Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Κρίσιμη ανάπτυξη στο HÜRJET: Max A/B


Το εκπαιδευτικό αεροσκάφος HÜRJET Jet πραγματοποίησε την 27η πτήση του. Η φάση σχεδιασμού του HÜRJET ολοκληρώθηκε.

Το Εκπαιδευτικό Αεροσκάφος HÜRJET ανέβηκε στους ουρανούς για 27η φορά τον Οκτώβριο. Σε αυτή την πτήση, όπου το αεροσκάφος απογειώθηκε για 27η φορά, έχοντας παραμείνει στον αέρα για συνολικά 18 ώρες από τις 11 Οκτωβρίου 2023, πραγματοποιήθηκε η βαθμονόμηση του συστήματος δεδομένων αέρα και οι επαληθεύσεις μοντέλων.

Για τη διενέργεια των δοκιμών υψηλής ταχύτητας, συναρμολογήθηκε ο εξοπλισμός προσγείωσης του αεροσκάφους και η ισχύς του κινητήρα αυξήθηκε σε επίπεδο Max A/B.

Καθώς η ισχύς του κινητήρα έφτασε στο Max A/B, το σύστημα πρόωσης που χρησιμοποιήθηκε στο αεροσκάφος παρήγαγε 50 τοις εκατό περισσότερη δύναμη ώσης, επιτρέποντας στο αεροσκάφος να επιταχύνει έως και 0,6 φορές την ταχύτητα του ήχου.

Ο φάκελος ταχύτητας του HÜRJET, ο οποίος θα φτάσει ταχύτητες πάνω από την ταχύτητα του ήχου, συνεχίζει να ανοίγει. Στο μέλλον, θα πραγματοποιηθούν υπερηχητικές δοκιμές με άλλα πρωτότυπα 

HÜRJET.

Με αυτές τις δοκιμές ολοκληρώθηκαν οι επιχειρησιακές αξιολογήσεις για τη χρήση των διαμορφώσεων μαθητών και εκπαιδευτών πιλότων του HÜRJET, το οποίο σχεδιάστηκε ως βασικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος με διπλό πιλοτήριο και δοκιμές go-around μαζί με πτήσεις βραχίονα όπου θα πετούν δύο πιλότοι μαζί.

Πραγματοποιήθηκε επίσης με επιτυχία η επιχείρηση go-around, η οποία πραγματοποιείται συνεχώς για την αξιολόγηση του τι πρέπει να γίνει σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της πτητικής εκπαίδευσης.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν δοκιμές ανάπτυξης και επαλήθευσης των συστημάτων αεροσκαφών της HÜRJET και θα αποκαλυφθούν οι τρέχοντες περιορισμοί τους. Μόλις ανοίξουν οι σχετικοί περιορισμοί, θα πραγματοποιηθούν δοκιμές επέκτασης φακέλου. Με αυτόν τον τρόπο, το HÜRJET θα μπορεί να εκτελεί πιο επιθετικούς ελιγμούς στον ουρανό φτάνοντας σε υψηλότερες ταχύτητες και υψόμετρα.
 

Το HÜRJET, η οποία πραγματοποίησε μια πτήση στήλης με έξι αεροσκάφη της Turkish Stars στις 2 Σεπτεμβρίου 2023, απέδειξε την επιτυχία της στις ακροβατικές πτήσεις με αυτήν την επίδειξη, εκτός από τις βασικές ικανότητες του εκπαιδευτικού αεροσκάφους που αποδείχτηκαν στις δοκιμές.

Η φάση του σχεδιασμού έχει τελειώσει

Στο πλαίσιο του έργου HÜRJET, πραγματοποιήθηκε συνάντηση αξιολόγησης κρίσιμης σχεδίασης σε δύο ξεχωριστές συνεδριάσεις με τη συμμετοχή της Γενικής Διεύθυνσης Στρατιωτικών Εργοστασίων της Προεδρίας Αμυντικών Βιομηχανιών (SSB) και της Εταιρείας μας.

Στην πρώτη συνεδρίαση της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε στις 3-4 Οκτωβρίου 2023, έγιναν παρουσιάσεις για τα διάφορα συστήματα του αεροσκάφους και οι συμμετέχοντες μοιράστηκαν τις απόψεις τους.

Στη δεύτερη συνεδρία που πραγματοποιήθηκε στις 20-21 Νοεμβρίου 2023, η τρέχουσα κατάσταση του έργου αξιολογήθηκε μέσω συναντήσεων.

Μετά τις παρουσιάσεις και τη λήψη γνωμοδοτήσεων, ολοκληρώθηκαν οι δραστηριότητες της φάσης σχεδιασμού.

Σχόλιο Γεωργίου Δικαίου: Η φάση σχεδιασμού και δοκιμών δεν έχει τελειώσει, απλά το πρωτότυπο αεροσκάφος δεν είναι κατάλληλο για αυτές της δοκιμές. 

Με ταχύτητα 0,6 Mach μόνο, κάτω από το 50% που μας έλεγαν πως θα είχε το αεροσκάφος δεν βγάζεις συμπεράσματα. Περιμένουμε της επόμενες δοκιμές των JET UAV της Τουρκίας που και αυτά έχουν της ανάλογες καθυστερήσεις σε εξέλιξη. 

Δικαιολογίες πως δεν υπάρχουν χρήματα για να προχωρήσουν δεν ισχύουν πια. Ένα δισεκατομμύριο τζίρο έκανε η BAYKAR το JET UAV της τι έγινε; Μήπως μαζεύει χρήματα για νέο εργοστάσιο στο εξωτερικό, εγκαταστάσεις, κατοικίες και για να την κοπανήσουν εκεί τα αφεντικά της; Να έχουν εναλλακτικές λύσεις άμα διαλυθεί η Τουρκία;

Γιατί θα διαλυθεί η Τουρκία, το ξέραμε, το περιμένουμε και γιατί στο έδαφος του Κουρδιστάν υπάρχουν κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου. Εσείς νομίζετε πως έτσι τυχαία το είπε ο υποψήφιος Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τράμπ; Όπως τυχαία δεν είπε για το 2% του ΝΑΤΟ για την άμυνα που αφορά κυρίως την Τουρκία!

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε και αν νομίζετε πως δεν θα έρθουν τα πάνω κάτω στην περιοχή μας και θα αποφύγουμε έναν πόλεμο με την Τουρκία, ζει σε άλλον πλανήτη ή πιστεύει αυτά που μας λένε οι πολιτικοί μας!

Δεν τα λένε οι προφητείες μόνο και οι Γεωπολιτικές εξελίξεις, το PEEK του πετρελαίου, τα κοιτάσματα της Ανατολικής Μεσογείου, να χάσει η Ρωσία το 50% των εξαγωγών της σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο που θα αντικατασταθούν στην Ευρώπη από της εξέδρες εξόρυξης της Ανατολικής Μεσογείου.

Δεν βλέπετε της εξελίξεις στης Αραβικές χώρες, για να φτιάξουν πολεμικές βιομηχανίες και να γίνουν βιομηχανικοί παραγωγοί προιόντων τεχνολογίας. Η πράσινη ενέργεια και τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα απέτυχαν παταγωδώς! 

Το καζάνι βράζει και ήρθε η στιγμή να εκραγεί και θα πάρει και εμάς μαζί του.

Ετοιμαστείτε για πόλεμο σε Ελλάδα και Κύπρο.

ΥΣ Το επόμενο σχέδιο που μας αφορά όλους:

Στην Αμερική όλοι ξέρουν πως στης εκλογές της 24 Μαρτίου στης ΗΠΑ, θα βγει πρόεδρος ο Τραμπ. Θα προσπαθήσει να κλείσει συμφωνία ειρήνης ο νέος Πρόεδρος Τραμπ με τον Πρόεδρο της Ρωσίας Πούτιν γιατί το έχει ήδη ανακοινώσει. Είναι δεδομένο πως οι Ρώσοι θα αρνηθούν γιατί οι Ουκρανία δεν αντέχει άλλο. Γιατί να κάνουν μια συμφωνία ειρήνης και να μην την καταλάβουν όλη;


Για να πιέσουν την Ρωσία να δεχτεί την συμφωνία ειρήνης μια λύση υπάρχει. Να μην της επιτρέψουν να εξάγει το πετρέλαιο της μέσο των στενών. Όλοι ξέρουμε για της μεταφορτώσεις πετρελαίου με πετρελαιοφόρα Ελλήνων εφοπλιστών από την Μαύρη Θάλασσα. Οι Τούρκοι συμμετέχουν στο λαθρεμπόριο πετρελαίου αγοράζοντας πετρέλαιο από την Ρωσία και το πουλάνε για δικό τους.
Είχαμε την απορία της προφητείας: το πραξικόπημα εναντίον του Ερντογάν, γιατί θα κλείσουν τα στενά οι στρατηγοί. Τώρα βλέπουμε πως όλα συντελούν προς αυτήν την κατεύθυνση.


Ο Ερντογάν θα αρνηθεί να κλείσει τα στενά και αυτό θα είναι το τέλος του. Οι Τούρκοι Στρατηγοί θα πάρουν την εξουσία με πραξικόπημα με την δικαιολογία για να σώσουν την Τουρκία και την επαναφορά στης αρχές του Κεμάλ. Οι Τούρκοι Στρατηγοί τα πιόνια των ΗΠΑ θα κλείσουν τα στενά σε όλα τα εμπορικά πλοία.
Η Ρωσία κάθε μέρα που περνάει μετά το οριστικό κλείσιμο των στενών, θα χάνει έσοδα από την μη πώληση του πετρελαίου. Δεν μπορεί να χτυπήσει την Τουρκία γιατί είναι στο ΝΑΤΟ. Ο Πούτιν θα θελήσει να εκδικηθεί την Τουρκία όταν του δοθεί ευκαιρία.

Μην κάνετε πως έχετε άγνοια των επόμενων γεγονότων ο κύβος ερρίφθη.

ΠΗΓΗ https://hellenicdefencenet.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου