Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Μετά 559 χρόνια (Βίντεο)

Άλωση της Κωνσταντινούπολης: Μετά 559 χρόνια (βίντεο)

Το μεγαλείο του Ελληνισμού, οι αυτοκράτορες, οι πηγές, το άγνωστο ποίημα του Κ.Π. Καβάφη και το τελευταίο λίκνο στην Τραπεζούντα
Σημαντικός και καίριος μήνας είναι ο Μάιος στην ιστορία του Ελληνισμού διαχρονικά. Είναι ο μήνας που ιδρύθηκε αλλά και αλώθηκε η Κωνσταντίνου Πόλις, η Κωνσταντινούπολη. Είναι ο μήνας που αποβιβάσθηκε ο Ελληνικός Στρατός στη Σμύρνη αλλά και υπέστη γενοκτονία ο Ποντιακός Ελληνισμός, το ίδιο έτος, το 1919.
Σαν σήμερα πριν από 559 χρόνια, τα ασκέρια του Μωάμεθ Β’ του αποκαλούμενου Πορθητή μπήκαν στην Πόλη. Η είδηση προκάλεσε παγκόσμιο σάλο εκείνη την εποχή. Όπως γράφει ο μεγαλύτερος βυζαντινολόγος όλων των εποχών, ο Σερ Στήβεν Ράνσιμαν «ο Μάιος περιέχει το κοσμικό αλλά και καθαγιαστικό γενέθλιο της κορωνίδας των πόλεων αλλά και την άλωσή της».

ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΙΝΔΙΑΣ.

ΜΕΛΕΤΗ  ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΝΑΤΟ-ΙΝΔΙΑΣ.
ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ
AΠΟ ΤΟ drougos.gr



*ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΓΓ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΝΤΕΡΣ ΦΟΓΚ ΡΑΣΜΟΥΣΕΝ ΜΕ ΤΟΝ ΙΝΔΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ  ΣΙΒΣΑΚΑΡ ΜΕΝΟΝ , ΣΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΤΗΣ 48ΗΣ ΣΥΝΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΜΟΝΑΧΟ. ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΘΕΜΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΤΑ ΠΕΡΙΘΩΡΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΟΥΣ ΤΟΜΕΙΣ ΤΗΣ ΑΤΛΑΝΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ, ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΜΕ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ.

Κύπρος:"Προσβλέπουμε στην επιστροφή της Χερσονήσου της Καρπασίας"

Μάιος 29, 2012.

Η Καρπασία και οι εγκλωβισμένοι μας, το Ριζοκάρπασο και το μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα, η εφαρμογή της Συμφωνίας της τρίτης Βιέννης της 2ας Αυγούστου 1975 και η υπαγωγή της Χερσονήσου Καρπασίας, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση στο πλαίσιο πιθανής λύσης του Κυπριακού, είναι και παραμένουν σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης, δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση-συνεστίαση του Σωματείου «Το Ριζοκάρπασο», στη Δρομολαξιά.

Σέρβοι: Στα Σκόπια το χάλκινο άγαλμα του Προμηθέα μπερδεύτηκε με τον … Ταρζάν!!!(Βίντεο)

Το άγαλμα του Προμηθέα στο κέντρο των Σκοπίων είναι σαν αναπαράσταση του … Ταρζάν, δημοσίευσε σήμερα η ηλεκτρονική έκδοση του σερβικού Βέστι ον Λάιν.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι η τοποθέτηση ενός γυμνού ανδρικού (αρχαιοελληνικού) αγάλματος στην πλατεία της «Γυναίκας Αγωνίστριας» προκάλεσε αντιδράσεις από τις σλαβικές γυναικείες οργανώσεις που ζήτησαν να καλυφθούν τα …αχαμνά του Προμηθέα. Τότε η δημοτική αρχή πρότεινε στον καλλιτέχνη να φορέσουν στο άγαλμα …ένα εσώρουχο για να μην προκαλεί (τα γυναικεία όμματα).


«Πάντως το άγαλμα του Προμηθέα είναι πολύ ωραίο σαν … τον Ταρζάν με το ιδιόμορφο παντελόνι του …" , γράφει το Βέστι ον Λάιν.

Κινδυνολογία και ασχετοσύνη

Του Ν.Λυγερού

Δεν φτάνει που βρισκόμαστε σε μια δύσκολη θέση, έχουμε και άσχετες κότες που κινδυνολογούν, για να δικαιολογήσουν την απραξία και την ανικανότητά τους τόσα χρόνια. Όχι μόνο δεν έδωσαν τίποτα στην Ελλάδα, αλλά προσπαθούν να προβάλουν τις φοβίες τους ως στίγμα της πραγματικότητας. Αν τις ακούσουμε, τότε θα πιστέψουμε ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Η κινδυνολογία επηρεάζει μόνο αυτούς που δεν έχουν γνώσεις και αυτούς που θέλουν ν’ακούσουν σενάρια συνομοσιολογίας για να το χαρούν, δίνοντας εξηγήσεις στα πάντα. Έχουμε πήξει με πολιτικούς και ειδικούς που έχουν ως ορίζοντα ένα κοτέτσι και προσπαθούν να βάλουν και τους ψηφοφόρους τους εκεί! Αυτή η εικόνα είναι η άμεση επίπτωση του ραγιαδισμού, που παραλύει κάθε κίνηση. Όμως ο ελληνισμός δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αυτοί που μας φοβίζουν με το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση ποντάρουν απλώς στη βλακεία μας, διότι δεν έχουν κανένα επιχείρημα που στέκει.

Θετικό κλίμα στη Wall Street κόντρα στα μάκρο

Dow12.580,69125,86 1,01%  



  Nasdaq2.837,53-1,85 -0,07%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Συνεχίζουν σε ανοδικό έδαφος οι βασικοί δείκτες της Wall Street καθώς οι επενδυτές επιστρέφουν από την αργία της Memorial Day με θετική διάθεση παρά τα αρνητικά μάκρο για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και την αμερικανική στεγαστική αγορά.

Η καταναλωτική εμπιστοσύνη σημείωσε μεγάλη πτώση το Μάιο στις ΗΠΑ διαψεύδοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν περαιτέρω βελτίωση του κλίματος.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχώρησε στις 64,9 μονάδες το Μάιο από το αναθεωρημένο μέγεθος των 68,7 μονάδων τον Απρίλιο όπως ανακοίνωσε το ιδιωτικό ερευνητικό ινστιτούτο Conference Board. Η αρχική μέτρηση του Απριλίου ήταν στις 69,2 μονάδες.

Ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης υποχωρεί πλέον για τρεις διαδοχικούς μήνες. Σημειώνεται ότι οι αναλυτές περίμεναν βελτίωση του δείκτη στις 70,3 μονάδες το Μάιο σύμφωνα με δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Απογοητευτικά ήταν τα στοιχεία που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας για την αγορά κατοικίας. Οι τιμές των αμερικανικών κατοικιών συνέχισαν να υποχωρούν το Μάρτιο κλείνοντας το πρώτο τρίμηνο στα χαμηλότερα επίπεδα από το ξέσπασμα της στεγαστικής κρίσης στα μέσα του 2006 σύμφωνα με τους δείκτες Case-Shiller της Standard & Poor΄s.

Παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο Έπιασαν τον Άκη με κινητό στη φυλακή!


Έπειτα από αιφνιδιαστικό έλεγχο σωφρονιστικών υπαλλήλων το μεσημέρι της Τρίτης στο κελί του Άκη Τσοχατζόπουλου, εντόπισαν στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο, κάτι το οποίο απαγορεύεται από τον κανονισμό της φυλακής.

Είναι το ίδιο κελί στην έκτη πτέρυγα των δικαστικών φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατείτο και ο κατηγορούμενος για το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, ηγούμενος Εφραίμ.

Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απαγορεύεται η κατοχή και χρήση κινητού τηλεφώνου από κρατουμένους στα σωφρονιστικά ιδρύματα.

Καρφί κατά Λαγκάρντ με σημασία Ολάντ: "Δεν είναι δυνατό να συγκρίνουμε την Ελλάδα με την Αφρική"

Με κεντρικό θέμα την Ελλάδα και την κρίση στην Ευρωζώνη ολοκληρώθηκε η πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη του Προέδρου Φρανσουά Ολάντ στον τηλεοπτικό σταθμό France 2.

Από το ξεκίνημα της συνέντευξης, ο Φρανσουά Ολάντ έδειξε τις προθέσεις του: λόγια συμπαράστασης προς την Ελλάδα, αλλά και αποφασιστικότητα ότι ο ίδιος και η Γαλλία θα δώσουν τη μάχη για την ενότητα της Ευρωζώνης.

Ας πρόσεχε... Λαγκάρντ: "Πήρα ένα μάθημα από την Ελλάδα"

Έντονη δυσαρέσκεια φέρονται να έχουν εκφράσει  αρκετά μέλη  του Διοικητικού Συμβουλίου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου  για  τις ατυχείς δηλώσεις της διευθύντριας του ιδρύματος Christine Lagarde στον Guardian και την ατυχέστατη σύγκριση της Ελλάδος με τα παιδιά της Αφρικής.
Πληροφορίες του protothema.gr  αναφέρουν ότι το κλίμα είναι βαρύ και αρκετά μέλη του Ταμείου δεν έχουν  ικανοποιηθεί από τις εξηγήσεις που η ίδια έδωσε μέσω Facebook μετά τον  καταιγισμό αντιδράσεων από χιλιάδες Έλληνες στην προσωπική της ιστοσελίδα.
Πληροφορίες από την Ουάσινγκτον αναφέρουν ότι η Γαλλίδα πολιτικός "τα άκουσε" από μέλη της διοίκηση του ΔΝΤ, τα οποία ζήτησαν εξηγήσεις για τις πρόσφατες δηλώσεις της με τους παραλληλισμούς περί Ελλήνων και παιδιών του Νίγηρα.

Α.Τσίπρας:"Πρέπει να αυξήσουμε τη διαθεσιμότητα των όπλων - Όχι μείωση θητείας"!


Ένας πλήρως "στρατιωτικοποιημένος" Αλέξης Τσίπρας έκανε σήμερα την εμφάνισή του  στο ΥΠΕΘΑ. Μόνο η στολή παραλλαγής και το κράνος του έλειπαν, καθώς τόσο από τις δηλώσεις του, όσο και από τη γενική συμπεριφορά του μέσα στο ΥΠΕΘΑ έδειξε απόλυτα εξοικειωμένος και ενημερωμένος για τα αμυντικά θέματα,κάτι που επεσήμαναν και οι υπόλοιποι αρχηγοί, η δε "χημεία" του με τον ΥΠΕΘΑ φραγκούλη Φράγκο έδειχνε σαν να ήταν παλαιοί συμπολεμιστές.

Άγριος καβγάς στη ΝΔ

Μόνο στα χέρια δεν πιάστηκαν ο Α. Λυκουρέντζος με τον Τ. Μητρόπουλο. Ο Γραμματέας της ΝΔ ανακοίνωσε στον υποψήφιο βουλευτή στην Β Πειραιά την απόφαση του κόμματος να τοποθετηθεί στην 5η θέση του ψηφοδελτίου και ο Γ. Ανατολάκης ο οποίος μετακόμισε από το ΛΑΟΣ στην ΝΔ να καταλάβει την 4η θέση του ψηφοδελτίου.

Ο Τάσος Μητρόπουλος δεν το δέχθηκε και οι τόνοι ανέβηκαν επικίνδυνα κατά την διάρκεια της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Α. Λυκουρέντζο .Το τηλέφωνο έκλεισε απότομα με τους δύο άντρες να ανταλλάσσουν και μερικά... γαλλικά.

