Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2024

Υπηρεσία Πληροφοριών Εσθονίας: Η Ρωσία προετοιμάζεται για αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ


Ο επικεφαλής της Εσθονικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού βλέπει έντονη στρατικοποίηση της ρωσικής οικονομίας

Φεβρουάριος 14, 2024. Ελλάδα.

Βίλνιους.

Η Ρωσία προετοιμάζεται για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με τη Δύση εντός της επόμενης δεκαετίας και θα μπορούσε να αποτραπεί από μια αντισυσσώρευση ενόπλων δυνάμεων, δήλωσε την Τρίτη η Υπηρεσία Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας, όπως δημοσιεύει το Reuters.


Το πρακτορείο επικαλούμενο τον επικεφαλής της Υπηρεσίας Πληροφοριών Εξωτερικού της Εσθονίας αναφέρει την κλιμακούμενη συσσώρευση ρωσικών στρατευμάτων προς τις χώρες της Βαλτικής και της Φινλανδίας.

Ο Kaupo Rosin, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Εξωτερικών Πληροφοριών της Εσθονίας σε βιντεοσκοπημένο μήνυμά του αναφέρει ότι «περιμένουμε την ανάπτυξη πρόσθετου στρατιωτικού εξοπλισμού, τον οποίο η Ρωσία θα μπορέσει να παράγει μεταφέροντας την οικονομία σε στρατιωτική βάση. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας το σημαντικό της πλεονέκτημα στο πυροβολικό, θα προσπαθήσει να καταλάβει νέες περιοχές της Ουκρανίας.

Από τα τέλη του 2022, μετά τις ήττες από τις ουκρανικές δυνάμεις, ο ρωσικός στρατός άργησε να μεταρρυθμιστεί, λέει, και επισημαίνουν μια σημαντική συσσώρευση στρατευμάτων στην ανατολική πλευρά του ΝΑΤΟ:

 «Είναι πολύ πιθανό να δούμε αύξηση του προσωπικού, ίσως διπλασιασμό, καθώς και αριθμούς οχημάτων μάχης πεζικού, άρματα μάχης, συστήματα πυροβολικού τα επόμενα χρόνια», είπε.

Ο επικεφαλής των Εσθονικών μυστικών υπηρεσιών τονίζει ότι  βλέπει τη στρατικοποίηση της ρωσικής κοινωνίας ένα φαινόμενο το οποίο δηλώνει την προετοιμασία της Ρωσίας σε μια αντιπαράθεση με το ΝΑΤΟ, ιδιαίτερα εναντίον των αναφερόμενων χωρών.

The Hellenic Information Team

ΠΗΓΗ https://echedoros.blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου