Σάββατο 6 Ιανουαρίου 2018

Μητροπολίτης Άνθιμος: Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία (Βίντεο)

"Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα", ανέφερε από το βήμα στην παλιά παραλία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος στο πλαίσιο της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.
Πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο ίδιος ανέφερε ότι "Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές, Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού", σημείωσε ο ίδιος θέλοντας να στείλει με αυτό τον τρόπο ένα μήνυμα.

Παράλληλα, ο ίδιος, σε δηλώσεις του, εμφανίστηκε αντίθετος με το συλλαλητήριο που έχει προγραμματιστεί για τις 21 Ιανουαρίου για το όνομα "Μακεδονία", τονίζοντας πως πολλά συλλαλητήρια δεν θα έχουν επιτυχία, αλλά πρέπει να γίνει κάτι συλλογικό.
"Όταν είναι πολλά συλλαλητήρια ξέρετε ότι δεν υπάρχουν επιτυχίες. Πρέπει να γίνει ένα και καλό από όλους και τότε να εκφραστεί ο καθένας για να μπορέσουμε να δώσουμε ένα στίγμα, δια των συλλαλητηρίων", σημείωσε ο μητροπολίτης Άνθιμος.
Ερωτηθείς για τον αν θα λάβει ο ίδιος πρωτοβουλία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης είπε πως μία "τέτοια πρωτοβουλία θα πρέπει να γίνει από την εκκλησία, το κέντρο των Αθηνών. Επομένως δεν έχει διευκρινιστεί αυτό, το της εκκλησίας. Από ενθουσιασμό οι άνθρωποι μαζεύτηκαν από διαφορετικά σημεία και διαφορετικό σκηνικό".
Δείτε τα βίντεο του thestival.gr:
              ΠΗΓΗ thestival

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου