Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Κύπρος:"Προσβλέπουμε στην επιστροφή της Χερσονήσου της Καρπασίας"

Μάιος 29, 2012.

Η Καρπασία και οι εγκλωβισμένοι μας, το Ριζοκάρπασο και το μοναστήρι του Αποστόλου Αντρέα, η εφαρμογή της Συμφωνίας της τρίτης Βιέννης της 2ας Αυγούστου 1975 και η υπαγωγή της Χερσονήσου Καρπασίας, υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση στο πλαίσιο πιθανής λύσης του Κυπριακού, είναι και παραμένουν σταθερή επιδίωξη της Κυβέρνησης, δήλωσε η Υπουργός Εσωτερικών, Ελένη Μαύρου, μεταφέροντας τη διαβεβαίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια στην εκδήλωση-συνεστίαση του Σωματείου «Το Ριζοκάρπασο», στη Δρομολαξιά.


Σε χαιρετισμό της στην εκδήλωση, η Ελ. Μαύρου είπε ότι ''προσβλέπουμε στην ώρα που όλοι μαζί θα πορευθούμε στο Ριζοκάρπασο και θα λειτουργηθούμε στον περικαλλή ναό του, τον "θαυμαστό και παράδοξο" κατά τον Συναξαριστή Ακάκιο Μοναχό, ελεύθεροι και περήφανοι χωρίς τεχνητά εμπόδια και συρματοπλέγματα, απαλλαγμένοι από την τουρκική κατοχή και τους εποίκους που αρπάζουν τα σπίτια και λεηλατούν τον πολιτισμό μας''.


''Τριάντα οκτώ τόσα χρόνια στην πικρή προσφυγιά, μακριά από τα σπίτια και τις περιουσίες μας, αλλά με ακλόνητη την πίστη ότι ο αγώνας του λαού μας στο τέλος θα δικαιωθεί'', πρόσθεσε.


Ανέφερε ότι ''είμαστε σήμερα εδώ γιατί ο χρόνος δεν έχει αλλοιώσει τη θέλησή μας για επιστροφή και δικαίωση'' και πρόσθεσε ότι ''η σύνδεση με τον τόπο, οι ρίζες του καθενός, δεν έχουν κοπεί'' και είναι μέσα από αυτές τις ρίζες, όπως είπε, "που γεννιέται η ελπίδα για επιστροφή σε όλες τις κατεχόμενες πόλεις και χωριά μας, για την επίλυση του Κυπριακού και την εξεύρεση μιας δίκαιης, λειτουργικής και βιώσιμης λύσης''.


Αναφέροντας ότι το Ριζοκάρπασο, υπήρξε διαμέσου των αιώνων έπαλξη αγώνων εθνικών, θρησκευτικών και κοινωνικών, η Ελ. Μαύρου είπε ότι ''αυτή η ιστορία συνεχίζεται και σήμερα με πρωτοπόρους και πρωταγωνιστές τους ηρωομάρτυρες εγκλωβισμένους μας'', προσθέτοντας ότι ''οι ανά τον κόσμο Ριζοκαρπασίτες δίδουν το παράδειγμα της αντίστασης και της θυσίας''.

''Οι εγκλωβισμένοι μας είναι το προζύμι της επιστροφής. Ηθικό καθήκον μας είναι να σταθούμε δίπλα σε αυτούς, να τους ακολουθήσουμε και να αγωνιστούμε για την απελευθέρωση της Καρπασίας, της Αμμοχώστου και της Κερύνειας μας, της Μόρφου και της Μεσαορίας'', πρόσθεσε η κα Μαύρου.


ΠΗΓΗ echedoros

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου