Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021
Ελληνική Επανάσταση 1821: Ποια ήταν τα όπλα των αγωνιστών - Ο βασικός οπλισμός και τα λάφυρα...
«Πυρά» Mπάιντεν κατά του Κινέζου προέδρου: «Δεν έχει ίχνος δημοκρατίας μέσα του»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν,προειδοποίησε σήμερα ότι η αντιπαλότητα μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών
και της Κίνας πιθανόν να πάρει τη μορφή ενός «ακραίου ανταγωνισμού»,
διαβεβαιώνοντας παράλληλα ότι θέλει να αποφύγει μια «σύγκρουση» μεταξύ
των δύο πρώτων παγκοσμίων δυνάμεων, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί
αργότερα σήμερα.
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξήγησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης -- που μαγνητοσκοπήθηκε την Παρασκευή και θα μεταδοθεί ολόκληρη την Κυριακή-- ότι δεν έχει ακόμη μιλήσει με τον Κινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι ο ομόλογός του «δεν είχε κανένα λόγο να μην του τηλεφωνήσει».
Ο παν-Τουρκισμός του Ερντογάν απειλή για τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή
Οι Κούρδοι της βόρειας Συρίας και οι Αρμένιοι στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ πέρυσι «βίωσαν τη δυστυχία του τουρκικού εθνικισμού», έγραψε ο Σάλεχ, τονίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναζητά να ανακτήσει το πρώην μεγαλείο της.
Mεταβατικός πρωθυπουργός Λιβύης: ''Σύμμαχοί μας οι Τούρκοι!''
''Έπεσαν'' οι μάσκες για τα ''πληρωμένα'' ΜΜΕ στην Ελλάδα, που εδώ και ημέρες γράφουν ανακρίβειες για την πολιτική κατάσταση στη Λιβύη. Μόνο το Πενταπόσταγμα ''έπιασε'' τον ''παλμό'' των εξελίξεων, καθώς ήδη από χθες ανέφερε πως η νέα ηγεσία της Λιβύης, είναι άκρως φιλοτουρκική!
Τα ΜΜΕ στην Ελλάδα όμως ανέφεραν το αντίθετο! Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η εκλογή της κυβέρνησης, που έγινε στη Γενεύη, είναι "σημαντικό βήμα προς την ειρήνη." "Συγχαρητήρια στη νέα ηγεσία. Όλοι οι φορείς πρέπει να στηρίξουν τη διαδικασία για δημοκρατικές και ελεύθερες εκλογές τον Δεκέμβριο", πρόσθεσε.
Οι στενές γερμανοτουρκικές σχέσεις και η πηγή της οργής της Μέρκελ προς την Ελλάδα
Αλέξανδρος Δρίβας
Aπό το liberal
Το να μιλήσουμε για τις γερμανοτουρκικές σχέσεις μπορεί να είναι πλέον βαρετό. Το να μη συζητάμε όμως γι' αυτές, είναι επικίνδυνο. Μια ανεξάρτητη μεταβλητή η οποία είναι πολύ σημαντική για τα ελληνοτουρκικά, είναι η στενή σχέση που έχουν σφυρηλατήσει Μέρκελ και Ερντογάν.
Πρόκειται για δύο πολιτικά πρόσωπα, που έχουμε ξεχάσει πότε ανέλαβαν την εξουσία στις χώρες τους. Ειδικά για τη Δύση που συχνά-πυκνά μιλάει με όρους ''Κεντρικής Ασίας'' για να ψέξει μη δημοκρατικά καθεστώτα, το να είσαι στην εξουσία 16 και 19 χρόνια αντίστοιχα, (Μέρκελ και Ερντογάν) σημαίνει ότι έχεις δημιουργήσει ένα καθεστώς.