Τα 27 κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου

Στον Άρειο Πάγο έληξε η προθεσμία υποβολής δηλώσεων συμμετοχής κομμάτων και συνασπισμών κομμάτων για τις εκλογές της 17ης Ιουνίου 2012. Διαβάστε αναλυτικά όλους τους συνδυασμούς που στις ερχόμενες εκλογές διεκδικούν την ψήφο μας.
Συνολικά κατέθεσαν αιτήσεις συμμετοχής 27 κόμματα, συνδυασμοί κομμάτων και μεμονωμένοι.
Το Α' Τμήμα του Αρείου Πάγου θα ελέγξει τη νομιμότητα των δηλώσεων τους και θα προβεί στην ανακήρυξή τους.
Τα 27 κόμματα και οι συνδυασμοί κομμάτων που υπέβαλαν αιτήσεις συμμετοχής στις επερχόμενες εκλογές είναι:

Στρατηγική πολιτική

Του Ν.Λυγερού

Δεν χρειαζόμαστε τοπικές αντιπαραθέσεις, αλλά μια ολική αντιμετώπιση της κατάστασης. Δεν πρέπει να σπαταλήσουμε το ανθρώπινο δυναμικό μας σε κομματικές συγκρούσεις, αλλά να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητές μας σε πολλά επίπεδα και όχι μόνο πολιτικά. Το συμμαχικό πλαίσιο της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης υπάρχει και πρέπει να παίξουμε πάνω σε αυτό, αν θέλουμε να δώσουμε προοπτικές στην πατρίδα μας. Ας ενεργοποιήσουμε την στρατηγική μας πολιτική προς αυτήν την κατεύθυνση, έτσι ώστε να αντιληφθούν και τα άλλα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης ότι δεν πρόκειται να παραμείνουμε παθητικοί με την οικονομική κατάσταση που καταπιέζει το λαό μας. Ο ελληνισμός δεν είναι φτιαγμένος για να κάθεται, αλλά για να προσφέρει και στους άλλους λαούς. Οι δυσκολίες που έχουμε τώρα μπορούν να ξεπεραστούν αποτελεσματικά με την απόδοση της ΑΟΖ, ακόμα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

ΑΟΖ και συμμαχικό πλαίσιο

Του Ν.Λυγερού

Για να ξεπεράσουμε τις εσωτερικές μας δυσκολίες είναι απαραίτητο να βρούμε ένα συμμαχικό πλαίσιο, το οποίο να είναι υπερκομματικό. Αν ενταχθούμε σε μια εσωτερική διαμάχη, για να κερδίσουμε απλώς ποσοστά, το πιο πιθανό είναι να βρεθούμε σε μία κατάσταση ανάλογη με την προηγούμενη. Οι εκλογές, που είναι εκ φύσης ανταγωνιστικές, δεν μπορούν να παραμείνουν σε αυτό το επίπεδο. Το πρόβλημά μας δεν είναι απλώς η οικονομία, η διαφθορά, κλπ. Αυτά υπάρχουν πάντα σε κάθε κοινωνία που δίνει σημασία μόνο στο παρόν. Το αληθινό πρόβλημα, είναι ότι οι περισσότεροι Έλληνες δεν βλέπουν μέλλον, διότι όλοι οι θεσμοί τους αναγκάζουν να ξεχάσουν το παρελθόν τους. Σπάνιοι είναι αυτοί που αντιστέκονται και αυτό οφείλεται στα οράματά τους. Όποιος δεν έχει όραμα, δεν λειτουργεί στρατηγικά και αντιμετωπίζει αποκλειστικά την καθημερινότητα. Έχει την εντύπωση ότι δεν έχει επιλογές και ότι η ζωή του είναι απλώς ένας μονόδρομος και προσπαθεί μέσω ενός κόμματος να τα καταφέρει λίγο καλύτερα.

Ήξερε να πει για τους Έλληνες, αλλά... Παίρνει 380.000 ευρώ αφορολόγητα η Λαγκάρντ!

Σε 380.989 ευρώ ανέρχονται οι ετήσιες αποδοχές της γενικής διευθύντριας του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία ωστόσο, όπως και όλοι οι προκάτοχοί της στη θέση του επικεφαλής του ΔΝΤ, δεν πληρώνει φόρο ούτε ένα ευρώ!

Αυτό προβλέπεται γενικότερα για τους γενικούς διευθυντές του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, με σχετική νομοθετική ρύθμιση του 1961.

Μάλιστα, η κυρία Λαγκάρντ παίρνει και ένα επίδομα, ύψους 66.820 ευρώ ή 83.760 δολαρίων.

Παραλήρημα Bild: ξεφορτωθείτε τα ευρώ ελληνικής κοπής!

Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας τα ελληνικά ευρώ που θα έχουμε στις τσέπες μας θα μετατραπούν σε ελληνικό νόμισμα! Με αυτά τα λόγια προσεγγίζει την πιθανότητα χρεοκοπίας της χώρας μας και την υιοθέτηση νέου νομίσματος στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild. 

Φιλοξενώντας δηλώσεις και εκτιμήσεις του καθηγητή καθηγητή και επιστημονικού συνεργάτη του υπουργείου οικονομικών της Γερμανίας Charles Blankart  η γερμανική εφημερίδα αναφέρεται πως σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα της Ελλάδας και αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ. 

Στο φως τρία αρχαία ναυάγια



Στο διάστημα από 11 έως 17 Μαΐου διενεργήθηκε από την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων και το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών, ο αρχαιολογικός έλεγχος στην προβλεπόμενη όδευση του υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου Ελλάδας – Ιταλίας "ΠΟΣΕΙΔΩΝ", στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κέρκυρας και Παξών. Από τον έλεγχο εντοπίστηκαν τρία αρχαία ναυάγια.
Το πρώτο ονομάστηκε "ΠΟΣΕΙΔΩΝ 1" και εντοπίστηκε σε βάθος 1.180 μέτρων. Πρόκειται για ναυάγιο ρωμαϊκών χρόνων, κατά μία πρώτη εκτίμηση του 3ου αι. μΧ.

Όταν η Αθήνα γίνεται...Καράτσι



Συνεχίζει να ανθεί το παραεμπόριο σε όλους τους κεντρικούς δρόμους της Αθήνας, απουσία ελέγχων, από τα κλιμάκια των οικονομικών υπηρεσιών, την ίδια ώρα που η πλειοψηφία των καταστημάτων που αποδίδουν νομίμως φόρους στο κράτος, "βαράνε" διάλυση.

Όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες, που προέρχονται από τη διασταύρωση της Κωνσταντινουπόλεως με τη λεωφόρο Κηφισού, δεκάδες αλλοδαποί προσπαθούν να πουλήσουν στους οδηγούς, που περιμένουν στο φανάρι την πραμάτεια τους.
Φυσικά, παρόμοιες εικόνες συναντώνται στους περισσότερους κεντρικούς δρόμους. Όμως στο συγκεκριμένο σημείο, το "παζάρι με τις μαιμούδες" συνεχίζεται καθημερινά εδώ και τέσσερα χρόνια!

Εκκενώνουν πόλη της Αγγλίας



Οι αστυνομικές αρχές εκκενώνουν τα σπίτια στην πόλη Littleborough της Αγγλίας, μετά από τέσσερις δυνατές εκρήξεις σε εργοστάσιο παραγωγής χρωμάτων. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί νεκροί, όμως υπάρχουν δυο τραυματίες, οι οποίοι έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο.
Τα σπίτια εκκενώνονται γιατί υπάρχουν φόβοι για τους καπνούς που απελευθερώθηκαν στην ατμόσφαιρα. Οι αστυνομικές αρχές ανησυχούν πως οι καπνοί μπορεί να είναι δηλητηριώδεις.

Φοροκαταιγίδα ενόψει

Ισχυρό σοκ θα υποστούν φέτος περίπου 4,2 εκατομμύρια φορολογούμενοι με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα όταν θα παραλάβουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα φόρου εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους, τα οποία θα προκύψουν από τις φορολογικές δηλώσεις για τα εισοδήματα του 2011.

