Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Hρθε η ώρα,η Ενημέρωση να περάσει στους Έλληνες!!!



Του Νίκου Μενελάου

Όταν στις 18 Δεκεμβρίου του 2012 η κυβέρνηση  φίμωσε το EURONEWS   μόνο και μόνο επειδή μίλαγε Ελληνικά!!!!! Η είδηση θάφτηκε…
Λίγα ανεξάρτητα blogs δημοσίευσαν την είδηση αλλά το 99% δεν το ανέφερε καν….

Εμείς το αναδείξαμε αμέσως…δείτε το άρθρο μας με τίτλο:

Η Είδηση για το κλείσιμο της ΕΡΤ από τη REAL NEWS δεν θάφτηκε αλλά την γραφικοποίησαν… και πριν αλέκτωρ φωνήσαι τρις…οι οθόνες μαύρισαν…

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ ΖΩΝΤΑΝΑ ΕΔΩ 

 

Μια ελληνική «πόλη-φάντασμα» στην Ιταλία!


Μια ελληνική «πόλη-φάντασμα» στην Ιταλία!


Το Craco βρίσκεται στην περιφέρεια της Basilicata και στην επαρχία Matera της Ιταλίας και κατοικήθηκε τον 8ο αιώνα από Έλληνες αποίκους με την ονομασία Montedoro, οι οποίοι προτίμησαν την ενδοχώρα για αμυντικούς λόγους, εγκαταλείποντας την παραθαλάσσια πόλη Metaponto.

Ο ζεόλιθος στο Καστελλόριζο

Του Ν. Λυγερού
Ο ζεόλιθος στο Καστελλόριζο δεν είναι πια ένα όραμα αλλά μια πραγματικότητα, η οποία υλοποιήθηκε χάρη στη δραστηριότητα του Σχολείου. Επί του πρακτέου, μέσω της πρόσκλησης της δασκάλας Χρύσας Χαρισμαΐδου μπορέσαμε να μάθουμε στα παιδιά του δημοτικού αλλά και του νηπιαγωγείου πώς να χρησιμοποιήσουν ζεόλιθο για τα φυτά, παίρνοντας το παράδειγμα με τις φακές για να είναι πιο γρήγορο το πείραμα και να μπορέσουν να έχουν χειροπιαστά αποτελέσματα πριν τη λήξη του σχολείου. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και μια ανοιχτή διάλεξη με την άδεια του Δημάρχου στην Αγορά του Καστελλόριζου, όπου εξηγήθηκε η αξία του ζεόλιθου για τη γεωργία, την κτηνοτροφία αλλά και για τα ακριτικά νησιά που αντιμετωπίζουν το πρόβλημα της λειψυδρίας.

Διάλεξη του Νίκου Λυγερού(Βίντεο)


Διάλεξη του Νίκου Λυγερού με θέμα:
 "Ο Ζεόλιθος και η χρήση του στην αγροτική παραγωγή". 
Αίθουσα συνεδριάσεων της Λ. 62 Μαρτύρων 146, Ηράκλειο. 
Κυριακή 9 Ιουνίου 2013, ώρα: 11:00.

Γερμανίδα ευρωβουλευτής για ΕΡΤ: Το μεγαλύτερο πειρατικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ

Σε συνέντευξή της στο γερμανικό τύπο η ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χαρμς μίλησε για το λουκέτο της ΕΡΤ και τις κινήσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.
Σε συνέντευξή της στην εφημερίδα taz του Βερολίνου με τίτλο ''Θυμίζει πραξικόπημα'' η ευρωβουλευτής Ρεμπέκα Χαρμς από το κόμμα των Πρασίνων τόνισε ότι η ΕΡΤ ''είναι ίσως το μεγαλύτερο πειρατικό ραδιόφωνο που υπήρξε ποτέ στην Ευρώπη''.
Αναφερόμενη στην απόφαση του πρωθυπουργού η Γερμανίδα ευρωβουλευτής, που ταξίδεψε στην Αθήνα για να δει από κοντά όσα συμβαίνουν είπε:

ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΔΙΧΩΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ Τρόικα: Σαμποτάρουν τις αποκρατικοποιήσεις και μετά ζητάνε τα ρέστα

Όπως πάντα οι επισκέψεις της τρόικα έχουν να κάνουν με ένα μόνο θέμα "μπαμπούλα" για όλη την ελληνική κοινωνία, και αυτό είναι η αποδέσμευση της δόσης, μια δόση που δεν θέλει να μας παραχωρήσει λόγω "πολιτικής αναταραχής".
Μια αναταραχή που η ίδια η τρόικα προκάλεσε όταν αυτοί που κρύβονται από πίσω της δεν επέτρεψαν την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΠΑ-ΔΕΣΦΑ, για να μην περάσουν στα χέρια των ρωσικών Γκάζπρομ-Σίντεζ, με αποτέλεσμα να χαθούν 2 δισ. ευρώ έσοδα, τα οποία με περίσσιο θράσος αμέσως μετά μας ζητούν να τα βρούμε με νέα μέτρα.

«Μυστική» συνάντηση Κουβέλη-Ντόρας;

Από το real.gr

Ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης και η Ντόρα Μπακογιάννη, σύμφωνα με πληροφορίες που ήρθαν σε γνώση του Real.gr, είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση το απόγευμα του Σαββάτου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η συνάντηση των δύο πολιτικών έγινε στη Γλυφάδα και για τον καθορισμό του «ραντεβού» μεσολάβησαν τρίτα πρόσωπα, τα οποία έχουν τη δυνατότητα να συνομιλούν και με τις δύο πλευρές.

ΠΑΣΟΚ: Προεκλογική η ομιλία Σαμαρά στο Ναύπλιο

Με μια συνολική κριτική στον ένα χρόνο της πρωθυπουργίας του – αλλά και όταν ήταν στην αντιπολίτευση - απάντησε το ΠΑΣΟΚ στην επίθεση, που δέχθηκε απ'ο τον Αντώνη Σαμαρά για το θέμα της ΕΡΤ. Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τον κ. Σαμαρά ότι οδηγεί τη χώρα σε εκλογές και τονίζει ότι δεν δέχεται μαθήματα και υποδείξεις υπευθυνότητας. Αποδίδει στον πρωθυπουργό μεταρρυθμιστική τσαπατσουλιά, καθυστερήσεις και αντιθεσμικές ενέργειες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

Ξεκάθαρο μήνυμα ενόψει της συνάντησης της Δευτέρας με Βενιζέλο-Κουβέλη Σαμαράς: Δεν θα μας εγκλωβίσουν σε έκτακτες εκλογές

Ξεκάθαρο μήνυμα προς τους κυβερνητικούς του εταίρους έστειλε ο πρωθυπουργός με την ομιλία του στο προσυνέδριο της Ν.Δ. στο Ναύπλιο.

«Κανείς δεν θα μας εγκλωβίσει σε έκτακτες εκλογές. Άλλοι να προσέχουν. Όποιος χρεωθεί τις έκτακτες εκλογές θα το μετανιώσει. Και αυτοί δεν θα είμαστε εμείς. Εμείς κάναμε προτάσεις απεμπλοκής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Παράλληλα είπε ότι θα πρέπει να μας απαντήσουν ποιος θα πάρει το τεράστιο βάρος της διακοπής της χρηματοδότησης της χώρας, αν προκηρυχθούν τώρα εκλογές.

Το σχέδιο Σαμαρά για τη νέα «Πολιτική Άνοιξη»

Οι κινήσεις του πρωθυπουργού πριν το κρίσιμο συνέδριο - Ο Καρατζαφέρης, ο Χρυσοχοΐδης και τα άλλα… παιδιά
Συγκεκριμένη στρατηγική για την πολιτική μετάλλαξη της ΝΔ στο  δρόμο προς το συνέδριο έχει χαράξει ο πρωθυπουργός , δίνοντας ξεκάθαρο στίγμα των προθέσεων του για την νέα Κεντροδεξιά.
Εδώ και αρκετούς μήνες ο πρωθυπουργός έχει κάνει «άνοιγμα» στις κεντρώες δυνάμεις, λέγοντας με νόημα ότι δεν υπάρχουν πλέον οι παλαιές διαχωριστικές γραμμές, αφού οι ψηφοφόροι στις τελευταίες εκλογές και ιδιαίτερα λόγω της κρίσης έχουν αλλάξει συμπεριφορά.

