Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Γιατί οι Έλληνες δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο


Ο βασικός λόγος που τα ελληνόπουλα δεν μαθαίνουν Αρχαία Ελληνικά στο σχολείο είναι διότι το υπουργείο παραπαιδείας εδώ και δεκαετίες έχει θέσει ως σκοπό του να μην διδάσκεται σωστά η Αρχαία Ελληνική Γλώσσα.

Η γλώσσα είναι εργαλείο σκέψεως. Όσο πιό πολλές λέξεις χρησιμοποιούμε, όσο πιό αφηρημένες έννοιες συλλαμβάνουμε, όσο πιό καλή σύνταξη προτάσεων οικοδομούμε, τόσο περισσότερο ακονίζουμε την σκέψη μας. Όποιος δεν χρησιμοποιεί σωστά την γλώσσα, δεν μπορεί να μεταφέρει τις σκέψεις του στον έξω κόσμο. Δεν μπορεί να επικοινωνήσει με τους γύρω του, δεν μπορεί να ενεργήσει γρήγορα.
Αυτός μάλλον πρέπει να είναι ο σκοπός του υπουργείου παραπαιδείας για να διδάσκει με τέτοιο βασανιστικό τρόπο την Αρχαία Ελληνική Γλώσσα στα δύσμοιρα ελληνόπουλα.

Μικτή εικόνα στη Wall με μάκρο και αποτελέσματα στο επίκεντρο

Dow14.557,8010,29 0,07%  



  Nasdaq3.206,0639,70 1,25%  

Η Wall Street σήμερα,(Nasdaq end of day)
Με μικτά πρόσημα συνεχίζουν οι βασικοί δείκτες της Wall Street μετά τα απογοητευτικά στοιχεία από την αγορά ακινήτων και ενώ το επενδυτικό κλίμα επιβαρύνουν οι καθοδικά αναθεωρημένες προβλέψεις της Caterpillar για το τρέχον έτος.

Οι μεταπωλήσεις κατοικιών υποχώρησαν κατά 0,6% το Μάρτιο από τον προηγούμενο μήνα στο εποχιακά προσαρμοσμένο μέγεθος των 4,92 εκατ. σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η National Association of Realtors.

Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που έκαναν λόγο για αύξηση των πωλήσεων στα 5,02 εκατ. σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires.

Την ίδια στιγμή η μέση τιμή πώλησης ανήλθε στα 184.300 δολάρια, αυξημένη κατά 11,8% σε σχέση με το Μάρτιο του 2012.

Στα αποτελέσματα της ημέρας ξεχωρίζει σήμερα η ανακοίνωση της Caterpillar με τον μεγαλύτερο κατασκευαστή εξοπλισμού για τον μεταλλευτικό τομέα και τον κλάδο των κατασκευών να χάνει τις εκτιμήσεις των αναλυτών και να αναθεωρεί καθοδικά το outlook για το 2013.

Ειδικότερα, η Caterpillar ανακοίνωσε κέρδη 880 εκατ. δολ., ή 1,31 δολ. ανά μετοχή για το πρώτο τρίμηνο από 1,59 δισ. δολ., ή 2,37 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν σε 13,21 δισ. από 15,98 δισ. δολ. ένα χρόνο νωρίτερα.

ΦΡΙΚΗ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ:ΚΑΙΝΕ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΚΑΙ...ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ!!!

ΚΑΙΝΕ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΝΙΓΗΡΙΑ
Σοκαριστική φωτογραφία


Γερμανόφωνη ἰσλαμική ἰστοσελίδα:
" Ὅποιος προσβάλλει τό Ἰσλάμ πρέπει νά θανατώνεται!"
Βάναυση δίωξη Χριστιανῶν στήν Νιγηρία, ἡ χειρότερη μορφή βίας, θρησκευτικοῦ πολέμου σέ ἐξέλιξη στήν Νιγηρία.

ΤΑΙΠΕΔ: Ζητά βελτιωμένη προσφορά για τον ΟΠΑΠ


Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνεδρίαση του Ταμείου Αξιοποίησης Ακίνητης Περιουσίας του Δημοσίου για την εξαγορά ποσοστού 33% του ΟΠΑΠ.

Ωστόσο, η μοναδική προσφορά που ανοίχτηκε ήταν το ελληνο-τσεχικό επιχειρηματικό σχήμα Emma Delta καθώς η προσφορά του αμερικανικού hedge fund, Third Point, απορρίφθηκε καθώς υπέβαλε προσφορά υπό αίρεση.

Το ΤΑΙΠΕΔ, όμως, ζητά βελτίωση της προσφοράς που κατέθεσε η Εmma Delta, αφού το τίμημα ανέρχεται στα 622 εκατ. ευρώ όταν η τρέχουσα αποτίμηση για το 33% διαμορφώνεται περίπου στα 730 εκατ. ευρώ. Το ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ αποφάσισε να ζητήσει από την Emma Delta να βελτιώσει την οικονομική της προσφορά.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ; ΤΕΛΟΣ ΕΠΟΧΗΣ: Στα χέρια της τρόικα έπεσε οριστικά η Eurobank - Δεν βρήκαν το 10%

Κρατικοποιείται ή για την ακρίβεια "τροικανοποιείτται" τελικά η τράπεζα Eurobank μετά την αδυναμία του ΔΣ της τράπεζας να βρει το 10% του ποσού που απαιταίτο για την ανακεφαλαιοποίησή της.
 
Έτσι, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) θα καλύψει το 100% της αύξησης κεφαλαίου της Eurobank, λόγω της αδυναμίας συγκέντρωσης από ιδιώτες μετόχους της ελάχιστης συμμετοχής του 10% επί των κεφαλαιακών της αναγκών.
 
Πλέον όλα τα βλέματα είναι στραμμένα στην Εθνική Τράπεζα. Θα καταφέρει να γλιτώσει την αρπάγη της τρόικας ή θα καταλήξει και αυτή στο ΤΧΣ για να ξεπουληθεί μετά από την Γερμανία, γύρευε σε ποια συμφέροντα;

Απήχθησαν Ο Mητροπολίτης Χαλεπίου Και Ο Επίσκοπος Ιακωβίνων Από Σύρους Αντάρτες!

Θύμα απαγωγέων έπεσε στη Συρία ο Μητροπολίτης Χαλεπίου, Βεροίας και Αλεξανδρέττας, Παύλος όπως και ο επίσκοπος Ιακωβίνων, σε ενέδρα σύρων ανταρτών. Σύμφωνα με πληροφορίες από κύκλους του Πατριαρχείου στη Δαμασκό οι άγνωστοι εκτέλεσαν τον οδηγό.

 Αμέσως σήμανε συναγερμός στο υπουργείο Εξωτερικών, ενώ ενημερώθηκε και ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Αβραμόπουλος καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να κινητοποιήσουν όλους τους μηχανισμούς έρευνας για να εντοπιστούν οι απαχθέντες.

Αυτά είναι τα βίντεο που η NASA δεν θέλει να δούμε(Βίντεο της ΕΤ-1)

Αποκαλύψεις, αλήθειες και ψέματα για όσα συμβαίνουν στη Γη και στο διάστημα και μας το κρύβουν
Το διάστημα έκρυβε πάντα πολλά μυστήρια για τους ανθρώπους. Η NASA για πολλά χρόνια είχε και εξακολουθεί να έχει μυστικά, τα οποία μόνον λίγοι γνωρίζουν. Οι υπεύθυνοι των υπηρεσιών της υποστηρίζουν ότι οι έρευνες είναι μυστικές, καθώς υπάρχει κατασκοπεία, αλλά και δεν υπάρχει λόγος να γνωρίζει το κοινό κάποια πράγματα, καθώς μπορεί να παρεξηγηθούν να προκαλέσουν λάθος εντυπώσεις και λάθος συμπεράσματα.

ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΥΝ ΙΠΤΑΜΕΝΟ ΔΙΣΚΟ

Δύο μαθήτριες κατάφεραν να απαθανατίσουν με την φωτογραφική τους μηχανή μερικά αρκετά απίστευτα πλάνα από έναν ιπτάμενο δίσκο που περνούσε πάνω από τα σπίτια τους στα Khakassia, μία περιοχή που βρίσκεται νότια στη κεντρική Σιβηρία στη Ρωσία.

 Οι δύο κοπέλες δεν είχαν καμία αμφιβολία για τη ταυτότητα του αντικειμένου, καθώς το σχήμα του ήταν ένα κλασικό πιάτο.


ΠΗΓΗ ufotruth-gr.

Το υπόβαθρο της ελληνικής ΑΟΖ

Του Ν.Λυγερού

Το υπόβαθρο της ελληνικής ΑΟΖ δεν είναι ούτε οικονομικό ούτε επενδυτικό αλλά ανθρώπινο. Αν ασχολούμαστε με το θέμα της ΑΟΖ δεν είναι για κάποια θέση, για κάποια υπηρεσία ή κάποιον θεσμό. Αδιαφορούμε για όλα αυτά γιατί ο μοναδικός μας στόχος είναι η πατρίδα μας. Αν αυτή είχε ήδη ΑΟΖ δεν θα κάναμε καμιά προσπάθεια ανάδειξής της. Το θέμα είναι ότι η ελληνική πραγματικότητα είναι απλώς απαράδεκτη για το λαό μας. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να υποφέρει τόσο πολύ και τόσο καιρό, ενώ έχουμε τη δυνατότητα να αποκτήσουμε ΑΟΖ δίχως καμιά ουσιαστική δυσκολία.

ΚΑΙ ΡΗΤΡΑ ΔΡΑΧΜΗΣ! Δεκτοί όλοι οι όροι Gazprom και Sintez για αποκρατικοποίηση ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ!

Προ του κινδύνου να τιναχθεί στον αέρα ολόκληρο το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων, στο οποίο η αποκρστικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ ενέχει χαρακτήρα "ναυαρχίδας", η κυβέρνηση φαίνεται ότι αποδέχθηκε τους τρεις βασικούς όρους των ρωσικών εταιρειών Gazprom και Sintez οι οποίες απειλούσαν με αποχώρηση από τον διαγωνισμό, αλλά ταυτοχρόνως έχουμε και νέα παράταση στο θρίλερ: Οι δεσμευτικές προσφορές θα κατατεθούν τελικά μετά το Πάσχα στις 10 Μαΐου, προκειμένου να μελετηθούν οι νέοι όροι του διαγωνισμού.
Χρειάστηκε η προσωπική παρέμβαση του Α.Σαμαρά προς την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ (ενός ελεγχόμενου κατά 100% από την τρόικα, ΤΑΙΠΕΔ...) με την "απειλή" της αδυναμίας εκπλήρωσης των βασικών όρων της συμφωνίας ως προς το σκέλος των εσόδων στον φετινό Προϋπολογισμό σε περίπτωση που ο διαγωνισμός ¨"τιναχθεί στον αέρα".

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΕΞΗΓΗΣΗ Βίντεο του CNN δείχνει τον Τσερνάεφ ζωντανό;(Βίντεο!!!)

Βίντεο του CNN  δείχνει την αστυνομία της Βοστώνης να έχει συλλάβει έναν άνδρα στο Watertown την ημέρα της σύλληψης των αφων Τσερνάεφ. Ο άνδρας είναι γυμνός (τον έχει γδύσει η αστυνομία) και βάση σωματότυπου μοιάζει "σατανικά" στον νεκρό μεγάλο αδελφό εκ των Τσερνάεφ στον Τάμερλαν, ο οποίος υποτίθεται ότι σκοτώθηκε στην συμπλοκή με την αστυνομία,και μάλλιστα τον πάτησε με το αυτοκίνητο ο ίδιος τουο αδελφός.

Όργιο φοροδιαφυγής από φίλο της Μέρκελ!

Ο Πρόεδρος της Μπάγερν Μονάχου, Ούλι Χένες –άνθρωπος μύθος στη χώρα του- κατάφερε να κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια, δραστηριοποιούμενος τόσο στον χώρο του ποδοσφαίρου όσο και του επιχειρείν. Το παρατσούκλι του: «ο Απόστολος της Ηθικής».

Ωστόσο, σύμφωνα με δημοσίευμα, κατάφερε επίσης να κερδίσει και ένα αξιοσέβαστο τραπεζικό λογαριασμό εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στην Ελβετία, τον οποίο διατηρούσε κρυφά προκειμένου να γλιτώνει τα «πάρε-δώσε» με την εφορία.

Στο χαρτί οι πρώτες απαντήσεις του Τσαρνάεφ

Ο Τζοχάρ Τσαρνάεφ άνοιξε τα μάτια του. Αν και βαριά τραυματισμένος, έχοντας δεχθεί σφαίρες στο λαιμό και το ένα του πόδι, ο νεαρός Τσετσένος ανέκτησε τις αισθήσεις του και άρχισε να ανταποκρίνεται στις πρώτες ερωτήσεις των Αρχών.



Σύμφωνα με το abc NEWS οι πρώτες ερωτήσεις της ανακριτικής ομάδας του FBI εστίασαν στο αν υπάρχουν άλλοι συνεργοί των βομβιστικών επιθέσεων και για το αν υπάρχουν άλλες βόμβες που ακόμα δεν έχουν εκραγεί. Ο 19χρονος Τσετσένος νοσηλεύεται στο Beth Israel Deaconess Medical Center, με τα πιο σοβαρά τραύματα να εντοπίζονται στο λαιμό και την στοματική κοιλότητα.

ΣΥΡΙΖΑ: Το ίδιο μνημονιακό έργο σε επανάληψη

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπολύει η Κουμουνδούρου, με αφορμή την κατάθεση του νομοσχεδίου-σκούπα του υπουργείου Οικονομικών στη Βουλή και την ψήφισή του με διαδικασίες-εξπρές.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, «βλέποντας το ίδιο μνημονιακό έργο σε επανάληψη, η κυβέρνηση φέρνει στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος το νέο πακέτο μέτρων που συμφώνησε με την τρόικα». Και προσθέτει: «Πριν προλάβουν να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί για τη νέα μεγάλη εθνική επιτυχία της ολοκλήρωσης των διαπραγματεύσεων και των υποσχέσεων του πρωθυπουργού για ανάκαμψη, η σκληρή μνημονιακή πραγματικότητα των απολύσεων, του χαρατσιού της ΔΕΗ, της αναλγησίας για τα χρέη των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, επανέρχεται δριμύτερη».

Στην Τράπεζα Πειραιώς οριστικά η Millennium

Υπεγράφη σήμερα η συμφωνία της Τράπεζας Πειραιώς με τη Millennium BCP για την απόκτηση του συνολικού μετοχικού κεφαλαίου της Millennium Bank Ελλάδος (“MBG”) και τη συμμετοχή της BCP στην επικείμενη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς, όπως γνωστοποιεί ανακοίνωση της Τρ. Πειραιώς.

Τα κύρια σημεία της συναλλαγής είναι τα ακόλουθα:

Πλήρης ανακεφαλαιοποίηση της MBG από την BCP με €400 εκατ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις της Τράπεζας της Ελλάδος, μέσω μετατροπής της υφιστάμενης ενδοεταιρικής χρηματοδότησης που παρέχει η BCP στη MBG ύψους €261 εκατ, η οποία έρχεται να προστεθεί στο ποσό των €139 εκατ που επενδύθηκε από την BCP στην MBG το Δεκέμβριο 2012 (τα ίδια κεφάλαια της MBG ανέρχονταν σε €198 εκατ το Δεκέμβριο 2012).