Μισθωτοί και συνταξιούχοι που υπέστησαν απώλειες έως και 30% στα εισοδήματά τους κατά τη διάρκεια του 2011 θα κληθούν να πληρώσουν έως και 6 φορές υψηλότερα ποσά φόρων από αυτά που πλήρωσαν πέρυσι! Ακόμη χειρότερα θα είναι τα πράγματα για όσους τα εισοδήματα του 2011 είναι στα ίδια επίπεδα με τα εισοδήματα του 2010.

Μέσω διαδικτύου το πρόγραμμα Καμμένου


Σχεδόν σε καθημερινή βάση και πάντα μέσω διαδικτύου οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα δίνουν στη δημοσιότητα τα επιμέρους προγράμματα ανά τομέα.

Στο πρόγραμμα για την Δικαιοσύνη που αναρτήθηκε στη σελίδα του Πάνου Καμμένου στο Facebook οι Ανεξάρτητοι Έλληνες προτείνουν την ενίσχυση της Επιτροπής Ελέγχου του «Πόθεν Έσχες» με ειδικούς επιστήμονες και εμπειρογνώμονες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να ελέγχεται ουσιαστικά το «πόθεν έσχες» όλων των πολιτικών προσώπων, των αξιωματούχων του Κράτους και κάθε δημοσίου λειτουργού.

Προβλήματα... στέγασης στο ΠΑΣΟΚ – Σήμερα τελικά οι «λίστες»

Σε πυρετώδεις ρυθμούς συνεχίζονται οι συσκέψεις στο ΠΑΣΟΚ, προκειμένου οι επιτελείς του Ευάγγελου Βενιζέλου να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή οργάνωση του κόμματος στις τελευταίες δυόμισι εβδομάδες πριν από τις εκλογές.

Την ίδια ώρα όμως, έχουν να αντιμετωπίσουν και σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Μετά τους εργαζόμενους στην Ιπποκράτους που εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτοι σε μεγάλο βαθμό, ορατό εμφανίζεται το ενδεχόμενο το κόμμα να μείνει... άστεγο. Αιτία, η καθυστέρηση στην καταβολή των ενοικίων – που έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται επικίνδυνα – για τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στην οδό Ιπποκράτους 22. Τα πάντα όμως, φέρονται να εξαρτώνται από το εκλογικό αποτέλεσμα της 17ης Ιουνίου.

Α.Τσίπρας: Έτοιμος για την κατάργηση του μνημονίου

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr


Την ακύρωση - κατάργηση των δύο νόμων των Μνημονίων αν ο ΣΥΡΙΖΑ βγει κυβέρνηση προαναγγέλλει την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέπτεται σήμερα το Πεντάγωνο, ενώ η Κουμουνδούρου σε συνέντευξη Τύπου των εκπροσώπων της το μεσημέρι αναμένεται να επιτεθεί με σφοδρότητα κατά της Ντόρας Μπακογιάννη.

Την Παρασκευή ο Αλέξης Τσίπρας παραχωρεί στην Αθηναΐδα την πρώτη από τις τέσσερις συνεντεύξεις Τύπου με τις προγραμματικές δεσμεύσεις του κόμματος, με θέμα το κοινωνικό κράτος, ενώ θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα η οικονομία.

Σκηνικό πόλωσης ενόψει των εκλογών


Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης από το real.gr

Σκηνικό πόλωσης ενόψει των εκλογών στήνεται από Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ, με ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ να βρίσκονται στη μέγγενη, ενώ ασφυκτικά πιέζονται τα μικρότερα κόμματα που έμειναν εκτός Βουλής.

