Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Εκπαιδεύοντας τον Αλέξανδρο: Πώς ο Αριστοτέλης διαμόρφωσε τον θρυλικό βασιλιά

Του Tom Cohen

Ενώ η αριστεία είναι μια αριστοτέλεια αρχή, ο δάσκαλος πρέπει να έμαθε στον μαθητή του να διαβάζει και να σέβεται την άποψη που είχαν άλλοι συγγραφείς για τη δόξα, την αριστεία και την αρετή

Ο Αλέξανδρος ο Γ΄ της Μακεδονίας οικοδόμησε μια αυτοκρατορία που εκτεινόταν από την Ελλάδα μέχρι τα ινδικά σύνορα μέσα σε μία δεκαετία. Εκτός όμως από μεγάλος κατακτητής, ήταν ένας περίφημος διανοούμενος, με μεγάλο ενδιαφέρον για τη φιλοσοφία, την ιατρική και τις επιστήμες. Αυτό δεν πρέπει να μας εκπλήσσει, αφού δάσκαλός του ήταν ο Αριστοτέλης, ο Έλληνας φιλόσοφος που οι ιδέες του θεωρούνται σήμερα το θεμέλιο της δυτικής φιλοσοφίας.

Ο ΟΗΕ πολύ αρνητικός με την Κύπρο, πολύ φιλικός με την Τουρκία…

Στη Νέα Υόρκη έφτασε το Σάββατο το βράδυ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, για να λάβει μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Από χθες ξεκίνησε τις σημαντικές επαφές του. Δεν είναι τα πράγματα ίδια, όπως τα παλιά καλά χρόνια, πριν δηλαδή από την εμφάνιση του κορωνοϊού. Όλα είναι διαφορετικά πια. Στην αμερικανική μεγαλούπολη έφτασαν λίγοι πρόεδροι και πρωθυπουργοί, ανάμεσά τους ο κ. Αναστασιάδης και ο πρωθυπουργός της Ελλάδας.

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ
ΠΗΓΗ: HELLAS JOURNAL

Θα έχει ενδιαφέρον και η δική τους συνάντηση μετά την υπουργοποίηση, εκ μέρους του κ. Μητσοτάκη, του πρώην στενού συνεργάτη του Κυπρίου προέδρου, Χρήστου Στυλιανίδη, αν και τα

Μητσοτάκης-Αναστασιάδης: Ακύρωσαν τα ραντεβού με τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

 Έντονους κραδασμούς και κρίση στους κόλπους  της Αρχιεπισκοπής  Αμερικής προκαλεί η ακύρωση των καθιερωμένων συναντήσεων με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο στην Νέα Υόρκη στο περιθώριο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον  Κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη  και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Αφορμή για την απόφαση τους να ακυρώσουν τα ραντεβού τους με τον κ. Ελπιδοφόρο ήταν η παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αμερικής στα εγκαίνια του "Τουρκικού Κέντρου" στην Νέα Υόρκη, τα οποία έγιναν από  τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν κα στα οποία παρέστη και ο ηγέτης των τουρκοκυπρίων Ερσιν Τατάρ.

ΟΗΕ – Διάλογο για το Αιγαίο ζήτησε ο Ερντογάν – Παράπονα για τον «αδικημένο» Τατάρ

Άνοιξε όλη τη βεντάλια των προβλημάτων που απασχολούν τη χώρα του αλλά και τη διεθνή κοινότητα

Το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ χρησιμοποίησε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προκειμένου να στείλει μηνύματα για την Ανατολική Μεσόγειο, το Κυπριακό και το προσφυγικό.

Ο τούρκος πρόεδρος, αφού ανέβηκε στο βήμα, υπενθύμισε ότι όλη η ανθρωπότητα πέρασε οδυνηρά τα τελευταία δύο χρόνια λόγω της πανδημίας του κοροναϊού.«Πρώτα απ’ όλα, θα ήθελα να εκφράσω μια αλήθεια, αν και πικρή. Δεν ήταν μία καλή δοκιμή όσον αφορά την παγκόσμια αλληλεγγύη. Ειδικά οι υπανάπτυκτες χώρες και τα φτωχά κοινωνικά τμήματα αφέθηκαν σχεδόν στη μοίρα τους μπροστά στην επιδημία» είπε.

Πρόεδρος Βουλγαρίας: Η Βόρεια Μακεδονία να αρχίσει να σέβεται τις αξίες της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η Βουλγαρία περιμένει αποτελεσματικές δράσεις από τα θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προώθηση των αξιών της δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός του κράτους, Ρούμεν Ραντέφ, σήμερα κατά τη συνάντηση του «Ντοντούκοφ 2» με τον Ευρωπαίο Επίτροπο Γειτονίας και Διεύρυνσης Όλιβερ Βαρέλι. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο υπουργός Εξωτερικών Σβετλάν Στοέφ.

«Η Βουλγαρία ενδιαφέρεται περισσότερο να δει τους γείτονές της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά αυτό

Σκηνικό έντασης από Άγκυρα – Στο τραπέζι της Ε.Ε. οι τουρκικές παρενοχλήσεις - Ενημέρωση των χωρών Ε.Ε. από Δένδια για την παρενόχληση του «Nautical Geo»

Βασίλης Νέδος
Από το kathimerini

Το ζήτημα της παρενόχλησης του ερευνητικού σκάφους «Nautical Geo» από τουρκικά πολεμικά καθ’ όλη τη διάρκεια των προηγούμενων ημερών έφθασε μέσω του Νίκου Δένδια και στους Ευρωπαίους υπουργούς Εξωτερικών, οι οποίοι συνεδρίασαν εκτάκτως από τη Νέα Υόρκη, όπου βρίσκονται για τις εργασίες της 76ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Οπως ανέφεραν διπλωματικές πηγές, ο κ. Δένδιας «ενημέρωσε τους ομολόγους τους για την απαράδεκτη ενέργεια τουρκικού πολεμικού πλοίου, το οποίο παρενόχλησε σκάφος σημαίας Μάλτας που διεξήγαγε επιστημονικές έρευνες εντός οριοθετημένης ελληνικής υφαλοκρηπίδας (ελληνοαιγυπτιακή συμφωνία 6ης Αυγούστου 2020) και σε απόσταση 10 ναυτικών μιλίων ανατολικώς της Κρήτης».

Το τουρκικό TRT μαζί με ΜΚΟ κατηγορεί την Ελλάδα(Βίντεο)

Το κρατικό προπαγανδιστικό όργανο το TRT κατηγορεί τις συνθήκες του νέου Καμπ στην Σάμο και παραθέτει δηλώσεις ενός μέλους γνωστής ΜΚΟ

Αρχικά ακούμε τον Τούρκο δημοσιογράφο να λέει τα εξής :

¨Τα εξοπλισμένα με μέτρα παρακολούθησης όπως κάμερες ασφαλείας στρατόπεδα, παραπέμπουν σε συνθήκες φυλακής
Μάλιστα οι πόρτες μέρα και νύχτα θα είναι κλειδωμένες
Ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, υποστήριξε πως το νέο μοντέλο στρατοπέδου θα διασφαλίσει καλές συνθήκες διαβίωσης

Τα νέα διακριτικά της Space Force των ΗΠΑ (USSF) έχουν κάτι από Star Trek

Ισίδωρος Νομικός
Από το ptisidiastima 

Το λογότυπο της νεοσυσταθείσας Space Force (USSF), που ιδρύθηκε το 2019 από τον τότε πρόεδρο Ντ. Τραμπ, είναι σαφές ότι έρχεται από εκεί όπου κανείς πριν το πλήρωμα του Star Τrek δεν είχε τολμήσει να πάει νωρίτερα. 

Σαστισμένοι σαν να τους χτύπησε ακτίνα από το phaser του Κυβερνήτη Κερκ, οι χρήστες του tweeter είχαν επισημάνει τότε πως το έμβλημα της USSF θυμίζει αυτό του Αστροστόλου της Ηνωμένης Πλανητικής Ομοσπονδίας.