Νέες μειώσεις σε χιλιάδες επικουρικές συντάξεις

Νέες μειώσεις σε χιλιάδες επικουρικές συντάξεις
«Ψαλίδι»  σε χιλιάδες συνταξιούχους έμειναν εκτός ΕΤΕΑ.
 
Οι συνταξιούχοι όσων ταμείων έμειναν εκτός ΕΤΕΑ και μέχρι τώρα δεν είχαν επιπτώσεις από τις μειώσεις θα δουν σύντομα μεγάλες μειώσεις στις επικουρικές τους συντάξεις.
Οι συνταξιούχοι των τεσσάρων ταμείων που μετατράπηκαν σε επαγγελματικά ταμεία ΝΠΙΔ, δηλαδή οι συνταξιούχοι του ΤΕΑΥΕΤ, του ΤΕΑΑΠΑΕ, του ΤΕΑΥΦΕ και του ΤΕΑΠΕΠ θα πάρουν σειρά.

Στις αναλογιστικές μελέτες γίνεται λόγος για μειώσεις από 15% ως και 45% ώστε να καταστούν βιώσιμα.

Eurostat: Στο 10% το έλλειμμα του 2012

Eurostat: Στο 10% το έλλειμμα του 2012
Η Eurostat παρουσίασε τα αναλυτικά δημοσιονομικά στοιχεία του 2012 για τις χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης την χρονιά που πέρασε, μεταξύ τους και για την Ελλάδα.
Η χώρα μας είχε καταγεγραμμένο ΑΕΠ 193,749 δισ. ευρώ, η οικονομία δηλαδή υπέστη συρρίκνωση 7,1% σε σχέση με το 2011, όταν αυτό ήταν 208,532 δισ. ευρώ.
Το έλλειμμα συρρικνώθηκε οριακά σε επίπεδο πραγματικών αριθμών, καθώς ήταν στα 19,36 δισ. ευρώ έναντι 19,834 δισ. ευρώ το 2011. Σε ποσοστιαία βάση ωστόσο αυξήθηκε λόγω της ύφεσης και το 2012 έκλεισε στο 10%, έναντι 9,5% το 2011.

Γερμανός οικονομολόγος: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα!

Γερμανός οικονομολόγος: Αν η Ελλάδα επιτεθεί, μας τα παίρνει όλα!
Ο ιστορικός Πολιτικής Οικονομίας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο LSE, Άλμπρεχτ Ριτσλ, συμβουλεύει τη γερμανική κυβέρνηση να βοηθήσει στην οικονομική εξυγίανση της Ελλάδας και να δείξει μάλιστα ευγνωμοσύνη, γιατί «ίσως κάποιοι μας στείλουν τους παλιούς λογαριασμούς». 
Ο καθηγητής υπενθυμίζει ότι μπροστά στις χρεοκοπίες της Γερμανίας τον 20ο αιώνα, τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας είναι «ασήμαντα».
Μάλιστα, τονίζει ότι το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας επετεύχθη χάρη στην άρνηση της κυβέρνησης Κολ να πληρώσει τις πολεμικές αποζημιώσεις, που προβλέπονταν από τη Συμφωνία του Λονδίνου, σε περίπτωση επανένωσης της χώρας.

Στη Βουλή οι όροι της τρόικας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος

Στη Βουλή οι όροι της τρόικας με τη διαδικασία του κατεπείγοντος
- Σε κατάσταση νευρικής κρίσης οι βουλευτές της Ν.Δ - Νομοσχέδιο σε ένα άρθρο για απολύσεις στο δημόσιο, «χαράτσι», οφειλέτες και άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές - «Ψηφίστε για να πάρουμε τη δόση» ο εκβιασμός Στουρνάρα στους βουλευτές.
Στο ίδιο έργο θεατές και πάλι με την Τρόικα να απαιτεί να περάσουν τα συμφωνηθέντα, από τη Βουλή, πριν τη σύνοδο των Ευρωπαίων Υπουργών Οικονομικών την Κυριακή.
Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ήδη ετοιμάσει και επεξεργαστεί ένα νομοσχέδιο σε ένα μόνο άρθρο, θέτοντας και πάλι εκβιαστικά διλήμματα στους βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση και ιδιαίτερα σε αυτούς της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκονται σε αναβρασμό.

