachs. Ωστόσο, οι μετοχές τους κινούνται ανοδικά καθώς η κίνηση του οίκου ήταν αναμενόμενη καθώς είχε τοποθετήσεις τις αξιολογήσεις  υπό παρακολούθηση (CWN) με αρνητικό outlook πριν από αρκετούς μήνες.

Στα κέρδη, σύμφωνα με traders, συνέβαλε και η κίνηση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής να διευρύνει την κατηγορία των τίτλων που δέχεται ως εγγύηση από τις τράπεζες της Ευρωζώνης σε αντάλλαγμα για τα δάνειά της.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 67,21 μονάδες (0,53%) κλείνοντας στις 12.640,78 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 33,33 μονάδων (1,17%) και έκλεισε στις 2892.40 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 9,51 μονάδων (0,72%) κλείνοντας στις 1.335,02 μονάδες.