Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Μελέτες για τη μετατροπή του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο


Σύμβαση δωρεάς με αντικείμενο την εκπόνηση του συνόλου των Μελετών  για τη μετατροπή του κτηρίου του Παλαιού Ελαιουργείου Ελευσίνας σε Διαχρονικό Μουσείο της πόλης, υπέγραψαν η Υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Νέλλος Κανελλόπουλος και η Ταμίας Αλεξάνδρα Παπαλεξοπούλου – Μπενοπούλου. Το συγκρότημα του Παλαιού Ελαιουργείου, είχε περιέλθει στην κυριότητα της Εθνικής Τράπεζας και εξαγοράστηκε από το Υπουργείο Πολιτισμού, τον Ιούλιο του 2022, έναντι τιμήματος 5.000.000 ευρώ, προκειμένου εκεί να εγκατασταθεί και να λειτουργήσει το νέο Διαχρονικό Μουσείο. 

Οι πειθαρχικές ποινές στους στρατούς των Μακεδόνων

Ο πειθαρχικές ποινές που επιβάλλονταν στους στρατούς των Μακεδόνων. Από το βασιλιά Φίλιππο στο Μέγα Αλέξανδρο.

Ας κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους κυβέρνηση και δικαιοσύνη


Του Κώστα Στούπα

Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη θα πρέπει κάποτε να τολμήσουν να κάνουν τη δουλειά τους προκειμένου η χώρα να πάψει να είναι ουραγός στην Ευρώπη ως προς τη λειτουργία του κράτους δικαίου.

Τα όρια του δικαιώματος και το ρήγμα στην ελληνική κοινωνία


του Γιώργου Ρακκά 

Ρήγμα έχει δημιουργήσει στην ελληνική κοινωνία ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, σε έκταση και βάθος που η κυβέρνηση δεν ανέμενε. Ενώ εκτίμησή της ήταν πως η νομοθετική πρωτοβουλία θα προκαλέσει τις αντιδράσεις μόνο συντηρητικών κομματιών της ελληνικής κοινωνίας που βρίσκονται στα όρια της δικής της εκλογικής επιρροής και δεξιότερά της, εν τέλει φαίνεται ότι αυτές διαπερνούν οριζοντίως το πολιτικό σύστημα.

Στ. Ράμφος: Ο ανερμάτιστος δικαιωματισμός οδηγεί στον ολοκληρωτισμό


Μιμητισμό και παπαγαλία των συρμών του μεταμοντερνισμού θεωρεί ο φιλόσοφος κ. Στέλιος Ράμφος τη σπουδή της ψήφισης του νόμου που εξισώνει τον γάμο των ομοφυλοφίλων με αυτόν των ετεροφυλόφιλων. Ο ίδιος επισημαίνει πως το δικαίωμα είναι και αξίωση, ως αξίωση μπορεί να τεθεί σε δημοψήφισμα. Επίσης θεωρεί πως η τεκνοθεσία από ζευγάρια του ίδιου φύλου εντάσσεται στο γενικότερο κίνημα της “αφυπνίσεως”, το οποίο μέσω του ανερμάτιστου δικαιωματισμού οδηγεί στον ολοκληρωτισμό. 

Συνέντευξη στον Κώστα Στούπα 

Θα περάσει από Λονδίνο τον Μάρτη η Ολγκίν πριν έρθει Κύπρο

Ανδρέας Πιμπίσιης

Πρώτος σταθμός της Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ θα είναι το Λονδίνο πριν επιστρέψει στην Κύπρο για να συνεχίσει τις επαφές της με τις δύο πλευρές. 

ΥΠΕΝ Κύπρου: Η παραγωγή φυσικού αερίου μπορεί να ξεκινήσει το 2026


Μεγάλο ενδιαφέρον από ενεργειακές εταιρείες για την αξιοποίηση μπλοκ που δεν έχουν αδειοδοτηθεί ακόμα, δήλωσε στο Reuters ο υπουργός Ενέργειας της Κύπρου, Γιώργος Παπαναστασίου.