Ο Άκης εμπλέκει Σημίτη, Γιώργο, Βενιζέλο και Πάγκαλο...«Γνωρίζετε τα πάντα. Ελάτε να μιλήσετε»

τσοχατζοπουλος
Αποφασισμένος να μην παραδοθεί αμαχητί φαίνεται πως είναι ο πρώην υπουργός κ. Άκης Τσοχατζόπουλος, του οποίου η δίκη ξεκίνησε σήμερα στο Εφετείο.
Ο πρώην πανίσχυρος υπουργός των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισής του τους πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου, τον νυν πρόεδρο του ΠΣΑΟΚ Ευ. Βενιζέλο, καθώς και τους πρώην υπουργούς Γιάννο Παπαντωνίου, Αλέκο Παπαδόπουλο, Θ. Πάγκαλο, Κώστα Λαλιώτη, Βάσω Παπανδρέου και Γιώργο Ρωμαίο.
Επίσης πρότεινε ως μάρτυρες υπεράσπισής του τους Τζογάνο, Κρυονερίτη και Παραγκιουδάκη, τότε επικεφαλής των Ένοπλων Δυνάμεων. Όλοι συμμετείχαν στο ΚΥΣΕΑ που υπέγραψαν τις «χρυσές» συμβάσεις.

Πρέβεζα: Πήδηξε μέσα στον τάφο την ώρα της κηδείας του αφεντικού της!!!

Μια απίστευτη ιστορία που θυμίζει εκείνη του Χάτσικο, που είχε συγκινήσει όλον τον κόσμο με το να περιμένει, έως τον θάνατό του, το αφεντικό του, είναι αυτή που εκτυλίχθηκε και συνεχίζει να εκτυλίσσεται στο χωριό του Αγ. Θωμά στην Πρέβεζα.

Όλα ξεκίνησαν πριν λίγες μέρες όταν χάθηκε ένας αγαπητός άνθρωπος της τοπικής κοινωνίας από τον Αγ. Θωμά Πρέβεζας, ο Λάκης, όπως τον γνώριζαν πολλοί.

Για τον Λάκη, το ψάρεμα την περασμένη Τρίτη, ήταν το τελευταίο του αφού βρέθηκε νεκρός δίπλα στην βάρκα του στο λιμάνι του χωριού.

Σταθεροποιητικές τάσεις στο Χρηματιστήριο Κύπρου

Λευκωσία: Μικρά κέρδη καταγράφει σήμερα το κυπριακό Χρηματιστήριο, ανατρέποντας το αρνητικό κλίμα που επικράτησε στη χρηματιστηριακή συνάντηση της Παρασκευής.

Στις 13:10, ο Γενικός Δείκτης βρισκόταν στις 97,63 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο σε ποσοστό 0,38%, ενώ ο Δείκτης FFTSE/CySE 20 τύγχανε διαπραγμάτευσης στις 38,17 μονάδες, σημειώνοντας αύξηση σε ποσοστό 0,32%. Την ίδια ώρα, η αξία των συναλλαγών διαμορφωνόταν στα €9.214.

Σε ό,τι αφορά τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, κέρδη σημειώνουν η Κύρια Αγορά σε ποσοστό 0,41%, οι Τράπεζες σε ποσοστό 0,42% και οι Επενδυτικές κατά 0,13%.

Σε blue-chips και τράπεζες τα "ηνία" της ανόδου στο Χ.Α.

Του Δημήτρη Ζάντζα  από το capital.gr

Απουσία της Coca-Cola 3E, η μετοχή της οποίας τίθεται από σήμερα σε αναστολή διαπραγμάτευσης, ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α. κινείται τη Δευτέρα εκ νέου ανοδικά, μετά τα κέρδη της Παρασκευής, επιχειρώντας να διασπάσει ανοδικά το επίπεδο των 940 μονάδων.

