Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Δεσποτικό: Το ακατοίκητο νησί μια δρασκελιά από την Αντίπαρο - Εχει τις ωραιότερες παραλίες ίσως και του πλανήτη (Εικόνες)

Η μεγάλη... αντιστάρ των Κυκλάδων είναι η Αντίπαρος. Το εκπληκτικό αυτό νησί δεν αποτελεί, όμως, τη μόνη έκπληξη στη συγκεκριμένη περιοχή του Αιγαίου. Μια δρασκελιά από την Αντίπαρο βρίσκεται το Δεσποτικό, ένα ακατοίκητο νησάκι στο οποίο βρίσκονται ίσως οι ωραιότερες παραλίες του κόσμου. Ολες τους στον ίσκιο σπουδαίων αρχαιολογικών ανασκαφών που έχουν έρθει στο φως, βρίσκονται στο κέντρο του Δεσποτικού και ετοιμάζονται να γίνουν επισκέψιμες, αφού η πρώτη φάση της αναστήλωσης έχει ολοκληρωθεί, μετατρέποντας ολόκληρο το νησί σε ανοιχτό μουσείο.

ΚΤΙΖΟΥΝ ΜΕΓΑΡΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΛΛΗΝΟΡΘΟΔΟΞΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

BURSA’NIN IZNIK ILCESINDE 10. YUZYILA AIT OLDUGU TAHMIN EDILEN SAPEL ORTAYA CIKTI.  FOTO: IZNIK, (DHA)
BURSA’NIN IZNIK ILCESINDE 10. YUZYILA AIT OLDUGU TAHMIN EDILEN SAPEL ORTAYA CIKTI. FOTO: IZNIK, (DHA)

Του Νίκου Χειλαδάκη
Από το nikosxeiladakis 

Ένα καινούργιο σκάνδαλο καταπάτησης μια ιστορικής ελληνορθόδοξης εκκλησίας στην Νίκαια της Τουρκίας, έρχεται στο φως από δημοσίευα της εφημερίδας Taraf, η οποία επικαλείται το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, DHA.

Πάπας Φραγκίσκος: "Ο Ιησούς ήταν ένας άνθρωπος" - Βαθύς προβληματισμός για την αιρετική δήλωση του ηγέτη των Καθολικών (Βίντεο)

ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΟΩΘΕΙ ΤΗΝ ΠΑΝΘΡΗΣΚΕΙΑ - ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΙΣΛΑΜ, ΑΓΙΑ ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΤΟ RFID

Ο Πάπας της Ρώμης Φραγκίσκος, προχώρησε πριν λίγες ώρες σε συγκέντρωση πιστών, σε μία παραδοχή η οποία αν μη τι άλλο προβληματίζει βαθιά αυτούς που πιστεύουν στην ενότητα των Εκκλησιών και το ενιαίο του Χριστιανισμού, πέρα από δόγματα,καθώς είναι 100% αιρετική και δεν "συγχωρείται" ούτε από τις συνήσεις "πολιτικάντικες" καινοφανείς "εκσυγχρονιστικές" θεωρίε που συνηθίζει το Βατικανό.

Κομμάτι-κομμάτι βρίσκουν το χαμένο Boeing στο Ρεϊνιόν; Στον «πυρετό» του μυστηρίου της MH370 όλη η υφήλιος

Μεταλλικό αντικείμενο που θεωρήθηκε πόρτα του αεροσκάφους ήταν τελικά μια σκάλα - Κάτοικοι ισχυρίζονται ότι εδώ και τρεις μήνες εντοπίζουν στην ακτή αντικείμενα - Αναμένονται τα αποτελέσματα από το πρώτο εύρημα, που θεωρείται τμήμα του φτερού - Οι ειδικοί θα βγάλουν συμπεράσματα ακόμα και από τα όστρακα που βρήκαν πάνω του!
Στον «πυρετό» του μυστηρίου της πτήσης MH370 κινείται τις τελευταίες ημέρες ξανά η υφήλιος, καθώς το αντικείμενο που ξεβράστηκε στις ακτές του Ρεϊνιόν και πιθανώς προέρχεται από το φτερό αεροσκάφους έδωσε νέα τροφή στα σενάρια και τις εικασίες για το τι συνέβη στις 8 Μαρτίου του 2014 στην μοιραία πτήση της Malaysia Airlines.

Βαρουφάκης: Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ενεργοποιήσει το plan B

Για την εφαρμογή του σχεδίου Β με την κυκλοφορία παράλληλου νομίσματος τη στιγμή που θα έκλειναν οι τράπεζες, επιμένει ο τέως υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης σε συνέντευξή του στην ισπανική  El Pais, εκτός από την προειδοποίηση που απηύθυνε προς την Ισπανία ότι μπορεί να γίνει Ελλάδα, αν κάνει τα ίδια λάθη.
Όπως υποστηρίζει, αν ο ίδιος θα πατούσε το κουμπί ενεργοποίησης του σχεδίου, απαντά χωρίς ενδοιασμούς: Ναι (θα το έκανα) και το έχω πει δημοσίως αλλά ήμουν στην πλευρά της μειοψηφίας και σέβομαι την απόφαση της πλειοψηφίας.

Βασανιστικός ο έλεγχος από τους δανειστές με φόντο τα 25 δισ.

Μέτρα «εδώ και τώρα» για τα 25 δισ. «μπροστά» ζητούν οι δανειστές - Την Τρίτη τελικά η συζήτηση για το ΤΑΙΠΕΔ και τα «κόκκινα δάνεια» - Για φορολογικό, διαφθορά και δικαιοσύνη συζητούν αύριο - Δεν διαφαίνεται άμεσα συμφωνία
Την Τρίτη τα «σπουδαία» τελικά με τους δανειστές, καθώς όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών τότε θα τεθούν στο τραπέζι των συζητήσεων τα ζητήματα του ΤΑΙΠΕΔ, αλλά και τα «κόκκινα δάνεια». Την Δευτέρα, οι συζητήσεις θα αφορούν στην καταπολέμηση της διαφθοράς και ζητήματα της δικαιοσύνης, αλλά και φορολογικής διοίκησης και φορολογικής πολιτικής.

Μυστηριώδες μαύρο δαχτυλίδι εμφανίστηκε στον ουρανό του Νότιγχαμ(Βίντεο)

Ένα από τα πιο περίεργα Άγνωστης Ταυτότητας Ιπτάμενα Αντικείμενα στην Ιστορία, έκανε την εμφάνισή του στον ουρανό του Νότιγχαμ, αφήνοντας τους ντόπιους με το στόμα ανοιχτό, αλλά και με πολλά ερωτηματικά.
Και πώς όχι όταν το UFO δεν είναι άλλο από ένα μαύρο… δαχτυλίδι, το οποίο αιωρείται στον συννεφιασμένο ουρανό, πριν αποφασίσει να γίνει εντυπωσιακά… καπνός!