Η δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το «πυρ ομαδόν» που δέχεται από τα κόμματα του δικομματισμού, το Βερολίνο και τις Βρυξέλλες, αλλά και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης, δεν δείχνει να ανακόπτεται, ενώ και η Δημοκρατική Αριστερά εμφανίζεται αλώβητη, με ελαφρά τάση αύξησης των δυνάμεών της. Από την άλλη πλευρά, η Νέα Δημοκρατία, με το σύνθημα της πανστρατιάς της παράταξης για την παραμονή στο ευρώ, δείχνει ότι ενισχύεται σημαντικά εκλογικά και στις περισσότερες αναμετρήσεις εμφανίζεται να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανοδικά κινείται ο δείκτης στο ΧΑΚ

Λευκωσία: Μικρή άνοδο καταγράφει την Τρίτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη Τιμών στις 12:59 να βρίσκεται στις 143,61 μονάδες, καταγράφοντας κέρδη σε ποσοστό 1,76%.

Την ίδια ώρα, ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 53,64 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 1,51%.

Ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών ανερχόταν την ίδια ώρα σε 287.121 ευρώ.

Οσον αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, άνοδο καταγράφουν ο δείκτης των Τραπεζών σε ποσοστό 1,98%, ο δείκτης της Κύριας Αγοράς σε ποσοστό 1,88%, ο δείκτης της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 0,35% και ο δείκτης των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,06%.

Αδύναμη η νέα ανοδική απόπειρα στο ΧΑ

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Αδύναμη αποδεικνύεται η νέα ανοδική απόπειρα του Γενικού Δείκτη του Χ.Α. την Τρίτη, που μετά και τα χθεσινά κέρδη επιδιώκει να σταθεροποιηθεί πάνω από τις 520 μονάδες. 

Σε ποσοστό έως 4,35% έφτασε να ενισχύεται νωρίτερα ο δείκτης των τραπεζών,  στη σύνθεση του οποίου τρεις τίτλοι κινούνται αυτή τη στιγμή σε αρνητικό έδαφος (ΕΤΕ, ΤΤ, Τρ. Πειραιώς).

Στον FTSE20 τα υψηλότερα κέρδη καταγράφει μεταξύ η μετοχή των ΚΑΕ, ενισχυμένη έως και άνω του 7% νωρίτερα,  και ακολουθούν οι Alpha Bank (+2,75%), Motor Oil (+1,88%), ΕΛΠΕ (+1,79%) και Eurobank (+1,27%).

Αντίθετα, σε αρνητικό έδαφος τις μεγαλύτερες πιέσεις δέχεται η ΔΕΗ υποχωρώντας έως και 3,85% νωρίτερα, μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το α’ τρίμηνο. Πτωτικά ακολουθούν οι μετοχές των ΟΤΕ και Τιτάν, καταγράφοντας απώλειες 2,70% και 2,66% στα 1,44 και 10,63 ευρώ αντίστοιχα.

Κωνσταντίνος Δραγάσης Παλαιολόγος 29 Μαΐου 1453- ένα έντιμο τέλος

Μια σκόνη το μυαλό μου όταν αναλογίζομαι την μορφή σου.
Όταν σκέφτομαι τα βήματά σου, εκείνα τα σταθερά και συνάμα απελπισμένα καθώς τα φαντάζομαι μέσα στην δίνη του αναπόφευκτου του τέλους. Τα βήματά σου τα μετρημένα που καλά ήξερες πού σε οδηγούσαν...

Κλήθηκες να παραλάβεις μια χαμένη αυτοκρατορία. Μια αυτοκρατορία μόνο κατ'όνομα, ούτε βασίλειο δεν ήταν πια.
Πού να βασιλέψεις; Σ'αυτήν την πόλη με τα ρημαγμένα τείχη;
(στο τίποτε είν'το βασίλειό σου, στο πουθενά είναι ο θρόνος σου.)
Τι σκήπτρο κρατάς, τι στέμμα έχεις στην κεφαλή, τι χρώμα πορφυρό έχει ο μανδύας σου, πώς είσαι ενδεδυμένος Βασιλέα;
(σκούρο, πιο σκούρο πορφυρό λες κι είναι μαύρο αίμα)
Τίποτε δεν σε τυλίγει εκτός από μια ατέλειωτη νύχτα, μανδύας ολοκέντητος με ελπίδες δεν υπάρχει, το υφάδι του είναι η οδύνη και το στημόνι η απελπισία.
Μόνος να μένεις, ισχνή φιγούρα σε θωρώ στητό να βαδίζεις διαβάτη της σκοτεινιάς και του θανάτου στο δύσβατο το μονοπάτι απαρέγκλιτα.

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης θα χωρίζουν πάντα το Φως από το σκοτάδι

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης θα χωρίζουν πάντα το Φως από το σκοτάδι
Πριν από 559 η Πόλις εάλω από τις ορδές του Μωάμεθ για να μείνει στην ιστορία η ηρωική θυσία του Έλληνα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με το μήνυμα ύψιστης ανδρείας: «Πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν».
Η υπέρτατη πράξη ηρωισμού, η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των γενναίων υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στον αέναο πόλεμο του Φωτός με το σκοτάδι.

Sabah: "Αυτά τα μέρη δεν ήταν δικά μας, τα πήραμε με τη βία"!

Παραδοχή από Τούρκο (σκεπτόμενο) δημοσιογράφο για την πραγματική "κυριότητα" των Μικρασιατικών εδαφών είχαμε σε δημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα Sabah.Το άρθρο αναρτήθηκε στο orthodoxia-ellhnismos.gr μεταφρασμένο και αξίζει όχι μόνο να διαβαστεί αλλά και να χρησιμοποιηθεί από το Διπλωματικό Σώμα σε κάθε ευκαιρία. Μην ξεχνάμε ότι το άρθρο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη σχολική τουρκική ιστορία , όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφονται οι Τούρκοι ως αυτόχθονες (Απλά οι Χετταίοι δεν το γνώριζαν), και εμείς σαν παραστρατημένοι απόγονοί τους. Άλλωστε η προσπάθεια των Τούρκων ο Όμηρος να γίνει Ομάρ, δείχνει όντως το άγχος τους αλλά και την ενοχή τους μήπως κάποτε τους ζητηθεί πίσω ο τόπος διαμονής τους.

 "Κάθε χρόνο τέτοια ἐποχή, µ΄ αὐτὲς τὶς γιορτὲς ποῦ κάνετε, διακηρύσσετε σὲ ὅλο τὸν κόσµο ὅτι: «αὐτὰ τὰ μέρη δὲν ἦταν δικὰ µας, ἤρθαµε ἐκ τῶν ὑστέρων καὶ τὰ πήραμε µἐ τὴ βία». Μήπως στὸ ὑποσυνείδητό σας ὑπάρχει ὁ φόβος ὅτι ἡ Πόλη κάποια µέρα θὰ δοθεῖ πίσω; Ἀντὶ νὰ περηφανευόμαστε µἐ τὶς πόλεις ποὺ κατακτήσαμε, ἂς περηφανευτοῦμε µἐ αὐτὲς ποὺ ἱδρύσαμε, αν ὑπάρχουν. Ἀλλὰ δὲν ὑπάρχουν. Ὅλη ἡ Ἀνατολὴ εἶναι περιοχὴ µἒ τὴν βία κατακτημένη..."

Πολιτισμός και ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Πολλοί μας κατηγορούν, ειδικά αυτήν την περίοδο, ότι δεν είμαστε ικανοί να υποστηρίξουμε τον πολιτισμό μας. Βέβαια δίνουν έμφαση στα οικονομικά μας προβλήματα και παραμερίζουν τα πάντα για να μας απαξιώσουν με ένα πιο αισχρό τρόπο. Μα δεν πρόκειται να το καταφέρουν διότι είμαστε ένας λαός με πολιτισμό που ξέρει ν’ αντιστέκεται ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, δίνοντας τον αγώνα για την ΑΟΖ, μπορούμε να ενεργοποιήσουμε ένα οπλοστάσιο ηθικού. Οι δικοί μας δεν θα είναι αυτοί που θα κοιτάζουν μόνο τη σύνταξή τους, αφού έχουν γίνει δημόσιοι υπάλληλοι. Έχουμε ανθρώπινο δυναμικό και το αναγνωρίζουμε πολύ καλά και στο εξωτερικό.