Με κέρδη διαπραγματεύεται το σύνολο σχεδόν των τίτλων στον FTSE25, από τη σύνθεση του οποίου ξεχωρίζουν τα κέρδη έως και 17,09% της Τρ. Πειραιώς, η οποία ανακοίνωσε σήμερα τους όρους εξαγοράς της Millennium.

Την άνοδο της Τρ. Πειραιώς ακολουθούν με διψήφια ποσοστιαία κέρδη οι ΕΤΕ (+11,58%) και Alpha Bank (+10,65%). Σημαντικά κέρδη καταγράφουν, μεταξύ άλλων, οι μετοχές των MIG (+6,27%), Σωληνουργεία Κορίνθου (+4,83%) και Frigoglass (+4,38%).

Το ενδιαφέρον στρέφεται σήμερα στον τίτλο του ΟΠΑΠ, εν αναμονή του ανοίγματος των δύο προσφορών για το 33% του Οργανισμού, ο οποίος περιορίζει τα κέρδη έως 2,28% που κατέγραφε νωρίτερα σε 0,71% στα 7,07 ευρώ.

H ENNOIA ΕΘΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ Είχαν οι Αρχαίοι Έλληνες εθνική συνείδηση;


Επειδή έχουμε φτάσει στο σημείο, όπου θα πρέπει να δίνονται απαντήσεις και για τα πλέον αυτονόητα, κι επειδή η προπαγάνδα όταν μένει αναπάντητη, ισχυροποιείται στον μέσο νου ως η απόλυτη αλήθεια, καλό θα είναι να δοθεί ένα τέλος σ’ αυτόν τον στείρο «αντιαρχαιοελληνισμό» (το άλλο άκρο της προγονολατρείας) που έρπει, καιρό τώρα στα διάφορα μονοπάτια του διαδικτύου και όχι μόνο.
Πολλοί είναι λοιπόν αυτοί -κι ανάμεσά τους και αρκετοί «μορφωμένοι»- που υποστηρίζουν πως δεν υπήρχε το έθνος ως έννοια στους αρχαίους Έλληνες. Ένα ακλόνητο «επιχείρημα» είναι πως ο χώρος της Ελλάδος ήταν χωρισμένος σε πόλεις-κράτη που ενίοτε πολεμούσαν το ένα το άλλο.
 
Δυστυχώς όμως γι’ αυτούς, τους διαψεύδει η ίδια η ιστορία…

Η ομιλία του Πούτιν στην Δούμα για τις μειονότητες (ενν. μεταναστών)

O Vladimir Putin, ο Ρώσος πρόεδρος παρουσιάστηκε στην Δούμα(το ρωσικό Κοινοβούλιο) και έκανε μια ομιλία για τις εντάσεις με τις μειονότητες στην Ρωσία.
(Συγκεκριμένα είπε):

“Στην Ρωσία ζουν Ρώσοι. Οποιαδήποτε μειονότητα από οπουδήποτε ,αν θέλει να ζει στην Ρωσία, να εργάζεται και να τρώει στην Ρωσία, θα πρέπει να μιλάει ρωσικά και θα πρέπει να σέβεται τους ρωσικούς νόμους. Αν επιθυμούν το νόμο της Σαρίας, τους συμβουλεύουμε να πάνε σε εκείνα τα μέρη που είναι νόμος του κράτους τους (εννοεί τη Σαρία).

Συνελήφθη ξανά ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος


Συνελήφθη ξανά ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κολλάτος με αφορμή δύο πανό που κρέμασε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι, το οποίο βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την γερμανική πρεσβεία.

Ένα περίπου μήνα μετά τη σύλληψή του για προσβολή συμβόλων λόγω της ελληνικής σημαίας που είχε κρεμάσει στο μπαλκόνι του με τη γερμανική μπότα, ο σκηνοθέτης κρέμασε έξω από το σπίτι του στο Κολωνάκι πανό κατά της Μέρκελ και του Χίτλερ.