Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2020

Τι κρύβεται κάτω από το Μαντείο των Δελφών!

Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα

Το Μαντείο των Δελφών ήταν το γνωστότερο μαντείο της Αρχαίας Ελλάδας και του τότε γνωστού κοσμου. Βρίσκεται στους Δελφούς. Θεωρείται ο ομφαλός του κόσμου, γιατί, σύμφωνα με την παράδοση, όταν ο Ζευς άφησε δύο αετούς, έναν προς την Ανατολή και έναν προς την Δύση, συναντήθηκαν στους Δελφούς.

Ήταν αφιερωμένο στον θεό Απόλλωνα. Η Πυθία ήταν το διάμεσο, με το οποίο επικοινωνούσε ο θεός, και έδινε τους χρησμούς, που καταγράφονταν.

Κάθε τέσσερα χρόνια τελούνταν οι Πυθικοί αγώνες, προς τιμήν του Απόλλωνα, και που προσπάθησε να αναβιώσει ο Άγγελος Σικελιανός.

Αρμενία: Βομβάρδισαν καθεδρικό ναό – Τραυματίες τρεις δημοσιογράφοι

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Ria Novosti εντός του ναού βρέθηκαν θραύσματα από ρουκέτα, ενώ ο ιερέας του ναού δήλωσε ότι είδε στον ουρανό κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού ή ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) ή ένα αεροσκάφος. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας, αλλά και το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσαν ότι κατά τον βομβαρδισμό του καθεδρικού ναού στην πόλη Σούσα από τις δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν τραυματίσθηκαν τρεις δημοσιογράφοι, εκ των οποίον ο ένας, ο Ρώσος δημοσιογράφος και μπλόγκερ Γιούρι Κατιόνοκ τραυματίσθηκε σοβαρά.  

Την 1η Οκτωβρίου στην πόλη Μαρτούνι του Ναγκόρνο Καραμπάχ, από βομβαρδισμούς του στρατού του Αζεμρπαϊτζάν τραυματίσθηκαν τρεις δημοσιογράφοι, μεταξύ των οποίων ένα δημοσιογράφος από την εφημερίδα Le Monde και ένας κάμεραμαν.

Βαρώσια: Πέρασε την πύλη ο Τατάρ εν μέσω πανηγυρισμών(Βίντεο)

Στα πανηγύρια της ντροπής, στα Βαρώσια, συμμετείχε ο ψευδοπρωθυπουργός, Ερσίν Τατάρ, με τους Τουρκοκύπριους να τον καταχειροκροτούν. Οι Τούρκοι γράφουν ακόμη μία μαύρη σελίδα στην ιστορία της Αμμοχώστου, εισβάλλοντας στην παραλία της περίκλειστης πόλης, ενώ oι διπλωματικές προσπάθειες της Λευκωσίας για αποτροπή των έκνομων ενεργειών βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Ερσίν Τατάρ που βρίσκονταν έξω από το σημείο εισόδου ήταν και κάποιοι που είχαν τυλιχθεί την τουρκική σημαία ή την κρατούσαν, όπως και την σημαία του ψευδοκράτους. 

Τσαβούσογλου: Τουρκία και Γερμανία «δεν θα επιτρέψουμε» η ΕΕ να γίνει όμηρος του ελληνικού μαξιμαλισμού

Με ανάρτησή του στο Twitter ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου υποστηρίζει ότι Τουρκία και Γερμανία από κοινού, μαζί, συμφώνησαν ότι, «Δεν θα επιτρέψουμε στην Ελλάδα και την Κύπρο να πάρουν την ΕΕ όμηρο μέσω μαξιμαλιστικών προσεγγίσεων».

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή δήλωση, που εάν ισχύει και δεν διαψευστεί από το Βερολίνο, εκθέτει ανεπανόρθωτα τη Γερμανία, υπονομεύει τα θεμέλια της ΕΕ και δύναται να προκαλέσει βαθιά κρίση στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δεν πρόκειται μόνο για κατάλυση κάθε έννοιας ευρωπαϊκής αλληλεγγύης, είναι καραμπινάτη προδοσία Ευρωπαίων Ετέρων από τη Γερμανία, πισώπλατο μαχαίρωμα της Ελλάδας και της Κύπρου και πλέον η Αθήνα -όπως και η Λευκωσία- έχουν κάθε λόγο -εάν αληθεύει η δήλωση Τσαβούσογλου- να προβάλουν βέτο σε όλα τα ζητήματα, μπλοκάροντας τη λειτουργία της ΕΕ, μέχρι να αποκατασταθεί η κανονικότητα.

Συγκλονιστική επιστολή Π.Εμφιετζόγλου στη Βουλή για την χρηματοδότηση του προγράμματος των φρεγατών του ΠΝ

Επιστολή-πρόσκληση, ένα «καμπανάκι έγερσης» προς τις ηγεσίες των κομμάτων του Κοινοβουλίου, το προεδρείο της Βουλής και συνολικά τους 300 βουλευτές που απαρτίζουν το ελληνικό Κοινοβούλιο απέστειλε ο ευπατρίδης πρόεδρος του ομίλου εταιρειών ΜΗΧΑΝΙΚΗ, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, προκειμένου να αποφασίσουν «εδώ και τώρα» για την χρηματοδότηση νέων φρεγατών για τον ελληνικό πολεμικό Στόλο με την δημιουργία «Ταμείου Ελληνικού Στόλου».

Ο εξ ανατολών ¨σύμμαχος¨ μας…


 Σε ένα ωραίο του σκίτσο ο Zέμγκους Λαχαράν από την Λιθουανία, 

αποτυπώνει τον ρόλο του Ερντογάν και του καθεστώτος του 

Ο ¨αγώνας¨ της Τουρκίας σε φιλοκυβερνητικό σκίτσο!

Το σατιρικό περιοδικό MISVAK υποστηρίζει πάντα την κυβέρνηση Ερντογάν.

Στα πλαίσια αυτά κατηγορεί πρώτα από όλα την αξιωματική αντιπολίτευση, δηλαδή το κόμμα CHP.

Στο συγκεκριμένο πολύ ενδιαφέρον σκίτσο, δείτε πως παρουσιάζει την Τουρκία το (επαναλαμβάνουμε) φιλοκυβερνητικό περιοδικό. Την παρουσιάζει να αγωνίζεται να επεκταθεί προς όλα τα μέτωπα. Προς Ελλάδα, Κύπρο, Συρία, Ιράκ, Αρμενία και Εύξεινο Πόντο. Και η μομφή που μέσω του σκίτσου απευθύνει προς το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι ότι ουσιαστικά λειτουργώντας σαν πέμπτη φάλαγγα στα μετόπισθεν, “μαχαιρώνει την Τουρκία”.