Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Ο σπανιότατος βυζαντινός χάρτης που βρίσκεται στη Μυστική Βιβλιοθήκη του Βατικανού! (Φωτό)

Σπάνια θα συναντήσει κανείς παλαιούς χάρτες της Ευρώπης ή παγκόσμιους, οι οποίοι έχουν σχεδιαστεί από Έλληνες και οι ονομασίες να αναγράφονται στην Ελληνική γλώσσα...
Μας είναι γνωστοί οι χάρτες, που έγιναν πάνω σε πρότυπα του Πτολεμαίου, στους αναγεννησιακούς αιώνες, κυρίως, μετά το 15ο αιώνα, αλλά, είναι με λατινική γραφή και φέρουν λατινικές ονομασίες.
Ο χάρτης είναι ένα πολύ σπάνιο κομμάτι του βυζαντινού πολιτισμού, σχεδιασμένος λίγα χρόνια πριν αλωθεί η Κωνσταντινούπολη, από τους Οθωμανούς. Ο Χάρτης μεταφέρθηκε στη Δύση από τους Βυζαντινούς λόγιους μετά την Άλωση της Πόλης.

Μητροπολίτης Άνθιμος: Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία (Βίντεο)

"Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα", ανέφερε από το βήμα στην παλιά παραλία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος στο πλαίσιο της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.
Πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο ίδιος ανέφερε ότι "Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές, Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού", σημείωσε ο ίδιος θέλοντας να στείλει με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα.

«Θερμός» Γενάρης με εξελίξεις στο Σκοπιανό Στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο για την ονομασία

Γεμάτη εξελίξεις ξεκίνησε η νέα χρονιά. Με το «καλημέρα» του 2018 το Σκοπιανό ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο μια δεκαετία μετά την τελευταία προσπάθεια του 2008 για την επίλυσή του.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε τη στήριξή του στην κυβέρνηση όσον αφορά στον χειρισμό του Σκοπιανού, κατηγορώντας παράλληλα τη Νέα Δημοκρατία για «κοντόφθαλμη και ανεύθυνη μικροπολιτική στάση».
Στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που ακολούθησε αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Σε συναγερμό το τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από Ίμια

Σε συναγερμό συναγερμό τέθηκε το τουρκικό πολεμικό ναυτικό γύρω από τα Ίμια, λόγω επίσκεψης Τσίπρα σήμερα στην Κάλυμνο για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων IHA, ένα τουρκικό πολεμικό πλοίο, ένα καταδρομικό και τρία σκάφη της ακτοφυλακής βρίσκονται σε επιφυλακή γύρω από τις βραχονησίδες Ίμια. Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει επίσης ότι το ελληνικό πολεμικό ναυτικό προειδοποίησε μέσω ασυρμάτου τα τουρκικά σκάφη του λιμενικού να φύγουν από τα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Ασφαλιστικές εισφορές 2018: Δείτε πόσο θα πληρώσουν επαγγελματίες, αγρότες και επιστήμονες

ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ - ΣΟΚ ΚΑΝΕΙ «ΠΟΔΑΡΙΚΟ» Η ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Εκτόξευση εισφορών ως το 45% του εισοδήματος έρχεται από φέτος για 1,4 εκατ. εργαζόμενοι.
Η νέα χρονιά «τρέχει» ήδη με αυξήσεις-σοκ στις ασφαλιστικές τους επιβαρύνσεις, καθώ θα κληθούν να πληρώσουν εισφορές του 2018 επί πλασματικού φορολογητέου εισοδήματος, το οποίο θα έχει έκπτωση κατά 15% και πάνω σε αυτό το νέο «φορολογητέο εισόδημα» θα έρθουν να προστεθούν και οι εισφορές που κατέβαλαν το 2017 και θα λογίζονται ως εισόδημα! Οι επιβαρύνσεις δείχνουν ότι το 2018 για την πληρωμή των εισφορών και μόνον: