Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014

Η Ιατρική των Ελλήνων: Αυθεντική διαχρονική επιστήμη

«Αν δεν υπάρχει υγεία, όλα τα υπόλοιπα αγαθά σε τίποτα δεν ωφελούν» Ιπποκράτης. 
 
Αυτό ήταν το «μότο» των αρχαίων Ελλήνων γι αυτό και έδιναν βαρύνουσα σημασία στην υγεία αλλά και στον καλύτερο δυνατό τρόπο θεραπείας σε περίπτωση ασθενείας. 
 
Οι Έλληνες γιατροί έχουν μείνει στην ιστορία χάριν της ακεραιότητας, του καινοτομικού χαρακτήρα του έργου τους και του σεβασμού τους προς τον άνθρωπο.

Διάλεξη Ν.Λυγερού:"Ο Ερωτόκριτος ως κληρονομιά Ελληνισμού"(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα: 
"Ο Ερωτόκριτος ως κληρονομιά Ελληνισμού". 
Αίθουσα Επιμελητηρίου Έβρου. 
Σάββατο 20 Δεκεμβρίου 2014

Η Ευρασιατική Ένωση θα αρχίσει να λειτουργεί την 1η Ιανουαρίου

Δεκέμβριος 22, 2014.

Την 1η Ιανουαρίου 2015, ο κόσμος θα ξυπνήσει με μια νέα διεθνή οργάνωση, που θα καλύπτει τον τεράστιο γεωγραφικό χώρο από το Μπρεστ των συνόρων της Πολωνίας, μέχρι τα σύνορα της Κίνας.

 Κατά την ημερομηνία αυτή, η Τελωνειακή Ένωση θα ξαναγεννηθεί με το όνομα της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης.

Στις τρεις ιδρυτικές χώρες- Λευκορωσία, Καζακστάν και Ρωσία- εντάχθηκαν η Αρμενία και το Κιργιστάν. Στο Γερεβάν, ήδη, έχει επικυρωθεί η συνθήκη προσχώρησης στην Ένωση και στο Μπισκέκ θα γίνει από στιγμή σε στιγμή.

Νέες σκληρές αερομαχίες ελληνικών και τουρκικών μαχητικών δυτικά από τη Λέσβο-ΝΕΑ ΕΝΤΑΣΗ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΔΥΟ ΕΜΠΛΟΚΕΣ - Η ΑΓΚΥΡΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ "ΘΕΡΜΟ" ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ

Νέο κύκλο έντασης στο Αιγαίο φαίνεται πως «εγκαινιάζει» η τουρκική Αεροπορία ύστερα από πολύ καιρό.
Οι Τούρκοι πιλότοι εμφανίζονται προκλητικοί επιζητώντας αναμέτρηση με τα μαχητικά της ΠΑ και μάλιστα επιλέγουν αεροσκάφη που φέρουν οπλισμό για αυτές τις αναμετρήσεις και φυσικά περιττό να προστεθεί πως τα αεροσκάφη αυτά είναι τα F-16 που μόλις έχουν παραδοθεί στην τουρκική Αεροπορία μετά την εφαμοργή του προγράμματος εκσυγχρονισμού CCIP.

Στύρα Ευβοίας:Συγκλονιστική μαρτυρία: Οι ληστές με το σίδερο βασάνιζαν τους ηλικιωμένους επί 45 λεπτά!

Τι λέει στο protothema.gr η κόρη τους - Οι κουκουλοφόροι χτυπούσαν και απειλούσαν το ηλικιωμένο ζευγάρι
Δυο σπασμένα πλευρά και μώλωπες στο πρόσωπο και το σώμα είναι τα σημάδια που άφησαν οι αδίστακτοι ληστές στον 78χρονο ηλικιωμένο από τα Στύρα Ευβοίας.

Το σοκ που υπέστη ο άτυχος ηλικιωμένος μαζί με την 76χρονη σύζυγό του, όταν ήρθαν αντιμέτωποι με τους ληστές, περιγράφει αποκλειστικά στο protothema.gr η κόρη τους, Γεωργία.

Απορριμματοφόρο παρέσυρε πεζούς στη Γλασκώβη - Έξι νεκροί(Βίντεο)

Το όχημα παρέκλινε της πορείας του και ανέβηκε σε πεζοδρόμιο όπου πεζοί περίμεναν να διασχίσουν το δρόμο
Τουλάχιστον έξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους αφού απορριμματοφόρο τους παρέσυρε σε κεντρικό δρόμο στην καρδιά της Γλασκώβης.



Σύμφωνα με διεθνή δίκτυα, το όχημα ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και προσέκρουσε σε τμήμα του ξενοδοχείου Μιλένιουμ στην Πλατεία Τζόρτζ.

Τη στιγμή εκείνη στο σημείο βρίσκονταν πεζοί που περίμεναν να διασχίσουν το δρόμο λίγα μέτρα από το σιδηροδρομικό σταθμό της Κουίν Στριτ.

Νέο σοκ στη Γαλλία: Αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Ναντ

Τουλάχιστον δέκα τραυματίες, οι δύο σοβαρά - Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άντρας που οδηγούσε το αυτοκίνητο αυτομαχαιρώθηκε με εννιά μαχαιριές - Είναι αυτή η τρίτη κατά σειρά επίθεση φανατικών επί γαλλικού εδάφους, μετά τα περιστατικά σε Παρίσι και Ντιζόν;
Σοκαρισμένη η γαλλική κοινωνία παρακολουθεί εδώ και λίγη ώρα το δεύτερο περιστατικό παράσυρσης πεζών από αυτοκίνητο.

Μετά τη Ντιζόν όπου άνδρας έπεσε με το όχημά του επάνω σε πεζούς φωνάζοντας «Ο Αλλάχ είναι μεγάλος», το βράδυ της Δευτέρας ένα λευκό ημιφορτηγό παρέσυρε και τραυμάτισε πεζούς στην πόλη Ναντ.

ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ ΤΙΘΕΤΑΙ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΧΑΪΚΑΛΗ

Στο αρχείο τίθεται η έρευνα για την υπόθεση των καταγγελιών χρηματισμού του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, σύμφωνα με το πόρισμα του εισαγγελέα, Παναγιώτη Παναγιωτόπουλου, που ερεύνησε την υπόθεση.
Ο εισαγγελέας κρίνει ότι δεν προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις που απαιτεί ο νόμος γα την άσκηση ποινικής δίωξης δωροδοκίας βουλευτή, «καθόσον δεν προέκυψε κανένα στοιχείο της αντικειμενικής υπόστασης του εγκλήματος ούτε προέκυψε η βασιμότητα της καταγγελίας».