Τα «γαλάζια γεράκια» επέστρεψαν από το Αλμπαθέτε της Ισπανίας – Δείτε φωτογραφίες και βίντεο


Η Πολεμική Αεροπορία γι’ ακόμη μία χρονιά έλαμψε στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας με 6 μαχητικά F-16, στο πλαίσιο συμμετοχής στην 1η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το έτος 2024 του Tactical Leadership Programme (TLP).

του Χρήστου Μαζανίτη

ΔΕΠ: Εντυπωσιακά πλάνα των Ελλήνων κομάντο σε αντικείμενα ανορθόδοξου πολέμου [pics]


Από την Δευτέρα 5 έως την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024, πραγματοποιήθηκε επιχειρησιακή εκπαίδευση Μονάδων της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου (ΔΕΠ) του ΓΕΕΘΑ σε αντικείμενα Ανορθόδοξου Πολέμου, σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Από το Βέρμιο …στα Σκωτσέζικα «Highlands»: Οι Έλληνες καταδρομείς σε ορεινό αγώνα με Βρετανούς Commandos και ο Νίκος Δένδιας στο Λονδίνο…


Οι Αμερικανοί SOF εκπαιδεύονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο ελληνικό έδαφος, με τμήματα ειδικών επιχειρήσεων από την χώρα μας, όπως σε αυτή την εικόνα που είναι από το πεδίο βολής Λιτοχώρου. Πηγή: Χ U.S. Naval Forces Europe-Africa/U.S. 6th Fleet

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΙΔΕΡΗ, HELLAS JOURNAL – Αθήνα

Η Β’ Μοίρα Καταδρομών από τη Νάουσα ετοιμάζεται για μια διαφορετική εμπειρία στα Σκωτσέζικα «Highlands», με Βρετανούς συναδέλφους τους, που θα τους οδηγήσουν σε άλλα τοπία, εξίσου απαιτητικά, όπως είναι τα ελληνικά στον ορεινό αγώνα.

KERVEROS από την MBDA και την ελληνική ALTUS

Από Σάββας Δ. Βλάσσης

ΚΕΡΒΕΡΟΣ ονομάζεται το ολοκληρωμένο οπλικό σύστημα, που ως τελικό προϊόν θα παρουσιάσουν από κοινού η γαλλική MBDA και η ελληνική εταιρεία ALTUS LSA, βάσει της συμφωνίας συνεργασίας που ανακοινώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου. 

Δένδιας: Στη Σύνοδο των ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ θα παρευρεθεί την Πέμπτη ο ΥΕΘΑ


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας θα μεταβεί αύριο, Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες προκειμένου να συμμετάσχει στη σύνοδο των υπουργών Άμυνας του NATO.

FDI Belh@rra και για τη Νορβηγία; Πρόταση ναυπήγησης έξι μονάδων


Τον περασμένο Ιούνιο, το νορβηγικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τις τέσσερις φρεγάτες του κλάσης Fridtjof Nansen [από τις πέντε που έγιναν δεκτές σε υπηρεσία, η HNoMS Helge Ingstad βυθίστηκε το 2018] με έξι νέα πλοία. 

Αποκλειστικό DefenceReview.gr : Το Ιταλικό AW139 επέλεξε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Γιάννης Νικήτας

Την απόκτηση ελικοπτέρων AW139 προέκρινε το Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας μέσω του ΤΑΙΠΕΔ με σκοπό την ενίσχυση των επιχειρησιακών δυνατοτήτων δασοπυρόσβεσης, ταχείας μεταφοράς πυροσβεστικών δυνάμεων και εκτέλεσης αποστολών αεροδιακομηδών. 

Μενίδι: Βίντεο ντοκουμέντο - Ο άγριος ξυλοδαρμός του αστυνομικού από ομάδα Ρομά


Ρομά έστησαν ενέδρα και ξυλοκόπησαν αστυνομικό
Newsbomb.gr

Μενίδι: Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η αστυνομία για τον εντοπισμό οκτώ Ρομά που ξυλοκόπησαν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας, έξω από το γυμνάσιο του γιου του.

Σάββας Σάββαρης – Αριστείδης Μουζακίτης: Oι ήρωες πυροσβέστες που έδωσαν το όνομά τους στα νέα πυροσβεστικά πλοία


Τα δύο καινούργια πυροσβεστικά πλοία, τα οποία μόλις σήμερα εντάχθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα, πήραν τα ονόματα δύο “ηρώων” πυροσβεστών που έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, του Πυρονόμου Σάββα Σάββαρη και του δόκιμου Ανθυποπυραγού Αριστείδη Μουζακίτη.

Κικίλιας για πρόγραμμα ΑΙΓΙΣ: Τέλη Μαρτίου θα έχει προκηρυχθεί όλο σε διαγωνισμούς

EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ

«Η κλιματική κρίση δοκίμασε με πολύ σκληρό τρόπο τη χώρα μας. Είναι πλέον σαφές ότι απαιτείται να προχωρήσουμε μπροστά, να ενισχύσουμε και να αλλάξουμε και εμείς τις πολιτικές μας» επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας κατά τη διάρκεια της τελετής ονοματοδοσίας και ένταξης δύο πυροσβεστικών πλοίων στο Πυροσβεστικό Σώμα.

“ΤΡΙΚΛΟΠΟΔΙΑ”(;) από τη Γαλλία στην ΕΕ με βασική αιτία τα… εξοπλιστικά!


«Υπάρχουν πληροφορίες και εκτιμήσει ότι πίσω από το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το κράτος δικαίου, εκτός από την επαίσχυντη εμπλοκή των ευρωβουλευτών ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται και ο γαλλικός παράγοντας. Ειδικά το κόμμα Μακρόν, άρα τα Ηλύσια Πεδία. 

Γ. Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό διεθνές διπλωματικό κεφάλαιο


«Η Ελλάδα παρούσα στις συζητήσεις για όλα τα μεγάλα ζητήματα διεθνούς ενδιαφέροντος έκανε παρέμβαση», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης σε δήλωσή του μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ομιλία του στο Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών που αφορούσε στην περιβαλλοντική κρίση και την προϊούσα επισιτιστική κρίση.

Εκτός και κάθε δικού του ορίου ο Ερντογάν για τους υποψήφιους Γ.Γ. του ΝΑΤΟ: Θα ψηφίσω όποιον δεν στηρίζει την Ελλάδα και την Κύπρο, αποκαλύπτει το Bloomberg


President Recep Tayyip Erdoğan met with Secretary of State for Foreign, Commonwealth and Development Affairs of the United Kingdom, David Cameron, Via Turkish Presidency

Το Bloomberg μεταδίδει ότι η Τουρκία θέλει διαβεβαιώσεις από τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε προτού η Άγκυρα εγκρίνει την υποψηφιότητά του να είναι ο επόμενος επικεφαλής του ΝΑΤΟ.

Κρίσιμη ανάπτυξη στο HÜRJET: Max A/B


Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος HÜRJET Jet πραγματοποίησε την 27η πτήση του. Η φάση σχεδιασμού του HÜRJET ολοκληρώθηκε.

Ινστιτούτο Λέμκιν: Η Τουρκία απειλεί να εισβάλει σε Ελλάδα και Αρμενία

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, η υπερηφάνεια για το «ρίξιμο των Ελλήνων στη θάλασσα» είναι κυρίαρχη τάση στην κυβέρνηση του Ερντογάν.

Διονύσης Αντωνέλλος 

Τουρκία: Εξέδωσε NAVTEX και μιλά για νησιά αποστρατιωτικοποιημένα


Το βράδυ της Δευτέρας η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX με την οποία δεσμεύει μια μεγάλη περιοχή του Αιγαίου ενώ παράλληλα επαναφέρει τη ρητορική της «περί αποστρατιωτικοποιημένων νήσων», ως απάντηση σε μια ελληνική άσκηση.

Σίσι: Ανοίγουμε νέα σελίδα με την Τουρκία – Ερντογάν: Κοινά αμυντικά projects με την Αίγυπτο


«Η Αίγυπτος επιδιώκει να αυξήσει τον όγκο του εμπορίου με την Τουρκία στα 15 δισεκατομμύρια δολάρια τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο Σίσι

Πρώτη επίσκεψη έπειτα από 12 χρόνια Ερντογάν στην Αίγυπτο


Στην Αίγυπτο ο Ερντογάν - Τον υποδέχτηκε ο αλ Σίσι

Μαρία Ζαχαράκη
Ανταποκρίτρια στην Τουρκία

Πανηγυρική υποδοχή στον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν επιφύλαξε ο ηγέτης της ΑιγύπτουΑμπτνέλ Φατάχ Αλ Σίσι, τον οποίο προϋπάντησε στο αεροδρόμιο του Καΐρου μετά βαίων και… κόκκινων χαλιών.

Να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης της ηγεσίας της Χαμάς ζητούν από το ΔΠΔ θύματα της 7ης Οκτωβρίου


Ένταλμα σύλληψης εναντίον της ηγεσίας της Χαμάς από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) επιδιώκουν να εκδοθεί επιζήσαντες της επίθεσης της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης στις 7 Οκτωβρίου και οικογένειες θυμάτων.

Eκατομμύρια δολάρια βρήκε ο στρατός του Ισραήλ στο τούνελ που κρυβόταν ο αρχηγός της Χαμάς [βίντεο]


Εκατομμύρια σε μετρητά βρέθηκαν μέσα στο τούνελ όπου διέμενε ο ηγέτης της Χαμάς, σύμφωνα με πληροφορίες από τον στρατό του Ισραήλ.

Αποσύρεται η ισραηλινή αντιπροσωπεία από τις ειρηνευτικές συνομιλίες


Ο Νετανιάχου δεν θα στείλει αντιπροσώπους στο Κάιρο αν η Χαμάς δεν υποχωρήσει στις απαιτήσεις της για αποφυλάκιση Παλαιστινίων. Για θανατική καταδίκη κάνουν λόγο συγγενείς ομήρων.

Ιράν: Οι εκρήξεις σε αγωγό φυσικού αερίου προκλήθηκαν από "ενέργειες δολιοφθοράς", δήλωσαν οι αρχές


Δυο εκρήξεις τη χθεσινή νύχτα, Τρίτης προς Τετάρτη, κατέστρεψαν το δίκτυο διανομής φυσικού αερίου στο Ιράν, ανακοίνωσαν οι αρχές καταγγέλλοντας μια ενέργεια "δολιοφθοράς και τρομοκρατίας".

Ισραήλ: Μια Ισραηλινή σκοτώθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο


Μια Ισραηλινή σκοτώθηκε από ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τον Λίβανο, σύμφωνα με τις αρχές του Ισραήλ.

Στόλτενμπεργκ: 18 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ θα επιτύχουν το 2024 το στόχο του 2% του ΑΕΠ σε αμυντικές δαπάνες


OΓενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στολτενμπεργκ ανακοίνωσε σήμερα ότι 18 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ θα επιτύχουν το 2024 το στόχο του 2% του ΑΕΠ τους σε αμυντικές δαπάνες.

Διαψεύδει το Κρεμλίνο ότι ο Πούτιν πρότεινε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία

 

Το Κρεμλίνο διέψευσε σήμερα ένα δημοσίευμα του Reuters ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν πρότεινε, μέσω ενδιάμεσων, στις Ηνωμένες Πολιτείες μια κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία . 

Κριμαία: Βίντεο από τη στιγμή που ο ουκρανικός στρατός καταστρέφει μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο


Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας κατέστρεψαν το μεγάλο ρωσικό αποβατικό πλοίο Tsezar Kunikov ανοιχτά της κατεχόμενης Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη 14/02 ο ουκρανικός στρατός.

Υπηρεσία Πληροφοριών Εσθονίας: Η Ρωσία προετοιμάζεται για αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ


Ο επικεφαλής της Εσθονικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού βλέπει έντονη στρατικοποίηση της ρωσικής οικονομίας

Φεβρουάριος 14, 2024. Ελλάδα.

Βίλνιους.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Δύση εντός της επόμενης δεκαετίας και θα μπορούσε να αποτραπεί από μια αντισυσσώρευση ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας, όπως δημοσιεύει το Reuters.