Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Ζεολιθικές εξελίξεις

Του Ν.Λυγερού

Ζεολιθικές εξελίξεις βλέπουμε σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Κύπρο. Αντιλαμβανόμαστε, όμως, ότι η ιδιότητά του να καταπολεμά το δάκο με αποτελεσματικότητα δεν είναι ακόμα ευρύτερα γνωστή και περιοχές που έχουν μεγάλη πιθανότητα να προσβληθούν λόγω ωρίμανσης της ελιάς πρέπει να ενημερωθούν εγκαίρως, για να μην υποστούν τις καταστροφές προηγούμενων ετών. Διότι όταν υπάρχει λύση σ’ ένα πρόβλημα που μαστιγώνει τους ελαιοπαραγωγούς είναι απαραίτητο να μην εφαρμόζεται από τους αρμόδιους φορείς. Οι κεντρικές αποφάσεις που πάντα καθυστερούν, διότι θεωρούν ότι η Ελλάδα είναι ένας ενιαίος χώρος όσον αφορά στην μετεωρολογία, πρέπει να συνειδητοποιήσουν το κόστος που θα έχουν όταν οι ελαιοπαραγωγοί μάθουν ότι δεν προώθησαν μια οικονομική λύση που είναι αποτελεσματική.

Ανάπτυξη και Καινοτομία

Του Ν.Λυγερού

Η ανάπτυξη δεν θα έρθει μόνη της κι αν δεν βάλουμε τα δυνατά μας με τις ίδιες τις δυνάμεις μας, πάλι θα είμαστε εξαρτημένοι αν δεν είμαστε εγκλωβισμένοι. Μόνο που δεν επαρκεί να ειπωθεί η ανάγκη της ανάπτυξης για να υλοποιηθεί, διότι η ανάκαμψη είναι προαπαιτούμενο για μας. Για να μας βοηθήσουν υπάρχουν βέβαια δύο θεμελιακά στοιχεία: η Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη και ο Ζεόλιθος. Πρέπει όμως να βασιστούμε και στην έννοια της καινοτομίας που είναι από τις βασικές ιδιότητες του Ελληνισμού. Η καινοτομία επειδή δεν είναι απλώς μια πατέντα, πρέπει να σχετίζεται με τη δυναμική της αγοράς που θα την απορροφήσει, κατά συνέπεια πρέπει να λύνει προβλήματα ή να δημιουργεί νέους προβληματισμούς επειδή ανοίγει δρόμους για την πατρίδα μας, ακόμα και σε διεθνές επίπεδο.

Δελφίνια κολυμπούν γύρω από αθλητή για να τον προστατέψουν από λευκό καρχαρία (Εικόνες-Βίντεο)

Ο γνωστός κολυμβητής ανοιχτής θάλασσας Άνταμ Γουόκερ κολύμπησε στις 22 Απριλίου το Στενό των Μαγείρων στη Νέα Ζηλανδία μέσα σε οκτώ ώρες και 36 λεπτά. Μάλιστα για πάνω από μία ώρα κολυμπούσαν γύρω του και δελφίνια. Αυτό όμως δεν είναι η είδηση.
Η είδηση είναι ότι τα δελφίνια τον πλησίασαν γιατί αντιλήφθηκαν την παρουσία ενός λευκού καρχαρία πίσω του, κάτι που δεν είχε μέχρι εκείνη τη στιγμή καταλάβει ο Βρετανός κολυμβητής.

Εξαπλώνεται η εξέγερση στην Αν. Ουκρανία – Νέα πόλη κατέλαβαν εξ΄ εφόδου οι ρωσόφωνοι(Βίντεο)

Εξαπλώνεται το κύμα γενικής εξέγερσης των ρωσόφωνων πληθυσμών στην Ανατολική Ουκρανία με μια ακόμη κατάληψη πόλης στην επαρχία του Ντονετσκ. Πρόκειται για την  πόλη της Κονστιαντινόβκα της οποίας το Δημαρχείο και το κεντρικό κτίριο της αστυνομικής διεύθυνσης έχουν καταληφθεί από ομάδες ρωσοφώνων όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία.

Τα επιμελητήρια ζητούν παραίτηση Χατζηδάκη και αποσύρουν τους υποψηφίους τους από τα ψηφοδέλτια ΝΔ -ΠΑΣΟΚ

Στα άκρα οδηγείται όπως φαίνεται η κόντρα των Επιμελητηρίων με την κυβέρνηση, καθώς, η κοινότητα, με ανακοίνωσή της, δηλώνει ότι αποσύρει τους όποιους υποψηφίους έχει στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
Αιτία για τη σύγκρουση είναι η τροπολογία που έχουν υπογράψει 185 βουλευτές, με βάση την οποία αίρεται η υποχρεωτικότητα εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια.

