Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Ελληνική ΑΟΖ και αλλαγή κλίματος

Του Ν.Λυγερού

Η ελληνική ΑΟΖ, ενώ υπάρχει μόνο επιμέρους de facto και όχι ακόμα de jure, επηρεάζει ήδη το κλίμα μ’ ένα πολύ θετικό τρόπο. Η άνοδος του χρηματιστηρίου είναι βέβαια μία ένδειξη, αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία μας βλέπουν πιο θετικά και δεν έχουν πια το ύφος της αμφιβολίας για τις πράξεις μας. Είναι σίγουρο ότι η αλλαγή της στάσης μας όσον αφορά στην θέσπιση της ελληνικής ΑΟΖ, τους ξάφνιασε, διότι είχαν την εντύπωση αρχικά ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα στη χώρα μας σε αυτόν τον τομέα που είναι και γνωστός και σημαντικός. Με τις κινήσεις μας, δηλαδή το Νόμο 2289/1995, την τροποποίηση 4001/2011 και το Προεδρικό Διάταγμα στις 10/02/2012 ανοίξαμε τον δρόμο σε εθνικό επίπεδο και με την νορβηγική εταιρεία PGS ειδικά για τις σεισμικές έρευνες, αποδείξαμε ότι το θέμα της αξιοποίησης των υδρογονανθράκων μας δεν είναι πια θεωρητικό.

Ήπια άνοδος στην Wall με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Dow13.103,6826,34 0,20%  



  Nasdaq2.986,124,42 0,15%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Κοντά στη γραμμή εκκίνησης ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές της Πέμπτης οι βασικοί δείκτες της Wall Street, παρά το δυναμικό ξεκίνημα, με τους επενδυτές να αξιολογούν τα θετικά στοιχεία από τον κλάδο της βιομηχανίας, τα αρνητικά στοιχεία για τις απολύσεις και τα μικτά εταιρικά μεγέθη.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 26,30 μονάδες (0,20%) κλείνοντας στις 13.103,60 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 4,40 μονάδων (0,15%) και έκλεισε στις 2.986,10 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 4,20 μονάδων (0,30%) κλείνοντας στις 1.412,90 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 18 έκλεισαν με θετικό πρόσημο και 12 με αρνητικό. Εξ΄αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη κατέγραψε η Procter and Gamble κλείνοντας στα 70,07 δολάρια με άνοδο 1,99 δολ. ή σε ποσοστό 2,92%. Ακολούθησαν η Pfizer Inc με κέρδη 1,19% και κλείσιμο στα 25,61 δολάρια και η Hewlett-Packard, η οποία έκλεισε στα 14,195 δολάρια με άνοδο 1,10%.

Στον αντίποδα, οι τρεις μετοχές με τη χειρότερη επίδοση σήμερα ήταν η Boeing (-1,58%), η Travelers Companies Inc (-1,52%) και η Home Depot (-1,44%).

Δολοφόνησαν Ελληνορθόδοξο ιερέα στην Συρία - Πρώτα του έβγαλαν τα μάτια (Βίντεο)

'Ενας Ελληνορθόδοξος ιερέας που υπηρετούσε στο Πατριαρχείο Αντιοχείας δολοφονήθηκε από μισθοφόρου ισλαμιστές στην Συρία, αφού πρώτα βασανίστηκε φρικτά, ενώ  μετέφερε λύτρα για την απελευθέρωση ενός απαχθέντος Σύρου γιατρού επίσης ελληνορθόδοξου. Ο ιερέας απάχθηκε με την σειρά του και ζητήθηκαν λύτρα για την απελευθέρωσή του.
Είναι μόνο ένα αιματηρό επεισόδιο από τα εκατοντάδες που έχουν συμβεί σε βάρος της Ελληνορθόδοξης κοινότητας της Συρίας τους οποίους δολοφονούν καθημερινά οι ισλαμιστές αντάρτες και οι μισθοφόροι ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει ταχθεί σαφώς κατά των ισλαμιστών με δηλώσεις ακόμα και του ίδιου του υπουργού Εξωτερικών Δ.Αβραμόπουλου.

Τούρκοι έκαναν εμπορικό σήμα τον θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού!!!

Τούρκοι έκαναν εμπορικό σήμα τον θυρεό του Πολεμικού Ναυτικού
Θράσος τουρκικής εταιρείας σκαφών αναψυχής - Έκλεψε τον θυρεό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού και τον έκανε εμπορικό σήμα της, χωρίς να αφαιρέσει ούτε τον σταυρό
Ένα δοξασμένο σήμα, τον θυρεό του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού καπηλεύεται μια τουρκική εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα κατασκευής και εμπορίας πολυτελών σκαφών αναψυχής.
Η εν λόγω εταιρεία, δείχνει για μια ακόμη φορά το πόσο έχουν αποθρασυνθεί οι Τούρκοι, καθώς χρησιμοποιεί σαν λογότυπο της το σήμα του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού.
Όσο για την ονομασία της; Είναι καθαρά ελληνική, αφού ονομάζεται «Poseidon».
Η εν λόγω ενέργεια αποτελεί δίχως άλλο προσβολή των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και κάθε άλλο παρά τυχαία μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε.

Δεν σου έφεραν απόδειξη; Φύγε, χωρίς να πληρώσεις...!

Δεν σου έφεραν απόδειξη; Φύγε, χωρίς να πληρώσεις...!
Από την ερχόμενη εβδομάδα οι καταναλωτές που δεν θα λαμβάνουν απόδειξη, θα μπορούν να φεύγουν από το κατάστημα χωρίς να πληρώνουν το λογαριασμό!
Έτσι ο καταναλωτής θα μπορεί να μην καταβάλλει αντίτιμο σε εστιατόρια, καφέ, καταστήματα με είδη ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και στην περίπτωση παροχής υπηρεσιών δηλαδή σε γιατρούς, δικηγόρους, υδραυλικούς σε περίπτωση που δεν λάβει απόδειξη.
Η συγκεκριμένη διάταξη θα αναγράφεται και στους καταλόγους των εστιατορίων.
Έτσι εάν δεν σας δώσουν απόδειξη σε κάποιο εστιατόριο, μπαρ ή κέντρο διασκέδασης, μπορείτε απλά να φύγετε από το κατάστημα και να θεωρήσετε τον λογαριασμό... κέρασμα!

Εκτός Δημοσίου 30.000 υπάλληλοι Σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι έως το τέλος του 2012 και 30.000 εργαζόμενοι έως το 2013

Εκτός Δημοσίου 30.000 υπάλληλοι
Συνολικά 32.000 δημόσιοι υπάλληλοι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέχρι το τέλος του 2013.
Όπως αναφέρει το Έθνος, στο πολυνομοσχέδιο για τις διαρθρωτικές αλλαγές, το οποίο πιθανότατα θα κατατεθεί την ερχόμενη Κυριακή, θα περιγράφεται η δέσμευση για να τεθούν σε διαθεσιμότητα 2.000 δημόσιοι υπάλληλοι ως το τέλος του 2012 και 25.000-30.000 εργαζόμενοι στο Δημόσιο ως το 2013.
Τους επόμενους τρεις μήνες θα τεθούν σε διαθεσιμότητα 500 επίορκοι και ακατάλληλοι υπάλληλοι και περίπου 1.500 εργαζόμενοι στον σκληρό πυρήνα του κράτους, οι οποίοι θα χαρακτηριστούν πλεονάζοντες.

Πρωτοβουλία Βενιζέλου να πειστεί ο Κουβέλης

Σε διαρκή σύσκεψη είναι από το πρωί οι επιτελείς της Ιπποκράτους. Με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να βρίσκεται εν πτήση για τις ΗΠΑ οι συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον Δημήτρη Χατζησωκράτη της ΔΗΜΑΡ και τον Δημήτρη Σταμάτη από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να εντοπιστεί κάθε δυνατή αλλαγή που θα διευκολύνει τη συμφωνία των κυβερνητικών εταίρων με την τρόικα.

Το απόγευμα, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ (Κουκουλόπουλος, Πρωτόπαπας, Σαχινίδης, Κουτρουμάνης) θα επισκεφθεί τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα.

Σφίγγει ο «κλοιός» Λαγκάρντ για τον Παπακωνσταντίνου

Στην κυνική παραδοχή ότι το πρωτότυπο αρχείο της λίστας Λαγκάρντ έχει χαθεί αναγκάστηκε να προχωρήσει ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου κατά την επτάωρη εξέτασή του από τα μέλη της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Στην ουσία η ομολογία του κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαιώνει πλήρως το αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» - από το οποίο ξεκίνησε και η διερεύνηση της υπόθεσης -  που ανέφερε ότι η λίστα Λαγκάρντ έχει εξαφανιστεί. Υπό αυτά τα δεδομένα αρκετοί βουλευτές επισημαίνουν ότι τα πρακτικά των συνεδριάσεων της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας πρέπει να σταλούν στον οικονομικό εισαγγελέα που διερευνά την υπόθεση.

Πρόβα σύγκρουσης με τις αποκρατικοποιήσεις

Κλυδωνισμοί για την κυβέρνηση στην Βουλή

Κοινοβουλευτικούς κλυδωνισμούς υφίσταται ο κυβερνητικός συνασπισμός καθώς βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ απειλούν με καταψήφιση το νομοσχέδιο που προβλέπει κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του ελληνικού δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, οι αλλαγές στις οποίες προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας αργά το βράδυ της Τετάρτης προκειμένου να κάμψει τις αντιστάσεις των βουλευτών που υποστηρίζουν την κυβέρνηση δεν απέδωσαν πλήρως. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ έχει συγκαλέσει έκτακτο ΚΤΕ Οικονομικών για το συγκεκριμένο θέμα.

Άρθρο των New York Times για την Ελλάδα των μνημονίων

Στην τραγική θέση στην οποία βρίσκονται χιλιάδες μακροχρόνια άνεργοι στη χώρα μας, οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι, αναφέρονται οι New York Times, με αφορμή την ιστορία 58χρονης καρκινοπαθούς. «Εάν είσαι άνεργος, πεθαίνεις» δηλώνει στην εφημερίδα ο διευθυντής της Ογκολογικής Μονάδας του «Σωτηρία» κ. Κωνσταντίνος Συρίγος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το σύστημα αγνοεί όσους διαγνωστούν με καρκίνο, εάν δεν έχουν ασφάλιση».

Συμφωνία «πακέτο» με πρωτοφανείς όρους

Την «ουρά» των πρόσφατων δηλώσεων Σόιμπλε περί νέων μηχανισμών ελέγχου και της αιχμής Βενιζέλου περί «προτεκτοράτου» φέρνει στην επιφάνεια αναλυτικό δημοσίευμα των Financial Times, με τίτλο «Ξένους τεχνοκράτες επιβάλλουν στην Αθήνα», που αναδημοσιεύει πλήρως το Euro2day.gr .

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πέραν της πολυαναμενόμενης δόσης, επίκειται συμφωνία που θα διασφαλίζει 2ετή παράταση του ελληνικού προγράμματος, με πρόσθετη χρηματοδότηση της τάξεως των 16-18 δισ. ευρώ.

Στις Βρυξέλλες το πακέτο των μέτρων

Συνεδριάζει σήμερα και αύριο η ομάδα εργασία του ευρώ (EWG) έχοντας στα χέρια της ένα προχωρημένο προσχέδιο της έκθεσης της τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα.

Οι 17 τεχνοκράτες, εντεταλμένοι των αντίστοιχων υπουργείων οικονομικών, παρουσία εκπροσώπων του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και του επιτελείου του κ.Μ.Μόρς που εκπροσωπεί την Κομισιόν θα ανοίξουν την επεξεργασία ενός σχεδίου εισήγησης προς το eurogroup της 12ης Νοεμβρίου. Το Συμβούλιο τότε θα κληθεί να αποφασίσει βάση της τελικής έκθεσης της DGECFIN και της γνωμάτευσης του EWG την εκταμίευση της δόσης των 31,5  δισ. ευρώ. Απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η υπερψήφιση όλων των μέτρων, των μεταρρυθμίσεων και του προϋπολογισμού από το ελληνικό κοινοβούλιο.

ΔΗΜΑΡ: Εκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής

Έκτακτη συνεδρίαση στις 5:30 το απόγευμα θα πραγματοποιήσει η εκτελεστική επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, για να συζητήσει τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με την τρόικα και τη στάση του κόμματος.

«Οχι» από την ΚΟ για τα εργασιακά

«Όχι» στην ψήφιση των εργασιακών, επιμένει να λέει η Δημοκρατική Αριστερά, παρά τις βελτιώσεις που παραδέχεται ότι υπήρξαν σε σχέση με τις αρχικές αξιώσεις της τρόικας.

Γ. Στουρνάρας: Με ένα άρθρο, όλα μαζί

Την ελπίδα πως όλοι οι βουλευτές των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό θα στηρίξουν τα μέτρα στη Βουλή, εξέφρασε ο Γ. Στουρνάρας, μετά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ενώ δήλωσε ότι όλα τα μέτρα θα συμπεριληφθούν σε ένα άρθρο προκειμένου να ψηφιστούν από το ελληνικό κοινοβούλιο.

«Θα πάει με ένα άρθρο, με ένα άρθρο, όλα μαζί» απάντησε χαρακτηριστικά ο υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι την επόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί το νομοσχέδιο στη βουλή και πρόσθεσε: «Αν κάνουμε πίσω σ’ αυτό το ΠΑΣΟΚ ήδη μου είπε ότι εμείς θέλουμε 15 τέτοια άρθρα και έχουν δίκιο». 

Στην Αγία Έδρα για επίσημη επίσκεψη ο Χριστόφιας

 Πόλη του Βατικανού: Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Πάπα Πάπα Βενέδικτο ΙΣΤ' είχε σήμερα το μεσημέρι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, στα πλαίσια της επίσημης επίσκεψής του στην Αγία Έδρα.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση ο Πρόεδρος Χριστόφιας δώρισε στον Πάπα Βενέδικτο ένα αντίγραφο δέντρου ελιάς από ασήμι λέγοντας του ότι «η Κύπρος είναι γη του ευλογημένου δέντρου της ελιάς. Το δέντρο αυτό αποτελεί σύμβολο ειρήνης».

Η κατ΄ ιδίαν συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά.

Ανοδικά κινείται το Κυπριακό Χρηματιστήριο

Λευκωσία: Σημαντική άνοδο παρουσιάζει την Πέμπτη το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, συνεχίζοντας ένα εκπληκτικό σερί ανόδου που ξεκίνησε από τη Δευτέρα, 15 Οκτωβρίου.

Στις 13:01 ο Γενικός Δείκτης τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 166,88 μονάδες, παρουσιάζοντας άνοδο σε ποσοστό 3,31%, ενώ ο Δείκτης FTSE/CySE 20 βρισκόταν στις 62,65 μονάδες, καταγράφοντας άνοδο σε ποσοστό 2,86%. Στα ψηλά επίπεδα του €1,4 εκατομμύρια βρίσκεται ο όγκος συναλλαγών.

"Επιφυλακτικός" για τις 900 μονάδες ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα από το capital.gr

Σταθεροποιητικά κινείται την Πέμπτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., με εναλλαγές προσήμου σε στενό εύρος διακύμανσης, εκατέρωθεν των 890 μονάδων.

Έως 3,68% βρέθηκε να ενισχύεται νωρίτερα ο τραπεζικός δείκτης, ενώ από τη σύνθεση του FTSE20 ξεχωρίζουν τα ποσοστιαία κέρδη άνω του 6% των Cyprus PB και Μυτιληναίος και ακολουθούν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των ΕΤΕ, ΔΕΗ, ΟΤΕ και Τρ. Κύπρου.


Δώδεκα βουλευτές της Ν.Δ Βουλευτές ζητούν την απέλαση του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή

Την απέλαση του Τούρκου Προξένου στην Κομοτηνή, ζητούν από το υπουργείο Εξωτερικών δώδεκα βουλευτές της Ν.Δ, εξαιτίας της προκλητικής συμπεριφοράς του Τούρκου αξιωματούχου στην περιοχή της Θράκης.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον βουλευτή  Β’ Θεσσαλονίκης Σάββα Αναστασιάδη, που δημοσιοποίησε επιστολή- ντοκουμέντο μουσουλμάνου Ιμάμη προς τον μουφτή Κομοτηνής, με την οποία αποδεικνύεται «η ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική» σύμφωνα με τον κ.Αναστασιάδη. Η επιστολή του κ.Καρά Χαλήλ Μπιλάλ, είναι ενδεικτική του κλίματος τρομοκρατίας που ασκεί το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής, στα μέλη της μειονότητας.

«Βόμβα» από το βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δεν ψηφίζει τις αποκρατικοποιήσεις ο Θάνος Μωραΐτης

Δήλωση-«βόμβα» ανήρτησε στο Διαδίκτυο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει το νομοσχέδιο που μειώνει τη συμμετοχή του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ.

Ειδικότερα, ο βουλευτής εμμένοντας στην απόφαση που έλαβε το κόμμα κατά την συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών προχώρησε στην συγκεκριμένη δήλωση: «Η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας περνά μόνο από διαδικασίες που θα εγγυηθούν την απόλυτη διαφάνεια και την προστασία του δημόσιου συμφέροντος.

Μονπελιέ – Ολυμπιακός 1 – 2 Επική ανατροπή από τον Θρύλο

Επική ανατροπή για τον Ολυμπιακό μέσα στο Μονπελιέ.

Οι πρωταθλητές Ελλάδας πέτυχαν, με μια πειστική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, όχι μόνο να «γυρίσουν» το ματς κόντρα στους πρωταθλητές Γαλλίας, αλλά παράλληλα να δείξουν το ευρωπαϊκό τους πρόσωπο και να κρατήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους για συνέχεια του ευρωπαϊκού τους ταξιδιού ακόμα και στα σαλόνια του Τσάμπιονς Λιγκ.

Αλ. Τσίπρας: Ζητώ από κάθε βουλευτή ξεχωριστά να μην ψηφίσει τα μέτρα

Σε κάθε βουλευτή ξεχωριστά θα απευθυνθεί ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, όπως είπε από το βήμα της Βουλής, και θα ζητήσει να μην ψηφίσουν τα νέα μέτρα, όταν αυτά έρθουν στη Βουλή.

«Όσο κι αν επισείετε την απειλή της διαγραφής, είναι προτιμότερο να κοιτάει κανείς στα μάτια τον κόσμο που τον έφερε στη Βουλή, από το να κοιτάει υποταγμένες ηγεσίες» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενους στον πρωθυπουργό, τον οποίο εγκάλεσε, για το γεγονός ότι επί τρεις μήνες δεν έχει εμφανιστεί στη Βουλή.

Θρίλερ με τα εργασιακά

Μέχρι αργά το βράδυ συνεχίζονταν οι πυρετώδεις διαβουλεύσεις ανάμεσα στο κυβερνητικό επιτελείο και τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση με σκοπό την εύρεση μιας συνδυαστικής φόρμουλας για την επίλυση των προβλημάτων όσον αφορά στο νέο πακέτο μέτρων και τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ανέλαβε την πρωτοβουλία εύρεσης συμβιβαστικής φόρμουλας και για το σκοπό αυτό είχε επικοινωνία τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη, και τον υπουργό Επικρατείας, Δημήτρη Σταμάτη.

Έχασε τη μάχη για το θετικό πρόσημο η Wall Street

Dow13.077,34-25,19 -0,19%  



  Nasdaq2.981,70-8,76 -0,29%  

Η Wall Street χθες
Με μικρή πτώση "χρέωσε" το αμερικανικό χρηματιστήριο η ανακοίνωση της Fed που επισκίασε τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τον τομέα στέγασης των ΗΠΑ, δίνοντας έτσι συνέχεια στις χθεσινές μεγάλες απώλειες της αγοράς.

Μετά τη λήξη της διήμερης συνεδρίασης νομισματικής πολιτικής, η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ επανέλαβε ότι η αμερικανική οικονομία συνεχίζει να επεκτείνεται με ήπιους ρυθμούς και ψήφισε υπέρ της διατήρησης των μέτρων στήριξης που αναμένεται να βοηθήσουν την αγορά εργασίας να ανακάμψει.

Οι αξιωματούχοι της Fed διαπίστωσαν βελτίωση στις δαπάνες των νοικοκυριών αλλά και τη στεγαστική αγορά, αλλά ενημέρωσαν ότι το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων της τράπεζας θα συνεχιστεί ενώ εμμένει στο σχέδιό της να διατηρήσει τα επιτόκια κοντά στο μηδέν τουλάχιστον έως τα μέσα του 2015.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones υποχώρησε κατά 25,10 μονάδες (-0,19%) κλείνοντας στις 13.077,30 μονάδες. Τις τελευταίες τέσσερις ημέρες ο δείκτης έχει χάσει αθροιστικά 3,5%. Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 8,70 μονάδων (-0,29%) και έκλεισε στις 2.981,70 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε πτώση 4,30 μονάδων (-0,31%) κλείνοντας στις 1.408,70 μονάδες.