Το θέμα της Συρίας κλείνει και ανοίγει το θέμα του Κουρδιστάν

Καιρό πριν ξεκινήσει ο πόλεμος στη Συρία είχα αναφερθεί σε ένα άρθρο μου για το πόσο σημαντικό ήταν για τη Ρωσία να κρατήσει τον έλεγχο της Συρίας και του Ιράν από γεωστρατηγική άποψη. Είχα προβλέψει τις εξελίξεις στη περιοχή. Στο πόλεμο αυτό οι Κούρδοι Σιίτες βοήθησαν τον Ασαντ να παραμείνει στην εξουσία, στην οποία με λίγο ακόμη προσοχή απο πλευράς Ρωσίας θα παγιωθεί. Το Ισραήλ θα μπορούσα να υποθέσω ότι στηρίζει τη δημιουργία Κουρδικού κράτους στην περιοχή ακόμη και με τη συμφωνία της Ρωσίας αλλά και του Ασαντ. Αυτός μόνο που δεν θα συμφωνούσε είναι στα φανερά τουλάχιστον η Τουρκία…

Η έξοδος σημαντικών και καταξιωμένων Τούρκων στρατηγών απο τη Τουρκική στρατιωτική μηχανή και η φυλάκισή τους άφησε σε πολλούς την εντύπωση ότι η Τουρκία υπάκουη στις διαταγές των ΗΠΑ θα έσκαγε σαν το καρπούζι. Η νίκη των Σύριων κυβερνητικών δυνάμεων επι των ανταρτών μέλη των οποίων ήταν πολλοί Τούρκοι αξιωματικοί και στρατηγοί (!) έδειξε τις αδυναμίες της πάνοπλης Τουρκικής μηχανής.

Προτεραιότητα έναντι των Ελλήνων θα έχουν οι μετανάστες στην αγορά εργασίας


Οι μετανάστες που όχι μόνο προστατεύονται απο τα γνωστά σε όλους πλέον ανθελληνικά κυκλώματα, που δρούν στην Ελλάδα (κατηγορώντας όποιον εκφράζεται κατά την υπερσυγκέντρωσης μεταναστών στην χώρα για ρατσισμό) με απόφαση του Ευρωπαικού κοινοβουλίου θα έχουν προτεραιότητα στην εύρεση εργασίας στις χώρες που ζητούν πολιτικό άσυλο, για να μη επιβαρύνεται ο δημόσιος προυπολογισμός τους!

Αυτά και άλλα τραγελαφικά αποφασίζονται σε νέα κοινή νομοθεσία για την παροχή ασύλου στην Ευρωπαικό κοινοβούλιο ενώ η ανθελληνική και Γερμανοκρατούμενη Κομισιόν μιλάει για “ιστορική” μέρα. Την ίδια ώρα η ΕΡΤ των ευνοημένων πολυθεσιτών έχει γίνει παγκόσμιο event για λόγους ευθιξίας του “κλάδου” σε παγκόσμιο επίπεδο…

”Το Όνειρο του νεοΈλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν

Θέλωντας να εκφράσω κάποιες σκέψεις είπα πρώτα να ξεκινήσω πρώτα μ’ένα αρθρο-αποδόμηση της πολύ καλής μου φίλης Βαλιας Αλεξίου που αθελα της μου έκανε δώρο τον καλύτερο πρόλογο που θα μπορούσα να σκεφτώ.Ουτε παραγγελία να είχα τα λόγια της,


Του Νίκου Φλώρου

”Το Όνειρο του νεοΈλληνα: Να κάνει κάποιος άλλος την Επανάσταση γι’ αυτόν, ώστε “αναίμακτα” για τον ίδιο και εκ’ του ασφαλούς, 
να επανέρθει στην προ “κρίση” εποχή ώστε να διπλασιαστεί ο μισθός του, για να μπορεί να αγοράζει Gucci, louis vuitton, polo, iPad, iPhone, να φτιάξει την “εικόνα” του για να την “επενδύσει” πάνω σε σάπια όνειρα άλλων που τον έφεραν εδώ. Πόσο δραματικό… 

Συγκλονίζει η φωτογραφία του Μπεχράκη – Τον κατηγορούν ως προβοκάτορα

Ένας Έλληνας φωτογράφος φέρνει την κυβέρνηση Ερντογάν σε πολύ δύσκολη θέση...

Μια φωτογραφία του Γιάννη Μπεχράκη μέσα από το ξενοδοχείο Divan, όπου το βράδυ του Σαββάτου η αστυνομία της Τουρκίας πέταξε δακρυγόνα κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του Reuters.

Ο Έλληνας φωτογράφος βρίσκεται εδώ και πολλές μέρες στην Κωνσταντινούπολη και καλύπτει τις διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ.

Ήταν εκεί και το βράδυ του Σαββάτου όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εισέβαλε στο πάρκο Γκεζί.