Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017

Η αγωγή των νέων στην Αρχαία Αθήνα

Η αγωγή των νέων στην αρχαία Αθήνα είναι παρόμοια με την αγωγή των νέων σε άλλες ελληνικές πόλεις, με εξαίρεση την Σπάρτη. Απλώς γίνεται ιδιαίτερη μνεία στην αγωγή των Αθηναίων νέων, γιατί η αρχαία Αθήνα του 5ου π.Χ. αιώνα αποτελεί γενικότερο πρότυπο σε αυτό το βιβλίο.

Στην αθηναϊκή οικογένεια, την αγωγή αναλάμβανε ο πατέρας ο οποίος ήταν και ο αρχηγός της οικογενείας. Μπορούσε, όμως, η αγωγή να ανατεθεί σε άλλους. Μέχρι τα 7 τους έτη τα αγόρια και τα κορίτσια μεγάλωναν μαζί στον γυναικωνίτη και έπαιζαν μαζί διάφορα ευχάριστα παιχνίδια. Από τα 7 τους έτη τα αγόρια, με τη συνοδεία του παιδαγωγού, πήγαιναν στο σχολείο. Ο παιδαγωγός ήταν ένας ηλικιωμένος και έμπιστος δούλος της οικογενείας. Σε ό,τι αφορά τα κορίτσια, αυτά έμεναν στο σπίτι και η μητέρα τους τα δίδασκε ανάγνωση, γραφή, μουσική, χορό και την οικοκυρική τέχνη.

Φρίκη: Βασάνισαν και αποκεφάλισαν χελώνα καρέτα-καρέτα στην Κρήτη - ΣΤΟΝ ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟ (εικόνες σοκ)

Μπροστά σε ένα αποτρόπαιο θέαμα ήρθε μια παρέα που πήγε για μπάνιο στην παραλία των Πέρα Γαλήνων στις Σίσες Μυλοποτάμου.
Εντόπισαν το κουφάρι μιας χελώνας Καρέτα - Καρέτα, η οποία είχε βασανιστεί με φρικτό τρόπο.
Οι δράστες, είχαν δέσει το άτυχο ζώο, στο οποίο προσπάθησαν να αφαιρέσουν το καβούκι, ενώ όταν δεν τα κατάφεραν, αποκεφάλισαν την χελώνα.
Δείτε τις φωτογραφίες-σοκ από το ekriti:

«Έβαλαν στο προεδρικό διάταγμα θέμα προσευχής και ο Παυλόπουλος τους το γύρισε πίσω»

Αποκάλυψη από τον Νικήτα Κακλαμάνη - Εκτός από το θέμα της σημαίας η κυβέρνηση πήγε να περάσει από... την πίσω πόρτα και το θέμα της προσευχής - Παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας που γύρισε πίσω το διάταγμα ως αντισυνταγματικό

Ο Νικήτας Κακλαμάνης μιλώντας στον Realfm, δήλωσε ότι το προεδρικό διάταγμα περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας,.

Η πρώτη ανάλυση DNA Μυκηναίων και Μινωιτών αποκαλύπτει... σε ποιους μοιάζουμε - Νέα πρωτοποριακή έρευνα Eλλήνων και ξένων επιστημόνων

Οι δύο λαοί είχαν είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους παρά τις όποιες διαφορές τους, και βαθιές ρίζες στον ελλαδικό χώρο
Οι Μινωίτες και οι Μυκηναίοι είχαν μεγάλες γενετικές συγγένειες μεταξύ τους παρά τις όποιες διαφορές τους, κατάγονταν και οι δύο κυρίως από τους πρώτους νεολιθικούς γεωργούς στην περιοχή του Αιγαίου, ενώ οι σημερινοί Έλληνες είναι γενετικά παρόμοιοι σε μεγάλο βαθμό με τους Μυκηναίους.

Η σημαία δεν είναι τυχαία

Όταν βασίζεσαι
Ν. Λυγερός


Όταν βασίζεσαι
στην τύχη
κι όχι στην αξία
για να δώσεις
σ’ ένα μικρό άνθρωπο
την ευθύνη
να σηκώσει
την ελληνική σημαία