Νέα Δημοκρατία: 132,4 εκατ. ευρώ
ΠΑΣΟΚ: 120,7 εκατ. ευρώ
Κ.Κ.Ε.: 10,9 εκατ. ευρώ
Συνασπισμός: 8,2 εκατ. ευρώ.
Από το απόρρητο έγγραφο της Τράπεζας της Ελλάδος προκύπτει με σαφή τρόπο ότι, την παρούσα χρονική στιγμή, η διοίκηση της Αγροτικής Τράπεζας είναι εκτεθειμένη σε ένα πολύ σοβαρό κίνδυνο: εκείνον του να μη λάβει ποτέ πίσω τα ποσά της δανειοδότησης. Το πόρισμα αναφέρει: «…Προκύπτει ότι λόγω των υψηλών υπολοίπων και των εκχωρήσεων των κρατικών χρηματοδοτήσεων που αφορούν μέχρι και το έτος 2018, πρόβλημα ενδέχεται να αντιμετωπίσει η Αγροτική…». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, παρουσιάζει και η διαπίστωση που περιέχεται στο πόρισμα και αναφέρει ότι ΠΑΣΟΚ και Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να καταφέρουν να αποπληρώσουν τις υψηλές δανειοδοτήσεις που έχουν λάβει.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την τριετία 2009-2011 τα δύο κόμματα εξουσίας ήταν άκρως ελλειμματικά, παρά το γεγονός ότι εισέπραξαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ τόσο από την τακτική όσο και από την έκτακτη (εκλογική) χρηματοδότηση. Το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται ιδιαίτερα ελλειμματικό τα έτη 2009 και 2011. Ιδιαίτερα το 2009 εμφάνισε (και λόγω εκλογών) αυξημένες δαπάνες ύψους 94,6 εκατ. ευρώ, για την κάλυψη των οποίων οδηγήθηκε σε δανεισμό ύψους 46,8 εκατ. ευρώ. Η διαφορά μεταξύ δαπανών και εσόδων το 2009 έφθασε τα 12,3 εκατ. ευρώ και το 2011 τα 5,8 εκατ. ευρώ, ενώ λόγω και της μείωσης των εσόδων του κινήματος (εισφορές βουλευτών, μελών και φίλων) την τελευταία τριετία κατά 64,7% θεωρείται αδύνατο -σύμφωνα με το πόρισμα- να κατορθώσει να αποπληρώσει τα δάνεια που έλαβε.
Ακόμη χειρότερη είναι η οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Νέα Δημοκρατία, καθώς τον Δεκέμβριο του 2010 το υπόλοιπο των δανείων ανερχόταν σε 127,6 εκατ. ευρώ και έναν χρόνο αργότερα έφθασε τα 132 εκατ. ευρώ. Μάλιστα, το πόρισμα αναφέρει ότι «λόγω του συνεχούς αυξημένου δανεισμού, το κόστος εξυπηρέτησής του (τόκοι και έξοδα δανείων) αυξήθηκε κατά 173%, ποσό το οποίο υπερβαίνει το 50% της κρατικής χρηματοδότησης», καθώς και ότι «παρά την αύξηση των εισφορών των μελών, των βουλευτών και των φίλων κατά 14,9% την τελευταία τριετία, το κόμμα αδυνατεί να καλύψει τις δαπάνες και διαρκώς προβαίνει σε νέο δανεισμό». Το κόμμα του οποίου ηγείται ο Αντώνης Σαμαράς εμφάνισε «τρύπα» 9,2 εκατ. ευρώ το 2009 και ελάχιστο πλεόνασμα το 2010 και το 2011 κατά 1,2 εκατ. ευρώ και 335.000 ευρώ αντίστοιχα.
Υπενθυμίζουμε τις πάγιες θέσεις της Χρυσής Αυγής για κατάργηση της σπατάλης: Δραστική μείωση των κυβερνητικών εξόδων. Μείωση αποδοχών των βουλευτών. Μείωση των εξόδων της βουλής, της προεδρίας και της χρηματοδότησης των κομμάτων. Πλήρης κατάργηση της χρηματοδότησης των μη κυβερνητικών οργανώσεων και των μυστικών κονδυλίων της διαπλοκής. Απαγόρευση της άμεσης ή έμμεσης κρατικής διαφήμισης και χορηγίας προς ημετέρους, καθώς και της χρηματοδότησης σε αποστολές και οργανισμούς που δεν εξυπηρετούν τα εθνικά συμφέροντα.
ΠΗΓΗ xryshaygh.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου