Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021

Γοργοπόταμος: Μια ανατίναξη που ακούστηκε σ΄ όλο το κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)

Το κορυφαίο   γεγονός   της Ελληνικής Εθνικής Αντίστασης του Ελληνικού Λαού στην Νεότερη Ιστορία είναι η Ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου, από τις ενωμένες αντιστασιακές οργανώσεις του Ε.Α.Μ και του Ε.Δ.Ε.Σ  την νύχτα της 25ης Νοεμβρίου 1942.

 Τον Σεπτέμβριο του 1942 Aγγλικό κλιμάκιο με αρχηγό το συνταγματάρχη Μαγερς αποβιβάζεται κρυφά στην Ελλάδα, έρχεται σε επαφή με τις διάφορες αντάρτικες ομάδες και κατορθώνει να συντονίσει τις ενέργειες τους. Αποτέλεσμα του συντονισμού αυτού ήταν η ανατίναξη της Γέφυρας του Γοργοποτάμου.

Κ. Σκρέκας: Υπό διερεύνηση η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού φυσικού αερίου με την Αίγυπτο

Η στενότερη συνεργασία των δύο χωρών στην ενέργεια συμφωνήθηκε στη συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην Αθήνα τον Νοέμβριο του 2020 με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου, Abdel Fattah El – Sisi 

Μνημόνιο Κατανόησης (MoU) για τη στρατηγική συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου στον τομέα του φυσικού αερίου υπέγραψε σήμερα στο Κάιρο ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, υπέγραψε με τον Υπουργό Πετρελαίου και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Tarek El Molla

Η συμφωνία μεταξύ των δύο χωρών προβλέπει την επέκταση της διμερούς συνεργασίας στην ενέργεια στους εξής τρεις τομείς:

Μιχάλης Ιγνατίου: Η Κύπρος δεν έχει καμία τύχη με τον ΓΓ του ΟΗΕ(Βίντεο)

Δείτε το βίντεο

Απομένουν ακόμα μερικά έγγραφα να αποκαλύψουμε, δήλωσε σε παρέμβαση του στον ΑCTIVE ο δημοσιογράφος Μιχάλης Ιγνατίου, εξηγώντας ότι θα ήταν καλό για όλους μας να διαβάσουμε τα πρακτικά στην ολότητα τους. «Δεν γράφουμε ιστορία, βοηθούμε τον ιστορικό» σημείωσε ο κ. Ιγνατίου, εξηγώντας ότι το αφήγημα των Τούρκων για κατάθεση προτάσεων και για πρόοδο δεν ισχύει.

«Δεν παίρνω θέση και δεν εξυπηρετώ κανένα εκ των πρωταγωνιστών του Κρανς Μοντάνα με την αποκάλυψη των εγγράφων. Ότι βγαίνει από τα έγγραφα, αυτό είναι. Ο Φιλελεύθερος δημοσίευσε όλο το κείμενο στα ελληνικά και το αυτούσιο έγγραφο στα αγγλικά, παίξαμε ένα καθαρό δημοσιογραφικό παιγνίδι», ανέφερε.

Γερμανία: Τι σημαίνει η «πράσινη» Μπέρμποκ στην εξωτερική πολιτική και ο φιλελεύθερος Λίντνερ στην οικονομία

Κώστας Λάβδας
Από το liberal


Νέο ύφος στο εξωτερικό, έμφαση σε μια ευρωπαϊκή πολιτική για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, σχετική συνέχεια στην οικονομία. Αυτό, με δυο λόγια, είναι το τρίπτυχο που θα χαρακτηρίσει καταρχήν το νέο μείγμα αλλαγής και συνέχειας στο Βερολίνο.

Το εξ αρχής διαφαινόμενο ως πιθανότερο σενάριο, φαίνεται ότι πραγματοποιείται με τη συμφωνία για τον κυβερνητικό συνασπισμό των τριών κομμάτων: των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών (SPD), των Πρασίνων και των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP) που εστιάζονται στην οικονομία της αγοράς και την επιχειρηματικότητα.