Τι γυρεύει ο Σόρος στην Αθήνα;

Τι γυρεύει ο Σόρος στην Αθήνα;
Δείπνο με 60 πολιτικούς, επιχειρηματίες και εφοπλιστές - Τα μυστικά ραντεβού και τα deals που θέλει να κλείσει ο διεθνής κερδοσκόπος.
«Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι;» αναρωτιούνται πολλοί μετά τις συχνές επισκέψεις και επαφές που έχει με έλληνες πολιτικούς και επιχειρηματίες ο γνωστός μεγαλοεπενδυτής Τζόρτζ Σόρος.
Μία από τις τελευταίες κρυφές του επαφές έλαβε χώρα την περασμένη Πέμπτη όπου συμμετείχε ως κεντρικός ομιλητής σε «μυστικό δείπνο» που έγινε στο ballroom κεντρικού ξενοδοχείου της Αθήνας.
Ο παλιός γνώριμος και φίλος του Γιώργου Παπανδρέου ήρθε για δέκα περίπου ώρες στην Ελλάδα και μέσα σε αυτό το διάστημα κατάφερε να δει μια πλειάδα πολιτικών και επιχειρηματιών, κατά κύριο λόγο εφοπλιστών!

Τραγωδία στο λούνα παρκ: Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα-«Αέρας σήκωσε τη μπάλα 10 μέτρα ψηλά και την έριξε στο έδαφος 10 μέτρα από την πισίνα»

«Έβγαλα την κόρη μου από τη μπάλα και αρχικά δεν μου μιλούσε» - Για όλα ευθύνεται ο υπεύθυνος του λούνα παρκ γιατί η μπάλα δεν ήταν δεμένη - Τι καταθέτουν οι αυτόπτες μάρτυρες.
Συγκλονίζει η κατάθεση του πατέρα των δύο παιδιών, ο οποίος από το απόγευμα της Κυριακής ζει μια απίστευτη τραγωδία καθώς ο 13χρονος γιος του δεν είναι πλέον στη ζωή και η 9χρονη κόρη του νοσηλεύεται βαρύτατα τραυματισμένη στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία».

Πρόκληση βροχών και κεραυνών με την χρήση λέιζερ! Το επιβεβαιώνει ο διευθυντής της ΕΜΥ!

Για όσους επιμένουν ακόμα ότι η τροποποίηση του καιρού είναι μια συνομωσιολογία ας ρίξουν μια ματιά στο παρακάτω άρθρο...

Σύμφωνα με το tovima.gr ερευνητές στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη Φλόριδα , ανέπτυξαν μια μέθοδο με τη χρήση λέιζερ η οποία όπως υποστηρίζουν μπορεί να προκαλέσει βροχή αλλά και να δημιουργήσει… κεραυνούς!!!


Διπλό χτύπημα

Τη μέθοδο ανέπτυξαν ερευνητές του Πανεπιστημίου της Αριζόνα και του Κολεγίου Οπτικής και Φωτονικής της Φλόριδα και χρησιμοποιεί ένα σύστημα που αποτελείται ένα ισχυρό λέιζερ και εκτελείται σε δύο φάσεις.

Ελβετία: Ψηφίζουν για το εάν θέλουν κατώτατο μισθό 3.297 ευρώ

Σε δημοψήφισμα προχωρούν οι Ελβετοί στις 18 Μαΐου προκειμένου να εγκρίνουν την υιοθέτηση κατώτατου μισθού, ο οποίος θα κυμαίνεται στα 18 ευρώ την ώρα.
Εάν υπερισχύσει το «ναι» στο δημοψήφισμα, η Ελβετία θα έχει τον υψηλότερο κατώτερο μισθό παγκοσμίως - 4.000 φράγκα/μήνα (3.297 ευρώ) ή 22 φράγκα/ώρα (18 ευρώ). Ο μέσος μισθός στην Ελβετία είναι ο υψηλότερος στην Ευρώπη, ξεπερνώντας τα 6.800 φράγκα (5.600 ευρώ).

Κι ενώ το 90% των εργαζομένων στην Ελβετία κερδίζει ήδη περισσότερα από αυτά, οι εργοδότες υποστηρίζουν ότι εάν υιοθετηθεί οροφή για τον κατώτατο μισθό αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να αυξηθούν όλοι οι μισθοί στη χώρα.

Πομάκοι! Μιὰ θλιβερὴ ἱστορία τουρκοποιήσεως!

Πομάκοι! Μιὰ θλιβερὴ ἱστορία τουρκοποιήσεως!Τῷ 1981 μὲ τὴν συνοδεία ἑνὸς φίλου Πομάκου ἐκ Ξἀνθης, πήραμε τὸν δρόμο γιὰ τὰ Πομακοχώρια καὶ τὴν πρωτεύουσα τοὺς τὸν Ἐχίνο.
Ἐγκαταλείποντας τὴν ἐθνικὴ καὶ στρίβοντας πρὸς Πομακοχώρια μιὰ μπάρα κι ἔνας φρουρὸς στρατιώτης ἤλεγχε τὴν διέλευση.
«Γιατὶ ἐλέγχεις», τὸν ῥώτησα.
«Για να ἐλέγχουμε τὴν διέλευση τούρκων πρακτόρων», ἀπήντησε!
Ξαφνιάστηκα καὶ συλλογιζόμουν, «μά οἱ πράκτορες δέν μποροῦσαν νά περάσουν παραδίπλα στό δάσος; Μά τί μωρία εἶναι αὐτή!»
Για τὰ πομακοχώρια ἔπρεπε νὰ εἶχα προμηθευτῆ εἰδικὴ ἄδεια, βίζα, λὲς καὶ πήγαινα σὲ ξένη χώρα…
Τέτοια ἤταν ἡ βλακία!!!

Σημαντική άνοδος στην Wall Street με ώθηση από μάκρο και deals

Dow16.399,2537,79 0,23%  



  Nasdaq4.075,56-72,78 -1,75%  

Η Wall Street σήμερα,
(Το τελευταίο επίπεδο κλεισίματος του Nasdaq)
"Πανηγυρικά" υποδέχεται η Wall Street τα στοιχεία για τις πωλήσεις κατοικιών σε εκκρεμότητα στις ΗΠΑ που εμφάνισαν την πρώτη αύξηση σε διάστημα εννέα μηνών, αλλά και τις συμφωνίες συγχώνευσης στους κλάδους φαρμακοβιομηχανιών και τηλεπικοινωνιών.

Ο αριθμός των Αμερικανών που υπέγραψαν συμβόλαιο για την αγορά μεταχειρισμένης κατοικίας κατέγραψε το Μάρτιο τη μεγαλύτερη άνοδο σε διάστημα σχεδόν τριών ετών, με το σχετικό δείκτη της National Association of Realtors να σημειώνει άνοδο το Μάρτιο σκαρφαλώνοντας στις 97,4 μονάδες.

Η αγορά άρχισε να "τρεμοπαίζει" στον απόηχο της ανακοίνωσης των νέων κυρώσεων που επιβάλλει ο Λευκός Οίκος κατά της Μόσχας αλλά ανέκαμψε γρήγορα.

Δείκτες – Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 101,60 μονάδες (0,62%) και βρίσκεται στις 16.463,06 μονάδες. Ο δείκτης Nasdaq καταγράφει άνοδο 21,06 μονάδων (0,52%) φτάνοντας τις 4.096,62 μονάδες. O S&P 500 σημειώνει άνοδο 8,58 μονάδων (0,46%) και βρίσκεται στις 1.871,98 μονάδες.

Από τις 30 μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη Dow Jones 25 κινούνται με θετικό πρόσημο και 5 με αρνητικό. Εξ΄ αυτών τα μεγαλύτερα ποσοστιαία κέρδη καταγράφει η Pfizer καθώς διαπραγματεύεται στα 31,65 δολάρια με άνοδο 0,90 δολαρίων ή σε ποσοστό 2,93%. Ακολουθούν η Microsoft με κέρδη 1,72% στα 40,595 και η IBM στα 192,79 δολάρια με άνοδο 1,67%.

Με οριακά κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ - Στις 118,36 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Λευκωσία: Με οριακά κέρδη έκλεισε τη Δευτέρα το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με το Γενικό Δείκτη να καταγράφει ποσοστιαία άνοδο 0,14% και να κλείνει στις 118,36 μονάδες.

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 παρουσίασε πτώση σε ποσοστό 0,14% κλείνοντας στις 57,71 μονάδες.

Ο όγκος των συναλλαγών ανήλθε στα €90.057,40.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, με κέρδη έκλεισαν οι δείκτες της Παράλληλης Αγοράς σε ποσοστό 1,08% και ο τομέας των Επενδυτικών σε ποσοστό 0,22%, ενώ με ζημιές έκλεισε ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σε ποσοστό 0,85%.

Από... κάτω κοιτά πλέον τις 1.200 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Της Εφης Γκικοπούλου 
Από το capital.gr

Απογοητευτική συνεδρίαση, με πολλές μετοχές του 25άρη να καταγράφουν πτώση άνω του 3%, ενώ καμία δεν κατάφερε να κρατηθεί σε θετικό έδαφος. Ενδεικτικά τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η μετοχή του Ελλάκτωρα (-4,18%) και ακολούθησε η ΦΦΓΚΡΠ (-3,78%), ο Μυτιληναίος (+3,61%), η ΕΧΑΕ (-3,53%), ο ΟΠΑΠ (-3,27%), η ΔΕΗ (-3,16%), ο Τιτάνας (-3,14%) και η Μέτκα (-3,02%).

Στον τραπεζικό κλάδο, η τιμή της ΕΤΕ που ήταν ο πρωταγωνιστής της πτώσης στην αρχή της συνεδρίασης, περιόρισε της απώλειες προς το κλείσιμο από -5,10% στα -3,06%, και κλείσιμο στα 2,85 ευρώ.